Време за забременяване и подпомагащи фактори - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Време за забременяване и подпомагащи фактори
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 863 пъти
Здравейте, жена на почти 25 години съм и с приятелят ми от два месеца и нещо започнахме да правим опити да увеличим семейството си, но към момента неуспешно, което е малко разочароващо за мен. Това ще ми е първа бременност и не се чувствам достатъчно осведомена. Стремя се към здравословен начин на живот - тренирам 3-4 пъти седмично, наблягам на чисто месце, риба, яйца, млечни продукти, ядки, зеленчуци, плодове и някак очаквах, че ще се случи веднага. Преди три месеца от стрес и претоварване менстурацията ми беше прескочила два месеца, но впоследствие се нормализира. Цикълът ми е нередовен - подранява или закъснява с ден-два, но винаги така си е бил. Ходих на преглед при гинеколог и ми казаха, че всичко ми изглежда наред и ми дадоха "зелена светлина" за плановете ни. Освен това по препоръки или това, което съм прочела, започнах да приемем фолиева киселина, цинк, витамин В12 и витамин Д като хранителни добавки. Взех си тестчета за измерване на овулацията, но при прегледа ми беше казано, че точното измерване действа по-скоро стресиращо и съветът беше да осъществяваме интимен контакт през ден да не се разводнява качеството на спермата и че нещата най-вероятно ще се случат в най-скоро време.
Тъй като майка ми преди време беше направила няколко спонтанни аборта, а и имаме приятели, които дълги години имаха проблеми с безплодие и ходиха по лекари, стигнаха до инвитро и т.н., малко съм наплашена от подобна възможност. Това е деликатна тема и не се чувствам комфортно да я обсъждам с приятелите ни-двойки с деца.
Прочетох, че до изследвания и лечение се прибягва най-рано след година неуспешни опити, но все пак бих била благодарна да споделите личен опит или съвети. На вас колко време ви отне да забременеете и правихте ли нещо специално, което подпомогна забрееняването ви? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: e6d078740a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Като не става лесно и естествено, по-добре си осиновете дете. Има хиляди деца по сиропиталищата-осиновете си, така ще направите голямо добро-от една страна -давате семейство и дом на изоставено дете, от друга страна-предотвратявате идването на още една Душа в този свят разкъсван от агресия, войни, насилие, болка, страдания и мизерия.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: dc1eea3b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   9 месеца първия път, три месеца втория. След полов акт не се къпеш и ако можеш вдигаш за пет минути краката си на стена да не изтича течността или просто за малко нагоре. Овулационният календар е добра идея, ако си под стрес няма да забременееш, редуциращ го до 0. Успех

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 45857bb02f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Правете секс през ден. Би трябвало да стане за 3-4 месеца.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 84349c42fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Спокойно, само два месеца са минали. Щом живееш здравословно ( и партньорът е добре да тренира и да се храни правилно, да няма вредни навици), вероятно скоро ще успеете и ще имате здраво бебе. Не трябва да се плашиш обаче- ти си млада, гинеколозите са казали да опитвате, проблем няма! Най- добре да го правите по време на овулацията, но ти е нередовен и затова не знаеш кога ти е. Скоро ще стане обаче, пожелавам ви много щастие!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 544a0086a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Два месеца е нищожно време за опити за да се поддавате на страхове, че няма да се получи. По най-груби изчисления чудото се очаква да се случи около 14 дни преди първия ден от цикъла, но това само ще ви натовари допълнително да следите дати и да правите сметки, а и цикъла няма как да е напълно предвидим. Най- добрата рецепта за мен е да се отпуснете и наслаждавате на семейния живот и ще се случи от самосебе си. Много вероятно ..докато сте на почивка например, защото всички грижи остават надалече. В допълнение..след акта не ставайте, а останете легнала.
И аз съм за осиновяването и на мен ми се иска всяко дете да получи майчина обич, но първия коментар ме потресе буквално. Имате право да желаете свое дете ..Два месеца са нищожно време за да се допускат мисли за осиновяване или здравословни проблеми, моля ви!
Говорим за чудото на живота, а не за швейцарски часовник!
Успех!

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6c1e9ebe6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо се успокои! Бях като теб преди няколко години и лекарката ми каза следното "деца се правят с любов, не с календар и термометър!".
Да, хубаво е да си знаеш кога ти е овулацията, но колкото повече се побъркваш да мериш температура и да изчисляваш, толкова по-изнервена ще си, а нервите и стреса, определено не правят нещата по-лесни.
Освен това са минали само 2 месеца. За проблем почва да се мисли чак като мине година без успех.
Така, че лято е, вместо да му мислиш, спретнете си с любимия едно любовно бягство извън града, пък макар и само за уикенда, ако няма как за повече, радвайте се на живота, на природата, на любовта си и един на друг и когато сте щастливи и отпуснати и го правите защото се обичате, а не с идеята, че работите за бебе, има много по-голям шанс да се случи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6bb741f9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Децата не стават толкова бързо, само защото ти се иска. Не трябва да ти става фикс идея. Просто прави секс защото обичаш гаджето си, а не защото веднага трябва да направите бебе.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 10f2b7ae33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Правете секс всеки ден или през ден, но само по веднъж да се изпразва в теб. Не повтаряйте в същия ден. След празнене няма да ставаш от леглото. Лежиш си и се отпускаш. Освен теб, е хубаво и той да взима фолиева киселина. Подпомага сперматозоидите с подвижност и качеството на спермата.
Успех и да не мислиш за глупости. То ще си дойде когато му е времето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker