Раздяла - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Раздяла
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1377 пъти
Здравейте! Искам да споделя нещо , което много ме мъчи и имам нужда от съвет. Разделихме се с бащата на детето ми, защото разбрах, че употребява наркотици. Не мога да кажа дали е наркоман, тъй като съвсем скоро разбрах всичко. Вечерта преди да го напусна ме удари и заплаши. Съответно аз си взех детето и избягах. В момента го съдя за попечителство и издръжка на детето. Той много се разкайва, поне така казва. Опитва се по всевъзможни начини да ми се реваншира, но аз му нямам доверие. За много неща ме е лъгал в съвместния ни живот. Иска да му дам шанс да се поправи, ако не да го изхвърлям. Жилището, в което живея в момента е мое собствено. Много ще съм благодарна, ако някой ме посъветва какво да правя или ако е изпадал в подобна ситуация да сподели опит. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 9 месеца
hash: bd7ca51753
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   И ти искаш мъж, който се друса, удря те? !
Страшен баща ще бъде.
Ако си мазохистка, приеми го пак. Готви му, чисти му, лягай си с него, усмихвай му се. Той няма да спре с порока, нито с насилието. Живот като от чалга песен.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: f02bd68b63
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Не бих дала втори шанс на подобен човек. Разделете се, докато детето най-малко разбира, за да не се травмира.

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 245f804370
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По принцип - всеки заслужава втори шанс. Но това не е игра и рисковете са големи. Арабска поговорка гласи: Ако нещо се случи веднъж, може никога да не се повтори. Но ако се повтори - то задължително се потретя и т.н. Първи въпрос - защо ще му даваш шанс? Ако е, защото много се обичате - има някакви малки шансове. Ако е заради детето и т.н., забрави просто. Много жени и деца страдат в последствие. Няма как да знаем, колко е лабилен и колко е пристрастен, за да ти даваме съвет, но тези зависимости (наркотици, алкохол, хазарт и т.н.) са предимно емоционално такива. Ще ти трябват десетки години, за да можеш да му вярваш отново. Ще трябва периодично да го проверяваш/тестваш/провокираш дори, за да имаш някакво спокойствие. И пак ще те гложди съмнение и ще ти е трудно. Ако си позволи, втори път да ти посегне, ще е по-брутално (имай го в предвид). Домашното насилие по нашите ширини е голям бич. Не искам да те плаша, но трябва да се знае и да се говори за това. В България, всяка седмица една жена бива убита от партньора си! Около 50 случая на година! Има жертви и мъже, но те са 1-2 случая на година. За съжаление и доста малки ангелчета стават жертви. Разбира се, насилниците после искрено се каят, но какво от това? Някои неща са необратими. В днешно време, когато простотията е мода и психотропните вещества са навсякъде..., човек лесно губи задръжки и отговорности. Споделям от опит. Посягал съм на жена в ученическите си години под въздействието на алкохол. Извадил съм си поука. Никога повече това не се повтори при мен, дори и когато прекалявам с алкохол. Дори и да съм сприхав и т.н. Физическо насилие - не, сериозните теми оставям за после. Сигурен съм, че с наркотиците е много по-сложно. Имам познати (без деца), опитваха, даваха си шансове. Не им се получи.
Често хората нямат избор, но ти имаш и сама трябва решиш и да носиш отговорност.
М51

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b6ac9a4bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За какво ти е такъв човек? Дали е наркоман, алкохолик или просто насилник, няма значение.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: bd86498232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Момиче,

майка ти и баща ти не са бдели над тебе 20 години, да са те водили на лекар, на училище - че после някаква спринцовка да те удря.
Разбирам, че те е лъгал, че е криел, че е наркоман, ама щом ти е посегнал и заплашил - това означава вече, че е друга култура този човек.
Гледай си детенцето и не се занимавай с него...все ще се намери някой мъж да се отнася с уважение към теб..пък и да не се намери - апартамент си имаш, остава да си намериш някаква работа да си храниш себе си и детенцето.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: dafd98fa79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Попринцип всеки заслужава втори шанс но този човек е наркоман. А това е сериозен проблем.
Има смисъл да му дадеш втори шанс само ако наистина вземе мерки да се откаже от наркотиците. Примерно да влезе в клиника.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker