Тя разби живота ни!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тя разби живота ни!!!
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1384 пъти
Не искам да звуча оплакващо се. Но моята сестра разби живота ми, моя и този на семейството ни. Първо, заради нея не мога да имам приятели и гадже. Меси се, контролира. Аз винаги обичам всичко, вместо нея. Аз правя всичко вместо нея. Тя чака наготово, всички са й длъжни. Истерична и нарцистична е. Едно гадже не завърза. Излага семейството ни, сега съседите не ни говорят. Друса се и пие. Неадекватна е, скара се със всички близки, приятели и колеги. Пише глупости във фейса. Излага се пред цялата страна. Съсипа кариерата си. Всички и се подиграват. Но съсипа и мен, и моята репутация. Сега и за мен говорят, че съм луда, курва, боклук. Колегите на баща ми не го поздравят от срам. Той се поболя. Пише глупости на колеги, много хора я блокират. Тя беше прекрасен човек- красива, умна, добра. Промени се от раз. Стана друг човек. Съсипа живота си. Фамилията ни. Сега е безработна. Казаха й, че има БАР и личностно разстройство. Психо ли е? На всичкото отгоре каза публично, че е луда. И всички го разбраха. Сега и от мен се пазят, сякаш ще ги заразя. Всички я смятат за злобна и гадна, само аз знам колко добър човек е. Как да си помогне? Как да си помогна и аз? И е насилник. А преди не беше. Какво да правим? Глупава ли е? Внимание ли търси? Самоубива ли се? Толкова ли няма достойнство? А беше супер горда, смела, забавна, скромна, ерудирана. Аз не съм длъжна да потъвам с нея! Моля, за съвет. Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: b2f5ddce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Да спира дрогата, алкохола (и кафето? ), да си пие лекарствата и ще се оправи... А ти си гледай себе си, не е нужно да запознаваш приятелите си със сестра си, така че това е странно оправдание да нямаш такива.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d64d22f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Авторката:
Много моля без осъждане и хейт, и без това ми е тежко. Искам да й се помогне.
Защо модераторите са сложили 18 плюс? Какво толкова фрапиращо видяха? Другите ще помислят, че това е история в раздел порно или нещо подобно.
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2ebb230af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като има заболяване, да се лекува. Като неглижирате като семейство психичното здраве правите огромна грешка. Излиза, че тя е зле, вие си седите и нехаете. Гадно е, но няма да се оправи без лечение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a2ad0b18e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Момичето има заболяване. Трябва да си пие лекарствата, и ще се стабилизира.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7e966b92be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Спокойно, има много луди жени в БГ. Сестра ти не знам, какво ѝ се е случило. То ако вие не знаете, кой друг?
В БГ супер много жени са истерички, невъздържани, арогантни, безпардонни, к*рви, просто всички успяват да го замаскират по някакъв начин и много-много не парадират колко мъже са ги разпорили.

Съветът ми е да ѝ помогнете с психотерапевти, а ти да се изнесеш от вкъщи и да изградиш своя социална среда.
Не казваш на колко сте години, така че... Едно е да сте на 15, друго е да сте над 20.
И сестра ти няма да се друса, ако вашите не ѝ дават джобни и/или ако не прави секс срещу пари. Така че и това може да контролирате.

Успех ви желая.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1c7e0f68ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Психично болен в семейството е ад. Руши, съсипва всичко и всички. Истината е, че като умре - всички си отдъхват. Но поразиите върху живота на останалите остават, а някои поразии са нелечими и непоправими. Нито можеш да изгониш такъв човек, нито да се грижиш. Странното е, че хората вместо да останат до пострадалото семейство - се отдалечават. Защото се страхуват от болести, проблеми и т. н. Страхуват се, и дори и да искат - не знаят какво да правят с пострадалото семейство. И... стоят настрани, сърдят се, затварят си вратите и телефоните и т. н.. Което още повече усложнява нещата. От гледна точка на религията, която всъщност е наука за обяснение на нещата от живота, проблемът е следният - сестра Ви е обсебена от демони, които я контролират и я карат да руши всичко, а накрая
ще разруши и себе си. Някога, в един миг, който е бил кой знае кога, тя е направила нещо нередно или се е съгласила с това да разруши нещо мъничко - примерно понякога това е една обида към човек, но жестока, с удоволствие, т. е. в един първи миг тя се поддала на злото, или по- добре казано - решила е да го опита (! ) да види как ли е аджаба да ползваш приомите на злото за да успяваш. В този миг тя, всъщност, дава право на тези зли сили да я завладеят (защото и доброто и злото имат еднакво мощни сили), а с тях шега не бива, та тя се е закачила с тях и така се е отворила за тях, опитвайки някой техен приом и... те са навлезли в нея. Казват се също така "бесове", за които вероятно си чувала. От тук нататък тези зли духове я карат да прави всичко по тяхната воля, т. е. да руши, а те са по-силни от човека, така че отърване от тях когато влязат у някого няма (поне в по-големия процент от случаите). Те ще я ПОЛЗВАТ за разруха (основно нейна, но и де що успее ще начупи, обиди, отдалечи всичко около себе си през това време). Просто не е трябвало да опитва злото. Това, което трябва да направите е да я изолирате. Да има храна вода, постеля но дотолкова. И психолекатрства за да не бесува. Нормално БАР има лечение, т е. поддържане на здравето в ремисия, но случая който описвате е малко сложен, защото тя май няма да изпълнявапрепоръките на лекарите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0f480995fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Намерете начин да я вкарате принудително в лудница и си живейте живота след това!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1c7e0f68ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До 7. В лудниците имат право да стоят максимум 6месеца, а в домовете за постоянно настаняване насила не могат да задържат никого. Ако иска да си тръгне или да избяга - ще го направи.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d64d22f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Благодаря много.
В лудница няма да я затваряме. Тя се оправи. Това е много грубо и жестоко. Тя да не е престъпник? Аз по горния коментар за смъртта и отдъхването дори няма да коментирам.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2ebb230af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   9, непонятно ми е как се е оправила за две седмици, от както си пуснала темата. Явно семейно нехаете за здравето и.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7aafa2ac79
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке разкажи повече как точно се е оправила? Това, което описа са някакви дългосрочни проблеми и лоши черти на характера, които не се оправят току-така, а и по-скоро никога.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e011578194
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Авторке, гради си своя живот. Ако си над 18 г се изнеси на квартира или в друг град. Живей си своя живот. Сестра ти ако взима наркотици, затова откача. Лудниците са пълни с психясали млади хора, които взимат наркотици. Не можеш да й помогнеш. Тя може да си помогне сама. Но това не е твоя работа. Твоята работа е твоят собствен живот. Не се задълбочавай толкова. Има си родители.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2ebb230af0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12, това как някой с психични проблеми можел сам да си помогне, е пълна простотия. В нашата страна не се говори за това, смята се за срамно. Ето, семейството очевадно не обръща внимание на поведението и и не правят нищо. То затова и е така.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 дни
hash: c75249407a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   как така се е оправила за две седмици.
Ако не искате да я затваряте в лудница ваш проблем вие ще страдате.
На все пак е редно да следите психичното ъ състояние а не да казвате. че се е оправила.
Съжалявам за проблемите ти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker