Проблеми с родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с родителите
преди: 15 години, 8 месеца, прочетена 10275 пъти
ЗДРАВЕЙТЕ, ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯТ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ, СВЪРЗАН С МОИТЕ РОДИТЕЛИ.

БЯХ НА 16Г, КОГАТО ИМАХ ГАДЖЕ. ТОГАВА МОИТЕ РОДИТЕЛИ ГО ПРИЕХА МНОГО РАВНОДУШНО, НО СЛЕД ВРЕМЕ СЕ РАЗДЕЛИХМЕ. СЛЕДВАЩАТА МИ ВРЪЗКА БЕШЕ НА 17Г И ТАЗИ ВРЪЗКА ПРОДЪЛЖИ 3Г И ПОЛОВИНА. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ТОВА ВРЕМЕ БЯХ 'ИЗМЪЧВАНА' ОТ РОДИТЕЛИТЕ МИ. ПОСТОЯННО СЕ КАРАХМЕ, КОГАТО ИЗЛИЗАХ С ТОВА МОМЧЕ, СПОДЕЛЯХ НА МАЙКА СИ, НО ТЯ РЕШИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА КАЗВА ВСИЧКО НА БАЩА МИ (КОЙТО Е МНОГО СТРОГ) И ОТ ТОГАВА НЕ СПОДЕЛЯМ С НЕЯ, А С МОЯТА СТРИНКА.

МАЙКА МИ МНОГО СЕ ДРАЗНИ ОТ ТОЗИ ФАКТ, ЧЕСТО СЕ КАРАМЕ С НЕЯ, НО ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА БЕШЕ ТОГАВАШНИЯТ МИ ПРИЯТЕЛ. ЗАПОЧНАХА МЪЧИТЕЛНИ СПОРОВЕ С НАШИТЕ. СТИГАЛО СЕ И ДО БОЙ. ЧУВСТВАМ СЕ МНОГО НАРАНЕ, ЗАЩОТО НЯМАМ ПОДКРЕПА ОТ СЕМЕЙСТВОТО МИ, ЛОШОТО Е, ЧЕ ВСИЧКИ ХОРА ОКОЛО НАС ЗНАЕХА ПРОБЛЕМИТЕ МИ С НАШИТЕ, ЗАЩОТО МАЙКА МИ СЕ ОПЛАКВАШЕ НА ВСЕКИ!

И НАЙ-КОФТИТО Е, ЧЕ ТЯ ДОРИ НЕ МЕ ЗАЩИТАВА ОТ БАЩА МИ, КОЙТО МИ ПОСЯГАШЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ УЖ ЗА МОЕ ДОБРО! ТАКА НА 20Г ЕДВА ЛИ НЕ БЯХ УНИЖАВАНА ОТ РОДИТЕЛИТЕ СИ, ТОВА СЕ ОТРАЗИ И НА ВРЪЗКАТА МИ С МОМЧЕТО И СЕ РАЗДЕЛИХМЕ (НЕ ИЗЦЯЛО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА). ИМЕННО ОТ ТЕЗИ КАРАНИЦИ' НЕ ИЗЛИЗАЙ С НЕГО, НЕ СЕ ПРИБИРАЙ КЪСНО, ТОЙ НЕ Е ЗА ТЕБ, ТОЙ ТЕ ИЗПОЛЗВА' ТОЛКОВА СЪМ НАКЪРНЕНА, ЧЕ ИМАМ ГОЛЯМ СТРАХ ОТ БАЩА СИ И СЪМ СТАНАЛА МНОГО НЕРВНА!

СЛЕД КАТО СЕ РАЗДЕЛИХМЕ, НАШИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ДЪРЖАТ МИЛО С МЕН И НЯМАХ ПРОБЛЕМИ... ДО СЛЕДВАЩАТА МИ ВРЪЗКА..

ВЕЧЕ 1Г СМЕ ЗАЕДНО С ТОВА МОМЧЕ, СЕГА СЪМ НА 21 ПОЧТИ НА 22Г И СТРАШНО МНОГО СЪМ ГО ЗАКЪСАЛА С МОЯТ РЕВНИВ БАЩА! АЗ ОБИЧАМ ТОВА МОМЧЕ, ИСКАМ ДА СЪМ С НЕГО, ДА ЖИВЕЕМ ЗАЕДНО, НО РОДИТЕЛИТЕ МИ НЕ ПОЗВОЛЯВАТ! БАЩА МИ СЕ ДЪРЖИ КАТО ОБЕЗУМЯЛО ЖИВОТНО! НЕ МИ РАЗРЕШАВА ТОЙ ДА ИДВА ВКЪЩИ, ДА ИЗЛИЗАМЕ, ДА ГО ВИЖДАМ ИЗОБЩО!

МНОГО МИ Е ОБИДНО И ДОРИ СЕГА МИ ТЕКАТ СЪЛЗИ. НАШИТЕ МИ НЯМА НИКАКВО ДОВЕРИЕ, МИСЛЯТ МЕ ЗА НЕЗРЯЛА. ОПИТВАЛА СЪМ МНОГО ПЪТИ ДА ГОВОРЯ С БАЩА МИ ЗА МОЯТ ПРИЯТЕЛ, НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ, ДАЖЕ СТАНА ПО-ЛОШО-БАЩА МИ МИ ПОСЕГНА И МИ РАЗБИ УСТАТА! ТОГАВА МАЙКА МИ СЕ ЗАСТЪПИ ЗА МЕН, НО САМО ЗА ДЕН ДВА! ДОРИ СЕГА ТЯ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА, ЧЕ МОЯТ ПРИЯТЕЛ И СПОДЕЛИ ЛИЧНИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ И ТЯ СЕ ОТДРЪПНА ОЩЕ ПОВЕЧЕ, СЕГА ТЯ ПОСТОЯННО МЕ КЛЕВЕТИ И НАСТРОЙВА БАЩА МИ! ТЕ ИСКАТ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ И ПРЕДИ ГО КРИЕХА, А СЕГА МИ ГО КАЗАХА В ОЧИТЕ! КАКВО ДА ПРАВЯ?

ПРИЯТЕЛЯТ МИ НЕ Е НИТО ПРЕСТЪПНИК, НИТО НЕХРАНИМАЙКО, НИТО ГЛУПАК! ПРОСТО ИМА ПО-ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО, ЗА КОЕТО СЕ ГРИЖИ И ЯВНО ТОВА ПРИТЕСНЯВА НАШИТЕ, ЧЕ С НЕГО АЗ 'ЗАТЪВАМ, ТОЙ НЯМА ДА МИ ОСИГУРИ ЖИЛИЩЕ, ХУБАВ ЖИВОТ И НЗ ОЩЕ КАКВО! ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАМ! КАК ДА ДОКАЖА НА НАШИТЕ, ЧЕ НИЕ СЕ ОБИЧАМЕ И КАК ДА СЕ РАЗБИРАМ С ТЯХ? МОЛЯ ВИ, ПИШЕТЕ МИ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 8 месеца
hash: 35d3665cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори със тях по така не си на 12 13 а си на 21 22 ако пак се заяждат сьс теб казваш да млъкне стига си ги слушала се пак това е твоя живот не е тяхен ти сама трябва да се командваш а не те теб да командват дано да се оправят нещата междо вас.

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: de5454459f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох..... Най добре ще е да се отстраниш от родителите ти и да заживееш нормално!

 
  ...
преди: 15 години, 8 месеца
hash: 3ace80c1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Живей сама това е единствения начин!

 
  ... горе^
преди: 15 години, 8 месеца
hash: faad22fa86
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   И аз имам такъв проблем с родителите си няма да мога да ти дам съвет sorry извинявай.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: a8e6d9187c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз съм почти на 32 години и сега все още имам такъв проблем, но основно идва от майка ми и баба ми. Е, от 10-тина години бой не съм яла поне....
Така се получи в моят живот, че не успях да се омъжа и останах сама. Донякъде имат и те вина с намесите си. Бих се изнесла и от нас, но финансовото ми състояние е много лощо и не ми го озволява.

Сега имам приятел от 2 месеца и не смея да им кажа, крия връзката и лъжа. Тои е 3г по-голям. Живее с брат си в собствено жилище, което автоматично ще подлуди нашите, понеже не е сам, т.е. не може д ами осигури жилище. Има висше образование, но не работи много перпективна работа - и за това ще писнат, въпреки че взима пари доста. Не е и хубав... още един проблем. Не ми се мисли направо... Май не съм аз човека, който да ти даде най-правилния съвет, но от опит до тук знам само няколк неща:
Опитай да си самостоятелна; не споделяй нищо с тях; опитвай се да направиш така, че да изглежда все едно не си излизала с него, а с приятелки; а ако можете да се изнесете двамата на квартира - така е най-добре.
Успех

 
  ...


...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: e74eea7457
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   (Oт автора) №5, много съм ти благодарна за съвета! Просто имах нужда някой да ми каже, че и той е преживял същото! Моят приятел вече се изнесе на квартира, но аз все още не мога, нямам сили. Казах на нашите, а те започнаха още по-некоректно да се държат с мен:( Но вече съм решила, че след Нова год, каквото и да става се изнасям. Наистина много ти благодаря и за споделената история:) Успех:)

 
  ... горе^
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 0191bca9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много глупава постъпка от страна на твоите родители Аз никога не бих накарала детето си без подкрепа. Що за родител би накарал детето си да страда така. Няма по голямо богатство от това да си щастлив.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: 0191bca9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ти си на 22 и не зависиш от твоите родители.

 
  ...
преди: 15 години, 7 месеца
hash: a8e6d9187c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм Номер 5. До голяма степен мисля, че проблемът е и в нашите глави. Имаме някаква зависимост от родителите и то не материална толкова, колкото някакъв вид уважение към тях и тяхното мнение. Аз примерно не искам те да са нещастни и да са недоволни от мен. Много завися от тяхното одобрение, защото това автоматично ще ми донесе спокойствие. Така има мир вкъщи и всичко е наред.

Понеже връзката ми става все по-хубава (да чукна на дърво), ако се стигне до нещо по-сериозно, мисля дисректно да им съобщя преди да се изнеса от нас или нещо такова. Минавало ми е през главата да забременея първо. Тогава вече няма да има какво да правят. Но ти не мисли за този вариант, все още ти е рано. Все трябва да измислиш нещо. Но мисля, че изнасянето от вас ще е най-добрия вариант, стига да можеш да си го позволиш.

Говоря не за иснасяне при приятелят ти, а независимо от това дали имаш връзка или не, да се изнесеш и да се опиташ да бъдеш самостоятелна. Казвам то го от опит - ако сега аз се върна назад, щях да се изнеса още на твоята възраст. Виждам, че направих грешка, че останах с тях. Много похабени нерви, а можеше да е по-добре. Ако имаш възможност се изнеси още сега, не чакай Нова година.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 795445a26e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако можеш-изнеси се! Аз съм на 31, майка ми е със сериозни заболявания и, напълно разбираемо, е много чувствителна и притеснена за всичко, най-много за мен.

Баща ми също е консервативен и изнервен. От 22-годишната си възраст, когато майка ми се разболя сериозно, а и преди това, аз изпитвах чувство на вина-че я притеснявам като ме няма докъсно, че не съм си достатъчно вкъщи, че не помагам, че я разочаровам-аз или човека, с който излизам...И въпреки че нерядко родителите са прави в преценката си и със сигурност моного те обичат, живоът си е твой и ти имаш право на своите решения и грешки. Ако не намериш път навън, един ден ще се отчуждиш и от тях /защото няма да споделяш, а ще си принудена да ги лъжеш/и от другите хора, с които искаш да бъдеш, защото е много трудно да запазиш връзка или приятелство, опитвайки се да го криеш от родителите си.

 
  ...

...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: e4fd7ab44f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте, много дълго време си мислих, че аз съм единствена на този свят, която е на 25 и има проблеми от този тип. Явно трудно се говори за тези неща. При мен историята е същата като при авторката на темата и № 5 с този разлика, че имам сериозен приятел от почити 8 години.

През цялото това време не съм спирала да имам проблеми с нашите. Независимо от факта че не съм спирала да се доказвам като личност, учих и работих едновременно през цялото си следване, сега също работя, грижа се за тях, а те не спират да ме тормозят. Баща ми е много особен характер, няма угодия. Никога не съм си позволявала да оставам нощем у приятеля ми, имам чувството че ще ме убие на другия ден, напоследък започна да ми забранява да излизам. ЗА Бога та аз съм на 25. Чувствам се ужасно.
Много са объркани мислите ми в момента. НО едно искам да споделя, съжелявам, ме има и друг с такива проблеми. НАИСТИНА

 
  ...
преди: 14 години, 3 месеца
hash: 004e6830aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз незнам какъв съвет да дам защото съм в същото положение на 19 съм вече 1 година ходя с въпросното момче мн мн се обичаме.. ама с наще скандалите винаги са на ниво не ме псукат да излизам с него дори ми поставиха дата на която да скъсам с него..ама ние още сме си заедно тайно.. постоно ги лъжа и нз докога ще издържа така :(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 429b43af90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Боже, ужас.... Чета мнения и ми настръхват косите. Студентка съм по психология и общо взето съм наясно с проблема за зависимите от родителите си хора, и под "зависими" нямам предвид само финансово. Проблемът е и в двете страни - и родителската, и тази на вече "порасналото" дете. Но дори и да няма такава болезнена и разрушителна връзка родител - дете, родителите пак продължават да забраняват и да изискват от теб, това просто им е поведение по дефолт, рядкост са наистина родителите, които наистина разбират, подкрепят и помагат на детето си по правилния начин, ненакърняващ достойнството и правото му на избор. Като цяло колкото и интелигентни хора да са родителите, по тенденция голям процент са невярващите и недоверяващите се в "детето" си, дори то да е блестящо в образованието си, да има работа и т. н. Разбрете, че каквото и да направите, както и да им се докажете, няма нищо да постигнете, освен лъжливото спокойствие от одобрението на мама и тати, но вече сте пораснали и това "спокойствие" ще трае доста кратко. Просто решението е да се опълчите срещу тях, защото това е нормална отбранителна реакция на един пораснал и зрял човек. Не се чувствайте виновни заради родителите си, винаги бъдете убедени в правото си да бъдете свободни и независими личности. Функцията на родителя е ако може, да помогне, ако не - да не пречи. Използвайте това срещу тях. Прилагане на домашно насилие като метод на убеждение и подчинение е абсолютно недопустимо. Оплачете се в полицията, потърсете помощ в някой спешен център за психологическа помощ, обикновено с това се занимават разни неправителствени организации, фондации и т. н., за да притиснете насилниците. В никакъв случай не им позволявайте да ви убеждават в тяхната гледна точка, разберете ги, поставете се на тяхно място, но отстоявайте позициите си. Това е което мисля. За успокоение ще кажа, че и моите отношения с нашите не са железни - на 22 години съм, не пия, не пуша, не ходя по заведения, рядко се случва да излезнем с приятеля ми и да прекарам нощта у тях и веднага се почва манипулативното им поведение, целящо единствено подчинение, но няма да стане тая работа.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 071dbe3823
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравейте. Аз съм момиче на 13 години. Изчетох статията и всички коментари. Според мен най-важното нещо в живота на едни човек са родителите му. Поговорете с тях и бъдете внимателни, ако не се получи не ги лъжете, защото после ще си навлечете белята. Може да се изнесете на квартира без приятеля си и, когато родителите, ви дойдат на гости подредете и сгответе. Облечете се официално. Нека първите три вечери с родителите, ви да не включват приятелят, ви. После обаче го поканете. Нека и той се облече официално. Подгответе се. Нека той да говори на вия и да казва моля, извинявай и благодаря по време на вечерята. Когато родителите, ви дойдат е най-добре да отворите двамата и да се здрависате. Окачете им якетата на закачалка. Целта е добрата подготовка и доброто поведение. Баща, ви със сигурност ще хареса момчето особено, ако ги оставите да си поговорят малко насаме, а приятелят, ви да обясни на баща, ви колко, ви обича и колко сте прекрасна. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d474d62022
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   И аз имам този проблем, всъщност аз живея в чужбина майка ми, брат ми, и сестра ми. Приятелят ми също е българин и живеем в един град. Заедно сме от 7 месеца в началото нашите не знаеха, но на него му писна да се крием и реши да каже на брат ми че сме заедно, защото той знае, че ме истрах от брат ми. Така де приятелят ми му каза, но той не го възприе и веднага изклюкари на майка ми, брат ми е на 24. Майка ми е твърдо против, не ми позволява дори да излизам с приятелки. Моля ви кажете какво да правя, той предложи да дойде с техните в нас за да се разберат, само да сме гаджета. Аз го обичам той също ме обича. Забравих да кажа, че идвамата сме на 16.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9d66b4f483
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Здравейте. Аз съм на 29 години и имам същия проблем. Като бях на 17 ходех с едно момче (една година по малък от мен), родителите ми не ми даваха да съм с него. Не бил от добро семейство, лъжел ме, използвал ме и т. н. Разделих се с него, но след 1 година пак го срещнахи започнахме да излизаме заедно. Той ми предложи брак, но като казах в къщи ми забраниха, защото имал дете от друга. Отново се разделихме. Хванах си ново гадже и той не беше добър според тях. Бях с него 5 години, докато не срещнах отново предишния ми приятел. Криех от тях известно време след което разбраха за него. Всичко беше нормално на пръв поглед, но те са се престрували. Той идваше в къщи аз ходех в тях. Бях щастлива до момента в който им казах че се изнасям и отивам да живея при него. И се започна той те използва, има си друга, престъпник е, наркоман бил, той те лъже и куп други неща. А аз го обичам толкова много и не знам дали ще мога да се преборя
Вече не ми остават сили. Искат и вечерен час да ми сложат. Не искат да се прибирам късно. Казаха че заради мен ще умрат, била съм съсипала името на семейството. А аз си изкарвам сама пари, помагам в къщи, чистя, готвя всичко което е необходимо го правя, но те явно не искат да създам семейство, за да бъда винаги при тях. Стигнах до този извод вече.

 
  ...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: 1fa76f3d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Аз мисля че трябва да ни изоставиш или ако не стана kill them for bearbaria!Те заслужават наказание!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 97f83ec83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Аз съм на 22, студентка съм и все още завися от родителите ми. Имам приятел от почти 7 години, но те не го одобряват, лошото е, че с него искаме да живеем заедно вече и имаме много общи планове за в бъдеще. Обаче майка ми и баща ми постоянно ми натякват, че той не е за мен понеже е от село, не е особено интелигентен и с него няма да постигна нищо.. Не знам до къде ще стигне всичко и дали на него няма да му писне и да сложи край...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 274a6b67e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Здравейте, аз съм на 45 години. Имам прекрасно семейство. Дъщеря която скоро се омъжи за добро момче. Живеем в една къща на различни етажи. За сега се разбираме много добре. Дано така да е и за напред.
Имам брат с 11 години по- голям от мен. Той живее със семейството си в друга къща построена от баща ми. Бог да го прости човека. В същата къща живее и майка ми но на моя етаж. Преди 3 години сина на брат ми се ожени. И от тогава това са 3 години на всяко ходене при майка ми аз слушам за проблемите на брат ми. Че била им лоша снахата, че много харчела пари че ходела по почивки и тем-подобни глупости, които мене не ме засягат. Аз отивам да помогна нещо на майка ми и толкова. Всъщност им казах да не се бъркат в живота на младите. Те си харчат техните пари и те си решават за всичко. Но майка ми и брат ми непрекъснато ровят и се заяждат с децата си. И така бях ги зарязала цял месец не бях годила при майка ми. Следват 3, 4 посещения при нея и тя пак започна да ме настройва против брат ми и неговите деца. Разберете ме правилно. Всеки си има проблеми, но аз не натоварвам с моите никого. Когато ние имаме проблеми се събираме говорим и си ги решаваме сами. А брат ми и майка ми ме натоварват с техните. И на последното скарване с майка ми пак за същите глупости тя ми каза, че не иска децата на брат ми да живеят при тях име настройва срещу тях. Аз я предупредих, че ще кажа на всички како говори. При което тя ми зашлеви един шамар. Излезнах и казах наистина на всички за случката. При което аз станах виновна, че били разбрали децата им, по точно снаха им.
Искам да поясня, че това са хора които само хленчат, които не обичат да дават пари, стиснати, а в същото време си създават сами проблеми. Старах ги е някой да не им вземе и сантиметър от имота. Е аз излезнах виновна, че защитавам младите. Много се радвам, че живея отделно от тези хора. И, децата ми не ходят там. Аз също спрях да ходя. Може да е грехота. Ходех само заради майка ми за да помогна защото е на 77 години, но много озлобена към всички. Обича да се бърка и командва. Аз я игнорирах още преди 20 години и не позволих никой да се бърка в моето семейство. Моля кажете си мнението.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: ab62fd977c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   До номер 22. Правилно си постъпила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker