Има ли шанс тази връзка или тряба да се почне начисто - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Има ли шанс тази връзка или тряба да се почне начисто
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 2139 пъти
Не знам от къде да започна.
В над 5 годишна връзка съм и живеем заедно от близо 3 години. В началото си мислех, че с времето нещата ще улегнат и скандалите ще спрат, но съм се лъгал и не спират. Просто съм се научил да ги контролирам до минимум и да избухват по-рядко отколкото в началото, когато беше нетърпимо.Мой колега ми беше разказвал, че с жена му много се карали в началото, после спряли. Мислех си, че е нирнално и с нас ще стане така, но не става.И пак се случват от наглед безобидни и безумни за нормален човек ситуации.
Тя е много добър човек, любвеобвилен, обича много животните, повече тях от хората на моменти дори. Но има проблем с това да е сред хора, дори на семейни събирания на моето семейство. Отрасла е в семейство в което баща ѝ изоставя майка ѝ докато е още бременна. Майка и има няколко следващи връзки, последно с мъж поне 10-15г. по-млад от нея.
Както и да е. Тя ме ревнува от всички. От колеги, от приятели, доколкото ги имам, никога не съм имал много приятели, особено напоследък. Дори от случайни хора. Снощи ми се разкрещя, защото отидох да продам старата си косачка на един човек от родната и къща. Той прати някакво момиче да я вземе от мен от там където живее леля ми. Въпреки че целият телефонен разговор се проведе пред нея, без да се крия, тя избесня и се разкрещя, каза, че да съм отивал да си правя хубавото с непознатата и т.н.
И това не е за пръв път когато продавам нещо на някой по моя обява в интернет.
Тя иска да ме конторлира тотално. Преди грабваше телефона ми и го разглеждаше във всеки един момент, в който го оставя някъде - докато спя или съм в тоалетната, на двора или в другата стая. Намираше си причина да се разсърди за нещо, съвсем безобидно, стар чат с някого от преди години, обаждане от незаписан в контакти номер или търсене на нещо в гугъл бяха достатъчни, за да стане скандал, драма с много сълзи и тръшкане след това.
Заключих си телефона, без да ѝ давам достъп до него. Скандалите намаляха, но не спряха. Винаги се намира причина, като вчера с косачката.Почва се едно блъскане, бягане в другата стая, тряскане на врати, абсолютна невъзможност да се говори с нея, да я гушна, да я успокоя и говоря с нея, крясъщи, сълзи, обиди... понякога удря и кигато удари лошо, колкото и да се сдържам, съм отвръщал. Впрочем и когато е спокойна разговорите ни не са много дълбоки. Не планираме нищо заедно, освен лятна почивка, за която ако аз не седна да резервирам нещо, сигурно и тя няма да се състои никога.
Освен това тя мрази всички живи мои роднини. Преди мразеше майка ми, за която си мислеше, че не я харесва (и беше права, пине в началото), която почина и с която, поради болестта ѝ, като че ли от съжаление се беше сближила накрая, преди да почине, сега мрази леля ми и сестра ми, мъжа ѝ, братовчедка ми и съответно нейния съпруг и деца. Невъзможно е да я заведа в родната ми къща да преспим на празник - Коледа, Великден или друг празник са се превърнали в най-тъжните за мен дни. Тя винаги намира причина да издивее, ако сме в къщата, под предтекст, че леля ми не я оставяла да си направи сама дори едно кафе там и си тръгва сама по нощите с таксита към мястото, на което живеем с нея. А аз си оставам в къщата, там леля ми е сама и си обичам къщата, не обичам да живея в апартамент, а съм се изнесъл в него, защото тя никога няма да заживее в къщата в покрайнините на града, докато леля ми е там. Съмнявам се , че ще заживее и след това, защото от апартамента работата ѝ е на 15 минути, а от къщата би била на 30 и то с кола, каквато тя не кара, само автоматик, въпреки, че я убеждавах да се научи на ръчка. Семейно събиране с роднинйте ми по време на празници е невъзможно. Тя винаги е заета или в провинцията с нейните роднини. Когато майка ми почина, тя започна да говори за нея, че уж били се сприятелили, преди да почине. Имам чувството, че един ден ще говори така и за леля ми, ако с нея нещо се случи недай Боже.
Приятелката ми е добър човек, но има някаква нейна лудост, която ѝ пречи да общува с хора нормално и не позволява и на мен да имам връзки с приятели или познати. Покрай нея и аз се затварям все повече. И преди да се запозная с нея не бях от най-големите екстроверти, но заради нея не общувам вече и дори с колегите си. По време на локдауните ми вдигаше скандали, че говоря с нова колежка от вкъщи, 10г. по-малка от нас, на 34 съм, която беше в екипа ми, обсъждаме проекта, по който работехме. Стигна се до там да идва, да ми казва колко ме обича в слушалката, докато говоря с колежката, а тя на излизане за работа (тя е учител), докато аз бях карантиниран и работех от вкъщи. Преди да си заключа телефона ми е трила телефонните номера на приятелки от далечното ми минало, за които съм ѝ разказвал, че сме си били просто близки приятели.
Опитвах се да я запознавам и социализирам с бивши колеги от университета ми(защото тя няма много приятели освен един нейн бивш, женен мъж, на който била любовница), в началото на връзката ни, но тя оплю и тях и вече не излизам и с тях. Тя също няма много приятели, освен една колежка, с която излиза чат пат и която е сама и по-странна и от нея самата. Аутсайдер.
Мисля, че връзката ми е токсична. На няколко пъти щяхме да имаме деца, но страхът от скандалите с нея ни караше да ги махнем. Страх ме е да се обвържа за постоянно с нея. Ние не си говорим като приятели. Разговорите ни са повърхностни и прескачаме от тема в тема. Нищо не можем да планираме от днес за утре, къде да отидем през уикенда, камо ли нещо за след 1 година, както правят нормалните семейства.
Спомням си, преди да се запозная с настоящата ми партньорка имах позната, с която ходехме на велоразходки из града, там се бяхме запознали, в София ставаха всеки четвъртък. С това момиче сме си говорили до 4 през нощта пред тях без никакви трудности, толкова сладки приказки бяха... Може да сме си говорили абсолютни глупости, но разговорите ни се получаваха. С нея навремето се разделихме като познати, защото тя ме е харесвала, а аз нея също, но тогава бях малък и глупав, пишех дипломна работа и не исках да се отвличам с любов, после осъзнах, че ме е харесвала и ме отсвири, решавайки, че не се интересувам от нея в момента, в който тя си напусна настоящия приятел, за да бъдем с нея... До ден днешен съжлявам за това познанство. И сега нямам с кой да споделям, като с приятел и партньор. Приятелката ми често се прави, че ме слуша, но съветите,които ми дава, като имам нужда от второ мнение са повърхностни и наивни, като отбиване на номера или просто не ме слуша, а симулира.
Аз обичам да карам планинско колело, докато приятелката ми не толкова. Уж я било страх от колите на улицата. Купих ѝ колело, което кара 5х в годината. Караме само в паркове, където е скучно и пълно с хора. Купих багажник за колата, миналата година, за да излезем да караме в провинцията а спокойствие, но... още не е поискала да го ползваме. Купихме си грейки за ски, защото аз съм карал като ученик, а тя никога. Ползвахме ги веднъж, тя падна леко, по-точно килна се настрани просто, но реши, че ските не са за нея и не повторихме. Въобще тя мрази студът. А аз обожавам зимната планина и гора като цяло. Тази зима веднъж не се качихме в зимната гора. Предишни години по веднъж, 2 пъти на зима, максимум.
Тя обича котки, а аз растения и градината на къщата ми. Аз мразя космите навсякъде и миризмата на котката в старата ѝ квартира. Тя мрази всякакъв труд в градината и това, че къщата е по-хладна.
И така, интересите ни се разминават. Тя неведнъж казва, че ще се изнесе на квартира, аз я спирах. Навремето, когато котлата ѝ почина беше много тъжна, аз я съжалиж и ѝ предложих да живеем заедно в апартамент, да не е сама и да не е в гадната ѝ квартира. А явно не е трябвало в този момент, не сме били готови. Все се сдобряваме и си казваме, че не сме били 5г. заедно, за да си губим времето само, че не ни се започва отначало с някой друг тепърва, подминали 30. Всичко е сложно, докато срещнеш някой, докато се опознаете, докато заживеете заедно, да се обвържете и... не остана време за деца. А не съм сигурен, че искам деца с нея и до ден днешен. Колкото и добър човек да е, грижовна на моменти, на моменти мила, като направи един скандал от нищото, че ми се е обадил някой, или че съм се срещнал с някой от интернет, да му продам нещо или, че съм поискал да преспим в родната ми къща, при леля ми на празник или да излезем със сестра ми, живееща в чужбина, когато си е тук за малко и почвам да се навивам, че не съм щастлив и тази връзка няма никакво бъдеще и по-добре да стоя сам, отколкото в токсична връзка. Но като се сетя, че после не се знае дали въобще и ако да, кога ще намеря някой, си мисля, дали не е по-добре да преглътна несгодите, дали не е така във всяка връзка? Иска ми се да имам деца, а не съм първа младост и съм на път да направя грешката на моите покойни родители, които са ме създали на 40+ години, бил съм второ дете, с 13г. разлика със сестра ми. И не е приятно да си още студент и родителите ти да си отидат, та затова не е добре да се правят деца на 40+.Но натам съм тръгнал...
На моменти се чувствам много нещастен, особено като се скараме или като отида за ден в къщата си и видя колко приказно е навън в двора, а аз съм се затворил в апартамент, с човек, с който не си говорим, не излизаме, сексът става все по-рядък и скучен. Тя си мисли, че е дебела, а аз съм бил харесвал кльощави... Не е слаба, но не е и дебела. Красива е, може би една от причините да съм още с нея. Но красотата е до време, а самотата и нищетата във връзката е постоянна. Понякога като излезем, внезапно, както е шастлива, се нацупва за нещо на улицата и почват едни сцени.Никой наоколо не с държи като нея, чувствам се много зле и не виждам никоя друга жена да се държи така. Преди вечеряхме заедно и това ни сближаваше доста, сега вече не, тя е постоянно на някакви диети и често пропуска вечерите. Понякога присто си стоим в леглото с телефоните и не се забелязваме по цяла вечер, няма какво да си кажем, няма я и страстта. Понякога се получава много хубав секс, когато е уверена и мръсница, възбуждащо е, когато жената е уверена и много отблъскващо, когато е неуверена, а тя е неуверена в 80 процента от времето, заради баша ѝ се страхува, че ще бъде изоставена, като майка ѝ. И е уверена, когато е подпийнала. Аз не искам жена алкохоличка, аз не пия, никога не се напивам.
Тя си мисли, че ще я напусна за по-млада, за някоя колежка, красавица и т.н. 100 пъти съм ѝ обявнявал, че ако я напусна, ще е за някоя, с която ни се получава разговорът и не живея в напрежение, кога ще ки се нацупи за нещо или ще ми направи скандал без причина. Но тя е решила, че е дебела и недостатъчно красива.
Така или иначе, запознахме се не по най-удачния начин, уж да правим просто секс, а решихме да повторим и потретим, докато тя беше все още във връзка с бившия и, който беше женен и ѝ помагал финансово. Всъщност тя беше безработна и сама в онзи момент, секретарка и държанка на шефа си, масов коврар. След като се запознахме си намери сериозна работа и стана сериозно момиче. Но т.к. отношенията ни не започнаха по симпатия и приятелство, а по стечение на обстоятелствата, връзката ни така и не стана хармонична.

Стана твърде дълъг разказът ми.
Та какво мислите, трябва ли да стисна зъби и да продължа с нея или да я пусна по пътя ѝ и двамата да порърсим ново начало, дори това да значи самота задълго?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: dd86d82c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Не прочетох всичко. Защо я търпиш тая кокошка?
Ти си страшно затормозен от нея. Четири страници излияния?! Ти не можеш ли сам да се сетиш какво да направиш, че, тя те е скопила вече.
И, не ,не е добър човек, а с гранично разтройство на личността. Такава майка ли искаш да детето си?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 384dcc98b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Еми то си личи че не я обичаш, а стоиш от страх, че няма да си намериш някоя друга. Ако срещнеш друга, която иска да е с теб, сигурно няма да имаш съмнения да напуснеш приятелката си. Тя явно с основание те ревнува, защото е наясно че ти си готов да я напуснеш при първото момиче, която ти отправи интерес.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: a4a4c6eeb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според теб как ще изкараш брак или съжителство с с тая отровна змия?????Няма доверие,няма обич,няма разбирателство, ревност,омраза,ами като дойдат децата-ти си луд ,ако продължиш....

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5d8d2a3ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не знам какво да те посъветвам, освен ревността, може би по - големият проблем е липсата на разговори и общи интереси. Изглежда, че ти си положил много усилия и явно не си доволен от връзката и не се чувстваш добре. Ти няма да можеш да промениш тази жена, трябва да решиш, кое е по - добре за теб. Можеш ли да живееш по този начин още или би рискувал да си намериш по подходяща спътница в живота? Искам да кажа също, че аз също си имам проблемите, така че не искам да звуча, като някоя която много разбира...Просто разсъждавам по твоята тема. Успех ти желая!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 51ac15be5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ми ти си класическия мъж под чехъл и винаги ще привличаш такива жени. Тя тв командори отвсякъде, даже не исках да го дочета. Има сприхав характер, да, защото не си мачото, за който си мечтае......

 
  ...


...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 93e4921257
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Не си го причинявай с психически неуравновесен човек. Ще си съсипеш живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 72b244d7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първо, авторе, много добре конструиран текст, рядко в този сайт някой в тема се изразява така добре. С жената сте на светлинни години един от друг, това с ревността го има в много двойки, макар да не признават, единият или другият, ровенето на телефона е класика в жанра (така открих, че моят ми е изневерявал с платена), но остави това, приятелката ти има проблем с гнева, с отношението към хората генерално - да те настройва така против всички говори зле за нея, липса на общи планове, интереси, липси, липси....

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ca20db210b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Животът ти е отвратителен и ти си в този кошмар години наред? Защо? Докога? Добре е, че все още нямате дете. Това е изчадие адово и ми казваш, че е добър човек? Не мога да си представя такъв живот с постоянни караници и недоверие. Въобще имаш ли представа какво е да си свързан с жена, която те обича истински, говорите, любите, мечтаете за бъдещето? Живот в хармония и разбирателство? Знаеш ли какво е да очакваш да се прибереш и жената до теб да те очаква с нетърпение? Да ви е приятно да сте заедно. Да не искате да се разделяте за повече от два-три дни. Да имате дете, а защо не деца и грижите да са за тях, а не заради постоянни караници. Не го осъзнаваш, но има друг живот. Спокоен и радостен. Та дори последните несретници живеят по-добре. Стига с това, че може да останеш сам. По-добре сам, отколкото с това същество. Сам вече го знаеш, но трябва някой друг да ти го каже: Махай се от нея! Страхува се, че ще си намериш по-хубава. Дори да не е толкова хубава, важното да се обичате и уважавате. Знам, че не е лесно, но всяка друга след нея, ще ти се стори ангел белоснежен.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 0438237dd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И на 20, и на 40,и на 50 може да бъдеш прекрасен родител-зависи какъв човек си, каква е нагласата ти, какъв е животът ти, какви са отношенията то с другия родител... Не зависи от възрастта

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 27927fd507
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От тва което прочетох е че твойта е с личностно разтройство и такива жени са много изнервящи и дразнещи, според мен трябва да подходиш по-строго към нея и всеки път като изпадне в някое от състоянията си и прави циркове просто й се развикай и я завлечи в банята да й удариш няколко силни шамара ама толкова силни, че да оставиш следа по лицето й за да се свести. Ще видиш, че иска не иска ще се примири и главоболията ти с нея ще намалеят, най-много да си тръгне и не след дълго пак ще се върне при теб с подвита опашка. И още нещо освен че е килната в главата и е и лицемерна, значи тя е изневерявала и е била на няколко мъже любовница включително на теб самия пък ще ти държи сметка с коя разговаряш и ще ти проверява телефона и ти вместо да я поставиш на мястото й ти си се оставил знаейки, че е курвеела и изневерявяла. Ако съм на теб такива псувни и бой ще яде, че ще я превъзпитам на бърза ръка за 1 месец и ще стане кротка като агънце.

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 27927fd507
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От тва което прочетох е че твойта е с личностно разтройство и такива жени са много изнервящи и дразнещи, според мен трябва да подходиш по-строго към нея и всеки път като изпадне в някое от състоянията си и прави циркове просто й се развикай и я завлечи в банята да й удариш няколко силни шамара ама толкова силни, че да оставиш следа по лицето й за да се свести. Ще видиш, че иска не иска ще се примири и главоболията ти с нея ще намалеят, най-много да си тръгне и не след дълго пак ще се върне при теб с подвита опашка. И още нещо освен че е килната в главата и е и лицемерна, значи тя е изневерявала и е била на няколко мъже любовница включително на теб самия пък ще ти държи сметка с коя разговаряш и ще ти проверява телефона и ти вместо да я поставиш на мястото й ти си се оставил знаейки, че е курвеела и изневерявяла. Ако съм на теб такива псувни и бой ще яде, че ще я превъзпитам на бърза ръка за 1 месец и ще стане кротка като агънце.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 06dc2320ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не, не съм мачо. Нито съм под чехъл. Нито млатя някой, когато се държи зле, нито давам на някоя са ми се катери на главата. Обичам си свободата и си я отстоявам, затова и нищо сериозно не предприемам с нея.
И да тя ревнува от самото начало, още от преди да започне да си дава сметка, че не е единствената жена на света и може да ѝ бия дузпата, заради проблемите в характера ѝ.
И не, тя си е добър човек, до момента, в който не почне да прави скандал от ревност от нищото. Няма по-невъзбуждащо нещо от такава неувереност в собственото ти аз или в способностите ти в леглото, като жена
И не мога да понасям такова променливо поведение цял живот. Не съм си представял, че животът Козирог с водолей е толкова труден и невъзможен.
Имал съм само приятелки коза в миналото и си мислех, че са по-симпатична зодия,. но явно е когато не са ти в къщата.
По-скоро съм решил да се разделим, просто защото с всичките си дертове, тази връзка ми се струва трудно поносима цял живот. Хората са казали, по-добре сам, отколкото зле придружен. А пък аз се чувствам така в момента.
Иначе да, имам си моите страхове от новото, като гледам каква тоталка са по-младите жени, шансът да си намери читав партньор човек е доста минимален. Може би пак трябва да почна да карам колело, като преди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 7f133ae601
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Помисли добре, може би по някакъв начин сам си провокирал в нея това поведение. Обръщаш ли и достатъчно внимание? Правиш ли опити да разговаряш с нея за общото ви бъдеще или гледаш да избягаш от тези теми, когато правите някакви покупки обсъждате ли ги? Съботите и неделите излизате ли някъде заедно? Правите ли планове за съвместни почивки? Какво е отношението ти към нея опитваш ли се да се сближите или напротив отнасяш се грубо, не проявяваш нежни чувства към нея, държиш се егоистично и не и правиш приятни изненади? Не съм наясно с диетите на жена ти, но ако има възможност опитай се да се храните заедно това е много важно в едно семейство, най-малкото което можеш да направиш е да обсъдете този въпрос. Другото което е опитаи се да намалиш времето което прекарвате пред телефона, със сигурност има какво да си кажете, попитай я как е прекарала деня си, какво би искала да направите заедно? От това което си написал имам усещането, че искаш да и налагаш твоите интереси, защо не замениш карането на колело с разходки пеша сред природата. Имам усещането, че още не си забравил момичето с което сте си говорили до 4 часа сутринта и са съвпадали интересите ви. Според мен ти не обичаш истински настоящата ти приятелка, тя просто е заместител, от там идва и цялата несигурност в настоящата ти приятелка(тя го усеща затова се държи така и ревнува). Другото което е не проявяваш загриженост към нея при карането на ски се изразяваш по този начин : била паднала леко, килнала се настрани просто. Ти какво искаш да получи някаква по сериозна травма и да стигне до болница ли и пак сигурно ще кажеш - нищо и няма, прави се? Тя може да е казала че това не е за нея, но не означава, че не би направила опит някой друг път. Повечето жени не харесват студа ти пишеш : "Въобще тя мрази студът. А аз обожавам зимната планина и гора като цяло". Със сигурност и тя харесва планината и гората, отидете там през лятото когато няма да е така студено.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4da072e7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Не се жени за нея.Има странни състояния и сприхав характер.Добро момче си и не си я зарязал,но всичко си има предел.Не оставай с нея още дълго, ти се губиш покрай непрекъснатите и претенции

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f2375225a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   до автора

Приятелката ти има психичен проблем, на 200%. И с времето ще става по-зле, ако не вземе мерки.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: c6a6e2b310
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не дочетох всичко, стана ми гадно още в началото и със зор избутах до средата и повече не можах да продължа.

Пределно ми е ясно, че момичето не е виновно, че е такова, защото това се е развило заради заразвянето им от баща и. Съчувствам и и я разбирам, но съм и наясно, че не може да и се помогне. Дори психотерапевт силно се съмнявам да и помогне, ако изобщо се съгласи да отиде, защото със сигурност ще го изтълкува, че я мислиш за луда и ще има пак скандали.

Мисълта ми беше, че и съчувствам и разбирам защо е такава, но и никой не е длъжен да търпи постоянни скандали за глупости, без да е виновен. Аз ти се възхищавам на търпението. Аз също се имам за търпелив, но въпреки това нямаше да изтърпя и половината на това. За мен най-добре е да се разделите, то иначе това не е живот, това е мъчение. Не знам колко ще издържиш още и как въобще си издържал до тук. Ти самият ще рухнеш психически в някой момент и не се знае на къде ще те избие. По-добре спаси поне себе си, за нея е късно.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 98d848c2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   "На няколко пъти щяхме да имаме деца, но страхът от скандалите с нея ни караше да ги махнем. "
Правили сте няколко аботра!???
И ти го споменаваш ей така, между другото!??

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e15cc457ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Аз не видях нищо хубаво в тази жена освен безличното "добър човек", каквото и да значи това. Нямате общи интереси, нямате доверие, не гледате в една посока, имате тотално различни виждания за живота... не знам какво още ти трябва за да прекратиш тази токсична връзка

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b9d55e62da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе.... Бий й шута и това е! Жена съм и съм с мъжа ми от 14 години. Едвам миналата ни се роди дете и мъжа ми беше на 40. Никога не е късно да станеш родител, а и жени много. Мъжа ми ми има 100000% доверие. Това означава всичко е върху мойте електронни пощи и знам всички пароли, като се почне от банкова сметка до телефона му... Никога! Ама никога не съм му се ровила в телефона или да му дигам скандали. Доверието ни е по-важно. А ако ги върти някакви, неговата съвест ще го гризе, не мойта. Аз също обичам повече животни, а той природа. Въпреки това се съобразявам с него, както и той с мен. Ето защо никакви домашни любимци.
Недей си губи времето и нервите... Тя просто е свикнала да те контролирва и дига скандали, а ти да ходиш подир гъза й.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 5e10be713f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Я се стегни,само на 34 год и бил стар за друга връзка с цел брак и деца,моляяя?!
Късай докато е време,щото станеш ли на 40 наистина ще ти е минало времето за опознаване на други жени.
Стига те е мачкала тая,дай шанс на мечтите и приоритетите си,живей така че утре като остарееш да се гордееш,не да линееш,че си си пропилял живота в безсмислена връзка.
Обичай себе си,не се задоволявай само с трохички !

 
  ...

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 06dc2320ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Така. Явно всички, съветващи за незабавна раздяла за абсолютно прави. Само 2 примера от последната седмица.
Тръгнали сме на разходка в неделя, пикник на язовир, тъкмо излизане от колата и на първия баир, язоврната стена ме пита от къде ще минем да я изкачим и да отидем да седнем накъде по брега. Посочвам една от 2 възможни пътеки, защото забелязвам, че втората, на пръв поглед по-лесна и полегата, свършва с ограда скоро, след началото си. Нашата героиня обаче решава, въпреки че ме е попитала, че ще хване точно срещупожната на посочената от мен пътека щото... мислела, че щели да и се хлъзгат маратонките у искала да снима течащата тръба под стената! Маратониките ѝ не се хлъзгат, просто се лигави, защото по другата пътека, която макар и по-стръмна, пред нас имаше майка с малко детенце. Аз знаех, че това ще я накара да не тръгне по тази пътека и скоро след това се отделих от майката с детето, за да ѝ покажа на моята магарица, че има и друг път, но не, тя седи долу и ме зяпа как изкачвам цялата стена с чантата с яденето и одеяло за лягане на гърба ми. След което, като ме вижда, че изкачих цялата стена, а нейната пътека е задънена, се прави, че уж тръгва по моята, седи, гледа ме и тръгва обратно към колата. Естествено, вбесява ме, защото ме блокирала и на телефона и не мога да и звънна, да дойде, слизам обратно надолу по склона и става скандал, защото съм бесен, че проваля разходката и се лигави. 1 час загубихме в истерията и, накрая се разходихме, но горчилката остана. Не е имало разходка навън, през уикенд да не направи по-малка или по-голяма сцена. После ми обяснява с половин уста, че не била тръгнала заради майката с детето. Тя много мрази пред нас да има друга жена, винаги страхът е, че ще се заглеждам по чужд задник... Но уж детето било предтекст, не могла да го гледа, защото си представяла онези, които не сме имали. Ами с тези истерии никога няма да поискам деца от нея, никога, страх ме е от изблиците ѝ, прибирам се с нежелание вкъщи, още повече, че се наврях в апартамент, за да сме сами с нея. Тя стари хора около себе си не понася. Или поне ако не са нейни преки роднини. Макар, че и при майка си не стпи повече от 2 дни.

Последният пример е от днес. Тръгнали сме към магазин, от който тя да си вземе някакви козметики на промоция след работа. Уговорката е да мине през офиса ми и от там да се разходим пеша до магазина. 5мин. преди да дойде, някакв вече предусещам, че ще е нервна и ще се държи зле, че ще направи сцена, поредната. Така и стана Дойде, носеща раницата ми (в която винаги имам пазарски чанти, защото гледаме да сме еко и да не ползваме найлони). Докато я чаках да идва към мен си погледнах телефона за известия и без да искам пропуснах, че си извади дамската чанта от раницата ми. Питах я просто защо я носиш отворена, виждайки я как я сваля от рамото си отворена и ми я подава. Реакцията беше нацупен отговор, защото въпросът ми бил тъп и тя не била носела миризливата ми раница отворена. Била се държала така, защото не съм я бил гушнал. А тя идвайки, застанала на няколко крачки от мен, дпкато си чекнах телефона и се очаквало аз като кученце да се втурна към нея пред офиса ми да я гушкам, защото ми била донесла вмирисаната раница (оставям настрана, че ако беше на място, щеше да я пусне в пералнята, като ѝ мирише, в някой от следобедите, в които не е на работа учителката... ) А аз не я бях молил да ми носи абсолютно нищо, отивахме за неин пазар, обаче тя мислела, че и аз съм щял да пазарувам, та била взела миризливата ми раница, да ми я носи...
И затова се държи студено и обижда. 10 пъти ми пусна ръката, като я държах и поисках обяснение, защо се държи по този начин, ходейки по улицата. А тя ми пуска ръката винаги, когато я попитам нещо, което и е неудобно за обсъждане. Прави го не за пръв път, като ходим до магазина след работа, да се държи нервно и противно. Даже съм намразил пазарът с нея след работа, защото знам, че ще се държи по този начин. На средата на пътя ми кипна и ѝ заявих, че като съм ѝ толкова неприятен, може да си стяга багажа и да се изнася от нас. Пррибрах се и я оставих да си ходи сама в магазина.
Мисля, че страда от биполярно разстройство - в един момент е весела, а в следващия изпада в ярост, лудост, бяс, студенина, блъска, вика, крещи, реве, дърпа, драска(колко пъту съм ходил с белези от нея) и прави сцени и истерии. Не съм виждал друго момиче да се държи така по улиците. Всички се усмихват като са си с половинката и се държат прилично.
Наскоро поработих за кратко по проект с една от колежките, на които симпатизирам, откакто постъпиха при нас в офиса. Толкова улегнало и приятно за общуване момиче, за съжаление е обвързана. Точно срещу мен седи друга много симпатична девойка от поне 4г. в офиса. От първия ден опитваше да се заговаря и ми беше и още е адски симпатична, скоро след това разбрах, че е със сериозен приятел и реших тотално да я игнорирам. А тя въпреки, че си има приятел, редовно си ходи с 2 момчета, наборчета и колеги от университета ѝ в почивките на покрива. Тя го усети моето отбягване и сега общо взето в офиса се отбягваме взаимно, въпреки че между нас има искри и някакво привличане, но знам ли, като я отбягвам умишлено, сигурно е решила, че ми е антипатична и ми го връща. А аз съм си такъв, леко глупак, като е някоя, нечия, за да не се измъчвам с невъзможни влюбвания, гледам да не се занинавам и стоя настрана. Имал съм разочарование с обвързана, която ми беше врътнала прелъстителен номер като студент, а аз бях хлътнал по нея, заради измамния ѝ интерес към мен и затова гледам да не хлътвам по обвързани повече.
Та така, нормалните момичета, които човек като се прибира вечер при тях, го прави с нетърпение, са вече заети. А виждам, че ги има и че много неща в моята т. нар. връзка са абсурдни, колкото и да си стискам очите зорлем и да се опитвам да ги отричам, че не са наред, но... докато сам не се откача от тази връзка, ново начало е невъзможно. Поне не с човек, който да си струва, нали така, ценностната система на заслужаващите си не би им позволила да се занимават с обвързан, или греша?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 06dc2320ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И още нещо, благодаря за съветите, на всички! Осъзнавам, че макар и да съм вървял против всичките ми роднини, които ме съветваха, че тя не е подходящата за мен, глупаво влюбен в началото не исках да я напусна. Малко преди майка ми да почине тя се правеше, че се е сприятелила с нея, вероятно от съжаление и куртоазия, за да не изглежда студена и коравосърдечна. Мака и да знаеше, че майка ми, поне в началото не я харесваше, за накрая не съм сигурен, защото тя лицемерно ходеше до леглото и да си говорят. Като ми беше гледала чатовете, беше го видяла в един чат със сестра ми, която беше писала, как майка ни няма против да имам партньорка в живота си, но не точно тази. Е, благодаря ви на всички ви, за куража и опита, който ми споделихте. Откакто съм с нея, съм се капсулирал и нямам приятели или познати, с които да споделям и да обменям опит. В началото опитвах да я социализирам с илизания с колеги от университета ми, но като видях, че се дразни и на тях и не ги понася, спрях да излизам и с тях, защото ревнуваше и от тях и ставаха натяквания и сландали. Така че вашите мнения ми дават една друга, външна гледна точка и ме карат да си мисля, че колкото повече стоя в тази връзка, толкова по-голям глупак ставам.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: b6ff130992
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Виж, не ни познавам и няма как да преценя кой е крив и кой прав, но едно се набива на очи, вие не сте един за друг! Нямате никакви общи интереси, мечти, теми за разговор изобщо нищо, което да ви задържи заедно. Пишеш, че сте в 30те си години и вече сте толкова отчуждени един от друг, а какво ще стане когато сте на 60 ? Та вие и сега не сте истинска двойка! А когото вече няма да има и интимност? Така, че съветът ми е, разделете се и потърсете хора, с които да сте щастливи.
Да, да станеш родител на 40 е предизвикателство, но е много по-добре отколкото изобщо да нямаш дете или още по-лошо, да станеш родил на дете, което ще е нещастно с години заради токсичните отношения между родителите си.
Хората са го казали, по-добре ужасен край, отколкото ужасии без край! Помисли за това, все още имаш време да потърсиш правилния човек и да си щастлив, на 60 ще е късно! И ти какво, цял живот ще си нещастен с човек, който не обичаш и не те обича?
Не ме разбирай погрешно, не твърдя, че тя е лош човек, нито пък че ти си, просто сте твърде различни и вижданията ви за живота са твърде несъвместими. Няма смисъл да се мъчите и цял живот да правите компромиси и пак да не ви се получават нещата.
С любимия човек трябва да си себе си, а не да ходиш като върху тънък лед и да внимаваш за всяка своя дума, за да няма скандал. Това не е живот и определено не е нормална връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 26ee571660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Виж сега.... според мен губиш и своето, и нейното време - явно не сте съвместими като характери. Имаш два варианта:

1) Ако се обичате - скачай в дълбокото, раждане и се търпете до живот, но хората казват, че чувствата минават.

2) Разделяйте се и търсете други хора. Не е толкова трудно да се обвържеш. Вече 3 познати имам, които на по около 30, буквално за година се запознаха, ожениха и родиха.

Реално и за двама ви ми е тъжно. Ама 5 години и да не искаш нещо повече от нея... но пък при нея поне си знаеш какви са проблемите. Следващата ще харчи много, ще ти изневерява, няма да иска дете или пък ще обича да излиза твърде много. Моят опит и този на близките ми показва, че всеки човек ще има черти в характера, С които ще трябва да се примириш. Или приемаш нея, или ще приемеш следващата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: d6714693bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Момичето е неуравновесено и след като досега не се е променило, няма големи шансове това да се случи.

Ако ти си Водолеят, съвсем не те виждам в тази връзка. Водолеят е свободолюбив по дух, авантюрист и приключенец и ако някой се опитва да го ограничава, то последният няма място във връзката.

Ж 44

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 93fbe73402
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Авторе,
Как се развиват нещата между вас?

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: a69efe96b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Абе вие нормални ли сте.
За мен е лудост и двамата да стоите в такава връзка. Мазохист ли си авторе. Отдавна трябваше да я зарежеш.
Че какво й обичаш на такава жена. Та тя ти вгорчава живота. Прави го ад.
Намразил си си живота ли авторе.
Ако ти е мил живота веднага се раздели с нея.

! 000 пъти по-добре сам отколкото с това чудовище. Пък и дори да нямаш деца. По-добре отколкото до търпиш такъв ад.


Заслужаваш жена. която те обича истински и те прави щастлив.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: a69efe96b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Заслужава да гледа как се целуваш с друго момиче и да се побърка.

Естествено. че има от какво да се страхува. че ще намериш момиче. което те прави истински щастлив.

Дори да изпитва ревност не е нормално да се държи така. Тя е болна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: a69efe96b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Но тя не е виновна толкова. Виновен е автора. че я търпи като някакъв Балък. Колкото повече я търпи толкова по зла става.
Ядосана съм на автора.
Трябва да има самоуважение.

Как може да търпите такива хора незнам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker