Различен стандарт на живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Различен стандарт на живот
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1738 пъти
Здравейте, с приятеля ми сме заедно от 5г, живот и здраве скоро ще си имаме и бебенце, проблема е там, че имаме различен стандарт на живот. Техните са по-добре устроени, баща му има собствен бизнес, майка му също изкарва Добри пари,имат и няколко апартамента, които дават под наем и от там си докарват пари, имат няколко коли, апартамента им е хубав, ремонтиран и поддържан. Моят приятел каквото изкара си е за него , не помага на техните, защото нямат нужда. Аз живея с баща ми, майка ми почина преди няколко години. Апартамента си е наш, като започна пандемията успяхме малко да го освежим, но не сме викали майстори ние двамата си го правихме и изобщо не може да се сравни с апартамента на моя приятел. Отделно, че нямаме добро отопление и затова ще купувам конвектори с които да отопляваме за бебчето. Моят приятел живее в тях, аз в нас и когато сме почивка аз ходя в тях ....тоест не живеем заедно от което ме е срам и е абсурдно, но това е положението. Проблема е там, че той настоява да сме в тях, аз да сме в нас и само се караме. Обеща ми, че ще дойде вкъщи,но все още не го е направил... Отделно техните не са идвали вкъщи и ме е срам, че апартамента ми е под техните стандарти, но в крайна сметка всеки живее според възможностите си, а и аз каквото мога правя и поддържам... Иска ми се много да ремонтирам и да сменя мебели и тн, но просто лека полека, не мога всичко наведнъж. За капак понеже сме на последния етаж ни протече и покрива... Супер отчаяна съм, чувствам се притеснена, не знам дали ще бъда добра майка ,дали ще осигуря най-доброто за бебето, мъчно ми е ,че приятеля ми не е до мен, а седи при техните ..,аз не искам да живея със свекърва, защото ще ми отрови живота, не искам да зарежа баща ми сам, той е много спокоен и тих никога не би се месил в живота ни. Чувствам някакво безсилие, искам да направя мн неща преди да се роди бебето, но просто всичко опира до парите... Чудя се дали накрая да не отида да живея насила в тях, просто за да е най-добре за бебето ... Дайте ми съвет, моля ви

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 611023da43
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Големи терзания, за дребни и измислени "проблеми". Някакъв инат и инатлива гордост. Нещо не мога да те разбера. Ще гледаш детето без баща и в някаква дупка едва ли не (без да те обиждам), обаче от някаква измислена гордост, срам или не знам какво да го нарека, няма да оитдеш да осигуриш нормален дом и семейство на детето ти. Баща ти, свекървата, не знам си какво. Нито баща ти е на 5 да не може да се гледа сам, нито е нужно цял живот да си до него, всеки си има семейство и деца в един моменти се отделя, нито е нужно да живееш при техните. А и извинявай, ама да караш някого на сила да е заврян зет, при положение че има и е свикнал в по-хубав дом, е несериозно. Това е мъж все пак, не е изтривалка. Щом са заможни, толкова ще се намери един самостоятелен апартамент за вас, ако не искаш да си със свекърва, за което си напълно права. Ако толкова пък не можете да се откъснете от тяханта зависимост, наемете си вие и си го плащайте като всички нормални и работещи хора. Учудвам се, че тия въпроси не сте ги уточнили много преди да забременееш. Ако е станало неволно, трябваше да ги изясните в началото на бременността и да прецените дали имате консенсус и бъдеще заедно. Сега малко е тъпо вече с тоя ваш безсмислен инат.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: c7ea366b18
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Излизате сами, взимате си апартамент/къща/етаж под наем и си правите нормално семейство, както всички други хора.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b454057fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Какви мебели, какви ремонти. Нито "у тях", нито "у вас". ОТДЕЛНО САМИ!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6f8fe8cfed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Най добре за което и да е бебе е майка му да е спокойна. На бебето не му пука дали е ремонтирано и дали мебелите са нов модел, все му е тая дали тавана тече стига да не капе върху главата му.
Доста глупаво и нагло ще е да се нанесеш в родителите му и да очакваш те да осигурят нужното за бебето ти.
Глупаво казвам че ще е защото ако издържиш още малко у вас и се роди бебчо може би техните ще отделят жилище за сина си, без да е нужно да прекараш време в един и същ дом със свекърва. Заради бебето, заради името си, за да не е зинът им заврян зет може да клекнат.
Нагло е защото ако се нанесеш сега означава те да ти плащат отоплението, те да ти пълнят хладилника, ти да лежиш на легло купено от тях и да бременееш. А да чакаш на когото и да било да осигурява твоето и на детето ти съществуване си е наглост.
Затова купи конвектор за отопление и си стой у вас докато бащата не успее да ви осигури жилище където да сте сами, ако не успее ще го карате така, няма да сте първите нито последните.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 681f6ce5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Чакай малко, техните имат няколко апартамента, които дават под наем, но синчето живее с мама и тате...?!?! Голям мъж, който чака дете... Нещо не е наред тук. Всички пари които изкарва са за него, не помага вкъщи защото техните имат достатъчно... този човек как ще се грижи за дете и жена, той не е научен на никакви отговорности и проблема не е къде ще живеете. Аз поне така го виждам.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d1d3f940e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Пет години заедно , дете на път, а живеете отделно. Неговите родители не са идвали у вас за 5 години.... Странти връзки имат хората. Не сте били готови за деца изобщо.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e0e262375c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Авторке, избери си някой от апартаментите, които отдават под наем и се нанесете с мъжа ти там. Сега си в майчинство, така че е редно той да те издържа. И готово, имате семейство.
Толкова ли е сложно?

Иначе картинката ви е абсурдна и е редно да помислиш върху това, което казва номер 5. А да мислиш върху номер 6 вече е късно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 15fb7b236d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Апартаментът ви тече, ремонтът на покрива иска пари, конвектор ще купиш, но цените на тока скачат, пак са пари, които както разбирам ги нямате с баща си. За какво тогава се пънеш да си у вас? И защо мъжът ти трябва да се завира у вас, като у тях условията са по-добри за гледане на дете? При добро желание родителите му могат да ви отделят едно от жилищата си, зависи от отношенията ви. Говори с приятеля си и си решете въпроса преди да се роди детето. Най-добрият вариант е да сте отделно от родителите.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 1809714034
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Още преди да съм прочел коментарите, ще бързам да ти отговоря, за да не получа и някакво колебание в това, което искам да напиша.

Прави впечатление, че от не малко време сте заедно - ФАКТ е. Странно е, че за това време все още не сте заживели заедно, а вече по думите ти, ще имате и бебенце. За жалост стандарта в България много се промени и всички това забелязваме.. и си патим. Но вие сте двама, не си сама. Споменаваш, че техните ( на приятеля ти ), са горди собственици на много апартаменти. Не гледам на това, че са много, а че имат повече от 1.

При мен беше подобна ситуацията, работех, каквото изкарвах беше за мен си. Но дойде времето, в което за да "пребъде" една връзка и да се превърне в семейство, то трявба да излезем от комфортната си зона и да заживеем заедно. Приятелката ми не беше от моя град, живееше в началото под наем, квартира.

Нашите от своя страна бяха купили втори апартамент, който го даваха под наем, сравнително добре обзаведен, всичко необходимо си имаше. :) Когато взехме решението да се хванем на хорото и да станем нещо повече от "гаджета", а именно годеници, решихме, че бихме искали да се изнесем заедно, сами. Нашите в това отношение бяха доста отзивчиви, защото без да се замислят ни предложиха да се изнесем в апартамента, с презумцията да го поддържаме, да си плащаме ние си сметките - Нормално е, човешко е.

Смятам, че приятелят ти трябва да промени вижданията си в мащабен план. Разбирам го и него, колко е лесно когато сме млади да не поемаме почти никакви отговорности, това което изкарваме да си е само за нас си. Имал съм и аз самият трудни моменти, когато бях останал без работа, заради пандемията, но тогава годеницата ми помагаше. В началото аз помагах. Смятам, че и при вас така трябва да се случат нещата, седнете, поговорете. Изяснете се, разбери той как вижда нещата, редно е да се изнесете, сами, не ти при тях, не той при вас. Самостоятелни станете. Самостоятелността ще ви научи на много. Истината е, че ние искахме преди да имаме бебенца ( все още нямаме, живот и здраве някога :) ), да видим дали ще успеем да се справим ние си, помежду си да се спогодим сами.

Наемите са скъпи, още по-скъпо стана и да купиш жилище. Тук е много важна ролята и на родителите на приятеля ти. Те трябва също да не бъдат егоисти и да мислят за вас, техен дълг е да мислят доброто на дечицата си. Трябва да стигнете до единодушното решение, че е хубаво да се изнесете, двамата сами.

М 24

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 6e6cab1334
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Сами живейте или под наем или в апартамент на техните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker