Безпаричие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безпаричие
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 1663 пъти
Здравейте.. Трудно ми е да споделям това на близки, приятели, дали от срам или от гордост не съм сигурна. Най-вероятно от двете едновременно. Положението е изключително лошо. Моята половина, бъдещия ми съпруг, човека в който съм влюбена ужасно много-отказва да работи. Предлагаме му различни обяви за работа, обикновени (до 1000 лева, например). Отказва ги, търсил нещо, което да му харесва и да е лесно за вършене. Работя по 13 часа на ден, уморена съм ужасно много. Така е от 2, 3 месеца вече. Плащаме наем, сметки, телефони, храна. Не смогвам, просто не смогвам сама. Буквално нямаме какво да ядем, нищо, че работя. Парите стигат да покрием някакви обикновени нужди. Живеем в апартамент, който е под всякаква критика(направо за “Бригада нов дом”).
Той е мързелив, това ми е ясно, но аз обичам този човек. Издържам го, всичко което мога да направя го правя самичка. Той спи, чисти, готви вкъщи и това е. Никаква финансова помощ от него за домакинството. Объркана съм изключително много, не искам да живея в мизерията в, която съм сега, а не искам и да го оставя. Това ме тормози всяка нощ, независимо дали съм при родителите ми(в тяхнатс къща)или спя до него. Не зная какво повече да направя, освен да го оставя. Дали това ще бъде правилното решение? Никога не съм била меркантилна, аз съм на 21 години, а толкова много ангажименти поемам и оправям сама. Обичам го, но не издържам вече. Ако той някой ден прочете това ще се сети, че става въпрос за него. Обич моя, не смогвам повече, не успявам, мизеруваме момче, мизеруваме!!! Нека това, че ще останеш сам, да ти бъде за урок. Пък може някой ден да се видим отново.. Обичам те, сега и завинаги. ❤️

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: ba78072134
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   прости ви се чудя на акъла, млада жена на 21 да го издържаш напускай го, каква любов как може да обичаш такъв търтей. Мъжът е опората силата ами утре като имате дете абсурт махай се от този човек не е за теб!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f192fa96ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Не мисля че си права или някой те навива да мислиш така за него или ти се самонавиваш. Съветът ми е да изгониш тези мисли от главата си.
Животът не може да се оцени според положението ви от два месеца, животът по принцип има възходи и падения и не бива да го оценяш само според това какъв е бил последните два месеца. Вие сте две половинки на общия ви живот и съответно трябва да си помагате една друга, особенно когато едната изпадне в такова положение (безработица), другата трябва да прояви разбиране да му помогне да излезе от кризата, а не да го напада и обвинява.
Объркана си не от това че в момента той е без работа, а от факта че не можете да си направите сметката да си пренаредите приоритетите според кризата в която се намирате за да не мизерувате. Той не е мързелив, кой те навива да мислиш по този начин? Щом ви готви и чисти той не е мързелив. Просто сега е изпаднал в криза и ако го обичаш ще осъзнаеш че тази криза е ваша обща и трябва заедно да излезете от нея. Хората се събираме да живеем заедно да създаваме семейства за да си помагаме и това ти го казвам като свекърва, която има снаха, която не работи от 5 месеца (нямат деца), съветвам сина ми, да не мрънка, да си свият разходите, ние ще помагаме ще се справят, няма да ги оставим гладни пък на снахата все ще й излезе късмет някой да й предложи работа която да я устройва.
Главното в една връзка е любовта другото се оправя, вие имате основата наречена любов, щом се грижите един за друг с готвене чистене издържане, значи ще се справите. Щеше да имаш реален проблем ако обичаше някой който работи за 2000 лева заплата, но в същото време не му пука дали ти в този момент си гладна и какво ти се яде, такъв който си прави сандвич само за себе си, такъв който отива и купува само за себе си дюнер, от такава любов трябва да се пазиш.
А че мизерувате не е вярно втълпяваш си, имате ли покрив над главите, имате, имате ли хляб, имате, имате ли любов, имате, е това би трябвало да прави всеки един човек щастлив. Само това ви е напълно достатъчно, пък когато дойде време да имате повече материални неща, добре дошло.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 094a31f5d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Още си много млада, не си заслужава да си пропиляваш живота с такъв човек, който не иска за вървите заедно напред. Добре, че нямате още деца... Пичът явно си е егоист... аз навремето бях в подобно положение само, че в моя случай жена ми вечно учеше и не искаше да работи, а и вкъщи не пипаше нищо.. докато аз работех на 2 места и си скъсвах гъза от работа... след време я хванах в изневяра и тя ме обвини мен, че не съм и обръщал достатъчво внимание... След време се разведох и се родих....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: aa17ea6c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Мога ли да попитам какво по-точно му обичаш на този паразит? Не вярвам да е чак толкова мил, разбиращ и интелигентен, или да прави чак толкова добър секс, че да си струва да се разбиваш от работа, а да мизерствате докато той си клати краката. А някой ден ако имате дете, как си представяш да се случат нещата?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c5a676dd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   След 13 часа работа, вие изобщо имате ли време заедно, че чак толкова да го обичаш. На 21 си, бягай с 200 от такива. Той теб явно не те обича щом си лежи вкъщи и те оставя да се убиваш от работа, за да го издържаш. Не мога да си представя мъжът ми да изнемогва от работа, да не свързваме двата края, а аз най-спокойно да си седя вкъщи и да искам или нещо лесничко, или нищо. Виждала съм обратния вариант и повярвай ми нито за двойка, нито за родители ще ставате след време. С риск да те обидя, той изглежда като егоист и паразит, а ти като наивна, влюбена глупачка.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 117bd3e9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Тази история, независимо дали е истинска или измислена, описва нагледно ежедневието при повечето обвързани мъже. Явно при вас ролите са разменени и на теб не ти харесва това, че мъжът до теб се ползва от женските предимства, а на теб са се паднали мъжките "задължения", или - по-точно - нещата, които жените очакват от мъжете да вършат за тях.
При много двойки е следното: мъжът полага усилия да работи и да плаща всички сметки, от него се изисква да е винаги отговорен и уравновесен, а жената разчита на това, че ако сготви вечеря вкъщи и пусне пералнята и прахосмукачката веднъж седмично, то това ще е достатъчно оправдание да не ходи на работа и да не плаща нищо за общите разходи. Тя държи и мъжът да ѝ прощава на моменти детинското поведение и безотговорните постъпки. Способна е от скука да върши глупости, да флиртува с други мъже, а понякога - дори и да изневерява. Не за друго, ами защото скучае в свободното си време (макар пред мъжа си да твърди как по цял ден не ѝ оставала свободна минутка от постоянното домакинстване), а тази скука пък е следствие от съзнателния ѝ избор да се занимава с нещо, което:
- е по-леко за нея;
- да не отговаря пред началство;
- оставя ѝ възможност, в отсъствието на работещия в това време мъж, цял ден да гледа телевизия, да забие нос в телефона или да излиза с приятелки по кафенета;
- позволява ѝ да се успива до късно и да не става по часовник рано сутрин за работа (в краен случай може да стане да приготви едни бъркани яйца с шунка за мъжа и после пак да си доспи в леглото).

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ff5b381a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   3, авторката е прекалено млада, за да се задоволява с такъв паразит и да го носи на гърба си според твоята философия. Ти може да си съгласна на покрив и хляб, но за повечето хора това е чиста мизерия.
Има известна разлика между това човек да изпадне във временна нужда или да остане без работа, и да не иска да работи, да седи цял ден вкъщи и да си клати краката. Едното са временни проблеми, от които никой не е застрахован, другото е чист мързел. Не знам снаха ти от кои е, ти като искаш, дундуркай ги докато можеш, но даваш кофти съвет на момичето да се трепе от работа докато приятелят й дори не се опитва да работи.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8e6db6310f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Младо момиче, а вече съсипано. Какъв съпруг ще ти е тоя паразит?!
Не ще да работи, не помага с нищо , а на всичкото отгоре явно не му дреме. Наглост без граници.
Ти търпиш ли, търпиш. Чудя се как живеете с такива, как им раждате деца? Каква любов?! Че и завинаги?! Като срещнеш нормален мъж, ще забравиш веднага този търтей.

 
  ...
преди: 9 месеца, 1 ден
hash: 12984857e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Бягай от този човек. Аз също искам да работя нещо лесно за вършене. Но докато работя това, което има не седя вкъщи докато мъжът ми си скъсва гъза от работа.
Бягай докато нямате деца.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: aa605c93a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Зарязвай го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker