Как да се извиня на баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да се извиня на баща ми
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1171 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 13 години! От заглавието разбрахте какъв ми е проблема, но не е нещо малко примерно да сме се скарали за нещо малко или да съм го ядосала... С майка ми са разведени и това ми се отразява много зле, детството ми е ужасно и не само заради това! Свикнала съм да се оправям сама, гладувала съм и още много неща, добре това е вече минало.... По принцип живея при майка ми, тя си има приятел и живеем заедно (имам две доведени сестри) Той се държи добре с мен, но дъщерите му са под всякаква критика! Едната е на 15, а другата на 10. Не мога да повярвам, че има толкова невъзпитани деца, а пък как живея с тях, просто не ме питайте! Добре както и да е, няма значение! Отивам при баща си и при баба си (той живее с нея) събота, неделя или през летните ваканции. До тук добре... Обаче на моменти не ми се ходи, просто искам при мама. Започвам да не му вдигам телефона, да не ходя при него с месеци... Той е много добър баща и винаги ме е обичал, но не знам каква параноя ме хваща! Даже преди два/три месеца дойдоха у нас с брат си, а аз се бях заключила в стаята и не желаех никой да влиза! Плачех, тръшках се и сега ще кажете, че съм като малките деца да, но все пак ми беше гадно... Аз му крещях да си върви и че не го искам, той излезна и си тръгна... От тогава ме е потърсил само два пъти по телефона, но аз нямам смелост да му вдигна (нито пък та баба)... Днес реших да му пратя снимки във вайбър, че съм завършила с отличие, той ги видя, но няма отговор... Моля ви, помогнете ми! Ще съм ви много благодарна, ако ми кажете какво да направя! Благодаря предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: 730b54af8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Не понасяш доведените си сестри, баща ти е много добър, обича те, а ти не искаш да го видиш дори. Защо? Какво всъщност искаш? Наистина не те разбирам. Вероятно като не си се виждала от месеци с него, връзката ви се прекъсва, а не бива. Постави се на негово място! Представи си, че имаш дете, което се отглежда от бившият ти мъж, а то не иска дори да чуе за теб. Добре е да подновиш срещите с баща си. Дори да са дни, а часове. На път си да прекъснеш напълно отношенията с него. Тепърва ще се нуждаеш от неговата помощ.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: ac2cca1dbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Разбирам те, че протестираш против развода, но това вече се е случило. Той е между родителите ти, за съжаление , понякога така се случва. Просто, можеш да отидеш при баба си и баща си и да им споделиш, че си объркана, а не че си против тях. Да поискаш директно извинение. Мисля, че ако потърсиш разбиране, би могла да го получиш.
Ако ходиш при тях , когато има възможност, ще се разнообразяваш и ще ти бъде по-лесно. Баща си много си го наранила като си го отхвърлила, но би могла да го поправиш.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 4db138bced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всеки си сърба попарата която сам си е надробил! Сама обяснясваш че баща ти е добър но ти си му сервирала подобно поведение. Какво очакваше да направи той? Защо въобще се държа по такъв начин?
Вероятно си искала да отложиш с няколко седмици ходенето при баща ти за лятото, но тръшкането ревовете и крясъците да се маха не е правилния начин. Това че имаш отлични оценки не омаловажава поведението ти.
Начина е да му напишеш писмо на хартия в което да му се извиниш, да опишеш колко съжаляваш, колко те е срам от постъпката и т.н., не по месинджър, важно е да е на хартия пуснато по пощата, възрастните уважават много повече писмата на хартия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: a970bb215d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако беше на мое място като малка сигурно щеше да ти е супер. Аз исках да виждам баща ми, но майка ми много време не ме пускаше при него. А понякога сме се виждали след училище, ама ако майка ми ни завареше само се караше и на 2-мата. А пък бих искала да съм на твое място. Да можех да го виждам, когато си искам.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 065a412668
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Натрупаният гняв срещу глада, мизерията, самотата (сама се оправяш споделяш) и поведението на доведените ти сестри явно е ескалирал срещу баща ти като своебразен бунт. Подсъзнателно го обвиняваш за положенитео в което си. Страх те е, че не си достатчно важна в новото семейство и ревнуваш майка си, затова и не ти се ходи много, много при баща ти. Въобще в емоциите ти е хаос някакъв. Говори с майка си за това, че искаш да поправиш нещата между теб и баща ти, но че не искаш всяка седмица да ходиш при баща си и баба си, а само когато решиш. Обясни и, че се чувстваш гневна от отношението между сестрите ти и теб, че ти е трудно от новата ситуация. Нека тя се чуе с него и да уговори виждане. Да му обясни, че се чувстваш нещастна, а не го мразиш или нещо от сорта. Като го видиш му кажи: "съжалявам тате за това, което се случи, не те мразя, обичам те, но ми е трудно в новото семейство, имам си мои страхове и проблеми и затова така реагирах". Всичко ще се оправи, спокойно.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e53d9eff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   N3, децата сърбат попарата на глупавите си, егоистични и "съвременни" родители, за които изневери, разводи, доведени сестри и братя, и всякакви други конфигурации, са там някакви си технически подробности. Детето, то е малко, то няма глас, то не разбира, какво толкова, ще приеме нещата...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 46e6ab0d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Трябва да се виждате по-често, иначе започваш да се дистанцираш и ти става неудобно от него. Напиши му във вайбър, ако ти е неудобно да говориш направо. Защото и той се отдалечава и започва да му е неудобно да те притеснява, мислейки че наистина не искаш да го виждаш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 46e6ab0d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прати му линк към тази тема - и да не казваш нищо, ще разбере че си ти.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: a2731ff4fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   щом си допуснала грешка трябва да имаш смелостта да я поправиш. колкото й да ти е трудно се обади на баща си и му поискай прошка.
Сподели му как се чувстваш.

А и защо не понасяш доведените ти сестри. Те с какво са ти виновни.
Крайно време е да разбереш. че другите хора не са виновни за твоите гадни чувства. Помисли как се чувстват другите. Другите хора не са виновни за проблемите ти. Помисли малко.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: 6894653817
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Оправи си отношенията с него! Може в момента да не то обичаш, защото си се дистанцирала, но се сближи отново с него. и моите родители са разведени. Донякъде семейството ми влияеше с това, че баща ми не бил добър и аз не исках да го виждам и се карахме постоянно и се държах лошо с него. В последствие ми дойде акъла и започнах да правя усилия да се сближим, прекарвахме време заедно и се чувствах много добре, бях му казала, че го обичам и наистина го почувствах като мой родител и опора отново. Обаче няколко месеца след това почина...
Не се тръшкай, бъди великодушна, не знаеш кой за колко време е тук, на Земята. Обичай и ще бъдеш обичана. Още си малка, но се надявам да се потрудиш за отношенията в семейството ти и да разбереш колко са важни те и как до голяма степен това дали се разбираш със семейството ти дори може да определи какъв човек си.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 7fd2c1ac72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Как не се сещате, че това е измислена история? По стила на писане го познавам този писател вече...
Фантазира, фантазира, та не се спира!
след неговото, , до тук добре'',
Разказвачът ряпа да яде...

Пише винаги, че е малко момиче,
Но всъщност е самотен чичо!
Не се знае какво цели,
Може би да се разнообразѝ...

Да е жив и здрав и ако пък греша,
Да ме прощава младежта!

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: b7b1ac1c55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Прочети коментара на номер 10. Много е поучителен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker