Детето ми не се държи адекватно за възрастта си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето ми не се държи адекватно за възрастта си
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 2875 пъти
Здравейте. Жена съм на 50 години. Имам две дъщери - на 17 и на 13 години. Тъй като ние живеем в малък град и училището тук е основно, Радосвета (голямата ми дъщеря) отиде да учи в най-големия град в областта, в която живеем; и сега останахме само аз, мъжа ми и Моника (малката ми дъщеря). Между нас няма никакви конфликти, но напоследък масово чувам слухове, че Моника се държи като хлапе.
Тъй като аз съм преподавателка в местното училище и учениците понякога остават да си говорят с мен, масово ми намекват, че Моника се държи като че ли е дете на 8 или 9 години, дори някои я обиждат и я наричат „бързо изоставаща“ и „бавноразвиваща“. На мен, разбира се, ми става много неудобно и съм непосилна да им кажа каквото и да е. Тъй като училището ни е малко и всички ученици се знаят, Моника неведнъж ми се е оплаквала, че по коридорите мнозина ѝ правят намеци за детинското държание.
Напоследък започвам да си мисля, че това, което ми казват, е истина. Защото и вкъщи, Моника се държи странно - играе си с куклите, ( с които си играеше, когато беше на 5-6 години ) гледа един сериал - „Barney and Friends“, ( едва ли сте го чували, но ако сте го чували, можете да потвърдите, че е отвсякъде детински, даже бебешки ) тананика си детски песнички, когато види котка на улицата, започва да мяука, ( а когато види куче - да лае ) дори понякога пее броенки, които ние сме пеели навремето. Когато аз и мъжът ми ѝ кажем, че се държи много неадекватно за годините си, тя казва, че в това да гледаш детски сериали и да играеш с кукли, няма нищо срамно.
Не знам вече какво да направя. Вие имате ли някакви идеи, как да я отуча от тези детински маниери и навици? Ще съм ви много благодарна, ако имате някакви съвети! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 7a1ee5e73b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Преподавателка сте, а не знаете какво да направите.?А, вашите ученици как ги съветвате?
Отивате в областния град / за да не ви разнасят във вашия/ на една консултация с психолог , а след това водите и детето. Той/тя ще ви насочи.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d9d0452871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Първо потърсете причината за поведението ѝ, защото ей така да я отучите наизуст няма да стане. Обикновено за да има такава регресия, причината се крие в някаква травма. Не казвам че вие сте причината, но ако искате да помогнете на детето си, трябва да се опитате да го разберете, не да насила да го променяте.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 44138c280c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Оставете детето, ще се оправи, преди така ли беше, не сте ли забелязали, може би и идва ново всичко и така се опитва да се справи..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8e88e8f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ми ти какво очакваш- да слуша чалга, да се облича като певиците, да пуши, да се напива, да прави секс?! Да сменя различни? Да се цапоти и да харчи пари?Това ли наистина искаш- малка кифла?
Момичето на 13 е запазило детското и невинността си, което е огромна рядкост на днешно време. Повечето 13-годишни са истински кошмар. Радвай се докато е време.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ff81f79475
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Е и, какъв е проблемът Ви? Защото вие имате проблем, не детето. Предпочитате ли да пуши, пие, ходи по дискотеки и върти гаджета като повечето момичета вече на нейната възраст?
Детето ви е с богат душевен свят, креативно и чувствително, възможно е дори по което казвате да е емпат. Защо искате да заливите нейната същност, есенцията и за да прилича на другите които пък се копират едни други? !
Ще кажа нещо което вероятно ще ви шокира: аз и съпругът ми гледаме Том и Джери, ходим понякога да се люлее на люлки (да, и двамата) като кротко си чакаме реда ако има деца. Говорим си с кучета и котки по улиците, дори понякога с птици. Децата ни, големи, пълнолетни вече понякога ни придружават за люлки например. Често като се обади големият ни син и пита какво правим, мъжът ми отговаря "отворил съм си една бира и гледаме Том и Джери".
Сега: аз съм много креативна, такава е и работата ми, а мъжът ми е шеф на група "буйни" мъже... това пък е неговата работа.
Дано разберете и позволите на детето да бъде себе си!
Ако имаше проблеми с емоционалното и психическо развитие, вие първи щяхте да разберете.

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 1c3a56a20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте,
Аз лично не виждам нищо лошо в това. Че как иначе искате детето Ви да се държи? Да пуши, да се облича и държи като к***а, да слуша нон стоп чалга и всяка вечер да излиза от бмв-то на някоя батка ли? Не съм особен възрастен - само на 22, но и аз на нейните години се интересуват от "детински" за вас неща, но днес нито съм умствено зад другите, нито нищо! Радвайте се на това, което имате! Детето Ви е напълно наред!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: bc6f678358
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Измислица отсякаде, пък и с тия имена...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 278db22cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не й е приятно, че учи в училище, в което сте преподавател. Най-добре, ако е възможно да отиде да учи в друго училище. В това тя не е себе си, а се държи така, че да не Ви изложи. Затова е и нейният бунт, че не може да бъде себе си. Говорете с психолог, но регресията - връщането към по-ранна възраст при децата е, когато те не се чувстват добре.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: e2c6a89f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   1 е прав, преподавателка сте, а питате тук как се подхожда с такива деца... Вие трябва да сте компетентната и да насочвате родителите към правилните детски психолози. Като се има предвид в днешно време как масово децата, младежите... че и техните родители, се държат инфантилано за годините си, подозирам, че случаят е сериозен и жалко, че е трябвало да екслалира така, че и вие да го забележите...

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 86072b7e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Номер 1, всъщност, аз опитах. Предложих на дъщеря си да гледаме някакъв филм заедно, тя прие. След няколко часа включих телевизора, започнахме да гледаме, обаче не след дълго тя заяви, че филмът не ѝ харесва и не желае да го гледа, след което отиде в стаята си, за да гледа сериала, който ѝ харесва.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ad8e19da33
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вероятно и е дошъл месечния цикъл , досрамяло я е да ви каже, и сега се опитва колкото се може да отложи такъв разговор чрез инфантилно държание, опитвайки се да доказва и на себе си, и на вас, и на средата си че все още е дете, макар природата вече да я е превърнала в жена...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 596d306bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Спокойно, и аз имам приятели, които се държат така. Да няма нещо дефицит или някакво заболяване за да го прави?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 596d306bf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз съм почти на 29 и все още си гледам анимации. Какво от това? Нищо не намирам странно

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8e88e8f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Накъде отива този свят, щом за 13-годишно е странно , че се държи като дете, каквото реално още е?!
Явно майката ще е по-горда и щастлива , ако мъкнеше мъже в тях, ако се носи вулгарно, ако ходи на дискотеки и пуши. А пък , ако си и направи и татус-направо ще е седмото небе. Извратени представи за нормално имат някои родители.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 86072b7e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте!
7, не съм измислила историята! Напълно реална е!
Към останалите: Благодаря за съветите! Ще се опитвам да я контролирам по-малко. Четейки коментарите, аз потърсих причината и в себе си. Дадох си сметка, че покрай учениците, съм започнала да контролирам и дъщеря си и може би това я дразни. Може би наистина не е било правилно. Ще се опитам да я разбера.
И да, знам, че това не ви вълнува много-много, но все пак искам да покажа, че критиките ви са ми били от полза. И не, аз нито имам извратени представи за децата на нейната възраст, нито очаквам тя да се държи и облича като к***а, нито очаквам да сменя различни. Просто наистина покрай учениците, съм започнала да контролирам и детето си до краен предел.
Идеята за среща с психолог много ми допадна! Ще я заведа, и ще видим какво ще стане. Още веднъж, благодаря за съветите!

Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d0c875e908
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   И аз на 13 още играех с кукли. Всъщност, бях от малкото мои съученички, запазили детското в себе си, когато на 13 повечето вече сигурно не бяха и девствени. Тъжно и жалко е, когато собствената ти майка бърза да те окачестви като нещо ненормално и срамно, само защото не се държиш като повечето днешни 13-годишни. Точно поради упреци и неразбиране от собствената ми майка, затънах в депресия и тревожност, защото се чувствах осъждана и осмивана, че не се вписвах в масовата картинка в училище, че и извън него.
Никога няма да забравя и как група мои връстници пуснаха слух за мен, точно лятото, когато бях между 6 и 7 клас, че съм бавноразвиваща се. Сериозно, това е от най-жестоките, противни и гадни неща, които някога съм чувала за себе си, и още не мога да го забравя. Представете си какво е за едно 12-годишно дете да разбере подобно нещо! Подигравана и обиждана, за съжаление така израснах през повечето време.
Но най-лошото е жената, която те е родила, да не те приема.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 8e88e8f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   15, какъв психолог на нормално дете? !
Повечето родители се оплакват, ако щерките им пият, имат гаджета, пушат. Вие мрънкате, че не прави това. Какво лошо има? Явно не изпитва нужда да се натиска с момчета, да опитва цигари и да иска да ходи по купони. Явно не ви врънка за пари, нито се облича вулгарно.
Родителите наистина нямат угода. Вместо да я мъкнете по психолози, да я третирате като сбъркана, обяснете и за рисковете. Обяснете и за интернет безопастност, научете я да се пази от извратеняци и т. н. Бъдете полезен родител и я подгответе за реалния живот. Ще ви е по-благодарна, отколкото да се чуства ненормална. Споко, като стане на 15-16 ще е дъщерята-мечта. Ще е в крак с връстниците си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: d3b0e5b611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Уважаема госпожо! Според Вас какво трябва да прави дъщеря Ви (изключвам тръгването по лош път) извън тези "детски" занимания-това може да бъде рисуване, танци, спорт, планинарство-какво може да бъде хобито й, кое й се удава най-добре! Иначе всеки може да си играе с кукли и да седне пред телевизора и да гледа каквото му хареса! Иде реч относно за личностното развитие на дъщеря Ви-в какво е най-добра! Другите Ви наговориха доста лоши неща, с които днешните ученици издигат на пиедестал, които могат да погубят всеки, независимо на колко години е! Не знам според Вас към тези лоши неща ли трябва да клони дъщеря Ви? Моля да се обосновете! На 39 съм, но още от малък съм си си аутсайдер-не се вписвах в нито едно от заниманията, които другите ми съученици правиха! Бях още в 7 клас, когато класната спомена, че в нашето училище вече има ученици, които пушат марихуана! Аз и не питах никого за това, защото не ме е интересувало, а и някои ученици пушеха цигари! След училище се прибирах у нас и си пусках телевизора! През ваканциите и през почивните дни-също! А какво правеха съучениците ми-не исках и да знам! И сега съм така! Ако бях тръгнал по лош път, полицаите всеки ден щяха да ме викат за разпит! А това, че още не сте си имали още проблеми с органите на реда, е много добре, защото едва ли има майка на света, която ще иска да й звъннат в 3. 00 часа през нощта от районното и да й съобщят, че са намерили дъщеря й там, където не трябва и в какво състояние ще бъде-давам го само като пример! Помните сестрите Белнейски, нали? Не ги забравяйте! Желая Ви всичко най-добро и че имате примерна дъщеря трябва да бъде гордост за Вас!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 3cf2a38382
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Според мен детето си е нормално, има такива деца дето до 17г гледат детски сериали. Проблема на дъщеря ви не е там където го търсите, трябва да се занимаете с наивността й.

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 9073ea5e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Цял живот има пред нея да бъде възрастна и сериозна, че е толкова хубаво, че не бърза да порастне. Радвайте се! Нейните връстници пушат, пият, правят секс и със сигурност са пробвали и наркотици. Има време за всичко. Много е важно тя да се чувства добре и да не обръща внимание на подигравките. Успех! Радвайте се на детето, че бързо порастват и литват… след някоя друга година семейна… ще ви липсва

 
  ...

...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 7b86d75dfa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Как се справя в училище с материала? Трудно ли учи, умее ли да контролира вниманието си? Има ли приятелски кръг?
Възможно ли е да е екранно дете- те имат такова особено изоставане в развитието? На мен ми прави впечатление, че детето се аргументира, което е добре. Ако не е отгледана с медийни устройства, аз бих търсила причина за регрес към детството и бих обърнала внимание на връзката с бащата. Определено казус за психолог. Умна жена сте, няма да обяснявам, че психолозите работят със здрави хора, които имат трудности, или искат да подобрят живота си, а не с патологии- поле на психиатрията.
Номер 17, запознайте се с областите на Психология, Психотерапия и Психиатрия за да не давате повече вредни съвети, или ако ви мързи просто не използвайте термини, с чието значение сте тотално незапознат.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 26 дни
hash: 8e88e8f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   21 от 17
Значи е за психолог 13-годишно, само защото гледа детски? В извратено общество живеем, наистина. Не е проблем, ако същото това 13-годишно пие, прави секс, пуши, ама детските и пречат най-много. И куклите.
Ако иска да е наистина полезен родител, да си научи детето на безопастност и какви рискове крие интернета. Психолозите само ще взимат парички, ще набият на това момиче комплекси, че не е наред. Ще и измислят куп проблеми, свързани с баща, баба, прабаби, чичовци, лели, че и минали животи сигурно. Това момиче ще расте със знанието, че не е наред, че майка и я мисли за изостанала. Може в желанието да и отмъсти да започе да се държи точно така, както очаква майката.
Някои родители наистина не стават за тази работа.

 
  ...
преди: 2 години, 26 дни
hash: 96c3cd2dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Потърсете специалист до като е на време. Защото после ще е късно. Един ден вече няма да ви има и някой че трябва да се грижи за нея. Едва ли ще е някой нормален здрав мъж. В този сайт може да споделите , но не и да получите адекватна помощ.











Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 71c6dc9aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Заведете детето на психолог. Хората, които ви пишат тук как и те били гледали анимации явно не са разбрали, че вашето наблюдение е далеч по-комплексно отколкото можете да опишете в един постинг.
Щом сте разтревожена - значи има за какво, още повече, че родителите са най-склонни да омаловажават подобни проблеми, а и като учител имате възможност да сравнявате с много деца.

Дано да е нещо банално, но по-добре му обърнете внимание.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 дни
hash: 0095154175
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Госпожо, заведете детето си на психолог! Това не е шега работа. В България масово се пренебрегва психическото здраве, но това е много опасно.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 дни
hash: 96bbc33bac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   От авторката - много благодаря за съветите! Водя дъщеря си на психолог и виждам промени в положителна посока. Психологът ѝ помага да се справи с регресията и имам много добро предчувствие, че скоро детето ми ще се държи адекватно за възрастта си, което в никакъв случай не означава да сменя различни през месец, да се облича провокативно и да пуши и пие.
До номер 7, така и не разбрах защо мислите, че съм съчинила историята! Може би смятате, че ми е било скучно и съм я измислила, но не съм!
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ за съветите!

 
  ...
преди: 2 години, 1 ден
hash: 8e88e8f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Да не би като започне да се държи съвсем като за възрастта си с гримовете, цигарките, гаджетата, да ти залипсва нейната невинност и детско държание?
Някои родители зорлем си вкарват децата в рамката .

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: d9d0452871
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Авторке а разбрахте ли каква е първопричината за въпросната регресия. Лесно е да се лекуват симптомите, но ако основния проблем е още наличен, най-вероятно ще залитне в обратна посока.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 7e36d06159
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Е чак пък да играе с кукли.
Няма ли някакви хобита рисуване. пеене. танци.
Разбира се. че нямате предвид да излиза с различни и да се дрогира.
Заведете я на психолог.
щом толкова души го казват значи наистина има някакъв проблем.
Вие сте учителка в това училище а тя ви излага.
Може би пък покрай учениците и вие да я контролирате прекалено.

 
  ...
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: 368c35e483
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Оставете момичето да си изживее детството. По-добре ли е да пие, пуши и е*е с разни наркомани като много свои връстнички и да ви цъфне някой ден с подут корем?
Нищо му няма на детето, просто не влиза в. извратените норми за "нормално".

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: fcf5b2ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Никой не казва да се чука и да се дрогира.
Просто има по-подходящи занимания.
Рисуване, пеене, разни игри.
Не извъртайте нещата.

Има разлика.

Моята дъщеря е на 10 години и не си играе с кукли. Казва, че е голяма.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: afedbc5696
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Да се гледат анимации от големи хора е нормално. Аз самият го правя. Но Barney and friends е бебешка анимация и в никакъв случай не е нормално да бъде интересна за лица над 5 години. А момичето е на 13! И защо непременно обръщате полюса, че е по-добре това, отколкото онова? Защо изобщо трябва да се избира една от двете крайности, като може да се избере нормалността, за разнообразие? Детето определено има известен поведенчески проблем. Поведението му ми е познато. Имах такъв пример в обкръжението. Дължеше се на шок от загуба на родител. Момичето остана без родители и се страхуваше от живота, който й предстои да води. Нормално е, че потърси утехя в безгрижните и весели моменти на детството. Оправи се постепенно. Според мен не е крайно необходимо да водите детето на психолог. Така ще го шашнете, че е психически болно, а то не е. Просто вътрешно е тъжно и неуверено. Не го нападайте и не му дръжте сметка за свободното му време. Просто като видите, че пак ще гледа филчета за бебета или си търси куклите, предложете нещо, което ще му хареса- например да отидете до някой магазин, на планетариум или зоологическа градина (според интересите) или нещо друго, коета да правите заедно, без упреци.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: fcf5b2ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Има и по-подходящи занимания за дете на 12 години.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: dda458ad3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Бахти ограничените родители, дето са се нароили, не е истина. Горките дечица :(
Ще речеш, че е срамно и ненормално едно дете да си играе с кукли. Напротив, това говори за артистична натура, въображение и богат вътрешен свят. Но ограничените родители зорлем да си осакатят децата и да ги вкарат в "обществено приемливите" рамки. После защо израстват толкова емоционални инвалиди. Тъжна работа.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: f5eacba007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   Има разлика между това по принцип да обича да си играе с кукли и изведнъж да почне да го прави както и други неща, които е правела като по-малка.
Нарича се регресия.
Детето страда затова се държи така.
Вие сте неграмотни.
Да, по-добре на едно дете да се обърне внимание отколкото родителите да си затворят очите да кажат, че нищо му няма защото разбират от всичко и Детето да продължи да страда.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: f5eacba007
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Не че аз не давам на детето си да си играе с кукли самото дете не иска.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: f5eacba007
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Да има и възрастни, които обичат да гледат анимации. Но аз не съм от тях.
И като малка не обичах анимации.
Предпочитам да гледам латиноамерикански сериали.
Точно така не е нужно да се извършат полюса да се казва че или трябва да се дрогира или да играе с кукли. Истината е някъде по средата.
Глупости да не се води детето на психолог защото ще се сметне, че има психичен проблем.
Психиатър се занимава с психичните проблеми а психологът помага на детето да преодолее трудностите защото може би детето преминава през труден период. ТОЧНО ЗАЩОТО Е тъжно и неударено трябва да отиде на психолог.
В България има предразсъдъци по отношение на психолог и Психиатър.
Затова повечето хора, които страдат не могат да потърсят помощ когато се нуждаят от това.

 
  ...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 21625e63cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Точно защото е тъжно и неуверено детето е най-важно да получи позитивно внимание от първо родителите си, без веднага да бъде прехвърлено на специалист, без опит от тяхна страна да вникнат във вътрешния му свят, да потърсят път към него, решавайки "проблема" по лесния начин, т. е. друг да даде отговори и готови решения. Психологът в крайна сметка ще каже същото - повече внимание да му се обръща. Хора, общувайте с децата си и всичко ще бъде наред, без да изпадат в крайности. Авторке, намирай повече време за момичето ти, правете повече неща заедно и ще видиш как нещата ще влязат постепенно в русло.

 
  ...
преди: 8 месеца, 17 дни
hash: 809dc405fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   А да и ти си прав номер 40.
Трябва двете да правят повече неща заедно по -забавни неща и ще забрави за куклите.
Но според мен за нарушаване на спокойствието на детето допринася и това, че майка му работи в същото училище в което то учи. Представете си на никой няма да му е приятно ако майка му работи в училището, където учи.
Страхува се, че ще изложи детето си.

Съгласна съм номер 40.
Като се види проблем с детето трябва да се говори с него, трябва да му се обърне внимание дори преди психолога.
Но не съм съгласна някои да казват нищо му няма какво от това, че играе с кукли да не му обръщат внимание.
Както и някои от форума коментират.
А и щом толкова хора са казали, че с детето има някакъв проблем значи наистина е така.
Не може много хора да са забелязали, че с детето става нещо а майката -учителка да не е забелязала нищо и последна да разбира с проблема на детето.
Може би майка му е прекалено контролираща и детето се притеснява
Има разлика между това да обича по -принцип да си играе с кукли и изведнъж да почне да прави по -бебешки неща и да си играе с кукли.
Някои родители омаловажават проблема а не трябва.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: fc96b6d5b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Здравейте, аз съм авторката. Видях, че скоро е писан коментар под темата. Искам да ви уведомя, че психологът помогна на дъщеря ми и сега тя се държи много по-зряло, което не означава, че пуши, пие, облича се с предизвикателни дрехи и т. н. Вече не играе с кукли, не гледа "Barney And Friends", записа се на танци и на волейбол и много ми харесва да я виждам така. Засега няма изгледи тя да поеме по лош път и се моля това да не се случи. Откакто отиде да учи в гимназия в областния град, тя се промени в положителна посока. Благодаря, че обърнахте внимание на въпроса и че дадохте съвети. Благодаря дори и на нападналите ме, защото те от своя страна ми помогнаха да разбера, че и аз съм имала своите грешки и че и аз съм имала известна доза вина. Разбрах, че причината за "регресията" в нея е била тази, че не иска да се разделя с детството си и донякъде я разбирам, защото най-хубавите години от живота са детските, поне аз така мисля. Още веднъж - благодаря на всички!

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 8 дни
hash: 231d7bbabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Радвам се, че е помогнал на дъщеря ви.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: 447e386cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   И после казвате, че тоя сайт по-скоро пречи на хората, отколкото да им помага... Виждате, че авторката се е възползвала от съветите, детето й се е оправило, има хепи енд... Ето затова винаги съм твърдяла и ще твърдя, че този сайт винаги помага, малко или много!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 1 ден
hash: d3e2463d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Така е. Аз съм пристрастена към този сайт. Не минава и ден в който да не прочета нещо. Обичам да чета темите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker