Обърнана съм,не зная какво да правя и на къде да поема.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Обърнана съм,не зная какво да правя и на къде да поема..
преди: 2 години, 25 дни, прочетена 1847 пъти
Здравейте на всички,които отвориха моята история!
Като за начало момиче съм на 21 години.Чудех се дълго в коя секция да е моята история,защото засяга много неща,но нека е в семейство.
Нека започна така-работя горе-долу добре платена работа,удовлетворява ме.Уморявам се доста,но съм доволна в края на деня от себе си.Ще записвам в университет.Имам сериозна връзка и обожавам човека до мен.С всичките му кусури,хубави черти и проблеми.Имам семейство,майка ми и баща ми са заедно,не винаги в добри отношения,но пазят брака си.Имам сестра,която е с 15 години по-голяма от мен.Остана стара мома,но наскоро живее с един човек,отделно от майка ми и баща ми.До доста напреднала възраст беше в нас.Токсично и за мен и за тях и най-вече за нея.Несигурна в себе си цял живот,както аз в момента.Грешна във възпитанието ни.Искам да се отделя от тях.Да живея отделно с моят приятел.Споделих на сестра ми и тя реагира доста враждебно и скиптично.Малка съм според тях все още ме възприемат като дете.Родителите ми и тя включително.Възпитани сме изключително консервативно,токсично и неадекватно,но това е много дълга друга тема.Чудя се..Какво да правя?Чуствам се готова и емоционално,финансово и физически готова да се изнеса от къщата на родителите ми.Те от своя страна приемат това като емоциално прекъсване на връзката ми с тях.Смятат ме за неготова,не защото нямам доходи,не защото съм свикнала да ми дават всичко без да правя нищо в замяна,а защото ще се отделя от тях и ще града на друго място с друг човек.Впили са се в мен като пиявици,задължават ме да съм свързана с тях толкова силно,че чак на моменти губя собствена си личност.Смятат сестра ми за по-високо интелигетна личност от мен,многократно ми е казвано и показвано как тя може,а аз не.Същевременно,когато се опитам да правя нещо странично,а не свързано с тях ми създават пречки.Не харесват човека с,който съм,не съм била изкарвала достатъчно,щяла съм да родя млада,щяла съм да забравя за тях и тем подобни глупости.Те са от поколението,което мисли,че щом живееш с един човек си женен/омъжен моментално за него.Не може,да живееш просто,а ако не се разбереш с него,не можеш да се върнеш при тях.Позориш ги по този начин,а иначе твърдят,че са модерни,реално са консервативни и фалшиви моралисти.Реално погледнато нищо не губя,но ме е страх от тях.Наистина ме е страх,вместо респект и уважение изпитвам само страх и престорена подчиненост към тях.Толкова съм се вглабила в тях.От скоро се усещам,че започвам да изпитвам страх от обикновени неща.Излизане от вкъщи,каране на кола,разговор с някой познат,влизане в супермаркет и така нататък.Зная,не съм умна като сестра ми,нямам нейните финансови възможности,нямам нейната тактика и подход към тях,но съм ужасена в какво ме превърнаха.Объркана съм,страшно много хора..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 25 дни
hash: d313e124c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Намери си специалист по семейни консгелации, направи няколко сеанса, понякога и с един става.
После щом се почувстваш по-спокойна, хващай нещата и си гради живота.
Ролята на родителите е да ни обичат Безусловно, да ни помогнат да станем самостоятелни личности, които могат да взимат решения за живота си, както и да носят позитивите и негативните от тях.

Ролята на децата е да обичат безусловно родителите си, да им помагат, да бъдат част от живота им, но не и да живеят техния живот.

Наистина потърси специалист и пиши после как са се променили нещата.

Поздрави и успех!

 
  ...
преди: 2 години, 25 дни
hash: 1278529199
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Закона е ясен, ти си пълнолетна всичко останало са кой рекъл, казал. Всеки има право на мнение. Събирайки пари за да си независима и от приятеля ти дори. Просто ги уведомяваш и ясно заявяваш позицията, като уточниш, че ги обичаш и уважаваш, но живота си е твой. Какво искаш мама да те нахрани и завие ли? Второ спри да се сравняваш с когото и да било, само и само със себе си във времето. Трето излез от стандартни приказки в стил стара мома, сравнения, кой какви разбирания има. Питаш себе си какво искаш, ако душата ти каже да, правиш го, не, не го правиш. Ако главата ти казва трябва да направиш нещото, защото така е редно, така незнам си какво си знай това са ограничаващи вярвания. Тогава тялото ти реагира и ти казва не, но ти пак ще си кажеш, да ама така трябва, което са глупости. Живей си живота, пълнолетна си, никой няма право да взима решения вместо теб. Намери и прочети книгата "В оковите на майчината любов", има я и под друго име, за да осъзнаеш идиотщината на масовият родител. И аз съм майка, приятелката на сина ми е почти на 17 и скоро ще се пренесе при нас, въпреки мрънкането на техните и налагането на абсурдни окови, в стил преди 25 аз взимаш решенията и беше казал баща и. Живеем в чужбина и тук младите хора и работят и учат, независими са и то от преди твоята възраст. В Библията пише уважавай родители си, но никъде не пише подчиняват се, съобразявай се с тях, прави каквото те искат. Милиони съсипони животи от добри намерения на родителите.

 
  ...
преди: 2 години, 24 дни
hash: 5305cd766f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Обирай багажа и се изнасяй, няма какво да му мислиш, няма да им даваш на тия да ти дават наклон какво ще правиш с живота си, какво не, кой е за теб, кой не и тем подобни глупости, не си малка, можеш да преценяваш нещата и ще се оправиш. Каквото и да говорят не ги слушай, ще видят един ден, че не са били прави. В този ден ти вече ще си стъпила здраво на краката си, ще бъдеш напълно независима от тях във всяко едно отношение и само ще погледнеш назад и ще си спомниш, че тази постъпка е била правилната. Успех !

 
  ... горе^
преди: 2 години, 24 дни
hash: 39c2c8260a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отиди на добър психолог, аз бях така след една токсична връзка, имах и проблеми в семейството, и аз така като теб реших с приятеля ми да живея да се махна от тях, ама стана още по-зле, щото след това сякаш приятеля ми се превърна в единия ми родител, с който имах проблеми и започнах да имам проблеми с него, а пък силно го обичах същевременно и не можех да си го обясня какво става подяволите!!! И така докато в един момент вече чашата тотално ми преля, изгубих себе си в тая връзка и с голям зор и депресии и паник атаки се отделих, усамотих се тотално, напуснах работата си и се сринах. И аз така не можех да излезна от вкъщи, изпитвах необясним страх. Луда работа. Недей живей с друг докато не оправиш проблемите си с родителите си, повярвай ми!!!!

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: df62541987
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Моме стягай си багажа и се изнасяй, аз направих това още на 20 г. Предпочетох така, отколкото да живея в семейството което ме е отгледало. Идва ден в който щъркелчетата отлитат от гнездото и си правят свое.

 
  ...


...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 55eaa7c6d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 21 си, крайно време е да спреш да обвиняваш родителите си за всичко в твоя живот. Сама не си изградила характера си, но те са ти виновни. Все друг е виновен, но не и ти. Така е по-лесно наистина.
Живей с голямата любов на 21, няма лошо. Дано да имаш късмет, макар че доста хора патят от такива превземки по някого на ранна възраст. Ти още се определяш като момиче, а си на 21. Млада жена си, не момиче. Разсъждавай като възрастен и не зависи от мнението на другите. На тези години отдавна имаш право на книжка и да гласуваш.Те така мислили, казали, ами ти? За много хора живеенето с някого значи именно като брак и бебета. Ако това искаш на този етап-добре. Не вдявам това живеене с различни, изхабяване е емоционално. Пък и ако мислиш, че любимия няма да се промени, няма да има битовизми, да спадне романтиката ....Но все пак е опит.
Страх я било, че ако нещо се обърка, нямало да я искат обратно един вид. Ами нали си голяма, живей сама на квартира , плащай сметки, работи. Не зависи от родители, мъж и т.н. Ако можеш сама. Ако не си се отделяла досега, дори и като студентка , ще ти е трудно. Едно е някой друг да поема част от сметки, да пълни хладилника,битовизми, ремонти, друго е да зависи само от теб и от любимия. Трябва и ти и той да си помагате. Всеки може да дрънка колко те обича и т.н, ама като заживеете да те нагърби сама с домакинстване и да си клати краката.
Ако мислиш, че си готова за това, опитай. С родителите ще се чувате и така.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 21 часа
hash: 67d677b45f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Казваш, че сестра ти е умна. И като е толкова умна, защо е стара мома? Сетила се на 36 години да заживее с мъж отделно и за теб е по-умна? Когато си млад, имаш желание и нерви за семейство, дом и деца. Децата са голяма радост, но искат много здрави нерви, докато пораснат. Тъкмо сега е времето, да си отделно от родителите. Няма лошо да се виждате, да празнувате празници, но всеки ден да те ангажират по някакъв начин, не е никак добре. Ако човекът до теб е правилният и заживеете отделно, ще се успокоиш и ще вървиш по своят път. Не е нормално да живееш постоянно с тях. Ако нещата с приятелят ти потръгнат, след време вече ще си майка и тогава сегашните ти проблеми ще ти се струват смешни. Сестра ти като беше толкова умна какво постигна? Напълно правилен е изразът, , На бели коси, жълти... ''. Много добре е когато тати носи, а мама меси, но това е докато започнеш сам да изкарваш за носене и месене. Аз вярвам, че нещата ти ще се получат, защото имаш желание за промяна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: 7b49d988f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Сестра ти не е умна. Наистина чак на 36 се сетила, че иска семейство и деца. Ако искаш да си като нея стара мома продължавай да слушаш родителите си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker