Дали въобще да се меся? Имам ли моралното право за това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали въобще да се меся? Имам ли моралното право за това?
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1711 пъти
Няма да разказвам надълго всичко подозрително, карам по кратката версия с ключовите моменти според мен. Преди няколко години баща ми се разведе по съдебен път, защото майка ми реши просто да замине в чужбина без да каже каквото и да е. Малко след това се запозна с жена, с която вече живеят заедно. С баща ми сме в доста близки отношения и дори често им гостувам и имам сериозни наблюдения над него и новата жена в живота му. Тя е добър човек, но с тежко минало. Не сме се карали с нея, но и не говорим много, понеже тя е затворена и страшно притеснителна. С годините ми стана симпатична и донякъде я чуствам близка. И уж с баща ми се разбират отлично и всичко е наред.
Но сега идва гадният момент. Преди близо месец баща ми беше при мен на гости да гледаме филм и да ми поиска мнение за един проект в работата. Докато гледахме му звънна телефона. Винаги просто е вдигал и отговарял, но този път дори специално ме помоли да излезе на балкона да говори на спокойствие и да не ме притеснява. И може би нямаше да го намеря за странно, ако не се беше бавил много време, а после дойде видимо захилен. Без да съм го питал ми каза, че било служебно и говорил с един негов приятел и бивш колега. Въпросният колега го познавам, защото за един кратък период работех във фирмата на баща ми и бях в отдела на този колега. Предположих, че нещо си въобразявам глупости и просто оставих съмненията. Все пак лично го познавам колегата му и не е странно, че са говорили по работа. Но преди седмица баща ми ме помоли да мина през работата и да му оставя документите, които ми беше донесъл когато гледахме филма. Беше го забравил накрая, а аз даже и не обърнах внимание, че това са неговите документи и просто съм ги прибрал в една моя папка. Както и да е намерих ги и отидох следобеда към офиса. Не знаех дали са му спешни, така и не ми каза по телефона нищо, освен да му ги занеса. И директно влязох при него без да чукам. Беше седнал, а на бюрото пред него секретарката му и нещо си казваха, когато влязох почти скочиха. Тя веднага се извини и каза как имала да се обади за някаква разписка и излетя покрай мен. Баща ми не каза нищо, само тръгна да става като му попадох папката с документите. И като стана съвсем ясно си личеше, че беше възбуден. Направо да си кажем беше надървен. Мен така или иначе като ги сварих да си говорят така ми бяха странни, а с тази подробност съвсем се усъмних дали няма нещо повече. Тръгнах си и вечерта седнах вкъщи да помисля малко. Единственото, което реших за логично беше да се направя на ударен и да се обадя на бившия колега и да потвърдя неговата версия. Мислех, че съвсем ще се успокоя, че напразно навързвам такива глупости и се съмнявам в баща ми, но бях попарен от репликата на неговия приятел, че не са говорили няколко седмици и той сега бил на дълга отпуска и си оправял градината на вилата. Помоли ме да поздравя баща ми, че отдавна не се били чували и да му кажа да му се обади скоро да пият по бира преди края на отпуската. Направо се стъписах като го чух, защото това значеше, че не са говорили онази вечер и баща ми просто ме е излъгал както и си помислих първоначално. Оттук насетне въртя всякакви сценарии какво може да става, но на практика е почти сигурно, че той изневерява на жена си. Сега обаче не знам как точно да постъпя.
От една страна май е редно да й кажа. Все пак тя не е виновна с нищо и е добър човек, който обаче е изстрадал много от подобна случка в миналото и знам, че това й е травма.
Но от друга страна той ми е баща и не знам дали въобще да се меся. Да не вземе да стане съвсем каша и накрая аз да съм в центъра й. Но пък осъждам какво прави, понеже категорично не ми се струва правилно спрямо нея. А дори и спрямо мен щом ме лъже толкова спокойно и се прави на невинен. Лошото е, че ако кажа на нея, за него ще изглеждам като предател, а пък той ми осигури живота на практика и ми даде и образование и професия. Но ми е гадно да знам такава тайна, която може да нарани много някой и да си мълча, знаейки това.
Това го мисля вече няколко дни и направо ще се побъркам. Засега си мълча разбира се, но какво би трябвало да е правилното в случая? Знам, че ми е баща и сме семейство повече от всичко друго на света, обаче тя има право да знае. Кажа ли й, съм почти убеден, че ще се разделят и то по много грозен начин! И аз ще съм виновен за това! Но ако мълча и тя някак си разбере пак ще стане същото, но тогава и аз ще изляза предател! Не бих искал да се стига до такива варианти, но не знам какво ще оправи нещата. Ако въобще има нещо такова, което да спаси положението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4dfa730557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   На твое място бих казаала, но, признавам си, като пълна мишка - ще се опитам да събера още доказателства и ще пиша анонимно на жена му. Баща ти не е коректен (меко казано), не виждам ти защо трябва да бъдеш. Просто ѝ пиши от чужд профила, ако използва соц. мрежи, ако не - писмо и така. Не знам защо си мислиш, че е нужцно, да се разбира, че знаеш нещо по въпроса и си казал/премълчал. На мястото на жена му също бих искала да зная, а не да ме правят на идиотка. Има вариант да ѝ кажеш директно, ако си сигурен, че няма да те издаде на баща ти.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ced157c1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не се бъркай.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 10d6fbe110
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не можа ли да го сбиеш в две изречения това всичкото? Моят съвет е да не си навираш носа в на другите хора работата, пък било то баща ти дори. Мъж-клюкарка е едно от най-грозните неща на света.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0da495d0c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Не се меси. Всякак ще е зле после, а намесиш ли се... Няма начин да не се наложи да заемеш страна. И накрая пак ще е зле и за теб. Освен това... Ти откъде си сигурен, че той й изневерява? Не си го хванал, не си видял нищо на практика. Предполагаш... Да, може да те е излъгал с кого е говорил, но по друга причина. А това как си говори с негов служител не е никак странно. Нали е секретарка все пак, това й е работа. И как си сигурен, че той точно тогава е бил възбуден? Смятам, че грешно си правиш изводите и е възможно да няма никаква изневяра

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 130c1e3028
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Вкарал си се в тежка морална драма! Ако решиш да се месиш, гарантирано ще се скараш с баща си. А ако той някак успее да убеди жена си, че няма нищо и си си измислил изневяра/филмираш се, и тя ще ти вдигне мерника. Секретарката със сигурност няма да ти се кефи при всяко положение. Колегата сигурно ще отнесе някой скандал, ако споменеш разговора си с него /или по принцип/ и също ще ти вдигне мерника. За нула време 4 души няма да те понасят. Ще изтърпиш ли това?

Ако си замълчиш и тя разбере, не е нужно да става ясно, че ти си знаел. Практически ще стане най-доброто, но без да се месиш. Ако все пак искаш да се намесиш, можеш да аранжираш събитията така, че жената да хване баща ти, но без ти да казваш каквото и да е. Слухтиш, дебнеш възможността и действаш!

А и в крайна сметка това, че те е излъгал за онова обаждане, не значи, че е говорил със секретарката. А това, че е бил надървен, може да е реакция на деколтето на секретарката или нещо друго. В наши дни стилът на обличане на жените е притеснителен в някои отношения. Сепнала се е жената, защото си влязъл изненадващо - и аз да бях и например да четях Библията, а в същото време да се молех за спасението на душите на неверниците, и аз щях да се сепна. С това не ти казвам, че по цял ден седя и чета Библията, а че дори да правех нещо толкова невинно, като нахлуеш в най-добрите традиции на Атила Хунът, ще се сепна. Сепването е реакция на изненада от дадено събитие, не е задължително да се дължи на някаква вина.

С други думи ти сигурен ли си, че наистина изневерява? Защото така описаните събития могат и да не са свързани с изневяра. Дори няма да питам как разбра, че баща ти е бил надървен - не искам да чувам отговора, честно казано! Чуждата ерекция е една от границите, които не преминавам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b121eb77e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен най-правилния вариант е да говориш директно с баша си! Другите варианти ще те поставят в много по кофти положение и съвсем ще си развалите отношенията. А и не съм сигурен, с какво право ще се месиш в личния живот на баща си... ама ти си знаеш.

М.35г.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c5863b28b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Поговори с баща си насаме. Напомни му защо е с тази жена и да се замисли дали заслужава да е в подобна позиция.
Да бъде коректен и поне човешки да говори с нея и се разделят преди да и ниже рогата. Пък после като свободен човек без морални ангажименти към съпруга, да прави кво си ще. Но тя не заслужава да се повтаря миналото и.
А на теб ти прави чест, че те мъчи подобна дилема...не се променяй!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 517cdba8ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Човека с когото трябва да проведеш разговор е баща ти.
По добре му обясни, че си навързал нещата, разбираш факта, че той също е човек и както всеки друг си има нужди обвързани с развлечения и нови емоции, но изневярата е нещо нередно и ако просто вече не изпитва чувства към жената, с която е да бъде честен с нея и да и каже.
Сега, дали да спести подробността за другата жена той решава, според мен по-дорбе, защото да възпрепятстваш волята на чувствата и желанията не е черта, която всеки човек може да усвои, това не го прави грешен, нито е причина другия да се обвинява за случилото се. В края на връзките комуникацията е важна най - вече от уважение. Успех :))

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 383f1b0d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Всички мъже изневеряват, това със секретарката си е класика. Казвай, остави го да си троши главата. Да, жената не заслужава това, ужасно е. Той като няма съвест, и иска на дърти години се прави на мъжкар, да си понесе последствията

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3591e0fd97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Защо не насметеш курвата секретарка? Мисля, че не е изключено да завърти главата на застаряващия ти баща, да го разведе, да снесе набързо едно копеленце и да узурпира и фирма, и имоти.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 060011ccdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вариантите ти според мен са 2 - или поговори с баща си и виж дали няма да се почувства виновен и да сложи край на авантюрата си, или не казвай нищо и се опитай да живееш с това, но да се месиш и да казваш на жената до него, е меко казано безумно. Това е тяхната връзка и ако ще научава, не е редно да е от дъщеря му.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4582166985
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   На трето място си мълчи, кой с кого, не е твоя работа, да раздаваш правосъдие и морал. За теб е баща. Състоянието на настоящата му жена, е нейн проблем, а не твой.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2140eb7cdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   От автора
Благодаря за подкрепата на някои от коментиралите! Наистина ми е трудно да намеря правилното в този случай. Винаги съм си мислел, че в такива моменти няма да ми пука кой е замесен, а ще направя каквото сметна за редно, но като ми дойде точно това и вече не съм уверен кой е правилният ход. Може би е най-добре да говоря директно с него, но познавайки го си мисля, че няма да иска да ме изслуша каквото и да му кажа.
Другите ви разбирам защо ми казвате да не се меся и донякъде знам, че сте прави. Но в случая касае мой родител и една жена, която е добър човек, дори и да не е моя кръвна роднина. И повярвайте ми, че последното нещо, което съм искал е да съм клюкар. Не ми е никак, ама никак приятно да съм в цялата тази история! Камо ли да искам да се вкарам в нея нарочно!
Разсъждавам по извода, че й изневерява заради тези ключови моменти, за които казах. Лъжата с кого е говорил, как се изниза да говори на балкона, въпреки че дори по служебни въпроси винаги е говорил пред мен. А все пак и аз съм работил в неговата фирма и знам за какви разговори става въпрос и няма нищо, което да се налага да се крие. Най-вече е уговорка за количество материали или срок и място на доставка. А случката в офиса му също може би нямаше да ми направи впечатление чак толкова, но добавено към другите неща ми е меко казано странна. Естествено, че може да се е възбудил и просто така, но тогава защо беше тази опашата лъжа за телефонния разговор след който дори беше ухилен? Имаше и още няколко доста дребни неща към събитията, които не седнах да описвам за да не стане роман, но полека се събра доста негативен материал, който ми говори, че има проблем в цялата ситуация. И мислих много по всичко, а не съм решил на момента да си направя извод. Просто прекалено много ми се навързват нещата към това. Съгласете се, че няма логика да ме лъже без причина. И то дори без да съм го питал, а той сам реши да ми каже, че е говорил с неговия приятел и бивш колега. И накрая излезе, че не е вярно това. Тогава защо сам се набута да ме лъже? Аз дори нямаше и да го попитам с кого е говорил!
Май ще опитам няколко дни да събера смелост и да го питам директно за това какво става, но не знам какво ще отговори и дали ще ме чуе и разбере защо се притеснявам.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 066792176e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Изобщо не знаеш дали той се разбира с жена си, дали тя изобщо иска секс, защото има хора, които забравят с месеци и т.н. и т.н. Преди 10 години бих ти казал веднага да кажеш, защото това, което прави е долно. Сега бих ти казал да си затваряш устата и да не се бъркаш в живота на другите. А ако толкова ти е зор, питай го баща ти директно, не подмлно, като агент на ДС, както те съветва номер 1.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0fd0be8036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Имай предвид, че жена му вече може да знае.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0fd0be8036
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Много добре се замисли дали искаш да говориш с баща си. Възможно е да го възприеме крайно негативно и тогава ще си навлечеш само много главоболия без да решиш проблема. А и той няма да си признае вината, ще измисли 100 неща и ще изпаднеш в нов капан бих казал. Ако ще правиш нещо, то трябва да е насочено към решаването на проблема иначе всичко останало ще доведе само до излишни скандали. Според мен обаче това което можеш да направиш и в бъдеще относно баща си, е да не толерираш лъжите му.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 07be7d13e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Отстрани изглежда така:
- опитваш се да прецакаш баща си, който те е отгледал заради някоя си.
- смяташ, че имаш права да се месиш в чужди взаимоотношения, които НЕ ТЕ КАСАЯТ ПРЯКО
- по индиректен начин намекваш че твоята гледна точка е правилна, а техните - грешни и неправилни. Т.е. имаш нахалството да смяташ. че ти трябва да дирижираш нечии ИНТИМНИ И ЛИЧНИ животи. Намери значението в тълковния речник на " Личен живот"

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: b3c3ae68b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Виж пич, разбирам те донякъде и е ясно, че не е редно така спрямо жена му/доведената ти майка. Но ти е баща и го подкрепяй дори за такива неща. Вие затова сте семейство нали? А пък и на стария му се чука, така че голям праз, не е краят на света. Остави го да чука и само да внимава да не го излови жена му. Че тогава и двамата ще си имате ядове :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0fd0be8036
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не го питай, пак те предупреждавам. Реакцията му ще бъде изключително негативна. Първо, че ще бъде изненадан и второ, че ще го сметне за груба намеса в личният му живот.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 205a7257dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Не прави нищо. Полезен ход нямаш - баща ти ще отрече, ще ти докара от девет кладенеца вода и накрая ще ти заяви, че се месиш в личния му живот. Ако все пак решиш, трябва да му кажеш без осъждане фактите и до какъв извод водят те логично и дали тази жена заслужава всичко това. Ти не знаеш отношенията между баща ти и жената, с която живее. Съвсем възможно е тя да знае и да си трае и да чака да отмине, защото съжителството с баща ти й е по-важно. Ти я познаваш, ти прецени дали би могла да знае за изневярата и да я преглъща. Има страшно много такива случаи. Преди доста време аз бях в такава дилема, защото знаехме с приятелка за аферата на мъжа на трета приятелка.Аферата си беше сериозна, той си беше направо хлътнал на практика. Чудихме се , накрая се отказахме да й кажем. И накрая стана ясно, че тя си е била съвсем наясно и си караше така. Хората са различни, имат различни приоритети. Аз да знам, да стоя и да си трая няма как да стане на никаква цена. И да, ще приема като предателство това, че приятелката ми е знаела, а не ми е казала. Трябва да имаш доверие на 101% на човека на когото би казал подобно нещо, както и той на теб трябва да ти има същото доверие и да ти повярва, а не да се обърне срещу теб. В твоя случай едва ли е така. Прекрасно разбирам за какво говориш, но аз бих оставила нещата така. А при подходящ случай мога да кажа два лафа на баща си и дотам. Рано или късно ще имаш такава възможност.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0ac8800efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Най-добре поговори насаме с баща си, обясни му, че си, меко казано, притеснен и гледай да го убедиш каква прекрасна жена има и как не си струва да си разваля семейството заради едната тръпка. Защото е почти сигурно, че той не е влюбен в секретарката си, по-скоро е един вид разнообразие от ежедневието. Та напомни му колко много има да губи, пък дано има ефект.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5b70f49931
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Я разиграй един цирк!
Започни да сваляш секретарката пред баща ти. Флиртувай с нея. Като излезе от стаята, кажи "Леле, много е готина, ще я поканя на среща"
Даже я покани!

Той сам ще дойде да ти каже ако е сериозно с нея.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c073ef7409
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторе, какво се случи?

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: fc8ab338c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Момчето го гризе отвътре. че премълчава.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker