Лоши отношения с баща ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Лоши отношения с баща ми.
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1293 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 26 години. Проблемът, които имам и искам да се допитам до мнението на различни хора е лошото отношение на баща ми към мен, но не знам причината.
Аз съм израстнала в бедно семейство, изучили са ме и са ме отгледали. Бях добра ученичка и добро дете. Не са имали проблеми с мен. Работя от 15 годишна, защото парите все не стигаха. Това ме е научило на много, но не смятам, че е редно едно дете на 15 да се притеснява от липсата на пари в семейството.
Завърших училище с отличен успех и от 18 годишна започнах да се издържам изцяло сама, завърших бакалавър и магистратура. Учих и работех. На 22 започнах работа, където работех 4 години, и на която условията се влошиха много и реших да напусна. Баща ми се спираше да ме упреква колко грешно решениене е това и как ще съжалявам. Веднага започнах на нова работа, в офис, но не беше за мен и след първия месец се отказах. Започна да ме обвинява “аз нали ти казах, да ме беше слушала”. Аз обаче не съжалявам за това решение. Никога няма да свърши нищо, за което го моля намирайки си хиляди оправдания. Последно го помолих да ми вземе едни лекарства от аптеката и ми отказа защото не искал да спира след работа. Много пъти съм го карала спешно до болницата посред нощ, а когато на мен се наложи да помогне той отказа с глупаво опрадвания. Ако купи нещо за мен, после очаква да му платя до стотинка. Винаги когато аз купя нещо, без да му искам парите - идва и оставя дори и 50ст. да са. Това не са нормални семейни отношения според мен.
Непрестанно ме убижда и казва неща целейки да ме уязвят. Живеем заедно, а за рождения ден ми написа “Честит рожден ден” по Вайбър.
Като цяло изпитвам разочарование и избягвам комуникцията с него. При нужда, не е човекът, който ще потърся за помощ. Наистина не знам какъв му е проблемът с мен.
Някой може ли да ми даде съвет какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0b0a936b0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Някои хора просто не могат да бъдат родители, вината не е в теб. По принцип нормалното решение е разговор, но при подобно отношение от негова страна се съмнявам че ще има резултат.
Може би най-добрия вариант е да ограничиш контактите с него до минимум, за да не си създаваш излишен стрес.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9633d65ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Прекрати отношенията си с него и си намери прияте,който ще ти помогне да си стъпиш на краката .

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 198fbaf34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имам подобно детство,пълен отличен успех в училище, живот подобен на твоя. Същото, което описа, но съм по-голяма от теб. Моят съвет е да прекратиш взаимоотношения с баща си или да ги сведеш до минимум. Винаги ще е такъв и ще става по-зле. Това е отровен родител. Аз изкарвам достатъчно пари, за да живея добре, но моят не спря да завижда,че се справих и да ме трови с думи. Продължава да ми казва как за нищо не ставам и дори как съм длъжна да му плащам почивка през лятото и да му поддържам колата, а аз си имам семейство и дете вече. Справяме се сами,че и някои неща му плащам колата, но вече не давам да ми каже дума и го режа от раз.Когато бях ученичка, ми казваше ,че нямало да ми плаща храната вкъщи дори да съм купувала сама, като не говоря за лукс или скъпа храна, а за нормални хранителни продукти.Бях му разход дори и за това. Работех от 14-годишна на черно в разни магазинчета без осигуровки за смешни пари в плик,товарех и разтоварвах стоки, взимах стипендии за успех и така си купувах помагала,книги, дори шампоан.За почивки през лятото няма и да споменавам.Започнах да ходя на почивка в доста късна възраст. Образование, шофьорски курс, кола-всичко сама. Работех и учех като луда по 16-18 часа в денонощието. Много хора, когато ме видят днес-как изглеждам, каква кола карам и колко още продължавам да уча, не биха предположили,че съм преживяла това. Моят баща винаги е казвал,че не иска момиче и нарочно говореше колко по-добри са всички останали момичета от мен. Преглътнах всичко,не успя да ме смачка-напротив, но болката си стои. Майка ми е душа човек, но никога не застана срещу думата му.Станах възрастен и имайки дете, осъзнах какъв родител съм имала с огромни комплекси. Виждам,че има и много свестни възрастни бащи и ми става мъчно. Коренно различно се държа с детето си и не давам да прекарва време с дядо си без мое присъствие, защото ме притеснява да не се държи така и с него.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 01e371929f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Чета и се питам защо един баща постъпва по този начин?
Изводът до който стигнах е че според мен вината е изцяло на авторката. Огромното самочувствие че се издържа изцяло сама, издъхва, когато казва че все още живее с баща си. Да се издържаш сама означава, не само да си изкарваш джобни, но и сама да си подсигуриш твой покрив, сама да си напълниш хладилника, и сама да си платиш ток, сама да си купиш латекс за стените и сама да платиш на бояджия да ги боядиса.
Много хора са родени в бедни семейства и на 16 се е налагало да работят. Но на 26г да живееш все още с родители и да имаш самочувствието че се издържаш сама от 8 години е смешно.
Напълно нормално е един баща, чиято 26 г дъщеря все още живее с него, да си даде мнението за взето от нея решение. А се подсещам че вероятно авторката сама е търсила мнението на баща си и той го е казал (без значение дали мнението му е добро или лошо).
Също е напълно нормално, ако човек има дъщеря която живее при него и в същото време има самочувствието че се издържа сама, да не пропуска да й връща всяка похарчена от нейните доходи стотинка, защото с това нейното самочувствие, ако я остави тя да му купи вещи, един ден тя ще се обърне да му рекне че когато е станала на 26г е започнала да издържа баща си.
Извод всичко от което се оплаква авторката е породено от нейните думи и действия, в случая баща й само се предпазва от нейната фалшива самоувереност.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 68275cc31d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   След няколко дни и аз ще навърша 26 и съм в подобни отношения с моя баща. Ще следя темата

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker