Сгрешиха ли родителите ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сгрешиха ли родителите ми?
преди: 2 години, 20 дни, прочетена 1668 пъти
В семейството ни....женско царство е. Три сестри сме. Аз съм най-голямата (22 г.), студентка съм, останалите ми две по-малки сестри са на 18 и на 14 г., е сега ще си имаме братче - няма що! Баща ми обаче винаги е искал да има син и когато разбрал, че и третото му дете ще е момиче, се отчаял, не че не се зарадвал, но....някак си....Той е на 47 г., а майка ми на 45 г. И казал, че докато не има син, няма да се откаже. Спортист е, и мечтата му била - един ден да има син и той да стане спортист и т. н. Ужас като цяло! И през септември миналата година майка ми ни съобщи, че е бременна с четвърто дете, а в края на ноември и казаха, че е момче. Баща ми цъфти от радост, майка ми също, сестрите ми и те, но аз някак си не мога да го приема, защото, да материалното ни положение е добро, но четвърто дете, на такава възраст са нашите, че май вече им мина времето за бебе. Майка ми постоянно ми подмята, че аз ще й помагам с отглеждането. На няколко пъти и казах да пробва да го махне, нали....да абортира, но не ме послуша и явно ще го ражда, то почти наближава. Нямам желание да помагам в отглеждането, минавало ми е през мисълта - как мога да направя така, че да предизвикам спонтанен аборт, търсих в интернет, но пък някак си съвестта ми не ми позволява. Имам си приятел, имам си ангажименти, университет, не мога да отделям от времето си и за бъдещото ми малко братче, което сигурно ще ми превърне ежедневието в Ад. Между другото и апартаментът ни е четиристаен, достатъчен е за нас, сега и още една тежест в него. Депресирала съм се, на баща ми не смея да се оплача, защото той сигурно може и да ме набие! Много сгрешиха родителите ми с това ненадейно братче, но съм си казала, че щом така ще ми превръщат живота в Ад, и аз ще им го върна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 19 дни
hash: bfbceb0baf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Време е вече да се отделиш от семейството. Ти си на възраст за свой собствен личен живот и дори семейство. Намери си почасово работа и се изнесете с гаджето си. Относно помощта - когато имаш време, тогава ще се включваш. Имаш и две по-малки, но достатъчно големи сестри, които също ще помагат. Разбирам, че се тревожиш, че ще ти връчат малко човече за отглеждане, но спокойно можеш да проведеш разговор с майка си за това. Обясни и, че вече мислиш за отделяне, искаш собствен живот и не мислиш да ставаш майка на брат си. Разбира се, когато си свободна и имат нужда да се гледа за час или два - ще се включваш, но до там. Не се озлобявай, ами гледай да си намериш работа и да се изнесеш. Време ти е.

 
  ...
преди: 2 години, 19 дни
hash: 95a619a032
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   А ти защо смяташ, че родителите ти са длъжни докато са живи да осигуряват твоя комфорт и да се съобразяват с теб за свои лични решения? Всеки сам решава колко деца да има и кога да ги има и ти нямаш никакво право да се месиш, независимо дали става въпрос за родителите ти или за други хора. Пълнолетна си, като не ти харесва - изнасяш се и живееш както си искаш. Друг въпрос е, че никой не може да те задължи да се грижиш за детето му, дори да ти е братче. Просто заявяваш, че не можеш да помагаш в отглеждането му и толкова. А злобата, която просто блика от поста ти, направо не мога да я проумея... Осъзнаваш ли какво си написала, наистина ли го мислиш? Дано да е просто някакъв гневен изблик, защото в противен случай е направо страшно що за човек си и какъв живот те очаква. Не забравяй, че всичко се връща; не случайно е казано "Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб".

 
  ...
преди: 2 години, 19 дни
hash: c7ad186b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Коя си ти, че да решаваш кой да има дете и кой не. Здрави и прави хора ще имат дете. Обичат се, сплотено семейство са. Сбъдва се мечтата на един мъж. А ти.... Искаш да отнемеш щастието им. Готова си да извърши престъпление и то срещу най-близките си. Не само си завършен егоисти. Психопат си. Лекува се. Щяло да ти бъде тясно, да имаш ангажименти... Пълнолетни си. Събирай си багажа и се маха. Живей си живота и остави хората на мира. Родили са те, отглеждали са те. Стига толкова.
Ако съм на мястото на вашите и разбера какви мисли те спохождат, директно те гоня и преустановява всякакви отношения с теб. Ненормалница!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 19 дни
hash: 5d3cd207f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Дано да е шега. Ти замисляш аборт и то за собствената си майка, и куп други щуротии, защото ти е по-важно някакво си гадже, да се мяткаш по заведенията и т. н. Егоизъм от класа. Като искат дете, ще имат. Достатъчно голяма си, за да ревнуваш и да държиш сметка на родителите си. Неблагодарни деца.

 
  ...
преди: 2 години, 19 дни
hash: 13b98632ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не те, ти грешиш, но толкова съм омерзена от поста ти, че не виждам смисъл да ти обяснявам защо.

 
  ...


...
преди: 2 години, 19 дни
hash: b4db54c965
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Неадекватна си, имаш престъпни мисли.
Родителите ти не са длъжни да ти обясняват какво и що. По същия начин и ти ще имаш право да си организираш твоя живот. Да търсиш в интернет как да предизвикаш аборт е психопатско. Горките ти родители, че са отгледали една лигла, която се мисли за център на света и само тя има право на живот.
Да гледаш бебето не си длъжна, но мисля, че след като се ползваш от благинките на семейството си, би могла, когато си свободна, да се притечеш на помощ. Не забравяй, че вашите родители са полагали грижа за вас и когато са били уморени, ядосани, заети и т. н.
Осъзнай се.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 18 дни
hash: 0371fe6338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   На 22 си, а се чудиш как да накараш майка ти да абортира, вместо да помислиш дали не е време да живееш самостоятелно. Ти си жена за женене дето се вика, а все едно чета разсъждения на 10 годишна.
Е затова после мъжете си патят, щото жените масово са хахо още от семействато, а те глезени не искат да живеят сами.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: b8d070422b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Директно сядаш с майка си и й казваш че няма да й помагаш и да не разчита на теб. Ако се опита да те манипулира, се изнасяш и прекъсваш контакт с нея докато не й дойде акъла в главата. Аз и жена ми станахме родители за пръв път на 14. Сега сме на 34. Никого не сме карали да ни помага. Да, имахме помощ от нашите баби и дядовци, както и финансова помощ от родителите ни, които отидоха в чужбина ( беше най-добро решение, защото в България всички бяха без работа ). Но никой от тях не беше принуждаван от нас да ни помага. Даже се наложи да ни убеждават да останем , защото ние бяхме решили твърдо да се изнасяме и си търсиме работа или начини за препитание за да не сме им в тежест. Сега сме родители на много деца като големите са на 20 ( единия ни син има свои деца ) а най-малкото е на три. Никога не сме карали друг човек да ни гледа децата. Който си ги е създал, той трябва да ги гледа. И няма право да роптае затова че не му помагат, децата не ни дължат нищо. Не са избирали да се раждат нито са ни избрали нас за родители. Ние обаче им дължим всичко. Запомни го авторке.

 
  ...
преди: 2 години, 18 дни
hash: 78d40f67c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Нима питаш дали едни хора на средна възраст са сгрешили дали да следват мечтите и желанията си?
Според мен те грешка нямат, щом искат да имат много деца това е тяхно право. Ти разбира се не си задължена да отглеждаш брат си, но като пълнолетна е време да помислиш за своя собствен живот и да си осигуриш сама съществуването издръжката и колкото може по скоро твой покрив (квартира), щом не ти харесва да спазваш техните правила и да следваш техните разбирания си длъжна да се отделиш, останеш ли там трябва да се съобразяваш и да помагаш за брат си. За сега само 14 годишната ти сестра няма право на избор и трябва да помага и да спазва правилата на родителите си, пълнолетните можете да работите, да се изнесете на квартира и да се самоиздържате.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 17 дни
hash: 0c7857e103
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Искаш да абортира майка ти с брат ти!? Ти нормална ли си!? Наистина, както казва номер 1 е време да се отделиш, и НЕ, не си длъжна да помагаш да гледате брат си, това е задача на вашите! И не не се престарели. Аз съм на 48, съпругът ми ще стане скоро на 53, а синът ни- скоро на 3. Не сме престарели и си го гледаме САМИ (това да кажеш на майка си)! НО, това, че търсиш как да абортира и то собствения ти брат е меко казано неморално!

Ж48

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 дни
hash: 25aa26bfbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ти в час ли си? Искаш майка ти да абортира брачето ти, защото баща ти най - после ще си има син? Сериозно ли си на 22? Това са размишления на 10-12 годишно хлапе.

Само да ти кажа следното, мила моя. Аз съм на мъж, на годините на баща ти. Имам трима сина, на 20 и близнаци на 15. Жена ми забременя с дъщеря ми на 40. Казах ѝ, че ако абортира дъщеря ми, ще я изхвърля на улицата и ще направя всичко, за да взема попечителство над децата.

Ти си егоистично хлапе, което е свикнало мама и тати да ѝ бършат дупето и путето и сега те е яд, че братчето ти ще отнеме от твоя блясък. Абсолютно нарцистично мислене.

Вземи се в ръце, момиче! Казвам ти го като баща. Ако някой от синовете ми ми беше казал това нещо, щях да му зачерва задника за дълго време.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0d0e930cf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Леле, мацка, ти сериозно ли си на 22?!
Защото разсъждаваш като 10 годишна глезла, която си мисли, че целият свят се върти около нея и всички са длъжни да се съобразяват само с нейните желания и капризи.
Като не ти харесва да помагаш в къщи, намери си работя и се изнеси на квартира, но докато живееш у вас и вашите се грижат да имаш покрив над главата си и храна на масата, ами ще се съобразяваш.
А това, че си се опитвала да накараш майка ти да абортира, няма да го и коментирам. Явно си такъв завършен егоист, че дори престъпление може да извършиш, само и само да ни ти се наруши комфорта.
И да, родителите ти са сгрешили, но не заради бебето, а с твоето възпитание.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 20 дни
hash: e965484ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   да. наистина ли си на 22. Твоите разсъждения са на 10-11-12 годишна. Ако беше на толкова щях да те оправдая.
Да ти би трябвало вече да си майка а ти мислиш как майка ти да абортира. Дано някой ден като забременеш и теб някой да те накара да абортираш. Чак тогава ще разбереш майка си.
Ти си психопат бе.
Мислиш се за центъра на светът.
Трябваше отдавна да си се изнесла.
Ти си много голяма егоистка.
Чак правиш сметка. че жилището ви ще стане тясно. Ами изнеси се.
Ако съм на мястото на майка ти директно ти събирам багажа и те изгонвам.
А ако съм на мястото на баща ти и ми заявиш подобно нещо ще ти ударя много як шамар.
Щях да те просна на земята.

Единствено си права за това да не искаш да полагаш грижи за брат си.

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: db9ba3379e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Детето би трябвало вече да е родено... април някъде. Как си, каката?

 
  ...
преди: 8 месеца, 19 дни
hash: 0aeb200298
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Родено ли е?

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 18 дни
hash: 9f6e300196
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ти си не си добре психически!
Как може да кажеш на майка ти да абортира, а още повече да си мислиш и да четеш как да й предизвикаш аборт?
Разбирам, че мисълта да гледаш дете на тази възраст те подлудява и просто трябва да намериш сили да й откажеш, а не да мислиш подобни неща.

Майка ти е щастливка, че има толкова много деца, а и че на тази възраст може да забременее.

Но!!! Да си гледа децата е единствено нейно задължение и ти трябва да й го кажеш. Не е редно ти да гледаш братчето. Да си го гледа тя. Грижата за всяко дете е задължение на родителите.
Обясни й, че ако се налага ти да гледаш бебето, ще ти попречи да имаш собствено семейство и деца.
От жена точно на годините на майка ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker