Обрязване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обрязване?
преди: 2 години, 4 месеца, прочетена 2039 пъти
Здравейте!
Не знам, дали повечето запитвания тук са по истински случай, но реших да публикувам моята съвсем реална чуденка в която се намирам от няколко месеца... Надявам се да прочета различни мнения, а може би и реален опит.
На 27 г. , имам дъщеричка на 8 години, в момента очаквам второ детенце от приятеля ми ( който не е баща на дъщеря ми ).
Бебчо се очаква да е момченце и ще бъде обрязан на 8 ден след раждането по религиозни причини. Аз съм българка, но приятелят ми е от еврейски произход и държи на това, така че се налага да се съобразя. Интересувам се как да поднеса този ритуал по най-адекватен начин за дъщеря си. Не ми се иска да навлизам в подробности, от друга страна ще бъде семейно събитие и няма да мога да го "замета под килима" Истината е, че за мен самата е смущаващ и изпитвам неудобство да говоря за това свободно, а и мисля, че е малка за подробности... От друга страна, ако не намеря начин да я запозная по правилен начин със случващото се може да попита друг или да потърси в гугъл, което намирам за крайно неуместно от гледна точка на крайния резултат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: f2d648aac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз се обрязах на 22 години, не съм религиозен. Водещата причина при мен беше, че трудно си го заголвах в надървено състояние и реших да приключа с това веднъж завинаги. В последствие разбрах, че си има и други предимства.

Всичко, което напиша по-долу съм го изпитал ЛИЧНО.

Предимства:
- По-добра хигиена
- По-дълъг сексуален контакт и намалена чувствителност, нормално след като всичките тези нерви вече ги няма.
-Изглежда доста по-добре

Недостатъци:
- В началото ми беше доста неудобно да ми се търка в бельото, но се свиква
- Повече болка ако получиш удар директно там.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5b233d3c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Аз съм българка, но приятелят ми е от еврейски произход и държи на това, така че се налага да се съобразя.

Значи приятелят ти няма нищо против да има извънбрачно дете с теб, но когато стане дума за ненужна операция върху бебе, изведнъж религиозните обичаи трябва да се спазват, така ли? Ето моят съвет: не подлагай бебе на 8 дни на безсмислена операция. То като стане на 18 години съм сигурен, че може да реши какво да прави с тялото си и дали изобщо иска да следва някаква религия. Крайно време е и мъжкото обрязване да бъде забранено, освен ако не е по медицински причини.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 973b47db6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   А защо не питаш приятеля си как го обясняват на децата в тяхната общност?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c9c3a5d5d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз не съм обрязан защото съм Българин Християнин и никога не съм имал проблеми нито с хигиената, нито в сексуално отношение. Аз съм над 40г. имал съм много приятелки и нито една не ми е споменала за нещо нередно относно половия ми орган. А съпругата ми му се радва винаги и сама си пожелава да ми прави орална както и аз на нея.
Номер 2 ти дава най-добър съвет да не мъчиш детето си с излишни операции, освен ако не се налага поради медицински причини, както казва номер 1.
Казваш, че приятелят ти е от еврейски произход, а защо трябва да раждаш от приятелят ти! Той ще се ожени ли за теб??? Не бързай, а помисли добре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 96b9122421
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Е какво толкова де притесняваш от дете на 8 години. Казваш директно без заобикалки. Ще е лошо ако криеш.
Разбирам да се притесняваш от другите хора.
Съгласна съм с другите. Щом е религиозен мюсюлманин трябва и да държи на брака. И да ти предложи брак.
Няма как да се забрани обрязването. В България може но не и посвета. Има много мюсюлмани- които го правят.

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 3fe76b8e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен ще ти е доста трудно да отглежда и възпитаваш деца от различни бащи и с различна религия.
Трябва да обясниш на дъщеря ти, че има различни религии и ра, лични обичаи.
Колкото до въпроса. Жена съм. Християнка. Не съм против мъжкото обрязване но наистина е най добре всеки човек когато стане голям, да реши сам за себе си дали иска да е обрязан.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: da1ba87c44
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Защо не питаш приятеля си, от когото е второто дете? Сигурна съм, че той има опит с въпроса или най-малкото идея как да се справите. Все пак това е традиция в неговата култура и съм сигурна, че има достатъчно случаи, в които по-голямото дете е момиченце и трябва да му се обясни какво става. Както се казва имаш достъп до извора, а черпиш вода от чешмата... странно

Лола

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: fc6e1c9650
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Момичетата също се обрязват, предполагам знаеш как и кога. Дано твоя не е чак такъв фанатик. Това религията е голяма работа-може задника да ни е... , но ритуалите ще изпълним. Винаги съм вярвал, че изкоренят ли се религиите по света същия ще стане едно по-добро място.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: c0b7a5944f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Какво ще занимаваш едно 8 г дете с глупости? Това си става между вас тримата! Не си длъжна! Когато му дойде времето тя ще разбере както и малкият ще порасне на него ще трябва да се обясняваш а не на 8 г лапе което няма нищо общо с този предстоящ случай!
И да хората са прави! Защо приятелят ти не се ожени за теб? Какъв е проблема? А ти защо итно и рискуваш да останеш самотна майка за втори път? !
Наистина има много глупави жени които цял живот повтарят едни и същи грешки постоянно и не си взимат поука не си учат урока! А уж си по голяма от мен и сл Ева да имаш повече акъл? ! Как може да родиш извънбрачно дете? ! А може би и първото е такова? ! Рискуваш дори синът ти да не познава след време баща си! Такива се наричат к*о*лета! Извънбрачни които не познават бащите си! Този твоя не държи истински на т б нито бебето! А просто р властен и иска да стане на неговото! Не ти го желая но го усещам интуитивно и ор предсказвам че си една от многото бъдеща самотна майка с две деца! Направо се изумявам че си му повярвала! Ама е късно! След като детето се зачене всичко е късно за осъзнаване и предотвратяване!
Дано сте щастливи!

Жена на 25

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 3fb022e99c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Може би си права номер 12.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 84cc26f171
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторке, ако си православна християнка - в никакъв случай не допускай да обрежат детето ти!

И кажи на приятеля си, от когото имаш второ дете(евреина), че ако иска да се ожени за теб - трябва да приеме Православието!

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 679a4c8cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, "добро утро" :))) Темата е на повече от година и половина. Питащата "в момента" (тогава) казва, че евреите обрязват момченцата си на 8-ия ден след раждането им (като самият Исус Христос - на първи януари).
А евреина не е искал да се жени за нея, та няма как да му поставя такова условие ;)

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: a4b034932a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   На 8 ден след раждането. Правилно съм разбрала дали. Е много е рано. Та това момче е бебе.

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 679a4c8cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Е - традиция. Много преди Христа са го правили точно тогава. Не, че одобрявам, поддържам, насърчавам - само отбелязвам.
Аз самият се обрязах към 40-годишна възраст по здравословни причини. Не го препоръчвам без медицинско предписание (нужда). Бих помолил никой да не го прави на децата си! Разумен човек би уважил родното си дете как да постъпи с един свой орган, когато наистина може да взима правилни решения за себе си. Но религиите са над съзнанието ни, дори и в наши дни.

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: e53889645f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И защо трябва да е както чифутинът каже, ти като майка нямаш ли думата? Как ще погледнеш един ден сина си в очите ти ако те попита защо сте го направили против волята му? Защо изобщо си се хванала с мъж, който ти се налага и не зачита мнението ти? Ако бях на твое място щях да го зарежа на секундата. Твърдо съм против да се прави на дете медицинска интервенция без да има нужда освен ако не е по медицински причини!

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: e53889645f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Преди няколко години в "Съдебен спор "майка от турски произход водеше война в бившия си съпруг, защото искаше синът и да бъде обрязан против волята му, защото по правилно е детето само да вземе решението когато порасне освен както казах ако няма тежка форма на фимоза. Друга майка от еврейската общност водеше със зъби и нокти война, за да не причинява тази ненужна болка на детето си а ти какво примиряваш се и склоняваш глава така ли? Ако беше майка на място щеше да водиш война със зъби и нокти, за да не осакатиш сина си ама явно не си!

 
  ...
преди: 5 месеца, 25 дни
hash: 874462b7b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Защо пък мнението или традицията на някакъв да е по-важно от доброто на детето.
Не се примирявай авторке.
Мисли за детето си преди всичко.

 
  ...
преди: 5 месеца, 24 дни
hash: 4fa773f3c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   И още нещо, мила преди време гледах в Уoutube клип на млад мъж от Щатите, на който много му тежи това, че родителите му са взели решението да го обрежат веднага след раждането и не са му оставили правото на избор. Казва се I want my foreskin. Темата е на повече от година надявам се да не си подложила детето си на тази варварщина заради мъжа ти. И какъв е проблемът да вземе вярата на майката не мога да разбера?

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 15 дни
hash: 9f77b1afd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Авторке пиши. Какво стана с детето.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2cd7962fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Гледах наскоро по ТЛС в 90 дни до сватбата обратният вариант баща етиопец и майка еврейка първо дете момче. Еврейката и семейството и упорито се опитваха да се налагат по отношение религията на детето и искаха да бъде обрязано, но бащата не им се даде и заяви, че детето му ще бъде християнче и не позволи да му причинят ненужна болка. Обрязване на дете трябва да се прави само и единствено по медицински причини когато е необходимо иначе всичко останало било то на религиозна основа или уж за по -добра хигиена по приумица на родителите е нарушаване на човешките права!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker