Телефонна измама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Телефонна измама
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1379 пъти
Здравейте! Преди няколко дни разбрах, че майка ми е направила една от най-големите глупости, която човек може да направи. Баща ми почина преди 6 години и оттогава с майка ми и по-малкия ми брат живеем сами. Преди една година майка ми получи във фейсбук покана за приятелство от профил, който очевидно си беше фейк. Човекът зад този профил се представяше за лекар, който се намира в Сирия и за да се измъкне от там му трябват голяма сума пари. На момента, в който разбрах за всичко това, казах на майка ми да прекрати всякакъв контакт с него, но ти си знаеше нейната и не ме послуша. Дори си заключи телефона, защото много често ме хващаше да й чета чатовете с този човек. Защо не съм го блокирал този профил до онзи момент, не знам - много ме е яд за това. И така.. оказа се, че майка ми е изтеглила всичките наследствени пари на мен и на брат(около 10 000 лева), с които щяхме да си плащаме семестрите, и ги е превела по банковата сметка на измамника. Тя ме умолява да не казвам на никого, защото, ако леля разбере, изобщо няма да й проговори никога повече, брат ми също, а баба ми, която се тревожи за най-малкото нещо, ще изпадне в депресия.
Не знам изобщо какво да правя - много искам поне брат ми и леля да знаят, а тя иска да си живее с тази тайна за цял живот и казва, че е по-добре да се хвърли отнякъде, ако някой разбере. Не е честно. Предстои ми да бъда студент след по-малко от месец и имам достатъчно много неща, за които да се тревожа. Само това ми липсваше. От този момент научих, че не трябва да имам доверие на абсолютно никого - дори и на най- близките си хора. Тези пари никога няма да се върнат и ще ни е много по-трудно без тях. Вие как бихте постъпили в такава ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4c2c06f1af
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Кажи на всичките и нека си тегли последствията. Не е морално да даде вашите пари на някой непознат, който й е чесал егото.
И най-добре недей й се доверява вече. От прости хора надалеч или ще теглиш цял живот.
Казвам ти го от опит!
Жена на 31

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 86088ff1d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Не прави глупости и не се депресирай толкова. Реално погледнато това не са толкова много пари. Самата постъпка си е тъпа, няма какво друго да кажа. Просто ще трябва да си изкарате тези пари, което не е чак толкова голяма драма. 10к не са да кажеш 50, 100...

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 86db31842c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   №2 - 10 хиляди са доходът на някои хора за 1 година. Ако имаха повече и мошеника ги беше поискал, глупачката пак щеше да му даде всичките.
За мен това е огромна тъпотия и безотговорност- да пренебрегнеш интересите на децата си заради някакъв измамник. Въобще не заслужава да ѝ крият простотията от роднините.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3eb152a3bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 2,

Да ти дам ли сметка да ми преведеш 10к, че не били много пари? Пък после ще си ги изкараш пак...
Аз лично не толерирам такова идиотско поведение и трябва да й кажеш, че си я предупредил и сега трябва да ги възстанови тези пари... Сега дали трябва да казваш на леля си, ако са си лично ваши пари може и да не го правиш!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 70cb238521
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   10хиляди лева не са като 10лв. Аз ако бях щях инфаркт да получа и да я удуша тая жена. То не може х*я до края и душата в рая... в случая с най-често ти. Кажи на цялата рода да видят що за стока е майка ти. А този доктор беше писал и на моя позната, ама тя не му се върза и го блокира... с обич Аnorexiq

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 0a76271b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към автора-тези 10 000лв. -не разбрах-кой точно ги е събирал-майка ти и леля ти ли? Ако са тяхно наследство от техни родители-то какво можеш да направиш по въпроса? Ще каже майка ти-нейно наследство или пък-тя ги е внасяла по твоята сметка евентуално за образование един ден, но каквото и да е-ти можеш реално да си търсиш правата-само, ако да речем тези пари са ти наследство от баща ти-тогава ясно, че ще те е яд и ще си гневен-твои са си и на брат ти, обаче ако и майка ти наред с баща ти преди да почине, ако и тя е внасяла пари в сметката -то колкото и да ти е гадно, пак може поне да ти е утеха това, че ти имаш себе си ще се справиш все някак си, а парите-идват и си отиват-казвам го, не защото нямаш право да се ядосваш, а за да се успокоиш и да не мислиш, че светът е свършил. Колко пъти бях в крайни ситуации и си мислех, че изход няма-поне не положителен, но не бях права. Така, че вярвай в себе си, разчитай на себе си. Ако трябва ще кандидатстваш следващата година, през това време ще събереш пари от работа или пък запиши задочно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 75ddfac0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Толкова да са жадни за любов тия българки, че с лека ръка дават наследствени пари ей така. Кажи на всички.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 36403831cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Сядам говоря с нея, изтрива фейсбук, защото не подценявай възможността за нова измама, остаряват, стават неадекватни и т. н. Все пак уведоми полицията.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: f0790ea751
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 5 от 2. Така е, за някои хора са дохода им за една година, за други са дохода им за месец и половина, различни сме. Постъпката е наивна, тъпа и нерационална, няма две мнения. Кво да се прави, тъпа ситуация, но реално погледнато не е чаааааак толкова голяма сума за която да се депресираш и да си пропиляваш живота. Смисъл 10к са едно лято бачкане на морето пичове...

До 6.. ти и да дадеш нищо няма да получиш, не че тея 10к ще ме бутнат ппц... както казах по-горе правя ги за около месец и половина.

Авторе, ти си решаваш какво да правиш, но тва със сигурност ще е урок на майка ти. Ако не друго поне вече няма да е толкова наивна. Аз лично не бих й го причинил, но аз съм си аз, ти си си ти, решението е твое...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1a198621ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Знам, че не е утешение, но и майка ми докато беше жива, на 2 пъти едва не даде пари на мошеници. Единият път съседът я спаси, вторият те случайно се издали без да искат. Явно хората не мислят разумно и се подвеждат.
Редно е обаче майка ти да си понесе последствията от глупостта, още повече че си я предупредил. Брат ти има право да знае, защото това го засяга пряко, леля ти не знам дали има общо с тези пари, за да й казваш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1c6c56eeec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Номер 2, разсмя ме .Какво е това "ппц"
Като изкарваш 10 000 за месец и половина помогни на автора
Вместо да се хвалиш :):):):):)

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c07665ac52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост.За първото не сме съвсем убедени. А.Айнщайн.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 2e36e0a70d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Спрямо майка ти е най-добре повече да не се повдига този въпрос.
Помисли наистина какъв смисъл има от това.
Добре е човек да е карал висше, но на практика в днешно време е загуба на време. Само единствено заради познатите си струва. Просто започни работа. Ако можеш започни две. Гледай да се изнесеш от вас, дори ако ще ти е по-лесно върви в друг град. След година нищо не ти пречи да запишеш нещо, колкото да си минал и през това. Най-важното е да се работи много, особено ако не ти идва от вътре да се занимаваш с далавери.
Не забравяй, че всичко написано е доказателство. Копирай си банкови сметки, хронологии на измамата и каквото се сетиш. Може да се свържеш с репортерката Тина за предаване на материала. Измамникът ще се открие, дори да е извън България.
Майка ти ще продължи и за напред така, и няма абсолютно никакъв смисъл да и се говори за това. Не ме питай от къде знам. Просто не и предоставяй шанса да се разпорежда с твоите средства в бъдеще. Нека тя си изкарва и се раздава на макс. Има си пълното право да си залага и продава жилището и т. н. Не я съди. Желая ти успех здраве и кураж за справяне особеностите в днешно време.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 453b58cabf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До 13.

И ти ме расзмя. На мен кой ми е помагал, че аз да помагам на другите? Иначе относно съкращението, което използвам се разрови сам из интернет и си намери значението му. :)

 
  ...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 339822f3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Е да гадно е за теб. Имаш право да си ядосан.
Но все пак тази жена ти е майка. какво можеш да направиш. Рано или късно ще й простиш.
А и важното е че майка ти не е пострадала. Важното е. че сте живи и здрави всичките не се е случило нищо фатално. Пари се изкарват но здравето и живота на хората са безценни.

Колкото и да се ядосваш парите няма да се върнат.

А и защо трябва да издаваш майка си. Най$вероятно тя съжалява и се срамува. На твое място щях да я прегърна и да кажа. че не ми пука за парите важното е тя да е добре.
Освен това кой не греши.
Ти не си ли допускал грешки.
Допуснала е грешка от наивност.

Бих дала всичко да получа майчина обич. Моята майка ме е изоставила.
Предпочитам да им даде 50- 100 000лв. но да ме обича и да ме подкрепя.


ЕДин ден майка ти няма да е между живите затова трябва да цениш всеки миг прекаран с нея.


Ето майката на номер 12 вече не е между живите.

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 5 дни
hash: 339822f3a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   А и да има 10 000 лв. номер 2 не е длъжна на никой да дава. Нейни са си. 50$ 100$ да има не е длъжна на никой да дава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker