Бал с семейството ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бал с семейството !
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1460 пъти
Здравейте ,скоро ми предстои да бъда абитуриентка . И имам следния проблем ,дори не знам дали мога да го нарека така ,но да .
Имам сериозен приятел от 2 години ,със него живеем заедно ,във нормални отношения съм със семейството му ,но просто аз не искам да ги каня на бала ми .
Не са ми сред най приятните хора и той знае това .
Не ми казва нищо ,но виждам ,че това не му е приятно да не каня роднините му….
Чудя се как да постъпя ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: 69aed6f4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Моме, много зле си постилаш.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c85bc35aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Това е твоят празник, твоят момент! Това е твоят бал, ти си важният човек! Не гаджето, не майка му, не баща му, не баба му, не дядо му. Само и единствено ти! Кани хората, които ти искаш. Няма нужда да каниш родата му до десето коляно, само защото сте гаджета. Покани него и това е. Ако ти се сърди, му кажи, че бала е твои, вашите плащат и това е.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 3971be1d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е твоят празник. Да не се жените, че му е тъпо, че и техните не са поканени...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e6e87082a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Рядко, много рядко се случва на жена, да има приятни за нея свекъри. В България сигурно приятните за младите семейства свекъри и тъстове са един на 100 хиляди, всички които ти твърдят обратното лъжат. Ако приятеля ти казва, че харесва твоите роднини го казва от учтивост. Родителите и братята/сестрите на партньора са хора, които се налага да търпим, особенно щом нищо не са ни направили, а само не са ни най-приятните.
На приятеля ти може ПРИВИДНО да му мине, но надали някога ще забрави, как си се отнесла с най близките му, те също няма да забравят. Приятеля ти, сигурно ще ти бъде кавалер на бала, те не са поканени, а живееш със сина им две години. Лошо, много лошо.
Въпреки всичко вече е твърде късно да ги каниш, баловете са след седмица и вероятно те отдавна са осъзнали, че нямаш намерение да ги каниш, съответно не са се подготвили да ходят на бал, а вече няма време, нито да си вземат отпуск, нито да си купят специално дрехи, нито да се огледат за подарък. Дори и да ги поканиш сега, сигурно ще откажат, сигурно ще продължат да отказват с години всички твои покани за празненства, поне нормалните хора така биха сторили.
Не се учудвай обаче, ако същите тези хора не дойдат и не платят за ваша сватба. Не се учудвай, ако не купят подаръци за никой ваш празник, винаги ще мислят че няма да ги каните, или поне че не ги каните искренно и ще отказват. Те ще са прави да бъдат обидени, ти си тръгнала с лошо към тях. Няма как да очакваш някой да се отнася добре към теб, когато ти си тръгнала с лошо към него.
Щом живееш с приятеля си от 2 години, това означава ли, че в 10 клас си заживяла с мъж? От колко време сте гаджета, да не се окаже, че приятеля ти е с 15-20 години по голям от теб и родителите му са на по 70г или пък са от оня етнос и те е срам от тях, пък той малко по беличък и минава за българин? Но нека предположим че е само 5-6 години по голям и е българин. Жилището в което живеете с него да не е собственост на родителите му? Ако е така не виждам как да изтриеш от спомените на тези хора постъпката си.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 14146f2230
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   4, ти изкара адската драма, че няма да се канят. Знаеш ли колко струва един такъв бал? За него плащат родителите и, не неговите. Това е бал, не сватба. Канят се най-близките и това. Пък отпуски щели да взимат, пък подаръци.... Пък ще помнят 20-30 години. Злопаметна работа.
Повечето гости дават пари, само най-близките дават подаръци. Като толкоз искат да я видят, на самия бал ще я видят. Гаджето се сърди, защото иска неговите да ядат и пият.

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e6e87082a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   До 6 какъв да е бала на авторката, че казваш "такъв бал", аз помислих че става въпрос за нормален абитуренски бал? Светът е устроен така "Каквото сам си надробиш, това ще сърбаш", сега спестяваш две питиета, утре си давиш мъката в алкохол.
Осъзнаваш ли, какво означава "от 2 години със него живеем заедно", не става въпрос за приятелката с която сина им излиза на кафе, ако само излизаха, а вечер се прибираха, всеки при родителите си, авторката няма от какво да се притеснява, родителите на момче с което излизаш на дискотека не се канят на семейно събиране. В темата обаче става въпрос за живеене на семейни начала. Нещата изглеждат съвсем различни, авторката отдавна си играе на семейство, от години ядат от една тенджера с мъжа си. Тя може още да го нарича приятел, но щом живеят заедно......
Всяко младо семейство има търкания и караници, да получиш подкрепата на родителите му в такъв момент е доста важно. А аз само предполагам, че тя вече е загубила тяхната подкрепа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c85bc35aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   7, балът на момичето отдавна е минал. Евентуално ще и предстои същинския бал. Минали са и матурите, а те са важните в случая. Важно е дали ще учи после, а не гаджета, пък родителите му и дали ще се сърдят. Семейство ще са, ако и предложи брак.
Момиче, гледай си живота и бъдещето. Само недей забременява на 19-20. Върховта глупост е.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e6e87082a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До 8 Това че ти се изказваш след баловете, си е твой проблем. Другите подробности за бъдещето на авторката, нямат нищо общо с темата, не пита нас какво да прави с живота си в бъдеще! Ако въпросът в темата беше "на 18г съм да продължа ли образованието си" и аз щях да пиша да учи! Кой би отговорил обратното на подобен въпрос? Но въпроса не е такъв!
Обстоятелствата са съвсем други, щом е заживяла с мъж, две години преди абитуренския си бал и родителите й са позволили това да се случи, доста ме съмнява да я подкрепят, като истински родители. Хора, които са оставили дъщеря си непълнолетна да съжителства с мъж и да не се прибира от училище в дома им, няма от сега нататък, да се превърнат в грижовни родители. Тогава, в ученическа възраст, не им е пукало за развитието и възпитанието на дъщеря им, в бъдеще ли ще вземе да им дреме за нейното развитие.
Но ми е интересно №8 за един приятел питам! Ти наричаш ли гаджета всички хора живеещи на семейни начала? Много хора живеят десетилетия без брак, и деца си раждат, те гаджета ли са? Децата родени преди брак, деца от гаджето ли са? Такива деца, баща си как го наричат, гаджето на мама, може би?
За мен двама съжителстващи са семейство, щом почнат да имат общи сметки и общ разчет на разходите си. Гаджета са хора които излизат заедно, но всеки от тях спи в собствения си дом и има собствено легло, стане ли леглото общо и вземат ли да му казват "нашето легло", вече са семейство. Познавам много хора живеещи на семейни начала от почече от 20-25 години, някой имат по две общи деца, не мисля за тях като за гаджета.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c85bc35aac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, точно гаджета са. На 16-17 какво семейство ще градиш? Просто подлъгване по хормони. Млади хора, които искат да са постоянно с гаджето,просто защото са още млади.
Това, че познаваш двойки със стиснати мъже, които не предлагат брак, си е твой проблем. Такива хора пред закона са съквартиранти. Мъжът е стиснат, че не дава пръстен и подпис. От бъз да не го окрадат и е страшно обвързване. Пък гените си омешил с жената, а от това реално по-голямо свързване няма. Ама пустия му подпис...
Едва ли родителите на момчето са и платили бала, нито нищо. Днес живее с него, утре-не. На днешно време можеш да живееш с 2-3 преди да създадеш семейство.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 14 дни
hash: dbcbe5ea99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   ми балът си е лично неин празник. Аз на бала бях със съучениците си и класната. Не съм била с родата си. Ми то смешна работа. Баба. леля. чичо. стринка. Никой не се е и натискал. Разумни хора. На бала не трябва да каниш родата си. А и другите бяха сами без гаджета. лели. баби. стринки. братовчеди. родители.

Съгласна съм с номер 4 само с това. че те вече са семейство независимо. че са били на 16 години. Ми много млади. Какви са тези родители да си пуснат детето да спи в чуждите мъже.
Щом са живяли заедно в един дом. яли са. спали са. вършели са домакинската работа. Не са проста гаджета.
Но не съм съгласна. че трябва да кани родителите на гаджето си на бала си. Та това си е лично неин празник. Какво като се обидят. Това не е сватба. Не са онези старовремски времена. Това в случай. че са просто гаджета.
Но щом са живели заедно е длъжна да ги покани. Още повече и ако са живели с тях в един дом. Много е грозно да не ги покани.
Сега пръстен. брак. Старовремски работи. Сега масово живеят на семейни начала.
Това не са вече времената преди 30 години когато хората са сключвали задължително брак. Днес кой сключва брак. Единици са хората. които го правят.
Да. много ясно. че ще смени двама или трима. Но може и да не сложи подпис. Ако заживее с някой по-дълго време пак ще са семейство.
Един подпис не прави семейство.
Има хора. които живеят заедно и пак са семейство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker