Към тези, които са надрастнали лошо семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Към тези, които са надрастнали лошо семейство
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1588 пъти
Здравейте, интересно ми е има ли други като мен, които са израстнали с бащи или майки, които са ги обиждали за щяло и нещяло, удряли и т.н. Моят баща е много заядлив, нямам търпения да се отделя да живея самостоятелно с моята приятелка. Постоянно тормози всички вкъщи. Но и майка ми не е перфектната майка - не стига, че го търпи с години да я обижда и да й вика "свиня дебела", ами и реално никога не е показвала любовта си, защото не е такъв човек, вярвам, че ме обича, но при нея няма демонстрации на любов, рядко ни е гушкала като малки например. Вярвате ли, че човек повтаря родителите си? Защото аз ако си представя след време като семеен си представям, че много по-добре ще се държа с децата си.

И точно защото моят баща ми мачкаше самочувствието, няма да ги критикувам постоянно, а ще ги подкрепям и ще ги възпитам така, че да имат здравословно самочувствие, да обичат себе си и живота. Всъщност имах и щастливо детство, но защото бащата тогава много пътуваше по командировки. Като навлязох в тийн възрастта се спря и сега постоянно седи у нас, той работи от вкъщи, много е прост, злобен, истерик, постоянно вика, псува, заплашва. Израсъл е през комунизма и явно е от нездравостловно семейство, дълги години се мъчих с ниско самочувствие заради обидите му, наричал и мен и брат ми копелета, изроди, боклуци, педали, тъпанари и т.н. Аз не смятам, че непременно трябва да повтаряме родителите си, напротив, ако стана родител ще гледам да присъствам в живота на децата си, ще ги уча да имат самочувствие, а не да ги обиждам.

Вярвате ли, че заради неговото отсъствие чак сега и то сам се научавам какво е да си мъж?! Първо отсъстваше, а после ме псуваше, като започнаха да ме интересуват момичетата изобщо не съм говорил с него, то с него не можеш да си кажеш нормална приказка, само ме обижда, за всяка дума се хваща да се заяжда. Има ли други - мъже, жени, които са отраснали с такива родители и тормоз, които все пак с годините са се научили да обичат и ценят себе си, да имат самочувствие? И ако сте вече родители - какви родители сте?

Гледам, че баща ми доста добре се държи с племенника ми, неговият внук, но пък и не се виждат много често. Мисля и аз като се оженя и имам деца да идваме по-рядко, защото този човек така ме е обиждал, че... вече не ми пука, простил съм, но няма да търпя повече и няма да забравя какъв боклук е той.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8181886202
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей. Аз също съм израстнала в такова семейство, само че майка ми е много мила и страхотна жена, но без късмет. Баща ми ни биеше, караше ни се много, на мен, на мама, на брат ми. Манипулираше ни, смазваше ни самочувствието и правеше всичко възможно да ни е страх от него. Помня как си криехме с брат ми новите играчки. И това го правихме до съвсем скоро, но бече не с играчки, а други неша. Разбира се всичко това остави свoя отпечатък върху мен, върху характера ми, същността ми...и ми е гневно и ядосано, че ми е причинил това. Нищо друго не ми остава освен да се боря срещу белезите и да продължавам напред. Но както казва майка ми - винаги може и по-зле. За щастие сега е малко по-улегнал и "нормален". Просто се научих на 70% да го игнорирам и да се опитвам да не ме боли от всички обиди към мен. Да простя - може би. Да забравя - никога.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b5fe483a18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   На една приятелка мъжа ѝ така обиждаше сина им и тя реши да се разведе. Сега детето има втори баща, който се гордее с него и го учи на какво ли не. Късмет извади това дете. Бащата си остана тъпанар и сега иска да вижда сина си, ама той не иска и да чуе!
Като станеш родител сигурно ще се грижиш добре за децата си.
Много си строг към майка си. Аз като майка на двама сина мога да ти кажа, че много съм ги гушкала до към 5-6 години, ама после самите те не искаха! Може и ти да не си искал майка ти да те гушка. Мисля, че въпреки всичко майка ти те обича. Това, че баща ти я обижда е много тъжно, съжалявам. Като цяло е кофти да израстнеш в такава среда. В моето семейство цареше хармония, но за съжаление един от родителите ми рано си отиде...

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8f842b76ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За щастие не съм изпитала подобно нещо, но обикновено сценарият е - или повтаряш родителя, или тотално отричаш неговото поведение и максимално се стараеш да си негова противоположност. Предполагам е въпрос на осъзнатост.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: d16e877ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   М 34, аз също съм с баща психопат който цял живот контролира мен и майка ми, системен психически тормоз от както се помня, в резултат аз съм със сринато самочувствие и увредена нервна система, нулева поносимиост към критика и упреци.

Затворих се в себе си и заживях виртуален живот вече 10 и повече години където мога да постигна поставените си цели в игрите и никой няма да ме съди и обижда, но когато се замисля за реалният си живот.... единственото което ми остава като вариант е да се самоубия, този изрод който по документи ми се води "баща" ме осакати психически и до някъде физически.

Като бях малък ме беше оставил да изгоря на слъне жестоко, от тогава при най малкото излагане на слънце ми излизат нови и нови бенки още на следващия ден, от нервите години наред ми се рушат зъбите, от системно мачканото ми самочувствие и самоувереност не можах да имам връзка с жена изобщо, дори не съм бил прегръщан, а какво остава секс....

Майка ми му е просто слугиня, запознават я с него когато тя е на около 30 с дете от друг мъж който починал поради заболяване, и тогава я запознават с този изрод който тогава е бил на 40 стар ерген без да е имал някаква връзка с жена преди това, двамата от взаимна изгода и насърчавани най-вероятно от родителите си ме правят мен за да не се разделят, защото единият е психопат а другия е сама жена с дете която е с основно образование и няма избор за нищо.

Моят съвет към четящите това е да не създават деца без да се харесват и обичат взаимно истински и това да е доказано във времето защото всичко след това ще се стовари върху децата!

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 689c38be36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Първо, по-добре говори с него ако можеш, може би си е осъзнал грешките.
Иначе, аз също съм бил в подобно семейство, заедно с пиянства и боища, неспане по нощите и подобни. В крайна сметка се израства и това е. Гледаш ти да не си по тоя начин, друго няма какво.

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 151078ae93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   1, като майка ти го казвам, майка ти не е много мила жена. След като е позволила такъв баща да остане в семейството, всичко се е случило с нейно позволение. Моят баща беше отвратителен, беше, защото почина, алкохолик, но от раждането ми не е бил около мен, майка ми не го е позволила, напуснала го е. Той има дете и от друг брак, жената използва раздялата между нашите да се върне при него и брат ми споделя, че е имал ужасно, ужасно детство с пиянските му изцепки и викове, и истерии. Аз имах чудесно детство, но с осезаема липса на баща, защото той напук на майка ми не ме поглеждаше. Тази липса ми се отрази във връзките по-натам в живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8d93946f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравей
Дете на разведени родите ли съм след дълги дела и скандали грозни майка ми и баща ми се разведоха била съм на 4 г но имам някакви спомени за скандали . Имам и сестра , Майка ми и баща ми се съдеха няколко години покачителство , и това помня . По закон трябваше са остана при майака ми ноо те се разбраха да остана при баща ми след скандали , баща ми ме взимаше сам от гради грозна гледка беше . И така със това искам да кажа че останах при баща ми кой си пийваше живях със баба ми дядо ми баща ми и леля ми общо взето леля ми ме изгледа . Имало е ститиаци в които бащ ми се прибира пийнал но без проблем яде и си ляга . Случвало се е 2 пъти да има скандал след пиянствпто му . Но какво искам да ти кажа най много страдах от това че майка ми никога не показвала любов към мен само към сестра ми , ходех всяка седмица оставала съм и за по дълго . Чесно казано това много ме травмира като човек . След като родих детето си бях много притеснена че няма да знам как да го обичам , ( това което казват хората като го видях за пръв път и веднага усетих как безкрайно го обичам ) пълни глупости са това . Просто имах пример от свекърва ми как тя се държи със дете си момчета , това ми помогна да намеря пътя как да му показвам обичта си . Мога да каже че със всеки изминал ден го заобичвам все повече и повече , опивам се да му показвам че го обичам и му го казвам дете ми е на 2 г и ме разбира . Искам да ти дам кураж няма да се предаваш и не вярвай ако родители ти казват че нищо не става от тебе ( на мен лично са ) много добро решение да се отделиш със приятелката . Няча да е лесно но ще имаш спокойствие . Един ден ще им натирш носовете , един ден ще разберат ще не са постъпили добре повярвай ми ще дойде , и от мъка и от болка заради това което са ти причинили няма да могат дума да обелят . Кураж борисе ти можеш
Жена 34 г женена със дете 2 г

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 33a73f3bce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Колко позната история. Баща ми беше военен и това ми беше любимото занимание, когато го ядосаха в поделението - да си го изкарва на мен, на брат ми и на сестра ми. Сега, можеш ли да познаеш, след като остана инвалид (с изкуствена става) и пенсионер, дали някой въобще се сеща за него? Майка ми най - накрая го остави и живее в апартамента на баба ми и дядо ми, а ние, децата, си имаме свои семейства. Трите ми деца никога не са виждали дядо си, защото аз се заклех, че този човек няма да види никой от моето семейство. Брат ми живее в Канада, а сестра ми - в Германия. Аз останах в България, но живея далеч от него.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6c365c2db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Хммм... много мисля по този въпрос и съм стигнала до извода, че не се надраства (дори да си мислиш, че го правиш), може би само за част от нещата във възпитанието. Трудно е да дадеш любов, когато ти самият не си я имал. Майка ми много мисли, че не е като нейните майка и баща, и е много мила и добра майка, винаги ме е подкрепяла, дала ми е самочувствие и т. н., но реално си е абсолютно същата като дядо ми. С ужасни имена ме е наричала, ужасно се е държала с мен, смятайки, че така ме мотивира. Това, което, според мен е важно да разбереш е, че всеки прави и дава най-доброто, на което е способен на децата си и смята, че така ще те направи стойностен човек. А и нали знаеш "Малко са те били. ", е най-популярният израз в България, и показва по какъв начин сме решили да възпитаваме децата си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: b4079ff85c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Моя баща типично копие на твоя, само дето не удрял майка ми а мене, само и само защото я защитавах пред него. Не бях очаквал, че обидите му ще я поразят, но ето разведоха се и съм щастлив.

 
  ...

...
преди: 9 месеца, 23 дни
hash: f68f184976
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Израстнах без майка баба и дядо ме отгледаха но въпреки това мога да кажа. че имах щастливо детство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker