Лоша майка ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лоша майка ли съм?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1192 пъти
Здравейте, пиша тук защото съм наистина безсилна! Може би, ще получа доста критики, но се надявам и на някой добър съвет.
Дъщеря ми е на 3г8м, изключително умно дете. Не ходи на градина поради някои проблеми, но съвсем скоро се надявам, че ще успея да я пусна. Без памперс е от 2 годишна, ноо продължава да ака в гащите! Прави го съвсем осъзнато и дори казва, че ще ака и се скрива някъде. Всеки опит от мен да й обясня да го направи в гърнето е безуспешен. Пробвах с приказки, игри, обещания за награди и т. н, гледала е други деца как си вършат работата.. и това не помогна. Не и не! Вода не пие.. само сок! Тук грешката е изцяло моя защото няколко пъти й позволих да пие сок докато се храни и тя го превърна в навик. Оставяла съм я 2 дни без сок и тя кара на няколко глътки вода, страхувам се да не се обезводни, затова разреждам сока с вода и така. Изключително злояда е! Яде храни които се броят на едната ми ръка. Все още не говори добре. Говори страшно много, но я разбираме предимно близките (аз, баба дядо и т н)Пускала съм изследвания, всякакви, б12, кръвни, всякакви други витамини и т н. Всичко е изрядно! Десетки пъти съм споделяла тревогите си на личния лекар. Тя не спира да твърди, че на детето му няма нищо и е просто характер и всичко ще се случи във времето. Денят ми минава с опити да я науча на всичко изброено по-горе. Пробвала съм всичко прочетено в интернет, казано от приятелки, от баби и т. н. Вече се чувствам толкова безсилна и изморена, че незнам как да постъпя и какво да направя. Имам чувството, че изостава много от връстниците си и това притеснение направо ме убива. Незнам какво да си мисля, в същото време е изключително умна и можеща. За възрастта си рисува много добре, познава повечето букви, някои от тях пише, знае да брои до 30, събира и изважда до 5, учи стихчета и песнички, бих казала дори, че е талантлива. Първо детенце ми е, гледам си я изцяло сама и със сигурност имам и аз вина някъде, но наистина незнам къде и как греша. Много бих се радвала на съвети от по-опитни майки! Благодаря! ❤️

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: ab87e7699c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Прекалила си с БгМама - от това си станала лоша майка. Детето няма вина ...

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 666daf1927
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не, не си лоша майка. Според мен детето ти е просто инатливо, но също и много креативно. Пробвай да не я насилваш и я остави да пие и да яде, когато и се яде. Обръщай и внимание, играй си с нея. Според мен тя усеща, че си притеснена, а децата това го тълкуват по друг начин. Може да мисли, че не я харесваш, след като толкова силно се опитваш да я промениш. Аз не виждам нищо сериозно. Наистина - явно има силен характер. Ако и натъпчеш в устата неща, които не иска да яде няма да има по-различен резултат.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 13067a7313
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти пък! Как ще си лоша майка? Децата са различни и се развиват по различен начин. Нищо потресаващо няма в детето, просто особеностите на растежа.
За акането: нещо подобно беше и дъщеря ми, само че и с двете работи, много добре разбираше какво трябва да направи, обаче по някаква нейна причина не искаше. Вдигнах ръце и я оставих да прави каквото иска. Чак към 2 г. 10 м. спря, явно реши, че е достатъчно.
Синът ми пък чак до 4-4,5 г. говореше така, че външни хора трудно му разбираха. Чак после когато тръгна на градина говорът му се изчисти.
Проблемът ти е, че си се вторачила прекалено в детето и си като на състезание. По-спокойно, детето явно е умно, развива се добре, нещата ще се оправят.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b26aa8dc81
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Според мен не си лоша майка - грешката ти е, че не си я пуснала на ясла. Наблюденията ми са, че децата, които се гледат ексклузивно от майките си, имат ред поведенчески проблеми и изостават в развитието си спрямо връстниците точно поради тази причина.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0d56123f6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен прекалено й играеш по свирката и затова тя се качва на главата ти.
Аз съм майка на две пораснали деца вече на 16 и 20г. На твое място щях да постъпя вече със сила на волята си. Като се наака щях да я оставя поне 5-6 часа наакана и да й кажа че не ми е приятно да чистя и тези работи се вършат в тоалетната, тя е на 3,8 години и много добре знае кое трябва и кое не трябва, но си играе с теб защото си притеснителна. С храната и водата по същия начин, казваш "нямам пари за сок" или "сега нямам възможност да ида до магазина за сок или за друга храна ще ядеш и пиеш това което има и точка". Няма да получи обезводняване, много преди обезводняването идва жаждата и тя ще го накара да пие вода. Казваш му "от днес соковете са забранени, лекаря ги забрани". Тази посладена вода, която му даваш ще му докара диабет, наясно ли си?
Детето ти има нужда от ясни правила, има нужда от родител а не майка която се прави на приятелка. Предполагам си наясно, че тези номера няма да вървят в градината и с такова възпитание детето ти ще има проблем не само с учителите и възпитателите, но и с децата в учреждението. Лелките ще коментират пред децата че твоята е дрисла и е наакана, децата ще започнат да я говорят да странят от нея от там пък детето ти ще се побърка, депресии и подобни.
Ти отглеждаш дете което ще живее в обществото и си длъжна да го научиш да живее според правилата на обществото, длъжна си да го научиш и да пие и да се храни така че да има добро здраве, то няма право на избор какво да яде докато не стане на около 10г, до тогава си длъжна да му създадеш навици на хранене. Какви са тези глупости да питате деца на 3г какво искат да ядът, те са длъжни да ядът това, което вие им сервирате. Защо не я питаш дали не иска да е веган, а? А ако от утре реши да е веган или суровояд, това ли ще й предлагаш да яде. Осъзнай се в ситуацията дете-родител, родителя е шефът и той носи отговорност за всичко.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d557349258
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Когато бях на възрастта й броях до 40. Не рисувам добре, обаче имах талант в музиката, вече на тази възраст познавах музикалните предавания. Е и аз не се изразявах кой знае колко добре,но пробвах с пеене, и се получаваше. Сега съм почти на 29.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b211f5963e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   "Не знам" се пише ОТДЕЛНО!!! Поне научи детето на правилен правопис! И я пускай на градина! Да видим дали щ ака в гащите там... "Незнам" защо си мислиш, че е толкова умна, след като дори не говори правилно!??

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dd135ba77e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Консултирай се с детски психолог за проблема, свързан с акането. Вероятно нещо я стресира в тоалетната или има друг по-сериозен проблем - не може да се справи с вашите очаквания и внимание, и саботира това с неприлично във вашите очи поведение. Не иска да напусне светът на бебето, защото я натоварвате много с изисквания за обучение. Вече е достатъчно голяма, като направи това, я оставете сама да се почисти, преоблече и я помолете да си изпере бельото. Покажете и как да се прави. Със спокоен тон. Ще жертвате няколко чифта гащи, но предполагам ще престане с всичко това. Намалете заниманията по четене, смятане и въобще учене. Не изисквайте нищо от нея, оставете я да си играе спокойно, но да, нужна и е социализация с други деца. След 2-годишна възраст няма ли деца, с които да общува и навличате поведенчески проблеми и стрес за цял живот. В един момент детето няма да може да ви понася и ще ви тероризира нон стоп, поради инстинкта си за самосъхранение. Представете си постоянно някой да ви пресира с някакви очаквания, да ви следи с голямо внимание всяка една ваша дейност, да ви изолира от контакти с подобни на вас хора и да ви задушава с обичта си. Нищо че сте възрастен човек, и вие не бихте издържали, а това е детенце на 3 години. Проблемът с говора е поради бързината на мисълта, няма време да изкаже всичко, което иска, това ще се регулира в процес на общуване с други деца и хора. Тя самата ще го коригира, сега може да я молите периодично да повтори това, което говори, малко по-бавно, че не сте могли да разберете ясно. Не всеки път, но примерно по два пъти на ден. Относно храненето добре са ви посъветвали по-горе - гладът и жаждата лекуват всякакви капризи на тази възраст. Тя е пристрастена вероятно към захарта или съставка в някой сок. Трудничко ще е, но с времето, ако проявите търпение ще си коригира вкусовите усещания. И спокойно, няма умряло до сега дете от глад и жажда, като не яде на обяд, ще яде на вечеря. Като не пие 2 дни, на третият ще се напие.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 666daf1927
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   5 - според мен леко прекаляваш с менторския тон. Децата не са по-ниска класа, те са хора като нас с по-малки тела. Всяко дете си идва с характера и ролята на родителя е да го подкрепя, а не да му нанася травми в такава ранна възраст. Да, наистина има нужда от някакви правила, ако примерно е невъзпитано и агресивно, но да го насилваш да яде нещо, което то не иска или да го наказваш, като го оставиш мръсно за мен е насилие.
Споменаващ обществото - обществото иска роби, които да работят, послушно да изпълняват нареждания и да се вписват в общоприетите норми, независимо какви са техните собствени разбирания. Ако не се впишеш трябва да те наранят физически и да те изолират, за да си научиш урока и да не бъдеш различен, нали така? Защото различните са опасни. Всички трябва да са в кюпа. Това за мен е жалко и страхливо поведение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 876957186c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дъщеря ти е с ГРР или аутизъм (може би аспергер).

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 876957186c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Положението ви е меко казано тежко. Детето ви е или с ГРР ( в по-добрия случай) или с аутизъм (ако имате късмет - аспергер)
Акането в гащите - проблем с корема, поведенчески проблем - може и двете.
Научаването на неща на изуст - ехолалично ли е? Ако я спрете на определен момент и зададете въпрос ще отговори ли (Не, нали? )
Твърдите, че е много умно дете. Защото знае и повтаря като папагал това, което автоматизира посредством фиксациите си. Ако поискате да научи нещо извън тях ще съдейства ли?
Социализацията не сте я проучили но бас ловя че ще й куца й там.
Положението ще се влошава.
Потърсете специалист.
Успех!

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 408867964c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   не си лоша майка. Заведи я на психолог или детски психиатър. може да няма физически проблем но психологичен.

Разбира се. че всяка майка мисли. че детето й е умно. нормално е всяка майка да мисли. че детето й е най-доброто.
Всяка майка си харесва гарджето.

номер и аз мисля. че прекаляваш. Как ще я остави наакана пет часа. та това е жестоко.

Но с другите неща съм съгласна.
Не може дете на три години да се пита какво иска да яде.
родителят е този. който решава.
Както и за сока. Ще й докара заболяване. та тя е Майката трябва да бъде по-твърда.
Тя е родителят тя решава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker