Тя ме изнудва! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя ме изнудва!
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3469 пъти
Здравйте! Имам връзка от 9 години. На 25г съм. От 3 г насам приятелят ми има огромни финансови проблеми, за които известна вина има майка му.
Трябваше да плати сумата от 2000лв за консумативи, свързани с къщата, но ги изхарчи. Отиде да живее на друго място.
Аз му помагам с каквото мога, той не може да си намери постоянна работа!

Сега, утре ме вика за среща, при която ще говори за някакъв кредит (не дай си Боже, да иска аз да тегля), без той да знае трябвало да се срещнем. Преди 5 години тя открадна 100лв от него, като после аз не трябваше да казвам, защото така искаше майка му, а и за него мама винаги е права...

9 години връзка, факт! Но ми писва все да трябва да лъжа приятеля си, заради майка му, не е редно! Не е редно и аз да мисля за хилядите им задължения!

Знаете ли откога не съм ходила на море, ако щете и нормално излизане на заведение...
А го обичам.. Опознала съм го достатъчно, за да знам, че иска да съм с него!
Но много се влияе от майка си, тя злоупотребява с мен.
А аз трупам напрежение в себе си, защото все не трябва да казвам нещо.. Не зная докога ще издържа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: a8e06e3aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Затъваш! Кажи на приятеля си истината и не играй зад гърба му на добрата самарянка, кой знае майка му как играе с него, без ти да знаеш. не е коректна и не заслужава помощта, която и оказваш, а най-много да си съсипеш връзката.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 44e9f98e92
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нищо не разбрах.
Само едно, че трябва да говориш с приятеля си и да му кажеш всичко. С какво те изнудва тя?
И друг съвет - ти много малка си решила да бъдеш с него, а на тази възраст много мозък няма един човек, не смяташ ли, че е време да бъдеш с истински мъж, не с мамино синче?
Аз бих го зарязала в полза на мъжкар, с който мога да ходя на море и не слуша мамчето си за всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 82281c341c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ха ха, майка му знае че го обичаш и те изнудва, а той си няма и на идея. Кажи му и ако не те разбере, значи нищо не си загубила-той може би не те заслужава...
А аз от моя съпруг нищо не мога да скрия, и мисля че имаме успешен и здрав брак...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8756aa73f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Запъвай краката, иначе затъваш. Кажи на приятеля си, но го направи спокойно, не с напрежение, просто като най-обикновен разговор. Имате дълга връзка, нещо с което малко хора ( без семейните) могат да се похвалят, но все пак ако няма разбиране, късате и това е, макар че ме съмнява да не ти влезе в положението.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 849ff0df46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, какви „семейни“, сякаш една връзка на „семейни“ става по-стойностна и дълга. Аз малко семейни с 9г. връзка познавам, но едва ли това е признак за качество на връзката. Има страшно нещастни хора, които са и 20 г. заедно, аз не вярвам, че и авторката е щастлива с този слабохарактерен човек, поставяш такава майка на първо място

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c34569ab10
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Лощо си го свикнала, що за пикльо, който само слуша мама, това не е мъж, а дете и освен това, ти сама си си виновна щом позволяваш да те поставят в това положение, одавна трябваше да му кажеш според мен и да резнеш нахалната му мамичка!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c7b85f5109
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АВТОРКАТА СЪМ:
Майка му го е изгледала сам, без баща, и за него тя значи много. Издига я на пиедесетал! Като бях по-малка, в началото той като кажеше нещо при някой наш скандал, тя винаги заставаше зад мен, много беше сладкодумна, може би и с това ме спечели.
Но, израствайки с годините, забелязах и лошите й страни, а преди това все я съжалявах, че сама се е борила с живота, без мъж до себе си...
Тя започна да ми се качва на главата -това да не му казвам, онова да не му казвам. Веднъж открадна 100лв от него, като парите щяха в мен, и каза, че тъй като бил пийнал, едва ли щял да забележи...
И познайте, като започна да си ги търси, трябваше да лъжа, заради нея, докато не ми писна и една вечер не му казах всичко. Той не можа да повярва и каза:, , Майка ми не е способна на това! ''...
Но истината беше очевидна.. Тя до ден днешен не знае, че съм му казала, тъй като ако беше разбрала, кой знае каква щеше да й е реакцията...
Сега има да погасява голямата сума, за която съм писала в историята си -2000лв.. И пак започват едни, , въртели''....

Дори и да имах сумата (която нямам), не мисля, че е редно аз да плащам нещо или да участвам за нещо, за което нямам вина..

В момента си търся работа, но честно да ви кажа, може и да ви прозвучи глупаво и безотговорно, но нямам кой знае колко желание, тъй като не знам тя какво ще измисли и аз да трябва да работя на вятъра...
Това ме държи, че сме коректни един към дтуг (от гледна точна на вярност), винаги имаме какво да си кажем, много се допълваме като хора, но постъпките на майка му малко или много ме отдръпват.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b9a6d722a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ж29: Аз бях в подобна ситуация, но там бяха 2-ма братя. Единият прахосник, а аз бях с уж по-свястния. Моето момиче, имам лоши новини за теб - Той никога няма да се раздели с представата за майка си, ако ти не го зарежеш и не му кажеш истината накуп право в очите... И аз носех хомота с години и накрая ми писна. Плащах им почти всички задължения, а той плащаше кредитите, а майка му си живееше живота. Зарязах го. Тя замина за Великобритания да работи. Събрахме се. Издържахме я от тук, толкова и работеше. Живеехме отделно, но той почти се беше пренесъл вкъщи, за да пести от храна и консумативи. Тотално го зарязах. Сега живее и той във Великобритания с Мама в една стая. А мен ме тормозят от банките за техните кредити. Много изкарват и си ги плащат редовно? ! ТОВА НЕ СЕ ИЗДЪРЖА! Бий му шута, кажи му истината в очите и той или ще прогледне, или ще затъне. Но поне ти няма да се влачиш до безкрай в тази тиня... Поогледай се, любовта е навсякъде. Не се втурачвай в един. Знаеш ил след колко дълги връзки има раздяла и щастлив развой. С приятеля ми в момента и двамата сме така - аз след 6 год. връзка, той след 10 годишен брак и дете. Живей си живота! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c7b85f5109
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Автората:
номер 8, само заради това ли се разделихте? заради финансовия момент ли?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b9a6d722a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ж29: Не, разбира се... Факторите са много и комплексни, но този беше водещият. Другият беше асексуалността на момчето, нерешителност, сам не знаеше какво иска, кога и как да го постигне. Живееше за мига, без да мисили нито за миг за утрешния ден, да, за утрешния. Личната му стая вече 10 г. е необитавана и в ремонт, заради липсата на пари. Нямаха налице нито един комплект прибори, нито 1 тенджера... Абе, у тях е на полеви условия. :))

В същото време живее, харчи и се държи като баровец. Баща му се споминал, иначе той им е осигурявал подобен стандарт. Свикнал е някой постоянно да ДАВА пари, а той да живее.

Отделно и Маминка, и приятелите му влияеха непрестанно. Непрестанни сбирки, а накъде без пари?! И още куп дребни, но непренебрежими фактори - като проява на любов, уважение, такт и т.н.

Момиче, щом имаш разправии преди брака, след него ще живееш в АД. След брак, отношенията винаги се влошават и стават по-материално обвързани. В момента живея на семейни начала и е така и осъзнавам, че след брака (който предстои) ще е още по-зле. Няма на кого да разчитам за финансова помощ. Но със сигурност, никога не бих проституирала, като бившата съпруга на мъжа ми, за да задоволявам егото и прищевките си и да се отдалечавам от семейството си... Обичам го и ще се борим заедно до край!
Успех! Обмисли добре!

Добре си помисли!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b9a6d722a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ж29: Невъзможно е да не си чувала за т.нар. "енергийни вампири". Не вярвах в подобни идиотщини, но ... ми се наложи да опвярвам. Явлението е разпространено предимно сред жените и по-малко сред мъжете. Това са хора, които обожават да изсмукват силите ти, да те изтощават като те поставят в нестандартни ситуации - сплетничат, клюкарстват, лицемерстват, уж се сприятиляват, а всъщност те дърпат надолу към пропастта, създават какви ли не нелицеприятни ситуации, изнудват те по какви ли не начини. Такива хора има МНОГО. Наблюдавай поведението на околните и се ПАЗИ!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c7b85f5109
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АВТОРКАТА:
сега пък иска да тегля някакъв кредит, без приятелят ми да разбира...1000лв, но и не работя в момента, а и не смятам, че е редно, и ми реве по телефона!
писна ми, да ви кажа честно!
не знам какво да правя, имам и свои плащания.
тя не работи, аз какво съм виновна...
някак си не е редно всичко това!
съветвате ме да му кажа, но как ? не е толкова лесно..
не зная какво да правя.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c2d619ca68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може да ти прозвучи жестоко, но преблемът е предимно в твоята глава. Твърде много мислиш и се пилееш, за да заобиколиш проблема - да нахраниш вълка и да спасиш агнето.
Няма да стане.

Откажи услугата. Просто кажи:"Не." Отстоявай пространството си. Защо се чувстваш виновна? Ти би ли си позволила да издевателстваш над близък човек по този начин? Режи директно, говори с приятеля си. Ако не проумее, че майка му недопустимо е навлязла в личния му живот, значи няма какво да търсиш там. Няма място и за двете ви по този начин.
Ти в крайна сметка с майка му ли имаш връзка или с него??

Освен това си мисля, че живееш с някакви крайно минималистични очаквания спрямо връзката си. Това, че си допадате (каквото и да означава) не е достатъчно. Няма ли взаимна подкрепа, желание и воля да постигнете ваше си независимо пространство, стремеж към финансова обезпеченост - няма да ти е спокойно и хармонично никога. Ти живееш в дискомфорт, предусещаш проблеми, потиснато ти е.
Харесва ли ти да се чувстваш така?

Ако да - давай, вземай заеми за майка му, работи, за да и осигуриш безметежен живот, а па и гаджето ти да ти метне един финансов клуп на врата - понеже натам се движат нещата - е, хубаво ще те обесят майка и син. А теб нека те мъчат скрупули да не обидиш някого случайно.
Ако не - поставяй си проблемите на дневен ред - и остави гаджето ти да се оправя с майка си.
А ти мисли за промяна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker