Родителите ми са все недоволни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми са все недоволни
преди: 1 година, 10 месеца, прочетена 1452 пъти
Здравейте.
На 26г. съм, завърших висшето си и започнах да работя.

Живея с родителите си, в двуетажна къща - единият етаж за тях, на другият живея аз.
Имаме и средноголям двор. Знаете, в къщата има повече работа, отколкото в апартамента. Особено лятото.

Проблемът е че независимо че им помагам в градинската работа, при евентуални ремонти, цепене и прибиране на дърва и други подобни, те вечно са недоволни. Все намират за какво да направят забележка, че не е направено както трябва, да подцентят труда ми или да ми поставят нови задачи, след като вече съм свършил нещо достатъчно уморително.

Аз искам всичко да е подредено, чисто и красиво, и понякога върша работи, които те никога не биха се сетили дори да направят, но те или не ги забелязват, или ги омаловажават.

Знам, че ще кажете да се махам и подобни, но мисля че е тъпо да плащам наем, при положение че имаме голяма къща в Пловдив, аз съм единствено дете, пък и си харесвам къщата и нейното разположение и бих искал да остана тук.

Обичам ги, но просто ме дразни това че не оценяват помощта ми, а и аз имам нужда от почивка и въпреки че съм понякога уморен, никога не съм бягал от работата вкъщи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 10 месеца
hash: eddf24ec44
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Лигльо.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 3b903dd974
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Проблемът ти се крие в начина ти на възприемане на нещата. Ти възприемаш че им помагаш, а всъщност това което правиш го правиш за себе си, а те ти помагат. Имаш полза както от градината, така и от цепене на дървата, защото и ти ядеш салата и ти се топлиш зимата, но вършейки тази дейност ти твърдиш, че помагаш на тях, а не те на теб.
Ако разполагаш с повечко пари, плащай на хора да свършат изброените дейности, ако обаче работиш за ниска заплата, вършенето на тези дейности ти спестяват пари. Замисли се ако плащаш наем някъде, и плащаш отоплението си зимата сам, ако плащаш всички зеленчуци за твоите салати, колко пари си спестяваш с труда който вършиш у вас и колко ти помагат твоите родители. Имаш ли си предства колко милиона българи биха искали да са на твое място да им се подари етаж от къща в в Пловдив, някой да им купува дърва за да има какво да си нацепят за зимата, някой да им даде градина в която да си насадят био зеленчуци, щяха да целуват краката на родителите си ако имаха такива родители.
Но да по принцип можеш да подобриш нещата и да ти бъде много по лесно, примерно да купиш печка на пелети, така че да не се налага да цепиш, да не ти се налага да поддържаш огъня, а само да купувате пелети и да зареждаш печката веднъж на ден зимата. Можеш да се позаинтересуваш за по лесен начин за обработване на градината, има идеи в нета. Можеш да наемаш хора да извършват ремонтите. Всичко со зависи от теб.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 29565891fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   В твоята ситуация би било неудачно да се изнасяш на квартира. Просто намали нуждата си да получаваш тяхното одобрение. Няма да стават по-доволни с годините. Продължавай да помагаш с поддръжката на имота, когато имаш време и енергия, с ясното съзнание, че го правиш за себе си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: cee4214a57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ами какво да ти кажа, не може хем агнето цяло, хем вълкът сит. Предполагам, че родителите ти са в една деликатна средна възраст, за която подобно поведение е напълно нормално, въпросът е как ти му реагираш. Или си пускаш коментарите покрай ушите и си свиркаш, или се ориентираш към изнасяне. Разговори по темата са напълно излишни, само ще се скарате. Може да сте на различни етажи, но за мен живеете заедно, а съвместно съжителство на две поколения възрастни хора е рецепта за недоволство от всички страни.

 
  ...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 92a45b4cd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Само не прави грешката на един познат, да прекараш живота си в оправяне на къща и двор, родителите му да му пилят защо изобщо някога е излизал и ходил на кафе. Възлагаха му толкова задачи, че не си видя младостта, която отмина, не пътува в България, не пътува извън България, само двора и къщата

 
  ...


...
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 6dba292138
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Винаги ще имате конфликт на интереси и различен подход към нещата.
Ти си единствен в къщи и вниманието е фокусирано върху теб.
Родителите са свикнали те да отговарят, организират, плащат и т.н.Това те поставя в положение да мислят, че тяхното мнение е най-точното.
Това, че си на 26, не значи, че вече всичко ти е ясно, макар че до този момент ми се струва, че се развиваш нормално добре.
Опитвай се да обсъждаш с тях кое, как и защо.Може да намерите общ език.
За съжаление, когато се ожениш, конфликтите ще нараснат експоненциално и може в един момент да получиш ултиматум за напускане на къщата. Защото, освен теб, вече ще има и една жена и деца, които също ще преценяват и тях ще ги оценяват. Нямаш си на идея колко сложни стават отношенията. Изходът е лично пространство за всяко семейство. От личен опит.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 10 месеца
hash: 8e6436d5f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Точно така си и знаех. 99% от коментарите само родителите защитават, а автора плюят. Ми то как иначе, сайта като е с преобладаваща дърта аудитория от 40 нагоре...

Авторе, не ги слушай дъртите как ти се карат тук. Изнеси се на къщата в Пловдив и хич да не ти дреме. Можеш да си каниш гаджета там, можеш да си правиш квото си искаш.

 
  ...
преди: 9 месеца, 16 дни
hash: d766fd65b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Бе я не ги слушай.
Зарязвай градината изнеси се оттам, сега ти е времето да мислиш за жени и деца не за градината на вашите.

Добър урок ще им дадеш щом не са доволни от помощта ти в градината ги остави да се оправят сами.
Но ако не ти се изнася ще слушаш негативни критики цял живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker