Животът ми е ... АД ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Животът ми е ... АД !
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1694 пъти
Здравейте на всички. Ще започна от самото начало и ще се опита
да бъда максимално кратка. В момента съм на 31 г. съм .
Когато бях на 21г майка ми почина внезапно .Останах с баща си и живях с него. Малко по късно се преместих и забременях .
С бащата на детето се разделихме много скоро и останах сама с него (с детето).
Имах много проблеми с баща му на малкия - манипулации от негова страна и опити да ме срине психически. През 2018 год Успя ! Най - демонстративно и цел ми сервира , че съм осиновена .
Не направих нищо - тогава той трябваше да заминава за чужбина и си казах , че това е най - доброто решение и направихме споразумение пред съда , с което род .права бяха мои . През тези години той си създаде свое семейство в Германия , има си дете и до днес той си е там . През всички тези години той не упражнява своите срещи детето - правят го родителите му. С тях също имам проблеми - не пропускат шансовете да ме натоварят , че нямам майка , че баща ми не иска да гледа детето (което си е така - той наистина не му се занимава) и едва ли не - ако не са те съм жива умряла . В същото време обаче настройват детето срещу мен - че съм била еди каква си , мъжа ми бил еди какъв си и когато детето се върне от тях е съвсем различно , и само си казва какво са говорили .
През 2021 сключих брак със мъжа ми. Той живее в Германия, където живее и бащата на детето ми. От 2021 г водим дело за заместващо съгласие да извадим паспорт на детето и да живеем при мъжа ми.
Бащата на детето ми обаче НЕ ЖЕЛАЕ детето да напусне БГ. И прави всичко за да ни забави колкото се може повече.... и мамка му.... получава се. Тъй като не желае детето при него - ами майка му и баща му да се грижат за него - в момента Обжалва категоричното отхвърляне на две инстанции вече решение .
В същото време ... преди няколко дни баща ми... категорично ми заяви , че не иска да се занимава с малкия когато е болен... и не ми оставя избор - освен или доброволно да го давам на баба му и дядо му , които го настройват срещу мен или да избирам работата или детето . Тъй като малкия много често боледува , в месеца поне една седмица е болен. Ако отсъствам толкова често ще ме махнат
Ако нямам работа обаче... няма как да си посрещам нуждите и сметките.
Мъжа ми в Германия плаща само 1000 ев. Квартира - която сама по себе си е голяма за да е подготвена за нас .... и детето да си има голяма детска стая.... дори обзаведена.
Като си плати останалите сметки не му остава нищо , за да гледа и мен тук в БГ.
В същото време ... делото ни е стигнало до ВКС ,където могат да го бавят и половин година и година .... и незнам какво да направя , как да постъпя... ?! Какво трябва да направя ? Можете ли да ми дадете някакъв съвет. Просто имам чувството , че всики са СРЕЩУ МЕН. И незнам защо !
Опитвам се да бъда добър човек , но колкото повече си добър , толкова повече ножове имаш в гърба си след това

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 1fbdbe9aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Търси помощ от познати да се грижат за детето когато е болно и далеч от семейството на мъжа ти стой. Никой почти не разбира от добро така, че понякога трябва и да си лоша. Няма префектни хора. Най доброто което можеш да направиш е да се молиш всичко в съда да е в твоя полза.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 954470b847
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   На практика бащата на детето не полага лично грижи, защото живее в друга страна. Това ти е силният коз - от една страна, можеш само заради това да му ограничиш правата, от друга страна, ти е силен аргумент за това, че се местиш в същата държава, в която и бащата жвее. Говори с адвоката ти да се размърда малко.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e1f897c134
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чакаш да мине делото и отиваш в Германия. С бабата и дядото категорично не общуваш, освен с смс-и кога ще вземат детето и кога ще го върнат. Вратата отваряш само, за да излезе детето и затваряш. Най-добре да си пред входа и като видиш, че се задават - веднага влизаш обратно. След известно време ще им омръзне. Категорично не отговаряш на провокации, защо изобщо ди им позволила да ти говорят?? Това работи при мен. На детето казваш, че ако не спре да се държи кофти с теб, ще заминеш без него. Всеки път, когато се държи зле с теб - ставаш студена, обясняваш с премерен тон защо и оставаш такава в следващите няколко дни. Това че е дете, не го оправдава. Както го научиш - така ще се държи. Много добро е видяло от теб и за това го прави. Продължаваш ли да го толерираш ще стане социопат и ще започне да си измисля истории за теб, когато не му е угодно нещо и ще те вкара в беля. От собствен опит говоря. Грешно сме научени тук, че любовта е безусловна и децата могат да си позволяват всичко и ето го резултата по улиците. Нищо, че го манипулират, то много добре знае какво прави, повярвай ми.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 867b3cc1fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Намери си по-добър адвокат. И няма значение, дали си осиновена или не. Би трябвало съдът да вземе под внимание, че детето ще е в същата държава, както и биологичният му баща и ще може по-лесно да се виждат. За болното дете ти съчувствам - минала съм през това и си е кошмар. Мен накрая ме съкратиха. Но стане ли детето на 7 години рязко ще спре да боледува. Така че това не е вечно. Проучи и законодателството за твоята ситуация вГермания. Стъпите ли там към вас ще се прилага и германското законодателство. Ще успееш, издръж още малко.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 22941e8b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Момиче на 21 ти съобщават, че си осиновена. И какво от това? Голяма си, приеми го, факт. Приемате, не тръшване и не срещу.
Второ някой ти натяквал, майка нямаш, е какво да направим автор нейн ли? Просто стопираш и игнорираш това. Или казваш, да но добре, че има теб.
Седни и поговори с тези хора, родителите на мъжа ти. Ти си потънала в простотия и интриги. Вместо срещу, бъди с тях обединете се да си гледате детето и да му дадете тай-доброто. Просто обясни, че така му сривате психиката и не ги обвинявай, а ги помоли да се концентрирате върху това да не го настройвате взаимно и това е добре за всички. Просто седни и прочети малко по въпроса за човешки отношения, ти как да се държиш. Имаш нужда от помощ, но ако може те да не помагат. Не влизай с цесмисленни интриги, обяснения и конфликти.
Обади се на бившия си мъж поговори с него, живеете както хората в нормалния свят, да разделини сте, но да може да отидеш при мъжа ти в Германия, помислете дори да сте някъде близко до бившият ти мъж, за до взима, вижда често, за да поддържа контакт с детето му, с което са полубрат или сестра. Българите все омраза, все нещо делят, потънали в архаични отношения. Но за да постигнеш напредък, първо ти трябва да се промениш. Един ден вас няма да ви има, но децата остават и те трябва да имат здрава връзка помежду си, без вашите негативни емоции.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 0b034d8e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Контраатака срещу "бащата" на детето- съд за по- висока издръжка, съд за това че, не вижда детето си еди колко си години и съд за изземе на всякакви негови права над детето. Констатация от детски психолог и психиатър че, детето е манипулирано от родителите на бащата което му създава диакомфорт, дистанциране от теб, безсъние след гостуване т.н
Разчекни го от жалби и искове и сам ще точка да подписва каквото трябва че, да се освободи от теб!
Той и без това дете с теб няма, има заложник който контролира чрез родителите си срещу теб, а и срещу детето.
Ако беше в България щеше да е лесно да бъде посъветван ...но можеш да го съдиш дори в Германия, а там мамка му ще разкажат! Говори с адвокат!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: e6313263cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Не може ли мъжа ти да ти помогне. Ако не спечелите делото на другата инстанция не може ли да си върне в България за да е с теб и детето.

Да. май ще трябва да намериш по-добър адвокат. Както са те посъветвали другите.
Добре са те посъветвали другите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker