Какво да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Какво да избера?
преди: 1 година, 11 месеца, прочетена 1266 пъти
Животът ми откакто се помня е една голяма каша, до днес това не се е променило особено, но за разберете дилемата ми ще започна от началото. 2018 година след като завърших заминах за София за да уча във висше учебно заведение. Докато учех започнах работа завързах сипем много приятелства, с една дума животът ми за пръв път не беше каша, а беше прекрасен. Имах добри взаимоотношения със семейството и приятелите си. В последствие средствата не ми стигнаха и започнах работа на още едно място. Докато работех на двете места не ми остана много време за университета, а и се запознах с едно момче от общежитието в което живеех, нещата потръгнаха и започнахме връзка. Не след дълго обаче той се премести да живее на квартира с негови приятели и ме покани да живея с тях, и аз се съгласих. След като останахме сами видяхме колко е труден живота, парите не ни стигаха едвам си плащахме сметките и наема и се принудих да си намеря по - доходоносна работа, за да можем да преживяваме, занемарих външния си вид, тъй като бях спокойна че вече някой ме е взел и няма нужда да се полагам същите услоя.Направих неща с които нараних родителите си и не се гордея, с две думи тъй като те не одобряваха човека до мен се налагаше да ги лъжа че ми трябват пари за учебници за да можем да преживяваме с половинката ми. Доста дълго време криех от родителите си че съм прекъснала висшето си образование, но всяка лъжа си имаше край, моята също. След като разбраха дълго време не си говорех с тях, и смятах че половинката ми е по-важна. След време ситуацията се уталожи, но болката и обидата не. Продължихме да живеем скучния си жалък живот и да работим, за да си плащаме сметките, без да имаме възможността да се насладим на удоволствията, които предлага живота на младите хора, като нас. Наскоро се прибрах вкъщи при родителите си и ми предложиха доста добра оферта, която се чудя дали да приема? Офертата е следната, тъй като родителите ми разполагат с къща и апартамент, предложението е да се върна да живея в родния си град в апартамента да започна работа там ,за да мога да си стъпя на краката и да спестя някой друг лев и в последствие да запиша висше образование , което да завърша. Естествено, че поставих условието да живея сама в апартамента, тъй като желая да бъда самостоятелна, все пак съм почти на 23.
Въпросът е следния струва ли си да прекъсна 3 годишна връзка и да се върна в родния си град за да бъда по-самостоятелна и независима? Моля за помощ, ако не успея да взема решение скоро апартамента може да бъде продаден, а аз от навика да бъда с този човек, да остана с него и да продължа да робувам за сметки и да живея в нищета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 11 месеца
hash: a1a38f0534
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Казваш, че работиш на две места, вероятно приятеля ти и той работи, щом се е изнесал с френдове и парите не ви стигат за повече от сметките??????

Въпросът е: Вие какво работите и за колко бачкате? Колко ви е наема? Сметките колко са?

Нещо сметката не излиза, освен ако не добавиш, че се храните само навън. Ако е така, действително готовата храна си е скъпа. Но не знам и какво повече искаш да получиш като заплата? 5000 лв. като сервитьорка?

Казваш, че мизерстваш! Ей заради това мислене и подход българките всичките сте или проститутки, или на издръжка на мама и тате, или държанки на някой с кинти, или западноевропейски подлоги.

Ела в мойта фирма да ти дам 10 000 лв. стартово като телефонистка!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ef2ec205c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Този мъж те влече надолу, ако сама не го виждаш няма кой да ти го покаже. Мъж да те покани да живеете на квартира и то споделена с негови приятели, която той не може да си позволи да плаща. Мъж който днес не може да плаща наема за една стая а има самочувствието да те кани да си делите наема за стаята не е мъж. Мъж който е постигнал целта си да те накара да прекъснеш висшето за да работиш за сметките, да те кара да лъжеш вашите за да им измъкваш пари, същия мъж представяш ли си го за баща на децата ти? Представяш ли си го той да възпитава децата ти?

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: e7c2aa6e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако не завършиш образованието си, цял живот ще живееш в нищета!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 18 дни
hash: 309e0e6b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Абе защо изобщо си се захванала с такъв. кани те да живеете в квартирата с приятелите си. Що за гадост. Никога не бих се съгласила. Това не е мъж. И заради гатъв плазмодий лъжеш родителите си. Чак и си прекъснала висшето си образование заради него. Ясно е. че той те дърпа надолу.
Неща не ми се връзва роботиш но две места а нямаш пари да си платиш квартирата и сметките.

Ето родителите ти ти предлагат шанс да започнеш начисто. Имаш шанс да продължиш висшето си образование. Приеми го. Зарязвай го този неудачник. който те дърпа надолу.

Ако не искаш цял живот да работиш за жалкото си съществуване завърши висшето си образование. Трябва да имаш сигурна професия.
След време ще работиш за сигурна заплата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker