Наглия брат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Наглия брат
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1198 пъти
Здравейте, мъж на 33 година от голям град в провинцията. Баща ми почина преди няколко месеца и поради това, че имаше затруднения в намирането на координати на брат ми, за да му съобщя за смъртта на баща ни, понеже не сме в добри отношения с него от няколко години. В крайна сметка открих един номер от стар телефон и намерих Вайбър с неговата снимка и му написах 3-4 седмици по-късно за случилото се. Изчаках нарочно няколко дни, понеже имаше празник и не исках на празника му да му сервирам тази новина. Знам ли, може да съм имал право, а може би - не. След около месец видях, че съобщението е прочетено, а отговор от него нямаше. Направих си друг профил в те Фейсбук, понеже го бях блокирал преди няколко години, за да го търся и да видя как да се свържа с него. Тогава видях публикуван от него пост, в който описва как били минали месеци и не съм му казал за смъртта на баща ни и ми е качил снимка с мен и жена ми, на която сме видимо щастливи, но тя е месеци преди смъртта на баща ни. Писал е как "този изрод и жена му не ми казаха за смъртта на баща ми" и как благодарение на двама негови приятели разбрал за смъртта. Което не знам колко е вярно, понеже аз му писах във Вайбър за това и беше прочетено.
Историята си има предисловие за нашето противоречие. Всичко започна след смъртта на майка ми преди десет години, когато уж това ни обедини тримата: мен, баща ни и брат ми. Тримата живеехме в общинско жилище, на което аз плащах тока и водата в пълен размер след смъртта на майка ми. Отделно наследих един дълг по дело за няколко хиляди лева, което изцяло аз платих без да безпокоя другите двама. Естествено благодарност нямаше! Държа да отбележа, че брат ми е 7 години по-голям от мен, но никога не се е държал като батко към мен. След година се запознах с жена си и след още година се оженихме. Двамата се отделихме, а брат ми и баща ми живееха в общинското жилище като брат ми се е изнасял и връщал два или три пъти за тези две години. След това баща ми получи два инфаркта един след друг, имаше и проблем с алкохола. Явно на брат ми това не му се понрави да гледа болен човек. След половин година се изсели от България и замина в Германия с една от поредните му приятелки, не ги броя коя под ред. Бях го поканил на сватбата ми, а той два месеца преди това замина за Германия. После се върна за кратко по Коледа да се фука колко е успял в чужбина. На следващата година се зажени за същата жена, с която замина за Германия, аз и съпругата ми отидохме на сватбата му да го уважим, нещо, което много от "приятелите" му не направиха, може би защото беше в друг град, нямам идея. Няколко месеца след женитбата си жена му го изостави, понеже имал дългове. Мен също щеше да подлъже да отида в Германия при него, оказа се имал таен план да зареже жена си и да бъда с него в една квартира и къде работил, къде не да му плащам разходите. Това го разбрах от бившата му жена, която го изгони и се обаждаше на мен да си излива яда и едва ли не да обвинява и мен. Спрях да й вдигам все пак не съм бюро за оплаквания. Брат ми беше заминал след това за Украйна и се запозна с една украинка.
През това време баща ми кой го гледаше, къде сам си се гледаше, къде аз му помагах. Два пъти влизаше в болница, а къде беше брат ми - в Украйна! Там е от седем години и не се е връщал нито веднъж да види баща си. Не се е държал като батко към мен. Аз се грижех както можах за него. Помагал съм му с пари, къде по-малки, къде по-големи суми. Баща ми имаше и навика да взема бързи кредити и едвам се отърва от тях. Аз му давах макар и малко суми да си купи храна или направо съм му купувал, за да не изпие парите.
Когато почина, причината беше прекаран инфаркт и аз бях, човека който го намери, защото беше паднал на земята. Беше ограбен нямаше нито пари, нито телефон. Така и си замина! По-късно намерих шишета ракия в коша му за боклук.
Какво ли не бях го молил! Исках в старчески дом (държавен, защото частния не мога да си го позволя) да го вкарам, да му осигурят социален патронаж за храна, но се иска той да си мие съдовете, защото не живея с него, опитахме не стана. Частния патронаж е скъп, ще ми отива 1/3 от заплатата, а имам и малчуган, за който да се грижа.
Отделно заминаха почти хиляда лева след смъртта на баща ми за погребението и разходите покрай общинското жилище, за да се издаде на Общината (два наема и половина, ток и вода за два месеца и такса смет).
Та брат ми не знам за какво ме обвинява, може да е бил афектиран, но това не го оправдава да говори такива обиди за мен и да въвлича съпругата ми в тези проблеми, които са между мен и него. Да заповяда с удоволствие бих споделил разходите, направени от мен на половина по братски!
Това е в общи линии историята, държа да се знае, че вечно нареждаше първо от Германия, после от Украйна и се правеше на шеф да наглеждам баща си, все едно не го правех. Все пак работещ човек съм на заплата - не бизнесмен. Когато имам възможност съм го посещавал, а всеки ден му се обаждах. А, този мой наречен брат, му се обажда на половин година веднъж и то при обаждане от Украйна към България трупаше сметка и на телефона на баща ми, не знам как ставаше това, но след всеки разговор 5 минутен сметката на баща ми набъбваше с 10-20 лева макар да приема разговор, а обаждащият да беше брат ми от Украйна. Та за тези години в чужбина той да се е обаждал 2-3 пъти на година, както се случи и нито веднъж не е идвал или да му е дал пари. Още повече, че паспорта му отдавна е изтекъл и пребивава нелегално в Украйна, а и няма сключен граждански брак с тази украинка. И вместо двамата заедно да полагаме грижи за баща ни, той се е събрал на семейни начала с тази жена, която е по-голяма от него и се грижи за две деца, които не са от него, а издава заповеди по-малка му брат да се грижи за баща му.
Както и да е станалото станало, няма как да се върне, но очевидно с този човек вече нищо не ни свързва. Имам приятели, които са се отнасяли към мен като към брат, а родния ми брат се държи така все едно хората са му длъжни с нещо. Първо да вземе да си върне борчовете от Германия, има две кредитни карти с над 2 нова в евро, отделно има незакрита фирма, задължения към застраховка ГО, дължи 800 евро и поне 500 евро на заем от приятели в Германия.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 5799b44060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   "Първо да вземе да си върне борчовете от Германия, има две кредитни карти... " Авторе, от кого очакваш да направи нещо, за да се случи това, от нас в този сайт ли? Има адвокати, които дават правни съвети, обърни се към тях. Аз не виждам начин да ти помогнат с нещо в твоята ситуация, но не съм специалист.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f4f1395213
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторе, не те разбирам, какъв ти е проблема?
Сърдиш се че си плащал разходи за ток след смъртта на майка си, някой насила ли те караше да ги плащаш?
Наследил си дълг само ти ли го наследи този дълг? А и като нямаш нещо положително да наследяваш можеше документално да се отажеш от наследство, кой ти попречи да го направиш?
Сърдиш се че си останал в България, някой спря ли те насила, някой насила ли те караше да се грижиш за баща ти? Искал си, ходил си, ако не си искал нямало е да ходиш и толкова.
Сърдиш се че си платил погребение, пак никой не те е карал, когато няма кой да плати, погребенията ги плаща общината.
До тук брат ти вина няма и не виждам защо сте били в лоши отношения. Ти си се навеждал и си плащал и обвиняваш брат си за това, не разбирам къде му е вината. Не се ли сети че след като си се изнесъл да се жениш, когато вече те е нямало при тях те са се научили да си плащат сметките сами.
Иначе брат ти е прав, в момента в който си научил, че баща ти е починал е можело да отблокираш фейсбука, колкото за един месинджър, а не да се моташ един месец и чак тогава да съобщиш. Той е бил в правото си сам да реши дали да присъства на погребение на баща си, пък било то и платено от общината.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 724a797eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора:
До коментар 1
Не не очаквам правен съвет! Просто си изливам мъката, защото се чувствам неразбран.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e03aa2737c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора
До коментар 2:
1. Самия аз преди две години разбрах за опцията отказ от наследство;
2. Не съм искал да ходя или живея в чужбина;
3. Съмнявам се да присъства на погребение, понеже паспорта му е изтекъл и живее нелегално в Украйна с кола с немски номера с изтекла ГО от Германия.

Може да не умея да обяснявам добре или човека да не е прочел цялата история.

Вината на брат ми е в това, че е самогъзник! Извинявам се за израза, но това е най-точната дума, която го описва идеално. Живееше на гърба на хората, не плащаше наем, не плащаше сметки, не плащаше храна. В момента, в който видя, че няма да има кяр от едно съжителство с баща ни и офейка в Мюнхен с жена, за която се ожени година по-късно, тя описа съжителството им по абсолютно същия начин - самогъзник. Бил безработен половин година, само тя работела, после си намирал работа за кратко и го гонели, защото бил конфликтен. Накрая се запозна с една украинка и замина за Киев през ноща все едно е партизанин, оставяйки кредити и съществуваща фирма, по която текат разходи и два борча за 500евро, в България имаше към хилядарка за лаптоп и интернет да дължи на Теленор. Тази жена се разведе с него само половин година по-късно
Така, че нека си живее живота в Украйна или където е там. Този човек не ме интересува вече.
А, относно отблокиране на фейсбук, преди да го блокирам от сайта имаше съобщение, че ако направя това няма да мога да го отблокиране. Затова не съм опитвал, вероятно не може.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker