Преместване в собствен дом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Преместване в собствен дом
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 997 пъти
Здравейте, аз съм жена на 23 години. Имам професия и редовна работа, т. е. нямам финансови проблеми.

Живея заедно с родителите ми. Имам доста странна връзка с тях. Почти всеки ден водим спорове по немаловажни теми. Вечно сме имали семейни проблеми. Случиха се много неща, които ме нараниха и изтощиха психически. Въпреки всичко, което ми причиниха, ужасно много ми пука за това как те се чувстват. Благодарна съм за всичко, което са ми дали, но през последните 6 месеца с всеки изминал ден все повече и повече изпитвам нужда да се оттеглям настрани. Някъде далече от тях.

През тийнейджърските си години имах чувството, че им тежа и точно по този повод започнах да печеля собствени средства - за да не искам пари поне за допълнителни неща.

Всеки път когато тръгна да правя някаква покупка те плащат вместо мен, дори и да казвам, че не искам. Да не говоря, че не искат да чуят предложения от типа на "Нека да помогна със сметките". Това все още е така, но вече от половин година започнаха да се бъркат в това за какво си харча парите. Аз съм човек, който умее да спестява и знае за какво да харчи - и те го знаят, но въпреки това ми се бъркат. Натикват ми, че съм била голяма вече. Накратко: те ми дават, без да съм искала от тях - но се държат сякаш аз съм ги накарала и помолила.

Имах един кризисен момент скоро време в кариерата си. Този период продължи само 1 месец и през цялото време ме гледаха накриво, за това че съм вкъщи през повечето време. Успях да изляза от тази ситуация и вече стъпвам още по-здраво. Започнах да им давам по-малко обяснения относно решенията, които взимам. Взех решението да работя повече часове - само и само за да прекарвам по-малко време вкъщи.

Преди 1-2 седмици майка ми директно ме попита "Защо се държиш толкова отдръпнато? ". И аз й обясних, как са ме накарали да се чувствам през онзи труден за мен период и защо не прекарвам вече време вкъщи. Казах й следното точно по следния начин "Ако смятате, че вече трябва да се преместя - кажете, вместо да натиквате всяко едно нещо. Няма да си помисля нещо лошо, осъзнавам че вече и аз съм зрял човек. Но ако ме искате при себе си, да живеем заедно - покажете ми, че наистина ме искате при себе си. Но в момента дори и да си тръгна, дори и да остана и в двата случая аз ще съм лошата. " След което тя ми отговори, че ме разбира и че не искат аз да се преместя.

А ако се чудите кое ме спира да се преместя - имам брат, който замина да живее далече. Разсърдиха му се, развалиха тотално отношенията си, защото родителите ми решиха, че "той е избягал от тях и ги е изоставил". А мен ме наричат "тяхна последна надежда". Както казах - пука ми за техните чувства, но ми е тежко - чувствам се като бреме. И това ме кара да ги мразя най-малко толкова колкото ги обичам.

Пред огромна дилема съм. Съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4c503d2159
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Обикновено има различия между поколенията. Родителите са свикнали 20-30 години те да отговарят и да вземат решения. Децата са свикнали да ги управляват и да им се налагат. Вие се намирате в преходен период. Родителите трябва да разберат, че детето им е отделна личност и ако не си вреди с някакви постъпки, трябва да го оставят да бъде себе си. Да бъдат по-обрани. Децата постепенно трябва да станат самостоятелни, без да губят връзка с родителите си. На този етап, можеш да опиташ да бъдеш по категорична по спокоен начин, без подскачане.
Ако не искат да плащаш сметки в къщи, просто не плащай. Ако желаеш, можеш да купиш нещо по твоя преценка, защото и ти живееш в този дом.
За отделяне от тях- помисли дали ще се чувстваш по добре сама някъде. Ако решиш да се преместиш, това не означава, че си против тях, а че поемаш по своя път.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8efb05a887
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторке, мисля, че те разпознах въпреки, че си сменила някои данни в историята.
Ако съм права, имаш достатъчно време за да си наемеш само стая към момента. Просто за да си спокойна, ако ситуацията у дома е твърде изнервяща за теб, повярвай ми- има огромно значение за после...
Ако все пак смяташ, че можете да се разберете, по- добре си стой към момента при тях, защото ще имаш нужда от помощ им, както физическа и материална, така и морална.
Предполагам са силно притесенени за теб и бъдещето ти, ако съм те разпознава от друг пост... и ще са прави. Просто може би пресилено изразяват тревогата си, а може и ти да си по- чувствителна в момента, което също е разбираемо.
Имаш подкрепа, която много други са нямали... виж позитивната страна на нещата и се успокой.
Всичко ще е наред и за теб и за всички важни същества за теб!
Важно е сега просто да си търсиш повечко поводи за усмивки.
Успех и късмет!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 983bdafa21
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   О, горките, тяхната последна надежда. Айде бягай и си живей живота, а те ако имат нужда - помогни им. Ама такива манипулациики с последната надежда. Може да си им, ако едвам се оправят и не могат да станат от количките. Иначе си е чиста проба...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 17924ff2d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Тяхна последна надежда да останеш до полката на мама и да станеш стара мома ли? Я стига, родителите ти са егоисти, по-добре отрано се премести, тъй и тъй това ще се случи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d1a2ea4227
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами ако си хванеш гадже, какво ще правиш. Ще продължиш да живееш с родителите си и ще сте заедно с него "от разстояние". Хората като пораснат създават свое семейство и живеят отделно. Запомни, че животът е само един и няма връщане назад. Няма цял живот само да се тормозиш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a2489f3ff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Разбира се, че трябва да се преместиш. Не е казано да се местиш надалеч, а по-скоро да ти е удобно с работата. Ще се чувате по телефон и ще им ходиш на гости. Но психически и емоционално ще се чувстваш много по-добре и по-спокойна.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 22 дни
hash: 78857e19fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Разбира се, че е добре да се преместиш. Даже отдавна трябваше да го направиш като виждаш на какъв контрол те подлагат.


Премести се и за теб ще е по-добре и за тях. Ще си подобрите взаимоотношенията.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker