Родителите ми не искат да приемат, че ще се женя за чужденка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не искат да приемат, че ще се женя за чужденка
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1276 пъти
Мъж, на 29 години съм.
Имах късмета да се родя в семейство с добри финансови възможности. След като завърших гимназия, реших, че искам да уча в чужбина. Насочих се към Германия. Там срещнах бъдещата си годеница. Тя е прекрасен човек, с изключително благ характер и е красавица от класа. 8 години бяхме гаджета и после ѝ предложих брак.
Когато казах на родителите си, че ще се женя, отначало те бяха на седмото небе. Знаете, детето ще се жени, внуци и т. н. Тази им радост бързо се изпари след като им разказах за жена ми. Годеницата ми е колумбийка. Леко мургава, с маслиненозелени очи и дълга черна коса. Понаучих я малко на български за да може да се оправя, защото смятаме да живеем в България. Тя е сираче и няма семейство. Имала някаква леля в Германия, при която живеела, но леля ѝ била отвратителен човек и жена ми не поддържа връзка с нея.
Моите родители са против. Жени в България нямало ли, защо съм щял да се женя за чужденка, тя не познава нашите нрави. Така и не разбирам какъв е проблемът. Годеницата ми никога не е казвала думичка против родителите ми. Когато дойдохме на гости в България, нашите ни посрещнаха доста студено.
Наскоро, баща ми ми писа по вайбър, че иска да проведем разговор: аз, той и майка ми. По време на разговорът, баща ми ми постави ултиматум: или не се женя за Клаудия, или те повече нямат син. Казах му, че това е несериозно. Надали баба ми и дядо ми (неговите родители) са му поставяли такива ултиматуми, при условие, че баба ми и майка ми се мразят от дъното на душите си. Майка ми, обаче, каза, че това било различно и не било точно така. Баща ми каза, че имам време до края на годината да си помисля и през това време, нямало да ме безпокоят.
Не смея да говоря с годеницата ми на тази тема, макар тя да вижда, че съм вечно намръщен и тъжен (пусто не се научих да прикривам кога съм крив или тъжен). Обичам родителите си, обичам и годеницата си. Не знам как да избирам. Знам, че съм достатъчно голям, за да не се влияя от мнението на нашите, но все пак ме боли. Не искам да оставя Клаудия, защото ще я съсипя, а тя ми помогна толкова много.
Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: a5c72486c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Много просто - жениш се за Кладуя. Впрочем колумбийките са много огън жени, наслаждавай се :)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: da002f0d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Бих ти казал само да не позволяваш на родителите си да застават между теб и човека който обичаш, разбирам, че са ти родители и ги обичаш, но не мислиш ли, че мислят доста егоистично? Ако обичаш истински това момиче и чувствата са споделени следвай любовта, няма да живееш вечно с родителите си!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f7512fdc74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   8 години сте гаджета и чак сега родителите ти разбрали за нея? ! Ами, там ти е грешката. Сигурен ли и, че това момиче казва истината на себе си? Легендата за сираче е много удобна, прекъсва всякакви нишки. Лелята лоша, пътят към нея отрязан.
Ако няма някакви лъжи и манипулации от нейна страна, не мисля, че родителите ти трябва да реагират така остро. Имат ли конкретни съображения да са против или просто, ей, така?
Както се смеем със сестра ми" точно тази ли, бе, маме? "

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e1ae585337
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   "Не искам да оставя К, защото ще я съсипя, а тя ми помогна толкова много. "
С това накрая какво искаш да кажеш? С нея си от благодарност и по навик, обичаш я като приятел доказал се във времето като такъв?
Авторе, има ли любов в тази връзка?
Ако съвкупността или сбора от вашите отношения е равен на романтична, страстна любов, ако за теб тя е майката на бъдете ти деца и/или жената, с която искаш да изживее всички бъдещи предизвикателства, авантюри и трудности- то отговорът е само един.
Ако не достига за горепосоченото, е, мисли как по- бързо и безболезнено да я освободиш от себе си.

Относно родителите ти: тъй- като са абсолютни егоисти, искат да покрият своите очаквания през твоят живот... нека ти намерят и булка. После може би да се включва баща ти ако се налага, пък майка ти да идва да те повече нощем защото жена ти може да не се е сетила.
Извинявай, ама...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: eb3f5db75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Човече ще бъда макс кратък! Вашите са прави за тях си, но не и за теб! След толкова дълга връзка да сложиш край и после да си чукаш главата с някоя друга жена независимо националността (понеже все така става) е лудост! Децата ще бъдат българчета а това е повече от достатъчно! Имах такъв случай с мой приятел е той си се ожени жената децата всичко точно! Колкото до техните една две години не му говориха и се отрекоха от него. Добре ама като им се родиха внуци омекнаха и ходиха с подаръци да му се подмазват да си видят внуците! Те са стари и нямат думата вече и освен да ти прецакат живота с тъпотиите си друго няма да направят! Живей си живота и който не му харесва много му здраве! Поздрави!

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 955229b5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Приятел, ще ти го кажа така. Който и вариант да избереш, все ще загубиш. Честно казано, аз бих избрал мацката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ab002e53b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Съгласен съм с №5. Дори сега да са против е вероятно да си променят мнението.

По принцип родителите нямат право да се месят в личния живот на децата си по такъв начин. Да не говорим колко лицемерно постъпват, оправдавайки се с това че е чужденка. Пределно ясно е че цвета на кожата ѝ им е трън в очите.
А колко всъщност държат родлителите ти на теб щом ти налагат мнението си по такъв грозен начин, че даже са готови да те отпишат като син?

Ти прецени за себе си - цял живот ще им угаждаш, или ще изградиш собствен живот с човека който те е подкрепял емоционално в продължение на години.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6714ed585a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абе не се знае какво ще стане с мацката и дали ще изкарате дълго, ама за родителите ти говори много това, което са ти казали. Значи те имат за някакъв трофей, с който да се фукат пред другите, а не за човешко същество и то тяхна кръв.
Това е абсолютна манипулация, фаже ако бях на твое място директно прекъсвах контакт, докато не си променят откошението към мен.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0558f54043
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Избери Клаудия.

Ако сега се откажеш от нея, никога повече няма да я имаш. Докато и родителите да се откажат от теб, след време пак те приемат, особено след като им се родят внуци. Родителите ти само те плашат. Та ти си им роден син! Те никога няма да те изоставят, защото възрастните българи много държат на семейството и рода.

Клаудия е жена, която познаваш от 8 години и ти е била вярна през цялото време. Нима ще хвърлиш тези години на вятъра? ! Нима ще плюеш на любовта и и ще я изоставиш пред сватба? Нима ще зарежеш 8 години приятелство и любов, и ще хвърлиш щастието си на боклука, само за да направиш родителите си доволни? Ти твоя живот ли ще живееш, твоите мечти ли ще следваш или тези на родителите си?

Трудно, много трудно ще намериш българка, която да отговаря на описанието "прекрасен човек, с изключително благ характер и е красавица от класа". Нима смяташ оттук насетне да започваш да ходиш по срещи? Къде ще намериш хубава жена в България? На 29 си. Жените на 29 тук са разведени с едно дете.

Другото - грешка ще е да се върнете в България да живеете. Хората бягат в Германия, а вие ще се връщате. Тук няма работа. Заплатите мизерни. Хората озверени. Тук е балкански манталитет - затворени хора, мразещи всичко чуждо.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9c252da707
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Женете се и гледайте вашето щастие.... И на мен ми казаха, че нямат дъщеря ако продължавам връзката ми с по-възрастен мъж... Или те или той. Е оженихме се и заминах при него в Гърция... Родителите ми не ни приемат.. 7 години бяхме във връзка и накрая се оженихме... Нито на снимка са виждали мъжа ми. Нито имат желание. Не говорят с мен.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 98a73ddc4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Руска поговорка: "С майка, баща - до море, със жена - през море". Чуй сърцето си! Ролята на твоите родители основно е в миналото, твоето семейство е твоето бъдеще. В XXI век родителите не избират съпруги на децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c005976e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Жени се и не се връщай в България.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a7c7e9326c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Преди да решиш, провери тая твоя Клаудия, но така, че да не те усети, защото ако има нещо притеснително, не искаш да се усети! Това "сираче с лоша леля" звучи като класическа схема на измамник или поне човек, който крие нещо. Не, че не е възможно, но твърде удобно звучи. Ако е чиста, тогава вече го мисли! Но да се окаже, че не ѝ е чиста работата, а ти да се изпокараш с родителите си заради нея... струва ли си? Не мисли със сърцето или панталона си /като коментарите на някои в тази тема/, а с мозъка - той е за това! Дано да греша, но звучи твърде удобно!

Да не ти казвам какви онлайн измами се вихрят в момента, защото ще ти падне шапката! Ама измамниците не са само в Интернет! Там само могат да подлъжат повече хора за по-кратко време.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e2ba26b583
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Поредното потвърждение, че на мъжа му е позволено всичко - ромка, мюсюлманка, колумбийка, азиатка, все тая, на него му е позволено.
Я да видим сега, ако жената беше българка, а мъжът азиатец, колумбиец или някакъв друг, тука коментарите щяха да са ''ти не мислиш за българската нация и си глупачка''.
До автора - съжалявам, ама... който не слуша родителите си, после всичко му се стоварва на главата с 200. Но ти си мъж, на тебе всичко ти е позволено.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b6dfd4aae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Птичката му кацнала на рамото, той я гони - в изостанала държава ще се връща, разведени мъжемразки ще обслужва, на чужди деца баща ще иска да се прави.
АМА и тая колумбийка, за толкоз време и кътните и зъби щях да знам. В Колумбия на екскурзия да я заведа и случайно покрай родното и място да минем. Нали се сещаш, на стар краставичар краставици ще продават. Будала си, ще патиш.
Ще разплата случая с колумбийката, на родителите си няма да се обадя повече, ще се оженя с църковен брак а не с граждански.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 955229b5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Номер 14, айде стига с тия глупости. На мъжа всичко му било позволено. Стига вече с тези феминистки глупости, че почвате да ставате досадни.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e435aaa9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   И на мен това ми прилича на схема - сираче - лоша леля. Как тази жена се е оказала в Европа? А леля й? Повечето колумбийци и то от заможни семейства се установяват в Щатите, не в Европа. В Колумбия се шири бедност и мизерия, които в Европа са непознати. На другия полюс е изключително богата прослойка, живееща в имения с огради от по три метра. Средна класа няма. Корупция, партизански отряди и наркотици. Изключително разделена страна. Клаудия какво ти е разказвала за семейството си? Какво прави в Германия - учи ли, работи ли? Ти тази леля виждал ли си я изобщо? Не се доверявай толкова наивно. Прочети малко и за самата Колумбия. Ако прецениш, че не те лъже, естествено, че трябва да избереш живот с нея.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ab002e53b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Какви схеми ви гонят не разбирам. Къде сте видяли схема да включва 8 години преструване - няма такъв филм.
Схемите се развиват в рамките на няколко месеца. Да не говорим че голям джакпот е ударила схемаджийката - ще живее в България. Никой не е толкова тъп.

99. 9% си е нормално момичето, но всички реагирате първосигнално без да вложите грам мисъл, само защото връзката е необичайна. Всички подсъзнателно сме расисти, но вашето е прекалено.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e435aaa9ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Изобщо не става дума за расизъм в случая, а за червени лампи с тази нагласена история. При всички положения момичето нещо крие -какво и защо авторът го касае, не нас. Моя първа братовчедка е омъжена за колумбиец от 15 години, имат две деца и живеят в Германия. И двамата следваха там. Съвсем нормален човек и по типично латиноамерикански отговорен към семейството си. Той има двама братя, които живеят и работят в САЩи и имат частни тенис клубове и е от богата фамилия. Ходят веднъж годишно до Колумбия. Идват поне два пъти годишно в България. В тая връзка поназнайвам нещо за колумбийци и Колумбия, но той произхожда от среда, която дава представа само за едната страна на монетата. Това, че момичето е колумбийка не предполага нищо по подразбиране и проблемът не е в етническия й произход, а в приказката, която е разказала. Лелята идва в повече.
№18

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5cd03fbb67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "или не се женя за Клаудия, или те повече нямат син" - лелее, има ли още такива, не знам дали мога да ги нарека, хора? Да не си убил или изнасилил някого? Как така ще се отречеш от детето си (дори и да е само блъф), защото искал да се ожени за чужденка?

Човек, родителите ти не струват, болезнено е, но го приеми. С жената дали ще се получат нещата или не, няма значение, 8 години връзка, големи хора, това си е твоя живот, твоя избор, твоя риск, твоите грешки.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 962c6bfa2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   На всички тези, които се чудят какво прави колумбийка в Германия, ще отговоря, че в Берлин живеят хора от цял свят, идват със студентски визи, които им позволяват да работят 6 месеца в годината. Това го няма в нито един друг град в Германия, а семестриалните такси са много ниски. Дори с 3 месеца работа в гидината можеш да се издържал цяла година, да ходиш по 1 месец на море, всяка седмица на кино по два пъти, веднъж на дискотека, да ядеш всеки ден ягоди, банани, италиански сладолед, месо, салати, сирене фета, лаврак от Северно море - 3 пъти седмично, пресрн улов, всяка сутрин да закусваш с топъл маков сладкиш или охлвчета със загарна глазура, да си купуваш дрехи, нов телефон, телевизор и т. н. Ей затова имаше хора и от Перу, и от Колумбия, и от Бряг на Слоновата кост, откъде ли не...
На автора мога само са кажа, че трябва са попита баща си, защоне харесва избраницата му? Единствено би ме накарало да я проверя, ако родителите ми смятат, че е притворна, прикрита и лъже.
Но доводът, че е просто чужденка е смешен.
В крайна сметка родителите са до време, а бракут с подходящия човек е за цял живот.
Моята свекърва дори сред брака ни тайно и зад гърба ми подковаваше мъжа ми, но доводите й издишаха. Резултатът в крайна сметка беше, че си умря с непримиримото желание да ни разведе, без дори и на снимка да си види внучето. Мъжът ми отказа да я запознае с детето, защото злобата й можела да му навреди, а то тогава беше още много малко.
Някои възрастни родители много държат да съсипят живота на децата си.
Мисля, че си достатъчно голям и зрял, за да прецениш, че си наоравил правилният избор за теб.
Аз бих избрала любовта и честно винаги съм пазила гаджетата си от родителите ми. Дори и с мъжа ми не исках да бързам да ги запознавам.
Майка ми също беше против мъжа ми, но после точно обратната песен запя и започна да се подмазва.
Сбъркани нрави на старото поколение

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 1e855bda75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Дори и да сгреши в избора си на жена по -добри отколкото родителите да му определят живота.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 1e855bda75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Освен това това е връзка доказала се във времето 8 години са били заедно.
Ако беше измамница досега да се е разбрало.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 1e855bda75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Каква измамница бе. Аз също съм сираче и аз имам леля с която не се разбирам добре.
Според вас и аз ли съм измамница.

Разбирам да разказва някаква супер невероятна история с която да предизвика съчувствие да се усъмни човек но няма нищо невероятно в това човек да е сирак.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: 1e855bda75
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Разбира се, че авторът трябва да изберете любимата си. Такъв въпрос изобщо не трябва да съществува.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 07ebf3e3fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Авторът да напише как са се развили нещата.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: c5f1a00d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Има едно правило - който ти постави ултиматум, избираш другия!

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: d5fc374338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Сигурно е избрал любимата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker