Да приема ли тази помощ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да приема ли тази помощ?
преди: 12 години, 8 месеца, прочетена 3288 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет. Тук всички сме безпристрастни и можем да си помогнем със съвети.
Накратко, дете съм на разведени родители. Когато бях на 6 години, баща ми се изнесе. 17 години не ме потърси, нито го бях чувала, нито виждала.

Предполагам всички разбирате, че майка ми сама се грижи за мен, докато да започна работа. Никак не и беше лесно, когато бях на 12 замина за чужбина, само и само да ми осигури финансова подкрепа. Заживях при нейните родители, не ми липсваше нищо. Плати обучението, плати всички мои курсове за квалификации, облича ме, помага на родителите си, успя да ми даде всичко.

Сега, когато съм на 26 пак е зад гърба ми, и морално и финансово, само че на 4000 км от България. Работи тежка и неприятна работа, разбрах това когато останах 1 година при нея. Много ми е мила, много изстрадала, много добра, за баща ми не иска и да чуе. Разбирам я.

Преди 2 години, баща ми ме потърси, последваха извинения и плач за всичките години. Усетих наистина, че съжалява, разбрах, че знае много неща за живота ми, преди да се срещнем, знаеше какво уча, къде живея и т.н. Повярвах, че е безкористен.

Майка разбра за срещите ни, и съм сигурна, че преглътна, но и беше тежко, дори се разплака. Когато се омъжих, с мъжа ми заживяхме на квартира, понеже с майка ми нямаме собствено жилище, мъжа ми също. Сега плащаме наем, сметки и не ни е много лесно.

Баща ми построил, голяма къща, в прекрасен квартал. Желае да ми я препише, няма други деца. Никога не съм вярвала, че ще имам мой собствен дом, и то хубав. Не съм приела тази негова помощ, и честно казано не знам как да погледна майка си, и да кажа: благодаря мамо, за всичко, но отивам в дома на баща ми.

Той живее в същата кооперация, в отделен вход. Разбирам, какво е това, каква помощ ще бъде за мен и съпругът ми, да имаме наш дом, без наеми и постоянни ремонти, по разпадаща се квартира, но.. Сигурно ще кажете, че се продавам за една къща.

Мили хора, предавам ли майка си? Как да постъпя? Как е най-добре? Най ме боли, за нея, за милата ми майка. Да откажа ли, да приема това, което баща ми след 20 години ми дава.
Ами ако заживея там, майка ми няма да стъпи в този МОЙ дом, как ще е МОЙ, като моята майка няма да пожелае да дойде, къде ще отиде тя, някой ден като се завърне.

Много глупаво, да смятам това за проблем, но е много тъжно да си в такава ситуация. Тази помощ, не може да се сравни с това, което майка ми ми даде, а тя ми даде всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5d12ff83c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приемай нека ти припише квото е решил и му бии шута. Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 981a747339
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обсъди го с майка ти,реакцията и ще ти покаже как е редно да постъпиш.Действия зад гърба и независимо отказ или не биха я огорчили много повече и наранили.Може и да се зарадва,че "баща ти"се е затрогнал знае ли се...

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2bd83f99a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Хектор, пак „супер“ съвет, няма що!
За номер 2 да не говорим - сякаш авторката няма свои си мозък и съвест да прецени, сякаш майка ? я притежава, защото я е изхранила и изучила - това е било нейно задължение по закон и не е причина сега дъщерята да се чувства задължена - то ние всичките сме изгледани от родителите си, както и самите ние ще храним и обличаме децата си. Такъв е животът! НО НЕ ГИ ПРИТЕЖАВАМЕ, най-късно след 18 всеки е пълнилетен и САМ поема отговорностите за решенията си.

Скъпа аврорке, аз бих дала шанс на баща си. Първо, може да ти се струват загубените години много, но ти няма да живееш 20 г., а още 3х20 поне, баща ти се надяваме също да живее достатачно дълго, за да поправи грешките си.
Всеки има право на втори шанс. Прочети притчата за блудния син - твоята ще е за блудния баща. Тази къща той за теб е строил. Не знаеш, каква е ролята на майка ти в неговото оттегляне от живота ви - може би тя не го е допускала до теб, знаеш ли. Както и да е, дори да е действително блудния баща, заслужава втори шанс. Не го прави обаче за къщата, а за човека - къщи се печелят, строят и горят - баща има всеки човек само един. Дай му шанс поне да бъде добър дядо, да умре в мир в себе си, защото ако сега го отблъснеш, ти самата може би няма да намериш един ден този мир...

За майка ти - знам, че много цениш всичко, каквото е сторила за теб, материалното, каквото е сторила за теб. Но тя майка ли ти беше през тези години?
Както и да е. Тя е една горда и твърдоглава жена, готова да мие чинии някъде, но не и да се примири с обстоятелствата, да направи компромис и да прости. Тя своето решение е взела вече, но е време и за теб да го вземеш. Ако те обича истински, тя ще АКЦЕПТИРА решението ти, защото не е предателство към майката, когато човек даде шанс на баща си!
Една нормална жена, един нормален човек би разбрал това.
А на теб ще кажа, че не е нормално да получаваш финансова подкрепа от нея - съжалявам, но си на 26 г. Не си малка вече, а и семейство си си спретнала. Не бъди корава глава като майка си и се научи да мислиш логично, както и да прощаваш. Видяла си къде я е отвела гордостта ? - и ти ли искаш да свършиш така?

Затова, приеми баща си, но не заради къщата. Къщата само е един +, един подарък от съдбата, които ще ви позволи да си стъпите на краката и да си свиете собствено семейно гнездо. Нека майка ти сама да реши, дали иска да бъде част от него, да бъде баба на децата ти - тя също има грехове към теб. Знам, че си ? благодарна и приемаш живота ? като саможертва, за да ти е било добре на теб, но за мен това не е така. Тя не е била до теб като майка, въпреки материалната подкрепа. Днес имаш шанс да стоиш на собствените си крака, тя няма нужда повече да работи там. Защо не се връща?
Защото не е било заради теб - просто е последвала мечтите си, повярвала е на емигрантската мечта, а сега животът ? е там. Предпочела е да бъде „жена -мъченик“, вместо да бъде обикновена българска жена и майка.
Както и да е - вече си голям човек, решавай. Но ако за теб родителите са само материалното, което могат да ти дадат, си достойна за съжаление.
Питай се не толкова за това, каква къща ще ти даде баща ти, а какъв човек е той. Питай се за това, какво значи да си дъщеря и какво значи да си родител. Може би привидно блудния ти баща изобщо не е толкова виновен и толкова блуден, колкото го представя майка ти. А ако тя не иска да влезне един ден в дома си от гордост - сама можеш да си правиш изводи, що за човек е тя и кой е виновен за това, че ти си растла без майка и без баща!!!
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: df86be05c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами, нека ти я припише тая къща, а пък ти я продай и си купи нов дом. Така хем няма да е къщата на баща ти, хем ще си имаш твоя.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2bd83f99a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, нямам думи!
То е същото - нали парите ще са от бащата! Авторката да не е пиле за продан на пазара, как може! За това ли са родителите - да ни засипват с материални неща?
Както писах - приеми баща си, заради него и нека домът е само допълнение. Ако не си готов да го приемеш в живота си, не е редно да приемаш и къщата - той като няма дъщеря, един ден може би може да я изтъргува срещу гледане, така е честно.
Колкото до майка ти - редно е веднъж в живота си да подтисне гордостта си, твърдоглавието не е добър съветник. В момента, в който къщата стане твоя, в който твоите неща са там, ти живееш там, тя трябва да разбере, че това е ТВОЯТА КЪЩА, но и да приеме, че си дала шанс на баща си, че си простила и не си като нея.
А.

 
  ...


...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5ef66eb887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Варианта на Номер 4 е добър. Така сигурно и майка ти ще е доволна. А за така нареченият ти баща ще е чудесно отмъщение дето за втори път се гаври с детето си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8386bee44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обясни това на майка си, и и кажи, че ако тя няма да се чувства добре ти няма да приемеш...
Аз мисля че и дължиш 1 мнение и според твоите приказки, тя държи на теб много така че няма да те лиши от собствен дом.
А ако не ти е удобно можеш да я продадеш и да си купиш нова..
Все някога ще имаш деца, така че се замисли дали и те заслужават живот в лишения и по квартири...
Обсъди го с майка ти и приеми... В крайна сметка, баща ти ти дължи много повече от 1 къща...
Успех

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 2bd83f99a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Хора, не мога да повярвам!
Бащата не дължи никаква къща - изобщо никой не ни е длъжен в този живот, а да сме отмъщавали - просто нямам думи!
Човекът моли за прошка и за друг шанс в живота си, готов е да даде на дъщеря си всичко, което има, което е градил в тези 17 г., а ние тук говорим за отмъщение. Какво ще спечели от това отмъщение авторката?
Едно потупване по рамото от гордата си майка?

Какво ще загуби - възможност да има баща все пак, децата да имат дядо, да има родител в страната, да има човек, който за час да ? погледа детето, който да е до нея тук и сега, ако мъжът ? я изостави, ако се разбоелее, ако мъжът ? се разболее.
Родителите са много повече от къщите и парите, които ни пращат по Уестърн Юнион!
Засрамете се и престанете да гледате турси сериали, а прочетете малко елементарна християнска етика... погрижете се за мира и духовното си равновесие и давайте любов и прошка на хората около вас. Който е роб на гордостта и ината, само ще загуби, който прощава и обича хората около себе си - ще печели, не само къщи, а преди всичко любов и добри емоции - къщи се купуват и се продават, но хората - това е уникалното и БЕЗЦЕННОТО в живота!!!
Да имаш баща, който иска да бъде част от живота ти - това е много повече, отколкото много хора могат да си мечтаят. Да ти дава къщата си, за да можеш да си родиш и изгледаш твоите си деца в нея, а ти да му се подиграеш и да продадеш и потъпчиш дара му и волята му- това е гнусно отмъщение. Дано авторката не е такава.
А.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5ef66eb887
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Aу Номер 8 ще ме разплачеш. Само че е малко късно за сълзи. 17 ГОДИНИ не я е потърсил даже да я види. Ква прошка. Къв баща. За какво въобще говориш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 981a747339
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А бе номер 3 не става въпрос че авторката няма мозък и не може да решава сама,а за благодарност и уважение към жената,която е пренебрегнала себе си и желанията си за да осигури на детето си нещата от които има нужда,а милият и тати се е държал всякаш няма дете.Изглежда номер 3 тия чувства ти чужди,но както и да е авторката си знае най-добре.И за никво отмъщение не се говори,просто е някак смешно и безочливо да забравиш че имаш дете и в един момент да се сетиш и да започнеш да го отрупваш с подаръци я с някоя корестна цел,я да си успокои съвестта.И не е редно да обвиняваш майка и че е горделива,тъй като авторката никъде не е написала,че майка и е забранявала срещи между нея и баща и през всичките тези години,а баща и сам не е желаел да види детето си...е кво да говорим повече

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 926fc5cbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, ами по вашата логика, тя няма баща - каква къща иска тогава?

Мен малко ми намирисва тази история.
Авторке, кажи как той описа обстоятелствата около развода си, защо не те е потърсил?

Аз лично го намирам за нелогично, един мъж да не потърси детето си, а да строи къщи за него, вие как мислите?

Логиката ми подсказва, че този човек поради някаква причина е бил отблъснат от майката, може и да му е било забранено да вижда детето, знам ли.

Колкото до самата майка, не виждам, защо авторката трябва да се съобразява с нея за решението си.

„благодарност и уважение към жената,която е пренебрегнала себе си и желанията си за да осигури на детето си нещата от които има нужда“

Не уважавам такива майки, съжалявам. Тя за мен е избрала лесния път, оставяйки детето си на бабата. Може да му е осигурила „нещата“, но не е била тук за детето си като майка. Ако така погледнем на нещата - то и бащата ще изсипе сега една къща, ако сумираме, тя има по-голяма стойност от „нещата“, които майката е осигурявала.

Едно мога да кажа, познавам много самотни майки - най-добрата ми приятелка е такава - може да не живее материялно добре, но всеки ден си е с детето, целува го преди сън и му помага в училище, готви за него, просто е майка.
Поелите из чужбина гурбетчийки, оставили дечицата си тук, за мен не са никакви мъченици, напротив.

Пак е повече от направеното от бащата, но ето - той пък сега иска да е действително до дъщеря си - не само с къщата, а и да живее до нея, да помага с внуци и т.н.
Защо да е обидно на майката?
Аз ако бях майка, бих се радвала, ако бащата на детето ми се интересува и иска да се грижи за него. По-добре късно, отколкото никога!

Да не говорим, че прошката е висша добродетел и прощавайки също откриваме неподозирано щастие.
Аз бих простила, но бих простила не заради къщата.
17 години без баща, но следващите 17 ще имам, а детето ми ще има дядо, с когото да си играе.

Моят баща е алкохолик, изобщо не се е грижил за нас - майка се бъхтеше от работа и ни изхрани - две деца. Простихме му и сега баща ми е при нас. Нито къщи ни е дал, нито евра ни е пратил.

Човекът, бащата, изобщо хората са най-голямото имане. А той предлага и къща на авторката, дом, който е градил за уж забравената дъщеря. Няма логика.
Нека авторката го пита, но съм сигурна, че е имал своите си причини до сега да не я потърси
A.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 038be68130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   ООО приемай. Моят баща не ме потърси до 20та ми годишнина и цъфна с един куфар пари и много сълзливи истории. Купи ми апартамент, купи кола, подсигури образованието ми и накрая ми каза "Сега трябва да ме гледаш!"

Познай.. Продадохме всичко, със събраната сума си платих мастъра в Америка и на никого не съм длъжна. С тези пари, можеше да си пзволи болногледачка до края на живота, да е мислил като не ме е търсил 20 години. Да не говорим, колко ли братя и сестри имам нейде по света.
Дават ли ти - ВЗИМАЙ !
Успех !

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 5928688f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Ако беше жив Елин Пелин сигурно щеше да каже: ”Боже, колко злоба има в този свят, Боже”. Всички сме заразени от завист и омраза. Радвайте се на малкото, което имате, почитайте родителите си, обичайте децата си и бъдете добронамерени към хората. Животът няма цена, за да го пълним със злоба. Адмирации към А. - напълно споделям вижданията му/й. Успех на Авторката!!!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: ebed81aa36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Хора, за какво живеете бе? Нима цялото ни щастие се свежда до това да си имаме дом, кола, работа - или на прост език пари??? Това ли е щастието? Авторке - за майка ти щастието е било да отгледа детето си и да го възпита по най-добрия начин. Нима за теб щастието не е да имаш щастливо семейство? Лиспата на собствено жилище пречи ли ти да си щастлива? Отговора на този въпрос би ти помогнал да вземеш решение.
Успех и дано да направиш най-доброто за себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6bf478c71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Както винаги, в една тема е пълна с идиотски прояви. Е па такива жалки коментари до сега не съм виждал. Няма да е зле всички останали, които са поствали в темата да прочетат внимателно това, което съм написал.

Към авторката: Найстина е много странно че получаваш финансова помощ от майка ти като си омъжена и си на 26, но да оставим това настрана. Наще се разведоха когато бях в първи клас, от тогава нито съм чувал баща ми, нито съм го виждал. Преди няколко години, скрит прод прозореца на село, (подслушвайки баба ми и дядо ми) разбрах че той е починал, от напиване. След година-дбе разбрах че ми е оставил сметка в банка, с пари които сто процента е събирал с години. Замисли се малко. Нито нещо е знаел за мен, нито нещо аз за него, и все пак се е погрижил да спести толкова пари за мен, без да ме познава въобще, вместо да си ги използва за свой нужди. Ти имаш шанса да имаш нещо, което аз съм загубил, без аз да имам дума по въпроса, преди много време. Разбирам всичките неща, които майка ти е правила за тебе, жертвите които е правила за тебе заслужават всякаква похвала, но това в момента не е за нея, а за теб. Каквото е станало, е станало преди години, а предполагам знаеш колко МНОГО неща могат да се променят па дори за един месец. Дай му шанс на човека, и се опитай да направиш всичко по силите си по някакъв начин да се оправят нещата, поне това им дължиш.

-Death_Blade ^

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 064f8f6e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И аз мисля, че трябва да го обсъдиш с майка си и ДА! БАЩА ТИ ТИ Е ДЛЪЖЕН щом те е създал. Родителите трябва да се грижат за децата си поне до пълнолетие. Щом живееш на квартира е по-добре да приемеш.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8386bee44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да и аз мисля като 13,
всички съжаляват "горкия татко", а може би татко се е наживял, докато мама е гледала детето и се е трепала, сега се сеща че остарява и ще остане съвсем сам...
а майката никой ли не я съжалява, момичето че е расло без родители и в лишения?
Мила моя, помисли за бъдещите си деца, приеми къщата, но преди да му се довериш, първо разбери защо се е сетил след толкова години

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 12dcf7ddfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Към Номер 3 (А. ) : много ми харесват коментарите ти-полезни и смислени:)

Ginger

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 79eb8dd46e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Говори първо с майка си и виж какво мисли
пък и баща ти един вид ти е длъжен.
но в никакъв случай не се продаваш!

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: dfb76882a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Задължително приеми!
Ако на теб ти е леко във финансово отношение - ще можеш да бъдеш полезна на майка си или поне няма да си в тежест, още повече годините й напредват.
Също така това е начинът самата ти да си по-пълноценна майка, а не да живееш като скот и да изпадаш в унизителни и тежки положения заради недостиг на средства. Финансовите затруднения с годините се натрупват и драмата би била неизбежна.

Не допускай паричните проблеми да те преборят заради криво разбрана принципност, гордост и съвест - думи, които нищо не значат, защото все пак това, което вършиш не е престъпление, а спасение!

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 611cedd3b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не се продавай! Няма безплатен обяд. Баща ти има едно наум - най-вероятно да го гледаш на старини.
За каква гордост и твърдоглавие на майка й пишете? Че я е оставил сама с дете и тя на майна си райна е работила като робиня за да го изгледа докато той безгрижно си е живял и СПЕСТИЛ пари, (защо ли не ме очудва)? Авторката да сумира издръжката от майка си за тези 17 години и ще види, къде й е домът от нея. Но кръвта си е кръв и генът - ген, може и да има нещо от баща си - както баща й се е отнесъл с нея, така и тя - с майка си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 024b31caf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От авторката. Първо да ви благодаря ,че проявихте интерес и се включихте в темата. Не уточних, че баща ми навремето беше човек, с много властен характер, ревнив и обичащ алкохола, често е удрял майка ми пред очите ми. Сега годините са го променили. Много от вас мислят, че майка ми сама е избрала лесния път. Може и така да е. Но и аз бих постъпила така, когато няма как да купя обувки на детето и на себе си, и в същото време да осигуря пари за прехраната. Съвсем не ме оставила на бабата, защото е искала да е сама, много пъти съм имала възможността да заживея там, но аз искам тук да родя децата си. ( Сега не започвайте- ами какво правиш тук)

Казах, че майка ми помагаше финасово докато започна работа, и че сега пак е зад мен- това не означава, че чакам издръжка на 26. Разбира се, че всеки родител би помогнал на детето си и на 40 да е то, когато то има нужда от пари! Не гледайте от тази страна, никой не ме издържа. За отмъщение, няма смисъл да коментираме.

Родителите не си ги избираме. Не става дума за материалното в живота, или за тази къща, а за това че мога да наряня някого, и ми се искаше да зная ей така, странично мнение. Имаше още един коментар, че мога да съм щастлива и без дом - мога разбира се, не съм се вайкала, че нямам. И сега съм щастлива, но съм сигурна, че всеки който живее на квартира, мечтае да за собствен дом. Пак ви благодаря! На всички :)

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 024b31caf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Пак съм авторката, пропуснах да кажа, че не знам майка ми да е забранявала, срещи с баща ми. Напротив, на всеки мой рожден ден и Коледа, очакваше той да се появи или поне да се обади. Когато и казах, че сме се срещали, единственото което ми каза, е че поне знаем че е жив и здрав. Неговите родители, също не са ме търсили. Но и той ми е мил, независимо от всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 672299c61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Тцтцтц да се чудиш да се смееш ли да плачеш ли докато четеш коментарите. Драги коментиращи, авторката не ви пита конкретно да вземе ли или не къщата, или да ''бие шута'' на баща си и т. н., тя явно си е преценила, че ще се съгласи баща и да и препише къщата и да заживее там (а признавам и на мен да ми се налагаше да живея на квартира и да не съм в цветущо финансово състояние също). Въпроса е, че не знае как ще погледне на това майка и, как ще се почувства. И моя съвет както и на номер 2 е да споделиш с майка си (въпреки, че по-надолу побързаха да изкритикуват и това мнение). Кажи и какво става, какво ти мислиш и разбира се как е по-добре за теб, защото си на 26 достатъчно голяма да създадеш семейство, а на квартира ако сега ви е зле, представи си с едно дете какво ще е. Колкото до баща ти... и аз съм по-склонна да смятам, че това с къщата не е безкористно, явно се е наживял човека и може да се е стигнало до там, че друг освен теб да не иска да го погледне, знам ли. Но поговори с майка си и и обясни, че това е най-доброто решение. Подържай си нормални отношения с баща си, разбираемо е да мислиш и за него, но за мен лично един баща е недопустимо да остави детето си, да не се интересува от него, и един ден да се върне и да се опитва да подреди нещо, което всъщност никога не го е имало.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 6884cc9b86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Мила авторке...
Ситуацията с моето семейство е близка до твоята...
С разликата, че аз живея с двете си сестри заедно с майка ми и вуйчо ми в двустаен апартамент, който е наследствен...
Баща ми плаща 200лв. на месец ИЗДРЪЖКА за 3 си деца...
Какво да ти кажа.. аз никога няма да приема нищо от него...
Той цял живот не се е интересувал от нас, сега е твърде късно...
Сама си знаеш мила, но аз на твое място няма да се поколебая и ще го сложа там където му е мястото, а именно извън живота ми!!!
Павлина Хр.

 
  ...

...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f19c098d1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Сложна ситуация... Не знам какво точно да напиша, но ще е горе-долу следното. Бившият ми изостави дъщеря си, когато беше на 1 год. и 8 мес. Аз се боря всеки ден да оживеем, тичам насам-натам като кон, чудя се кой вход по-напред да изчистя и къде още да отида да изкарам левчета за храна, животът ми е едно надбягване и водене на детето в детски клуб, после прибиране/защото тя не е на градина, няма места... /. Господинът за година и половина раздяла не е дал лев за дъщеря си и явно няма и да даде. Не съм го съдила за издръжка, няма и да го съдя. А човекът си живее по купончета, приятели, алкохол и животът му е лайф из лайф! Знам, защото живее на 10 минути от апартамента ми, където живея аз с детето. И след някоя и друга година като остарее, да се сети че има дете, пък да му приписва имот, че тя да го гледа на старини? Никога! Къде е бил, когато събирах левчета за хляб? Къде беше, когато изкъртих вратата на собственото си мазе и извадих всичко, де е метал, за да го завлека в Надин? Къде беше, когато тичах по снимки и сума ти ангажименти за пари и се прибирах по 12-1 часа скапана от умора? Къде е таткото, когато я приспивам, преобличам, къпя, чета или просто си играем заедно? Когато и готвя, когато падне и заплаче, тичам да я прегърна, да сложа лепенка на крачето? Къде е, когато я уча да си обуе обувките и да си облече якето? Къде е на пързалката, където малката си играе?
Миналото не може да се върне и да се плати. Но трябва да се оцени. Най-вече кой е бил до теб през всички тия години като човек. Сама го казваш-майка ти ти е дала всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: f0324b09f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   27, шапка ти свалям, но не знам ти какво имаш общо с „майката“ на авторката. Нещата, които ги описа, че правиш като майка, авторката не ги е получила и от майка си, а само материалното и няколко разговора по телефона. Ти за мен си истинска майка, но не и тази жена. Съжалявам, това са ми убежденията. Не е случайно, че за авторката родителството се изразява само в материалното, в къщи и пари - нещата, които ти описа, тя може би не е познала никога, което е много жалко и достойно за съжаление. Не е виновно момичето, но да поставяш жена като майката на авторката в една категория с теб самата? Хм.... много подценяваш призванието си на майка, а то е повече от паричките за хляба (както описа ти самата). Парички за хляб може и държавата да ти даде в някой дом, но къде е майката? За мен, авторката точно толкова майка има, колкото „държавните“ деца имат майка. Подобно на мнозинствоот от тях и тя чака да ? се пустне наготово... материалното... друго тя и не познава.
Ако погледнем така на нещата, бащата, които се появява с материалното в много труден за авторката момент, не е по-малко родител от „майката“. В светогледа на авторката, родителството са парите, които можеш да си вземеш от Уестърн Юнион, къщите, в които можеш да живееш на готово...
Това ти е толкова далеч от светоусещането, 27, че си нямаш и понятие. Факт е, че не всички майки са избрали като теб трудния път, има и „родители“, които са избрали лесния. За мен и двамата родители на авторката са равноправни в това отношение. Тя е достойна тяхна дъщеря, защото при нея можеш да си закупиш или откупиш явно място в живота ?. Аз не вярвам, че при теб е така, 27, както и не вярвам, честно казано, че бащата на детето ти ще се обади някога. Не искам да ти се меся, но не ти прави чест и на теб, че не се бориш за издръжка, колкото и малка да е тя. Това е фалшива гордост, тук става дума не за твои пари или подеяния, а за ПАРИТЕ НА ДЕТЕТО ТИ. Затова осъди баща му, защото тези пари му се полагат.
Но иначе - просто шапка ти свалям. Ти за мен си истинска майка, но и ти един ден няма да имаш право да се бъркаш в решението на детето си, в случай, че реши да прости на баща си. Понякога децата са по-мъдри от родителите си.
А.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: c891a6601a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Немога да повярвам какво чета. Гледам и не вярвам на очите си.
Баща ми ме остави, когато бях на 12. Сети се за мен на 22, опита се да ме залъже с една къща, но аз му казах следното:"на улицата ще остана, ще прося, ще проституирам, ако трябва, но с теб нищо общо не искам да имам". Само аз си знам какво ми беше през годините. Още повече не бих предала майка ми, която каза че няма нищо против, но аз много добре знаех че дълбоко в себе си има, просто иска най-доброто за мен. Но най-доброто за мен не е миризливата му къща, в която бих се намразила само ако ми стъпне крака. Аз си имам достойнство в крайна сметка. Няма прошка за него. То така и баба знае. Като остаряват се сещат и се опитват да си купят децата с пари. Продажниците да му мислят.
Подкрепям напълно:9, 13, 22, 26, 27. Много добра е идеята да вземеш къщата и да я продадеш -с парите купи нов дом, в който майка ти да е добре дошла през цялото време, а баща си остави на улицата, както той те е оставил. Нима щеше да си жива сега, ако зависеше само от него.
Това са правилните възможности.
Не за къща, ами за 1 000 000 000 000 лв няма да погледна баща си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker