Защо се срамувам да се отпусна пред техните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо се срамувам да се отпусна пред техните
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1592 пъти
Здравейте с моя приятел живеем заедно от началото на връзката пр родителите му на село близо до града, имат си семеен бизнес, разбират от много неща но са с доста различен начин на живот от моя и не ми допада и харесва, той казва че няма цял живот да живеем с тях и ще имаме наше семейство имаме апартамент в града който е за ремон. В селото когато заживях правеха ремонт и се надявах че след като приключи ще започнем и апартамента, да но уви нещата се проточват и това не ми допада, той не иска да живее в апартамент попринцип защото казва, че му е тясно и т. н но аз искам нашия живот а не да се водя по чужди правила срамувам се подтискам се и все не съм усмихната и жизнена. Родителите му не са лоши хора но майка му ме притеснява и все пуска злобни коментари в началото много и помагах но след това изгубих желание и все се чувствам длъжна нямам против и не ме мързи но тя е все намусена в критическата и ме напряга, имат и кофти навици аз съм фенка на здравословното хранене и се стремя да се храня по-рано до към 20:00 а те ядат и късно, срам ме е да стана и да си сипя храна като нормалните хора като у дома си, не се чувствам у дома, споделяла съм на приятеля ми и той казва да не ми пука и да се чувствам като у дома защо не мога да се отпусна и като го мисля се настройвам доста негативно към хората, а тя в началото ми беше казала че ме приема като свое дете а сега нямаме и контакт защото сме доста различни и има моменти в които с нейните коментари ме провокира да поставя бариера между нас

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 502a114c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Мило момиче, разбирам добре мислите и чувствата ти, обаче имаш някакви неизпълними желания. Първо ти си само приятелка и трябва да си благодарна че са те приели и те издържат, дори и да си съпруга, пак не са длъжни да те приемат под покрива си. Ти като пълнолетен човек заедно с мъжа до теб трябва да работите, да спестявате и да си купите сами жилище за ваше семейство, никой друг не вии е длъжен да ви дава покрив наготово, ако все пак ви дадат, трябва да си много благодарна и да им помагаш на тея хора колкото можеш повече.
Ти нищо твое нямаш и думи като "имаме апартамент" въобще не изглеждат добре. Приятеля ти вероятно също няма, надява се един ден, след 40-60 години да наследи, но сега и той няма. По вероятно е родителите на твоя приятел да имат апартамент. От там нататък, те които са собственици по документи, решават дали ще правят ремонт и дали въобще някой ще живее в онзи апартамент, дали ще стои заключен или ще го продадат и ще похарчат парите.
От всичко това следва, че нямаш никакво право на избор, къде да живеете ако сама не осигуриш пари за собствен имот или за ежемесечен наем на жилище.
За помагането в домакинството си длъжна, готвенето, шетането, подреждането, миенето, трябва да участвш, тъй като и ти ползваш, пък и приятеля заради когото си там и той ползва. Все пак не си там на хотел с олинклузив, нали? Майка му те е приела в дома си, но надали е съгласна да ти бъде безплатна готвачка и камериерка, да мие банята, коридора и кухнята за да ти е чисто на тебе. И тъй като, до колкото разбрах не допринасяш с доходи в този дом, не купуваш с твои пари, нито храна, нито препарати, не плащаш с твои пари тока и водата, които двамата с приятеля ти ползвате, би трябвало да се отплатиш с повече от половината домакинска работа.
Колкото до храненето, ако си вършила домакинска работа, не би трябвало да те е срам да си сипеш, когато и в колкото часа ти се прияде, съобщаваш огладнях и отиваш да си сипеш. Да чакаш те да станат да ти сипят след третия ден общо живеене е нахалство, те не са твои сервитьори, сервира се на гостенин, гост си до първите три дни, от там нататък си член на домакинство, който трябва да допринася, а не да чака, да му дадат от това което те са допринесли за благосъстоянието на семейството. Ами ако сте някаде на квартира, кой ще ви шета и готви, кой ще ти сипва да ядеш? Сега даже си на далавера, че сте две жени и ще вършиш само част от работата, ако си само с твоя мъж, ще се наложи да вършиш повече домакинска работа.
Разбира се винаги можеш да се отървеш от домакинстване, отиваш да живееш при майка си тя ще ти шета и готви, а с приятеля само по кафета и без преспиване.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: bce9136f60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Време е да станеш фенка и на грамотното писане...

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b82e09b944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моята свекърва никога не ми е казвала, че ме приема като свое дете .. Ще ми се и на мен някой такова нещо да ми беше казал. Изнесете се докато нямате още деца, наистина не е добра идея да живеете при свекървите, те явно ще си влагат там за ремонт и идеята е да останете... Не се подвеждай, иначе никога няма да се чувстваш там като у дома си и нормално.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 2707966a85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Този човек иска да живее с техните, ти си само за секс и да си има жена за пред хората.
Не се отпускаш, защото тя ще ти се пада свекърва и е в ход борбата за надмощие над сина и. Женска ревност и от двете страни. Така потърпевш е горкият мъж.
Не пишеш нищичко за баща му, явно основния проблем за теб е майка му. Вечният конфликт. Никоя жена почти не се оплаква от бащата, брата, сестрата, а от мама.Сори, няма да ти е като родна майка,невъзможно е. Избий си го от главата, че ще те приеме като свое дете. Ще те уважава, цени, но винаги нейното е най.
Тези хора имат изградени навици, и то от доста дълги години. Няма как да ги променят заради теб, само защото ти живееш там.
Както и ти не би променила своите навици. Човек се нагажда. Или си готви отделно понякога, какво ти пречи?! Сядай да ядеш когато ти искаш. Уж големи хора, а се стесняват.
Изнесете се. Не прави фаталната грешка да му влияеш негативно спрямо семейството му и т.н.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 502a114c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 3 Ти каза ли на твоята свекърва че я приемаш като твоя майка, щом искаш да те приемат като тяхно дете, би трябвало да кажеш и покажеш че приемаш тези хора за твои родители!
Къде предлагаш да се изнесът, авторката и приятеля й? Ако идеята ти е на квартира, кажи на авторката как да накара приятеля си син на бизнесмени, да отиде да плаща наем. В историята не става ясно дали въобще някой от двамата млади работи за заплата, та с какво ще плащат наем и как ще се издържат с заплати при условие че са свикнали някой друг да им плаща тока и да пълни хладилника? Как приятеля ще се съгласи да живее лишавайки се?

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6d78dee674
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   ОТ авторката Парите не са никакъв проблем аз започнах хубава работа, за горе долу добри пари и осигуровки и допринасям за дома пазарувам, аксесоари и необходими хранителни неща, но на тях им става неудобно защото има за какво взимам.. хората са добри но сякаш живеят с мисълта че ще живеем цял живот при тях, с мъжа ми сме си говорили и той казва че ще имаме свое семейство просто трябва малко време докато привършим с ремонтите

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 11 дни
hash: 0c41f16e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не им обръщай внимание.
Да, трябва да помагаш със сметките и с домакинската работа.

Разбирам неудобно ти е да си спешно за ядене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker