Как да ги накарам да разберат, че няма да имат внуци? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121017)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14344)
 Тинейджърски (21873)
 Семейство (6461)
 Здраве (9586)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18481)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да ги накарам да разберат, че няма да имат внуци?
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 2532 пъти
Здравейте,
Как да накарам родителите си да разберат, че не искам съпруг и деца? Как да ги убедя, че не харесвам децата, никога няма да имам такива и се чувствам чудесно сама със себе си? Винаги когато ми гостуват се почват приказки от рода на : "стара мома", " ще изтървеш последния влак", "поне едно дете си роди, като не искаш мъж", "как не хареса някой за толкова години? ", "а беше толкова хубаво момиче", " ще видиш на старини", " няма кой да те гледа" и прочие шуротии.
Как да ги накарам да разберат, че това е личен избор? Казах на майка ми, че ще си осиновя някое изоставено, ако някога ми се прище да отглеждам дете, и тя не хареса идеята въобще ;) :)
Това ли е най-важното в живота? ! Защо трябва всички да създаваме поредните нещастници в тоя безумен свят? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: 2103cccf1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Здравей, миличка! Това дали имаш съпруг и деца или не, не те прави по-малко жена и не обезсмисля живота ти. Аз лично те разбирам и подкрепям. Не знам за твоите, но моите родители не се разбират въобще. И какво от това, че имат деца, документ и пръстени? Живеят под един покрив като непознати. А светът? Не бих искала да създам човешко същество при това глобално затопляне, вируси, омраза, убийства и всичко друго, което сме съсипали и да му кажа: Ти си бъдещето, ти се спасявай! Това са просто модели набити в главите на хората. Яж, пий и прави деца.... Колкото и да им обясняваш, не можеш да ги промениш, ако те не искат. Избягавай темата и прави, каквото решиш. Всеки си има свой смисъл на живота. Няма да го живеят те, а ти. Ако си достатъчно голяма и имаш възможностите, живей далеч от тях!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9c180d5260
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Обясни им за психологическите си проблеми и им кажи че не би искала да ги придадеш и на децата си ако направиш такива.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5726a6f43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   " Защо трябва всички да създаваме поредните нещастници в тоя безумен свят? ! "

Това, че ти си нещастна, не означава, че всички са нещастни. Познавам много щастливи хора които са благодарни за всяка глъдка въздух и за това, че съществуват!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3d06db3591
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

4.   Добре, хуабво, личен избор е, но защо ни занимаваш с нещо толкова лично и индивидуално. Аз не разбирам хората, които не искат деца защо натрапват изборът си върху другите и го пропагандират. Ми не прави деца и не си вземай мъж и толкова.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c7b9092c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

5.   Да, това е най-важното в живота. Бъди си егоистка, няма лошо, после само да не рИвеш. Както сега е модерно да се каже, "всеки сам си избира"

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: df52682e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

6.   Това е най-важното ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ЖИВОТА!

Двама души (мъж и жена) трябва да създадат средно-статистически МАЛКО ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ДЕЦА! (Защо повече? Ами защото някои ще умрат преди да са дали поколение, или ще имат репродуктивни проблеми, или ще "разсъждават" като тебе... )
Така че, за да не изчезне човечеството, ти трябва да родиш 2, 1-2, 2 деца. И понеже това няма как да стане, повечето трябва да родят по 2, а 1-2 на 100 - по 3 деца.
Иначе, ако всичко в живота е "личен избор", ами да - всяка ще направи като тебе... Кой е луд да си разваля рахатеца, фигурката, да се занимава с мъже... Друго си е да се търкаляш по цял ден в леглото с телефона и да зяпаш Тик-Ток...
Заради "съвременните" безумни идеологии като еманципация и феминизъм, до края на века Китай ще загуби половината си население. В Европа нещата са още по-страшни - затова и бяха всичките тези безумни отчаяни инициативи на Меркел да заселва араби, белким прирастът на населението мръдне малко нагоре.
В България ситуацията е още по-катастрофална - топим се с повече от 400 000 за десетилетие (въпреки "помощта" на бозавите булки), което означава, че след 50-60 години българи изобщо няма да има.

Помисли и от друга гледна точка - къде ще отидат всичките грижи, време и внимание, което родителите ти, учителите и въобще обществото са ти отделили на тебе, за да пораснеш и станеш човек - грамотен, образован? Ще си запазиш всичко това за себе си ли? И с теб то ще умре? Нямаш ли някакво чувство за дълг, че трябва да продължиш рода си, независимо от глезотиите си?

Остави приказките на хората! Замисли се, каква е твоята биологична роля на този свят? И това "лично решение", което си взела, какво би станало ако всеки вземе такова?

И, знаеш ли, хората няма да изчезнат от Земята! Може да изчезнат до толкова, че да се разпаднат държавните структури, икономиката, и всякакви "движения", и тогава ще започнат масови гонения и изнасилвания на такива като тебе... Или ще дойдат аработе и всичко ще стане Шериат... Тогава ще родиш 10 деца и няма "Не искам! ". Със сигурност ще дойдат, понеже при тях единствено има ПРИРАСТ на населението, вероятно поради религиятаи обществените порядки, които прилагат.

Та никакъв личен избор не е! Не родиш ли 2-3 деца, това означава, че вземаш кредит от Кармата (Съдбата или както искаш го разбирай), който смяташ да не върнеш! Ти си част от едно общество, което е направило много за тебе (в противес лучай би расла в гората сама и сама си прецени какви са ти шансовете за оцеляване), и на което ти си ДЛЪЖНА! Дори по някакъв начин да успееш да го избегнеш, някой друг ще плати за това, че ти се си излигавила и цял живот си си гледала кефчето... Не се учудвай, ако и самото то (кефчето), съвсем "неочаквано" приключи, и се обърне в неговата пълна противоположност - да родиш 10 деца, да миеш краката и да пиеш водата на някой Чингиз...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 7a17fc6a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Разбирам те, и аз не исках дете, но съпругът ми настояваше. Много е трудно, особено, когато бабите и дядовците са починали по-млади и няма на кого да разчиташ за нищо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: cd58918b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Много са досадни скъпа, разбирам те. И по празниците като се обадят да честитят празника на някой от родителите ми, все му пожелават да станел дядо/баба скоро и такива небивалици. Аз съм им единствената дъщеря, нямат други деца, и разбирам че чакат внуци, не мразя децата, но имам лични и здравословни проблеми да се въздържам от бременост, за които другите не знаят. Как не се съобразяват тия хора че с подобни пожелания и намеквания че вече е време, могат да наранят човека? Ами ако човек е стерилен и не може да има деца? Всеки си има свой свят и живот и най-добре разбира кое е най-добро за него. Това че някой няма деца съвсем не го прави лош човек и егоист. Някои хора нищо не постигат в живота и само се хвалят с деца, ама то това най-лесната работа да ги направиш, а как са ги гледали и възпитали, дали достатъчно добре?

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: acc4741f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Кажи им да си родят още едно, като искат дете.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3b051b3eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

10.   Може би съм на възрастта на майка ти и от най-егоистична гледна точка бих искала дъщеря ми да ме направи баба, когато му дойде времето.
Но, гледайки колко все по-безумен става светът около нас, се замислям дали не е по-егоистично да се създават деца.
Не прави нещо, за което не си готова и не желаеш, само за да угодиш на някого. Не при всички жени майчинският инстинкт е силно развит.

Ж 49

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 64207abb54
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   Авторке, ако нямаш репродуктивни проблеми, не знам как може да говориш така. Да може да забременееш и да родиш е най-хубавато нещо в този свят, в този живот да бъдеш жена. Каквото и да работиш и колкото пари да изкарваш, нямаш ли дете, особено биологично от твоята плът и кръв, просто животът не си заслужава. Защото всичко е до време работа, пари, скъпи неща, почивки дори и децата, те порастват толкова бързо, че ако на 20 си карала първа младост, то на 50 ще караш втора. Няма по-хубаво нещо от това да видиш как собственото ти дете ти казва мама, как пораства, как завършва училище, става студент, създава семейство. Навсякъде могат да те заменят, ти можеш да ги замениш, всимко можеш да замениш, но това да бъдеш майка, да усетиш как те рита и да се чудиш докато е в теб как ли ще изглежда детето ти, какъв ли ще бъде, какъв ли ще бъдеш ти като родител това авторке никой не може да ти го вземе. Ето заради такива моменти човек трябва да живее, всичко друго е на принципа днес го има, утре го няма.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4a5dcd19d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

12.   Ще бъдеш като леля ми, сама, без мъж идете. И преди 2 месеца я намерих починала в апартамента си сама, самичка, полегнала на леглото, със затворени очи. Това е смисъла на живота, да създадем семейство-съпруг и дете или деца. Но... избора е твой.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 296b8ad729
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   И аз мисля като теб, обаче съм мъж. Просто хората смятат, че всички трябва да имат еднакви виждания за живота.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 641f63a47a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   М25. До миналата година и мойте родители ми натякваха за жена и деца. Просто седнах с тях и им обясних нормално и подкрепено с факти защо не искам, защо няма да стане и защо ми е по добре да съм сам. Проблема е, че много родители не могат да понесат реалността на това, че нещата са били много по различни по тяхно време и сега. Опитай се да им посочиш тези разлики. Без да се карате а като водите нормален разговор без напрежение. А конткретно за тва че нямало да има кой да ме гледа, любимият ми отговор е, че като се стигне до там просто ще сложа край на живота си. В най лошия случай ще си помислят, че си ментално нестабилна и няма да ти го натякват повече. Поне при мен свърши работа.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a6c3ccf7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Самите ти родители са хорица с крайно безинтересен живот. Създаването на на дете за тях е запълване на една огромна празна дупка.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3fd84f2638
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   На колко години си? Според мен децата не са най-важното в живота, но да имаш партньор е. Аз съм майка, но разбирам и уважавам избора на хора, които не искат да бъдат родители. По-добре да нямаш отколкото да правиш деца “за да има кой да те гледа на стари години”, а това да нямаш мъж и “поне едно дете да си направиш” е абсурдно. Защо се заричаш, че не искаш да си имаш някого обаче? Партньорът е най-близкият човек на света, най-добрият ти приятел, който заедно с теб би се дразнил на подобни подмятания. Относно роднините, има един начин да се справиш - налагане на граници. Сподели им, че не ти е приятно да правят подобни коментари. Ако повдигнат темата, приключваш разговора и излизаш от стаята и разреждаш вижданията с тях. Ако продължават, прекъсваш контакт. Животът е прекалено кратък, за да се тровим с подобни роднински изпълнения. Казвам го като щастлива жена минала по този път, но по други причини. Успех и не се заричай. Когато срещнеш правилния човек, мирогледът се променя.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9e05e3635a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Точно като мен. Преди 5 години майка ми ме мотивираше да си намеря жена и да имма деца, още го имам това чувство, и го искам да се случи, но за мен е вече късно- почти на 29 съм. Сега майка казва, че не иска внуци. На 53 е пък не иска да става баба. Но дано се случи чудо и да имам дете

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 163d65319d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Мен бивщата ми жена ме прецака по - гадно. Преди да се оженим, говорихме на тези тема. Аз ѝ казах, че ми е все тая. Тя настояваше, мрънкаше, тръшкаше се. Искала дете. Добре. Направихме дете. Гледахме го като писано яйце. След три години, тя ми заяви, че вече не искала да бъде майка, че аз съм я накарал насила (нищо подобно), преписа ми родителските си права и офейка. От този момент, минаха 10 години. Синът ми не я познава, знае за нея, но изобщо не ще и да чуе за нея. Нарича сегашната ми жена "мамо".

По - добре да се мисли по тази тема, защото после става манджа с грозде.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 51f2474b68
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здрастиии... И аз съм така... Малка съм (13( и според някои може би все още не разбирам, но ми е все тая кой какво мисли за мен..
И аз не искам да имам съпруг. Времената са такива просто... Моят набор вече даже пуши (08) и това само, за да се направят на голямата работа.. по-скоро са много смешни.. но това е само една от причините защо не искам да си имам другар в живота.
Сега някой не гледа характер, гледат само тялото... изневеряват, разбиват сърцето, Абе няма свестни... до сега не съм видяла едно възпитано момче... всички са лигльовци с акъла на 10годишни... като ги гледам тези от моя клас дори не искам да имам нищо общо с тях. Друга причина е, че съм свикнала да съм самостоятелна, не обичам да споделям нещата си, камоли не мога да търпя хора около мен. От малка мечтата ми е да си живея сама в някой апартамент, просто не искам да има някой около мен само да ми се кара, да пие и т. н. Искам парите, които изкарвам да само за мен, не някой да ми казва какво да правя и, че не мога да ги харча. Така, че не си само ти, не се притеснявай. Като не искат да разберат, остави ги. Живей си живота по твоя начин.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1d03f3cf94
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Много е досадно като вземат да дават наклон на хората на оная работа и да се пенявят такива загрижени за държавата, континента и планетата, като № 6. Ами човеко, като си толкова съзнателен. вземи нацвъкай 10-15 деца и ги гледай, тъкмо няма да имаш време да драскаш тук и да нареждаш кой какво да прави с живота си!
Въпросът на авторката не е да се омъжва ли и да ражда, а как да обясни на родителите си, че НЯМА да го прави. Авторке, не дължиш никакви обяснения на никого! Кажат ли ти нещо, отрязваш ги директно и им казваш, че ако продължат спираш да контактуваш с тях.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 4abac062c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Дете, не ти трябва, но не губи надеждата да намериш своята си половинка. Животът е много по-приятен с някой до теб, с който да гледате в една посока. Има много свестни мъже, които също не искат дете. Земята и без това е пренаселена и наистина няма нужда да се доведе още едно същество на този свят само за да изпитва болка и да е нещастно. Не се оправдавай пред родителите си - защото реално вината за твоя избор е тяхна. Досега не познавам жена, която да не иска да има деца и причината за това да не се корени в родителите й и във начина, по който са я възпитавали. Ти просто не искаш да повториш грешките им и да направиш друго същество нещастно и това е разбираемо. Те пък берат плодовете на собствените си действия.
На всички, които ти казват че няма да има кой да те гледа на стари години - това, че си се размножил изобщо не е гаранция, че някой ще те гледа и примери всеки може около себе си да види достатъчно. Да не говорим, колко е егоистично да се създава дете с идеята да те обслужва и гледа на стари години.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6df372615d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Имам две деца, но те разбирам напълно. Ако сега трябваше да раждам, не бих. Не бих създала доброволно "робчета" на това което тепърва още предстои. Реве ми се като си замисля какво още ги чака новото поколение.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 31aeca365e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Проблема ти е лесен, да не кажа елементарен - отиди до психиатрия, обясни на психиатър тезата си, той ще схване бързо, ще ти издаде документ че не си способна да разсъждаваш, ще занесеш документа на родителите си, те веднага ще схванат че е опасно за човечеството да се размножават умствено изостанали. И не само ще спрат да те укоражават да родиш - напротив, ще те пазят, че е страшно да родиш и то да прилича на теб....

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 94a8c25857
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Модът я е зарязал тази нема, но все пак... Анонимно тук си се осмелила да се оплачеш (което според мен е добре). Струва ми се, би било още по-добре ако споделиш защо не искаш дете. Ясно е, че причината не е "просто така".
Иначе - разбира се, че не си просто задължена да обезпечиш "нечие" желание за внуци.
Защо изобщо трябва да "караш да разберат... ". Свят - широк. Просто замини на някъде... ако имаш смелостта. Ако ли не - "имаш право да мълчиш "

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 26d07a7177
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Не се обяснявай на никой за нишо. Аз съм мъж на 28, не искам деца. Не го споделям наляво и надясно, освен ако случайно не се заговоря с някой на тая тема. Но не ми пука кой какво ще си мисли. А само като чуя, че било егоистично и нямало кой да ме гледа, ми става лошо.
Чакайте малко бе, вие тея деца, за да ви гледат ли ги правите?
Значи това е 10 пъти по егоистично. Създали видиш ли живот и бил длъжен да ги гледа. А че през годините са му набили какви ли не глупости в главата няма значение.
Тея, които имат деца дори не могат да кажат, защо наистина са го искали. Ще чуеш банални реплики от типа- то е всичко в моя живот, не си предстаяям живота без детето, искам дете, за да продължи живота... пълни простотии.
Да продължи живота и човешкия ген. Да не мкслите, че на някой му пука за вас и вашите деца. Да не мислите, че някой ще ви мисли всеки ден, като умрете.
Раждаме се сами и умираме сами, това е истината. Тук сме за кратко и никой не може да ми казва как било правилно да се живее. Живейте си според догмите, които са ви набили, но не обвинявайте другите, че били егоисти, защото те са разбрали, че имат право на избор.
Не познавам човек, който да не иска деца и да кара другите да не искат също. Но всички, които имат деца се бъркат на другитр в живота и казват, че трябва задължително да имаш.
Това ми стига да знам колко са прецакани

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 90b4c03326
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   по-егоистично е да доведеш на този свят душичка. която не искаш.
В обществото има предразсъдъци няма да те разберат защо не искаш деца.
Но не си длъжна на никой да се обясняваш.
Знам. че не е хубаво да се лъже но не е ли по-добре да излъжеш. че имаш заболяване за да не оставят на мира.

Я такива приказки имаш дълг към обществото за мен да думи на психично болни хора. Няма какво друго да напиша.

За едни щастието е в децата за други в друго.

Никой не е длъжен за мисли за демографския прираст на обществото.



Ако не искаш да имаш деца недей да имаш. Все ще се намери кой да ти даде една чаша вода.

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: efa6fb34b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Виж всички са така. Аз съм в подобна ситуация, само дето искам, но мъжът ми има проблем, който ни пречи, но никой освен нас двамата не знае. И е толкова болезнено когато баба ми каже, вече е късно какво чакаш, после трябва инвитро, майка ми и тя всичко с времето си, какво чакаш, приятелките ми и те така. Толкова ми е гадно, че не мога да им кажа защо и така ме боли от това, че и аз искам, но няма как за момента и тези посточнни въпроси ме убиват. Аз все казваям, още ми е рано, не искам, не бързам, не ми се занимава, но лъжа, а те не спират постоянно да ми го говорят. Ужасно е, така че спрете да го правите, защото понякога не знаете болката на хората каква е и не осъзнавате, че я правите по голяма. Такива неща не са работа на никой, освен на самия човек. Просто всички спрете да питате хората защо нямат мъж, защо нямат деца и всякъкви такива. Гледайте си вашите паници.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: f9f90a297b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Не всички смеят да си признаят защо не искат деца.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker