Искам да си подредя план в главата, а не мога. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да си подредя план в главата, а не мога. Помощ!
преди: 2 години, 1 месец, прочетена 1408 пъти
Здравейте!
Жена на 30 години съм и историята ми е банална. Искам да се разделя с мъжа, с който живеем на семейни начела, тъй като не се разбираме. Имаме дете на 3г., но никога не сме се разбирали. Връзката ни винаги е била разтрисана от скандали и проблеми. Въпреки това направих огромната грешка да заживея с този човек и да му родя дете. Разбира се това даде своите последствия върху мен и психиката ми. Непрекъснато съм подложена на психически и емоционален тормоз, а на последък и на физически. Слава Богу поне за детето е добър баща, но понякога и то става свидетел на грозните сцени. За себе съм взема решението да се разделим, то просто друго няма, но практически "мъжът ми" блокира всички възможности за това. Апартаментът, в който живеем е нает на мое име, но мъжът ми отказва да се изнесе от него, под предтекст, че дълго време, докато бях в майчинство, само той е плащал наема и сметките. АзЗагубих старата си работа 2020 година, по време на майчинството, тъй като предприятието фалира, заради пандемията. Останах още година и половина без работа да си гледам детето, а той ни издържаше с неговата заплата. От 6 месеца започнах нова работа по специалността си, харесвам я, но за съжаление при сегашните цени и наеми заплатата ми няма да стигне да наема друго жилище, за да се изнесем.със сина ми. Дори и едностайно. Ако не осъдя мъжът ми за издръжка, едва ли ще плаща нещо, до колкото го познавам, най-вероятно ще го кара на подаръци за детето от време-навреме. Тоест финансово няма да издържа. Нашите живеят в града, но пък не мога да отида при тях, поради ред причини: първо, че и без това са много народ в един апартамент, второ, че мъжът ми с всичките си манипулации през годините така ги настрои срещу мен, че сега само да разберат, че искам да си тръгна, ще ме анатемосат, ще слушам как съм си развалила семейството и какъв съм провал, което ни най-малко ще ми се отрази добре и на без това смачканата психика. Те са много консервативни на тази тема. В.моя род няма разведени, но пък има жени, които приемат за нормално мъжът им да ги побийва. Няма как да им обясня, че за детето е в пъти по-добре родителите му да са разделени, отколкото да живее в среда, където е свидетел как баща му малтретира майка му. Чувствам се в положение шах и мат. И не знам накъде да поема. От къде да започна... Единственото нещо, което ден и нощ не ми дава мира е най-после да намеря решение и да си подредя план в главата. Ще се радвам, ако някой сподели как се е справил при подобна ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 1 месец
hash: 8c366e9194
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не е нужно да дискутираш с родителите си, това е тяхното мнение, но не техния живот.
Не се карай с мъжа ти, обяснимо, че детето живее в стрес, ти не се чувстваш добре и е най-добре да се разделите, като искаш добронамерен отношения и двамата да се грижите за детето.
Един добър баща не прави сцени пред три годишно дете.
Кой какво е плащал няма значение, говорим за момента сега, това е манипулация от негова страна.
Събирай пари на страна без никой да знае, това ще ти даде сигурност.
Ясно обясни на мъжа ти, че детето страда, остарявате. Търсете щастието и пътя си.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 546ba952cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Какво значи "побийва"? На какво става свидетел детето ти? Опиши по-добре.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9efe4cc526
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Смени местоживеенето.....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 199b9b9464
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Труден казус.Имаш ли разходи за адвокат? Изчакай ако можеш докато събереш финанси и се изнесете.Сложен проблем

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 44064dc724
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Плановете се правят в началото, не след дъжд качулка... Като типична жена, пак успя да се изкараш тоталната жертва, въпреки че ясно си осъзнавала с какъв човек живееш. Няма как тук някой да знае и какво означава, че те "малтретира". Повечето жени имат детска психика, и от гледна точка на повечето деца, родилите им също ги "малтретират"... Има и тук доста които се изживяват на жертви и се връзват. Ако наистина си матретирана, много е просто - отиваш в полицията, и му забраняваш да припарва до теб. Като апартамента се води на твое име, ще го изгонят. Но за полицията, трябва нещо обективно, да покажеш някакво нараняване, някаква опасност за живота... После си намираш работа която е добре заплатена, кефи ли те или не, и бачкаш сама да си издържаш детето. Това ти е плана...

 
  ...


...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 5310cfa8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ще трябва да си осигуриш квартира, която да можеш да плащаш. И да ти останат пари за разходи. Бащата можеш да го осъдиш да заплаща издръжка на детето. За съжаление няма да е голяма. Не можеш ли да поискаш финансова помощ от някой от роднините ти или поне да ти помага с детето, а ти да започнеш втора работа ?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: cc55399526
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Аз какво бих направила. Отиваш при семейството си и сядате. Казваш им- не издържам, не желая да съм жертва, искам детето ми да расте спокойно, не това е примерът, който искам да бъда за него. Те щом и те го приемат за нормално наистина не е добра идея да си при тях, но може да ти помогнат с друго, пари, познати, квартира...Ако откажат да застанат зад гърба ти( ако смяташ, че е така, не се занимавай с тях) потърси някоя организация за помощ при домашно насилие. Не знам откъде си, но в повечето големи градове има такива. В Стара Загора е Самаряни, в София май е Анимус. На днешно време приятели, които да протегнат ръка има, дано някой да се съгласи да те приюти( опция). За издръжка не е невъзможно, но има една подробност - пари. На мен ми коства 400 миналата година да го осъдят бившия си. Това е най- добрият вариант, защото се яви на делото, ако не се яви пак ще стане, но ще трябва да платиш и неговата част от делото, т.е. сумата става *2. Така. Слушай внимателно - събирай всички касови бележки, които са разноски по детето- дрехи, лекарства, обувки, частни занимания( всичко свързано с него) това са ти доказателства за пред съда, ще ти бъдат в полза. Освен това имаш нужда и от свидетели, които да застанат в съда до теб. Да знаеш, че за такова дело ОЗД се намесва и пишат доклад- какви са ти доходите, къде гледаш детето, в какви условия, свързват се с лл и евентуално във вашия случай дг.Най- вероятно първо ще трябва да се установиш някъде и после да водиш дела. Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: b6fee8b7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Планове се правят с пари. Без пари дори не можеш да взимаш решения. Направила си огромна грешка да родиш дете на човек, с когото още в началото е било ясно, че не сте един за друг. За съжеление колкото е по-голяма грешката толкова последиците са по-тежки. Раждате ги тия деца, защото ви натиска биологичния часовник, а не мислите, да ли имате бъдеще с човека от когото ще раждате. Освен да го търпиш и в същото време да си търсиш нещо по-платено с, което да можеш да си намериш друга квартира и да можеш сама да издържаш детето.












Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: baf64d54c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има програми за защита на жени в беда има за домашно насилие защитени жилища програми на самата държава на правителството има спешни телефони за домашно насилие на които ако се обадиш винаги ще ти дадат добър съвет или ще те слушат

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: d6d7692e62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Освен да потърсиш жилище със съквартиранти. Или ти самата да си потърсиш съквартирантка - най-добре друга самотна жена или сам мъж с дете. Направо е ужасно това, което описа. Само се дръж, събирай пари и търси жилище със съквартиранти. Като се пренесете, ще заведеш дело за издръжка.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: 2faceecb4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Добре бе. Защо раждаш от човек, който за нищо не става.
Сама си го видяла.
Не сте се разбирали още от самото начало.
Не мога да те съжалявам.

Сега си чукай главата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker