Заради това сестра ми ме мрази...... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Заради това сестра ми ме мрази......
преди: 1 година, 9 месеца, прочетена 1039 пъти
Здравейте аз съм момиче почти на 15. Преди месец имах доста тежък разговор с майка ми, сестра ми и баба ми, не знам дори откъде започна той. Там сестра ми каза това: Тебе само те глезят и затова си мързелива и нищо не правиш, заради теб стана така че като малка паднах по стълбите, за да може баба да свали тебе с тъпата ти количка.... Аз попринцип съм родена със здравословни проблеми, като малки сестра ми ми е купувала доста неща, но и аз бях малко диво дете, правих бели, не обичах да деля, понякога сме се скубели, удряли, драли но мисля че почти всички малки деца го правят. Много се карахме и обиждахме и дори и сега е така. И плюс това вече лека полека започвам и сама да правя някои неща, например да готвя. Но ми е гадно че ме мрази само заради онази случка, която споменах, за която дори не бях виновна аз, нито съм виновна че баба ми ме е глезила много както сега глези малкия ми братовчед и още повече не съм виновна че съм се родила такава. Срамува се от мен и не ме взима да излизам с нея защото съм се държала като дете. Аз мисля че когато се роди второ дете в едно семейство особено ако е с проблеми, то изисква повече грижи. Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: c946a4e3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Авторката: Аз мисля че историята ми не съм я писала просто ей така и щом съм я писала значи имам нужда от съвет!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 396647a815
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Не мисля, че си виновна ти за нещо. Моята вече бивша сестра ме мрази защото мисли, че майка ми обича повече мен. Толкова ме е мразила, че с години се правеше на приятелка а зад гърбът ми е разнасяла всичко което съм споделяла. Накрая успя да настрои майка ми и роднините ми против мен. Но на нея и се получи, защото умее да прави интриги като професионалист, и защото майка ми се поддава на манипулации. Естествено, и аз съм имала грешки, правила съм глупости като почти всеки тийнейджър но не можеш да съдиш човек само защото на 14 е бил диване.

Като съвет мога за ти кажа да не си мислиш, че щом ти е сестра винаги ще ти мисли доброто. Важи и за всички други роднини и хора като цяло. Не знам какво ти е заболяването, дано не е нещо което да ти пречи на реализацията като пораснеш. Сега чети внимателно какво ще ти кажа - много е важно да имаш добри оценки в гимназията. Просто учи, но учи здраво. Разбери какво те влече и ще ти е интересно да учих и запиши университет задължително! Много хора казват, че може и без висше образование, но не е така. Ако не искаш до края на живота си да работиш в някоя фабрика или като продавачка за мизерна заплата, ще ти трябва добро образование. Остават ти още три години, не е толкова много, но тези три години са много важни. После можеш да живееш в общежитето на университета и ще си сравнително самостоятелна. И още нещо - каквото и да правиш, не оставяй да те завлекат по лош път. Не всеки, който казва, че ти е приятел/ка е такъв за какъвто се представя. Колкото е да ти се иска да споделяш лични неща с приятелки не го прави, вземи си дневник и го дръж заключен ако трябва

 
  ...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: 5ce23cd14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сестра ти е злобна. Ти нямаш вина за нищо.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 1 ден
hash: 24ab03a079
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По принцип за отношенията между деца родени в едно семейство вината е изцяло на родителите. Още преди да се роди второ дете е важно да се говори на първото, че ще има друго дете и че първото ще става кака или батко, че то като по-голямо ще се грижи за малкото, че то ще го отгеда и т. н. Родителите са тези които са длъжни да научат децата си да делят това което имат, да не се бият скубят, удрят особенно с сестра си или брат си, без значение дали някое от децата има здравословен проблем.

Физическите грижи за децата са едно, но възпитателните трябва да са по равно, при вас обаче не е било така. Нея са я възпитали да се държи като голям човек, теб обаче не са приложили възпитание, прощавали са ти доста от белите заради здравословното състояние. Ти като болнава сестра трябва да си наясно, че баба и мама ще са до един момент с теб, но ще дойде момент когато ще останете само със сестра си на този свят, затова ти си зависима да се грижиш емоционално за сестра си, и тя за мен е права да се сърди на тях докато ти си била малка, сега обаче вече си голяма и се държиш с нея не както със сестра, и е съвсем права да ти се сърди. Казваш че си в количка и си на 15г, кой си представяш да ти помага и да ти е близък след 30 години примерно? Нима очакваш да се държиш по подобен начин сега и един ден тя да се грижи за теб когато вашите вече ги няма?
Истинска сестра не би позволила баба да глези само нея, трябвало е да наложи ултиматом или да има и за сестра й или и тя не иска такова отношение за себе си, това се нарича сестра!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker