Как да накарам нашите да ме изгонят от нас? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да накарам нашите да ме изгонят от нас?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 6248 пъти
Моля ви, не ме съдете и не ме обвинявайте, през много неща минах, за да стигна до това решение. Майка ми е алкохоличка, не я интересува нищо друго освен пиенето. Имало е период, когато по 2-3 дни не сме яли нищо, защото тя дава всичко за алкохол.

Баща ми ме бие системно, много често без причина. Не ми позволяват нищо, нито да се гримирам, нито е излизам с който и да е било. Ако се измъкна от нас тайно, винаги треперя да не са се прибрали преди мен и пак да си изям боя.

Два пъти бягах от нас, и двата пъти ме намираше полицията и ме връщаше в нас. Започнах да крада, защото те не ми дават една стотинка, а аз умирам от глад. Напук бягах от училище и започнах да взимам трева и амфетамини, за да избягам за малко от тоя живот. Та дните ми, когато избягах, бяха най-щастливите в живота ми.

Имам си сериозен приятел и близки хора, на които държа, но ако избягам те пак ще ме намерят. На 16 години съм, просто НЯМА начин да живея с тях още две години, по-добре да умра. Няма как да отида при баба и дядо или при леля, ще ме върнат веднага.

Какво ли не направих че да ме изгонят-казвах колко ги мразя, бягах, пушех пред тях, какво ли не-накрая все изяждах боя. И на полиция не мога да се оплача, защото баща ми е някакъв шеф в МВР и има много връзки, а и аз вече имам много проблеми заради кражбите. МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: fdb952f225
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Този същия разказ го разкажи в полицията и на социалните служби и предполагам, че ще те изпратят да живееш в дом за деца. Не знам дали ще ти хариса там, но ако това искаш опита.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 458f4f045b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Другата опция е да живееш при някой приятел, и в същото време да се намери начин ваще да се осъзнаят.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: b6e88a9cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   И си мислиш, че като се друсаш нещата ще се оправят. Нали казваш, че нямаш пари за храна пък даваш за наркотици. Бе то простотията си ходи по хората. Както каза номер 1 отиди в социалните служби и разкажи това.
Макар че някак не ми се вярва положението да е толкова зле. Имаш компютър и интернет следователно имате някакви пари. Не знам дано се оправите, ако в действителност е така, както казваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6dabd9ce4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Някоя вечер когато майкати се е напила хубаво се обади на полицията (БЕЗПЛАТНО Е!) номер - 112 също може и кажи да дойдат.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ae070a6792
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Всички говорят за полицията сякъш не прочетоха, че бащата работи шеф там!!!
Първо си момиче, щом искаш да се гримираш, второ си само на 16 както казваш, трето тати работи в полицията и се изисква дъщеря му да спазва "морал" и четвърто мама пие. Доста сложно положение, но мисла че не е чак толкова зле, не е неиздържимо, посягал ти е баща ти, а не обясняваш, че ти посяга защото се държиш НЕ като дъщеря на полицеиски чиновник. Обществото ни все още има такива разбирания, че щом си дъщеря на полицай трябва да си за пример на връстниците си. Не, баща ти, не те бие без причина просто ти не осъзнаваш причината. Имаш компютър родителите ти не са безработни следователно не умираш от глад а от лиготия, крадеш уж за храна но ползваш откраднатото за наркотици май повечето глупави постъпки са твой не техни. Няма безгрешен човек на земята родителите ти също не са безгрешни, но ако мое дете прави това което казваш за себе си и аз може да се пропия или да го бия редовно. Единствения начин е да се оправиш да спазваш поведението което изискват родителите ти от теб, то е правилното, спечели им доверието за да си свободна да решаваш сама. Държиш се като престъпник а не искаш да се отнасят с теб така??? всички знаем, че полицейските служители държат строго поведението на семействата си, случва се майките да грешат и да посегнат към алкохола. Но твоето поведение е най-грешният път.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3d9f107740
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   "Случва се майките да грешат и да посегнат към алкохола"???? Що за изказване е това??? Не мога да повярвам, че защитаваш тези изруди (родителите), номер 5! И това, че бащата е полицай или по-точно някакъв шеф в полицията, ИЗОБЩО НЕ МУ ДАВА ПРАВОТО ДА СЕ ДЪРЖИ ТАКА С ДЪЩЕРЯ СИ!!!! Откъде накъде да не излиза и да не се гримира? Той в кой век живее??? Как може да ги защитаваш? Ти такава майка ли си?

Авторке, тебе не искам да те нападам, обаче това с наркотиците не е шега работа! Веднъж като започнеш, после отърване няма. По-добре спри докато е време, пробвала си, стига ти толкова. Те не оправят проблемите!
Или седни и се опитай като човек да поговориш с ваште и да се изясните или се обади в социалните, както казаха и по-горе (макар че аз лично не вярвам някой от тях да направи нещо). Това не може да продължава така! Да, родителите също грешат, но това поведение е прекалено!!! Не си длъжна да го търпиш!
Успех, мила!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ae070a6792
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм №5. Вие безгрешен човек ли сте №6? За да пие майката има големи проблеми и е намерила утеха в алкохола, да има нужда от професионална помощ но тук и сега не объждаме нея. Един родител за да не позволява на 16 годишната си дъщеря да се гримира може да си представи човек за какъв грим става въпрос, от грим до грим има голяма разлика, щом момичето има въобще гримове значи родителите са й ги купили, това означава, че родителите нямат против грима а начина на гримиране.
За правата на родителите, те също имат права и това, че никой не парадира с родителски права както повечето парадират с правата на детето не означава, че имате право да ги лишите от тях. Родителите имат право да избират начин на възпитание и образование на детето си, имат право да ибират лекар, училище, до го представлават пред закона, пред полиция, съд и т. н. Родителите на авторката са избрали този начин на възпитание това не е ограничаване на детските права. Щом може да ходи на училище, да излиза "тайно", да ползва комп, дори да си позволява да краде и да взима наркотици значи не е в затвор макар да има деца в бойчиновци за подобни провинения. За това, че баща й я удрял не го защитавам но когато се стигне до там, че вече не знаеш как да постъпиш с безпризорното си отроче, удряш, дано поне страха от шамар го накара да се замисли за постъпките си. Вярно, че би трябвало при незнание човек да ползва специализирана помощ /психолог/ или нещо подобно но повечето от българите прибързват с шамара и го приемат за нормално.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 3d9f107740
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   От номер 6: Не, не съм безгрешна, просто говоря от позицията на авторката, а Вие явно говорите от позицията на родителите! Там се получава разминаването...
Нали сте чували приказката "Липсват ти първите 7" - родителите оказват огромно влияние върху характера и поведението на децата си именно в тия 7 години.. след това е вече късно. И това, което е авторката сега, е благодарение на нейните скъпи родители...
Защо аз не бягам от нас и не се дрогирам, а? Защото нямам такива родители като нейните! Защото баща ми не се мисли за най-великия, а майка ми не е непукист-алкохолик!
Най-важна е семейната среда, защото приятелите сам си ги избираш, но родителите НЕ! А те са едни от най-важните хора в живота на човека, да не кажа и най-важните.
В случая Не разбирам каква вина има авторката, че се е родила в такова семейство! Нормално е да иска да избяга! И аз на нейно място бих си го помислила! Защото не вярвам социалните или полицията (! ) да й помогнат, трябва сама да се оправя!
Вие какъв изход бихте предложили, ако за малко се поставите на мястото на авторката, едно уплашено и объркано 16 годишно момиче, което все още не знае почти нищо за живота, а на хората, които трябва да я подкрепят и да са до нея - нейните родители, не може да се разчита? Как бихте постъпили?

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ae070a6792
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Значи все пак стигнахме до извода, че авторката не умира от глад. Питаш как бих постъпила на нейно място, бих си седнала на задника бих учила, средното образование е безплатно в БГ. Тати като види, че се старае момичето, че носи шестиците седи в къщи и учи не ходи да безчинства, помага в къщи с чистене, достатъчно е голяма да сготви нещо на баща си като се връща от работа би се обърнал с други очи към нея. Нито ще я бие косъм няма да дава да падне от главата й. Има стара поговорка да би мирно седяло не би чудо видяло. От 16 годишно момиче се очаква подобно поведение знаем, че с крадците и в ръцете на гаджето е по интересно в учебника няма опасности.
Като си завърша средното бих учила висше бих работила междувременно за да си плащам семестрите на бас, че баща й ще помага финансово като вижда подобрението в нея.
№8 въобще не съм съгласна, че ако осиновя 8 годишно дете от дом от него не би излязло нищо полезно, защото не е възпитано през "първите 7". И големи хора се превъзпитават понякога и от затвора излизат с променено в правилна посока мислене. Уж говориш от името на авторката а сама казваш, че щом й липсват първите 7 шанс за нея няма, не има шанс и той е в ръцете й само трябва да се хване здраво за него той ще я поведе в правилна посока. Казваш, че би избягала от това семейство, добре, навън шансовете й без образование с крадливи навици и наклонност към наркомания по голям ли ще е, да баща й няма да я бие, хората ще я подритват, може и проституцията да изучи и това е занаят а после???
Момичето казва, че има приятел и близки изглежда неговите роднини смята за близки, но щом покрай тях е крала и ползвала дрога замисли се какви хора са, колко я обичат и какво бъдеще има с тях.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: bbfc07a61e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защо не поговориш с училищния психолог за всички тези неща, май в училищата вече има задължително такъв. Ще ти даде професионален съвет и сигурно ще се опита да помогне по някакъв начин.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 48f7e379d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Щом имаш интернет да пишеш тука значи си добре ;)
Шегувам се но ако предприемеш нещо сама само ще се закопаеш. Или ще станеш проститутка защото на 16 никой няма да те вземе на работа за пари, котио да ти стигат да се издържаш или ще забременееш и ще свършиш като майка си а твоето дете ще пита наще внучета какво да прави след като майка му е алкохоличка :P айде горе главата

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c1a6fe6ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами има цака.. избягай при приятеля си и ако се наложи ще се криеш 2 години, смисъл няма да ходиш на училище и да се кинтилиосваш много много по заведенията и улиците и така, или пък се изнесете на квартира в друг град или в някое задънено селце докато навършиш пълнолетие. Успех
Тео

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: efc2bd95b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   кажи им да не пият алкохол

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 42ae8797bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Твоите родители са кошмарни. Държат се недопустимо. Действай както сърцето ти сметне за добре. Довери му се. Знам, че ще вземеш правилното решение

Успех! ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: b813b89403
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Щом баща ти работи в полицията значи забравяш за оплакване там, обаче можеш да се обадиш в Закрила на детето, те нямат нищо общо с полицията. Поговори с тях, могат да те посъветват нещо, примерно как чрез съда да поискаш да живееш при роднини (примерно при баба си). На 16 си и няма да ти разрешат да живееш сама или с някой, който не ти е роднина или законен настойник, но баба ти би могла да поеме тази роля докато станеш на 18 и тогава вече ще можеш да живееш както си искат и с когото си искаш. Обаче не те съветвам да тушираш мъката с наркотици и алкохол, от това проблемите няма да се решат, напротив, най-накрая ще станеш като майка си. Предполагам, че жената е станала алкохоличка заради системен тормоз от страна на баща ти и е започнала да пие за да забрави. Е, и ти ли искаш да свършиш така? Предполагам, че не, за това бори се, а не се оставяй. Говори със социалните, кажи им, че баща ти е полицай и да не звънят в полицията, пък те знаят какво да правят. Ако трябва ще те настанят в приемно семейство или в дом за да си далеко от тази отровна семейна среда. Важното е да поискаш помощ. А и гледай баща ти да не разбере, че си им звъняла, че да не изядеш още един бой заради това. Ще се справиш! Успех! Само не се предавай на алкохола и наркотиците.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 07fe3f1c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ужас! Дете в кошмарно положение, а някои тук се опитват да ? вменят вина.

Обръщам се специално към номер 5: НИКОЙ, НИКОГА НЯМА ПРАВО ДА УДРЯ ДЕТЕ! ПЪК БИЛ ТОЙ И БАЩА МУ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е ПОЛИЦАЙ, ПОЛИТИК И Т. Н. ТОВА Е ДОМАШНО НАСИЛИЕ И СЕ НАКАЗВА ОТ ЗАКОНА!
Просто нямам думи да изкажа възмущението си от вас, номер 5! Ако така третирате и вашите деца, те ще пораснат болни и с лабилна психика!

Моето дете никога не е удряно, а е на възрастта на авторката. Да, грешило е, но за това сме родители, да го насочим и да го вкараме в правия път с думи и личен пример, не с бой, малтретиране и психически тормоз!
Отвратена съм просто.... Замислете се за себе си и какво давате на децата си!

Мило дете, има Агенция за закрила на детето, където можеш да подадеш сигнал за домашно насилие онлайн.
Майка ти не се грижи за теб, а баща ти те малтретира, ти растеш в нездравословна и вредна среда. Напиши им всичко, което сподели с нас, все ще се намери решение, не е задължително да отиваш да живееш в дом. Това, че си пушила трева и си вземала амфетамини не е причина да не сигнализираш, просто баща ти те манипулира, за да не го направиш.
Смело напред, мило момиче, ти нямаш вина! Родителите са тези, които са длъжни да дадат добър старт на детето си и нормална семейна среда. Ако не го правят, значи са се провалили.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 3ac3943a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   И моите са такива, само бой и дисциплина, ял съм бой всеки ден, даже затова, че съм се прибирал сутринта и съм бил пиян или че съм им взел някоя цигара, просто направи като мене, намери си яка компания, или спи при гаджето ти и гледай да не се прибираш, няма как да те тормозят като не си там!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 230c14203d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Вие не сте наред, тези с коментарите, че щом имало интернет, значи хлапето било добре? !? !? !

То ползва сигурно безплатен wifi от някъде, а вие било добре, при положение че го бият редовно!!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bc099dfb42
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Чета и се чудя, навремето 16 годишни девойки са раждали и отглеждали деца, а сегашните юноши са още деца/без разум!? Сякаш живеят в средновековието, не познават елементарните си права, не познават и законите които ги защитават-като деци. Историята или е измислена, или не показва цялата истина. Звучи ми измислена, защото не допускам служител на МВР, да не познава законите и да малтретира децата си!? Още повече, че е някакъв "шеф" в МВР. Ако всичко е истина, или дъщерята е пълен боклук, който си знае живота и не смее да се оплаче, защото ще я преследва закона, и вместо закрила, ще получи ТВУ, или случая показва, че в МВР работят хора, които самите те се нуждаят от възпитание. №1 го е дал съвета, обажда се до "закрила на детето, и те решанат проблема. Не е задължително да я настанят в дом, може да я настанят при роднини, например при баба и дядо, а на бащата да забранят да се докосва до дъщеря си. А най добре да си седне на задвика/но не къде да е/, а пред ученическото бюро, да си гледа учението, а като стане на 18, да се изнася и да си троши главата в живота!

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 859050ad84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не се обиждай, ама това май е измислено. Значи защо вместо да се друсаш не дадеш пари за храна, щом толкова нямаш пари? Каква е логиката? И като е шеф на МВР баща ти, как изобщо му хрумва системно да те бие? Защо не направи нещо за майката? А коя майка би направила такова нещо? Нещата не се връзват. Гаджето ти не знае ли? Защо не отидеш у тях да спиш щом е толкова сериозно? А баща ти заплата няма ли или си я пази за още по-черни дни? Що за родители ще са това? Авторке, ако е истина говори със Закрила на детето, ако не е - объркала си категорията. Успех :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d69be62878
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Всички казват отиди в закрила на детето на кой му е добре да отиде замислете се малко хора

 
  ... горе^
преди: 7 години, 10 месеца
hash: e7d7bf02ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз съм в същото положение но съм на 14 майка ми и баща ми са разделени от 4 години, живея при баща ми но той ме бие за най малко обижда ме с какво ли не, майка ми пък алкохола й е проблема, единствено мога да разчитам на приятеля си и сестра си на никой друг не мога да отида да живея при сестра ми понеже баща ми ще я осъди и да... отиди при закрила на детето там може би ще ти помогнат ще ти дадът някой съвет как да постъпиш, аз лично избягвам контакти с баща си, опитай и ти да го направиш

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker