Приспиване на бебето на ръце. Как можем да си оправим грешката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приспиване на бебето на ръце. Как можем да си оправим грешката?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 944 пъти
Здравейте! В средата на април станах мама на една малка принцеса и тя просто озари живота ни! Прекрасна е, кротка е, много красива.... Но, тъй като това е нещо ново за нас с таткото (първо дете ни е), и ние допускаме грешки. Отскоро започнаха коликите и на бебето му е изключително трудно да се успокоява и да заспива. Налага ни се да я дундуркаме на смени с таткото, често, дори почти всеки път заспива в ръцете ни или на гърдите ни и мисля че тя свикна с това и сега няма поправяне на тази грешка! Забелязвам, че когато я приспим най-накрая и я сложим в кошарата, тя почти веднага се събужда с изключително писклив и пронизителен рев и докато не си получи дундуркането просто не спира. Налага ни се да обикаляме като луди стаите, само за да се успокои. Според мен това я успокоява много и не желая да й го отнемам. От една страна, знам, че това й помага с болките и искам да й помогна, но от друга страна с това не може да се продължава така и трябва да се научи да си спинка в кошарата. Как можем да поправим този навик и същевременно да успяваме да й помогнем да се успокои и да заспи? Благодаря ви предварително !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 6dc3a6c29e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Слагайте я да си седи там , какво люлеете , е ако много реве ,да . Купете си люлееща люлка на мен ми беше в голяма помощ , второто ми дете много седеше там . Малко ви е бебето още .

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0e1e56d1fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не е грешка, гушкайте я, като минат коликите и поотрасне всичко ще се нареди.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3a900f817f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Иска не дондуркането, а звука на сърцето ти и топлината на тялото ти, възглавничката и чаршафа в кошарата са доста по студени, затова се събужда и писва. Опитай да затопляш леглото й и да пускаш монотонен звук в стаята й

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 8aacda9ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Няма начин. Изходът е да я оставите няколко пъти да се скъса от рев и да се измори. Ама ти като майка, как ще се чувстваш да слушаш 40 минути неистов рев. Инстинктът ти няма да позволи.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e339735ed0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   В ДМ има костилки точно за коликите,попитай,грееш 2-3 минути във микровълновата ,слагаш на коремчето,но не на голо,върху бодито, и притискаш леко.Топлинката успокоява коликите и така....а това за приспиването на ръка е голяма грешка,но ще мине,ще порасне и ще ви радва.....успех ви желая от една баба на трима внука!!!!!

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7d94c22e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Офффф Аман значи, детето има колики, после идват зъбите. Авторке, ни бързай изобщо да се опитваш да местиш детето в кошарата му, защото ако ти се става по 10000000 пъти мести го тогава. Пускай бял шум, децата се успокояват от това. Ще дойде и времето когато ще си спи само, ама повярвай няма да бъде когато е на 2 месеца или на една година, а и какво толкова лошо има да си спиш с детето пред това да спиш с пърдящия си и хъркащ съпруг?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 1473e4bc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Пробвай да я приспиш с "бял шум". Голямата ни вече дъщеря, като беше бебе, направо ни съсипа нервите с това приспиване. Един ден жената ровила из нета...и го намери това за белия шум. Пробвахме. Магия!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 99b9ba45cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Леле какви съвети от сегашни или бъдещи родители... Господ да пази и варди! Просто лош манталитет и това е!
Към авторката :
Честито ангелче, да ви е жива и здрава, обичайте я много! Аз имам също дъщеричка на 8 месеца. От години живея в Германия и това е единственият български форум, в който чета и от време на време взимам участие. По време на бременността и дори до ден днешен четох много статии за отглеждане на бебе ( немски). Просто някои бебета са така и реват. Еволюцията ги е създала в началото да търсят близостта на родител. До една годишна възраст си я гушкай и обичай колкото искаш. Нека тя се чувства в сигурност! За в бъдеще ще е по-спокойна. Вземи си кърпа за носене на тялото. По този начин е плътно на тялото ти, усеща топлината, миризмата на тялото ти и ударите на сърцето ти. По този начин ще спи, а ти си с две свободни ръце. По-често разкарване на чист въздух с количката помага също. Вечер за да не сте пренатоварени, помагайте си като се редувате.
Най-много ще ви помогнат звуците на прахосмукачка- има ги в youtube. Може да ви звучи смешно ама е вълшебна помощ, защото докато бебето са в утробата на майката в плодната вода, са свикнали на подобен звук и като го чуят се успокояват веднага и до 5 минути заспиват. Аз все още отвреме на време й пускам на мойта тихо, колкото да се чува, успокоява се и заспива.
Радвай й се и я гушкай колкото се може най-много. А вече след 1 годишна възраст можеш да почнеш да я възпитаваш. Пей й много песнички, занапред я оставяй за кратко сама в стаята ама продължавай да й пееш. По този начин знае, че не е сама и че си наблизо. Говори й много. От ранна възраст почват да разбират. По тона ти на говорене могат да разберат дали всичко е наред.
До 6 месечна възраст спеше мойта или отгоре ми или до мен на леглото под мишницата ми. Сега вече е в нейното легло, което е свързано до мойто. Всеки път като се събуди се усмихва и си играе даже сама, а аз спа. Оставям я в хола на земята да си играе или в кушетката и си върша мойта работа. Като почне да се гевези й говоря и пея и по този начин знае, че не е сама.
Всичко ще се оправи и при вас. Само търпение и й давайте много гушкане (ако става директно кожа върху кожа без дрехи) и любов. Занапред ще имате спокойно, сигурно и самостоятелно ангелче, което ще ви обича безразборно.

Bebivita

 
  ...
преди: 9 месеца, 19 дни
hash: fbd93dcce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз направих тази грешка преди години. Свикнах в да заспива на ръце.
После все плачеше в кошарката си искаше да я гушкам на ръце.
Не помня как я отказах.
Може би направих грешка но по съвет на леля ми я приспивах със шише със мляко водичка и др.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker