Хората умират от яд, като разберат, че не работя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121004)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Хората умират от яд, като разберат, че не работя
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 5183 пъти
Здравейте. На 39 години съм. Имах късмета да се родя в семейство от средната класа. Бях единствено момиче във фамилията от четири поколения насам, завърших висше, изучих се. затова и прабаба ми и дядо ми оставиха на мен по-голямата част от “имането си”, а именно два имота, един на село, и една триетажна къща в родния ми град, както и известна сума пари, които си бяха събирали приживе. Помагах им, докато бяха стари и болни, режех им ноктите на краката, къпех ги, готвех им, чистех. Никога дори не съм се замисляла за наследство и какво ще ми оставят, а и как дори да предположа, че ще има нещо за мен, като по това време имаха два живи сина (дядо ми и брат му, Бог да го прости) и баща ми и чичо ми.
Та, както и да е, мина се време, баба ми и дядо ми починаха, с парите, които оставиха, постегнах къщата и двора и пуснах всеки един от трите етажа под наем.
Аз съм с мъжа ми, откакто съм на 19, тогава и заживяхме заедно, и до ден днешен е така. Той припечелва добре, аз си взимам наема от родния град, постегнахме и къщата на село, зимните ваканции с децата ходим там, пързаляме се, палим камината и т.н.
Забелязвам обаче яда в очите на хората като ме питат какво работя и аз им казвам, че съм домакиня. Каква е тази злоба. Вчера дори жената на брата на мъжа ми каза “а ако ти изгори къщата какво ще правиш”, на което се принудих да отговоря “ще продам тази на село и ще я реставрирам и пак ще я дам под наем!”. За такава злоба говоря. И има още хиляди други примери, които съм чувала през годините! Защо просто не се радват на това, че има човек, на когото не му се е налагало да работи и се грижи постоянно за децата си? Не мога да разбера!!! Чувствам се ужасно като усетя тази жлъч и злоба, понякога дори лъжа, че се занимавам с нещо, единствено защото не искам да усещам онези завистливи погледи! Много ми тежи това! Иска ми се някой да ми каже “ее, супер, голяма късметлийка си била”, но не! Всички гледат злобно и мълчат. Защо са толкова гадни хората. Дори приятелки от детството ми се изказват по едни особени начини..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 111

преди: 1 година, 7 месеца
hash: e9e39ceb34
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Прочетох два пъти, но не разбрах: защо смяташ, че ти завиждат? И за кое по- точно?
Аз ще ти кажа това, което казваш, че искат да ти кажат, пък и го мисля:
-Супер! Голяма късметлийка си!
Но обясни другото, че ми стана интересно защо така мислиш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7f1dd2363f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Какво ти гърми.. аз съм мъж ан 34. с 4 деца от 3 жени и никога не съм работил...
Играх футбол в Гърция до 21г... но ни спряха правата зараади съмнителни игри.... и след това нищо.. само пътуване, забавление., жени.. алкохол и изобилие от секс...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b9a10ba98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   На мен лично са ми странни такива жени. И аз мога да не работя, и много мои колежки. Но това ще е е, а си тъпия живот. Работата не е само за пари. Не казвам че съм някаква побъркана рабохоличка, и аз от време на време си взимам болничен за една седмица да си почина. Но в петък вече не ме свърта вкъщи. Може би те гледат защото си им странна. Като излезете всеки споделя неща от работата, ти какво имаш за споделяне? Пуснах прахосмукачка, пералня, готвих, гледах Гала :D :D :D Имам приятелки, които са така изключително скучни личности са.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d738c068a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Човек рядко може да контролира завистта си.
Може единствено да промени как я възприема и как се държи. За съжаление повечето хора не правят никакво усилие и реагират по най-първосигналния и глупав начин.

И аз ти завиждам, защото си уредила си живота по един доста добър начин. Разликата е че не изпитвам неприязън, задето живота ти е "по-лесен". А и очевидно всъщност си положила усилия за да стигнеш до тук, дори да не работиш официално.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 57b3f12738
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Ами щом ти харесва живота, какво значение има.
Аз не искам да стоя вкъщи и без работа ще се побъркам, едва изкарах майчинството.
Няма лошо, просто на повечето им се налага да работят... Защо мислиш, че е завист?

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 74e1fc4c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Номер 3, ако с приятелките си говорите само за работа и не се сещаш за друга тема, на която възрастни могат да сси говорят… съветът ми е между работата да прочетеш някоя книга, да изгледаш някой филм, да отидеш на опера/балет/театър.. имаш сериозен проблем с общата култура..

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7c9e48249f
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Авторке, изключително много се радвам за теб! Уви, тук няма да намериш много подкрепа - масово се налага смешката, че да си домакиня е срамно и е робство! Модерни времена и изкривеното им мислене: домашната работа за домашната помощница, а заплатата на мъжа - за мен!

Пожелавам ти да бъдеш все така щастлива и да бъдеш изключително дебелокожа, т. е. да не се интересуваш от дребни душици и жалките им напъни да те уязвят. Ти поне си си уредила живота честно и без да проституираш - официално или неофициално. Как да кажа нещо лошо за такъв човек? Ще ми се да имаше много повече като теб, та дано хората по улиците спрат да са толкова начумерени и притеснени, бидейки в тази група!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 339d8fe3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   За мен домакиня е свръхобидна дума! Аз искам да работя, да се развивам, да се чувствам полезна. Най-ужасните години в живота ми бяха, когато детето ми беше малко и постоянно боледуваше и се налагаше да стоя вкъщи, защото нямахме баби на разположение. Можех да си го позволя и сега мога, защото имаме семеен бизнес, но за мен това е най-големият кошмар. Не обичам да си стоя вкъщи. Най-добре се чувствам на път.
Просто си от хората, които нямат големи амбиции, не желаят да постигнат нещо, да се развиват, еднообразието на ежедневието не ти пречи, удовлетворява те да готвиш и да се грижиш за децата ти, обичаш да си стоиш у дома.
Ако на теб ти харесва подобен живот, защо ти е нужно нечие одобрение? На мен удовлетворение ми носи да постигна това, което искам и изобщо не ме вълнува кой-какво мисли. Идеалният живот за мен би бил постоянно да пътувам, да имам работа свързана с много командировки и път. През последните Средно по 1, 5-2 месеца съм зад граница през последните 21 г., но на мен това ми е малко.
Живей си живота, така както намираш за добре, защото това е начинът да се чувстваш щастлива.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 59242befb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Голям яд. Ден без трудов стаж, как ще се пенсионираш?
Твоите деца отдавна не са гледане, сигурно са 20 годишни. Какво правиш по цял ден?
Такива жени са просто мързеливи, нищо повече. Че и скучни.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0bf4a80cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

10.   Същата история е и при мен. Детето е на 4 и постоянно боледува. Затова не си търся работа още. Обаче пък съм поела абсолютно всички ангажименти в къщи. Готвя, чистя, пера, гладя дрехи за всички, плащам сметки, взимам детето от градина, водя го на лекар като е болно и го гледам вкъщи. У нас има мир, любов и разбирателство. В следствие на това, че съм освободила съпруга си от всякакви битовки, той се издигна много в службата си. Имаме добри доходи и изобщо не ми се налага да работя. Като се върне вечер от него се изисква само да си вземе душ, да се гушнем с детето на дивана и да си играем, вечеряме, гледаме тв и т. н. сутрин става, пием кафе, закусваме, избираме си дрехи от наредените на закачалките и газ на работа. Пълно спокойствие. Обаче всичките ни роднини, познати, че и комшиите даже се надпреварват да ме питат аз няма ли да почвам вече работа. Явно само заради чуждото неодобрение аз трябва да си зарежа изконната роля определена ми по рождение от Бога-да съм съпруга, майка и пазителка на дома и семейството и да отида да работя за някой друг. За 1000-1200лв. Да си занемаря хубавата и чиста къща, да нямам винаги сготвена здравословна храна, а да поръчваме за вкъщи или да ядем полуфабрикати, да нямам изгладени дрехи и сутрин с мъжа ми да се борим за ютията, съответно да си делим задачките и всеки ден да се разбираме кой ще вземе детето по-рано щото лелките след 5. 30 почват да правят скандали ако не го вземеш. Отделно като се разболее да се чудим как да се редуваме с болничните, че да не на уволнят или пък да плащаме на чужда жена да го гледа. Не че някой ще се навие да го викат само като е болно детето, че и той да се зарази. Един вид заради тъпия феминизъм, такъв си го набихме жените, че не е истина. Разбирам тези жени, които искат да работят, но не мога да разбера, защо осъждат нас, че искаме да си гледаме дома и семейството.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b9a10ba98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   от 3 до 6 Проблем с общата култура нямам. Магистър филолог съм и съм прочела книги, за които може би не си чувала. Работя и заършвам втора магистратура. И ако реша ще запиша и трета. Посещавам и културни мероприятия. Съпругът на управителката ми е французин милионер, no тя работи най-много от всички. Ако реши може да се вдигне и да иде да си живее живота във Франция. Ти ми се хвалиш с къщата на село :D :D :D
Непонятно ми е как в 21 век една жена се кефи че е домашната помошница и очаква хората да й завиждат. Благородно завиждам на хора като номер 8, пътуват, срещат нови хора, развиват се. На теб за какво да ти завиди човек? Че дремеш като квачка вкъщи по цял ден. Ужасява ме мисълта че може да ми се случи.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 339d8fe3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

12.   Номер 10, никой не ви осъжда, но не си мислете, че на всички жени това ни е мечта в живота.
Да изпадна в пълна зависимост от мъжа ми, е все едно да дъм си намерила приемствен родител, който да замести родителите ми.
Знам, че има немалко жени, които се чувстват щастливи и доволни в ролята на домакиня и те сигурно ви завиждат, но има и други като мен, за които подобен живот е пълен кошмар, не само че не е за завиждане, но и бягаме като дявол от тамян от него.
На първо място аз съм живо същество, което обича независимостта и свободата и едва тогава попадам в подкатегория с полова принадлежност жена.
Не съм завършила висше образование и няколко магистратури, както и не владея 4 западни езика, за да си комуникирам с печката и прахосмукачката. По-полезна съм, когато работя и плащам за домашна помощница в чистенето. Работя, и обичам да гладя, никой друг у дома не глади, готвя често, но ходим и по ресторанти.

Всеки трябва да живее така, както се чувства щастлив и да не се опитва да вкарва другите в собствените си чехли.
За мен думата домакиня е обидна!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 12ec07b51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   10, чисто хипотетично, ако те остави мъжо, ко правим? Откъде пари?
Лесничко е вкъщи-сериалчета, кафенца с другите мами, фейсбуци, козметици. Домакинстване за 2-3 часа и айде. Как на такива жени не ви идват на акъла, че остави ли ви мъжа, сте за никъде като не искате да работите?
Авторке, не е завист. Просто се чудят на мързела.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4951cab3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Аз ще ти кажа ЕВАЛА! Сбъднала си моята мечта. Изобщо да не ти пука за хорското мнение. Така ти се е стекъл живота. Аз пък не съм късметлийка, работя, но мога да ти завиждам само блогородно. Какво по-хубаво от това, когато вечер мъжа ти се прибере да е сготвено, да е чисто, уютно, когато децата са малки да имаш време да полагаш нужните грижи. Другото което е ти внасяш пари в семейния бюджет, не стоиш клатейки си краката в салона за крака и да харчиш парите на съпруга си. Все едно да мразя хората, които работят хоум офис. Ами такава им е професията, могат да си го позволят, моето образование и работа не могат, но не ги мразя и не завиждам. Ще срещнеш противоречиви мнения по темата. Както някои дами са написали, че не могат без да работят, това е техен избор, това е тяхното желание. А ти живей така както искаш. Ако ти се работеше или пък се налагаше( в случая препдолагам че доходите на семейството са достатъчни) щеши също да работиш. Удовлетворява ли те живота ти, ежедневието? Ако да, тогава да не ти пука, заявявай с усмивка, че си домакиня и това те прави щастлива. Завършвам с това, с което започнах-сбъднала си моята мечта, евала!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dc4e3af096
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Не знам дали ти завиждат или просто ти се чудят на мързела и акъла. За мен също е странно жена на 39, чиито деца явно не са на възраст да бъдат дундуркани, да стои вкъщи и да си клати краката. Домашния уют, дето го поддържаш, изисква най-много 2-3 часа в общия случай, през другото време предполагам, се мотаеш. Това в очите на много хора, включително и моите, не е достойно за уважение. Не ми пречи изборът ти, няма да седна да те оплювам, но не е моето нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f927e5d14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Да не би на теб да ти иска да ти завиждат, щото това много ти помпа егото?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f6cb198a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Чудим ти се на акъла как не ти омръзва и писва да си стоиш само във вас. Колкото и осигурена да съм, и мъжът ми колкото и пачки да изкарва и да ми ги нарива, пак бих ходила на работа. Странични хора и малко разнообразие и разговори, да виждам нещо различни от манджа и насрани гащи.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f9f5345830
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Въпрос към няколкото развълнувани госпожи тук - прочетохте ли какво е казала авторката? Тя си има самостоятелен доход от отдаване под наем, т. е. тя е от така наречените рентиери макар и да не притежава хиляди имоти като други от нейната група. Получава си пасивен доход, както се нарича този вид доход. А ако иска, може да вложи част от дохода си в друг подобен източник на пасивни доходи и да няма нужда да работи нито ден. Не седи да чака на мъжа си и не зависи от него. Нали това беше мъката - жената да е независима? Какво значение има дали работи или не, ако е независима, което редовно се изтъква като главна причина някоя жена да работи?

Ставате като онзи виц /или се води поучителна история/ за американския бизнесмен и мексиканския рибар - изместваме фокуса от целта и се вманиачаваме по средството, с което да я постигнем. Кажете поне едно "браво" на жената и не бъдете толкова мрачни!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 12ec07b51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

19.   18, реално тя пръстта не си е мръднала за тоя доход нейния. Скучен живот на мързелива жена. Тъжното е, че такива мързеливки случват на нормални мъже. Парадокс.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 653c64a7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Много сте забавни как наскачахте - ако не ходи на работа, то непременно домакинства по 2-3 часа на ден, клати си краката, гледа сериали и ходи по салони. Искрено ви съветвам да си намерите интереси и социална среда извън работното място.
Голям хейт по жените в последно време има - защо не работи, защо работи до късно вместо да си гледа децата, защо е грозна, защо е красива, защо е дебела, защо е слаба, защо не обича секса, защо го обича и тн... И всичкото това основно от жени.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 59242befb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   20, жена, която не иска да работи, е мързелива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f12b765704
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   До 19 - Е и? И какво от това? А и сама каза, че домакнства! Ти казваш, че била мързелива и се чудиш, как норамлните мъже я харесвали? Еми ето ти истината, момиченце - Нормалните мъже ни боли за кариерата на жената. Ако авторакта има хубави доходи, не се с прави на велика и умее да поддържа дома си и себе си, какво повече може да искаме? Другите неща, не зависят от кариара и наследство, сщеаш ли се? Мързелива? Що? Щоот не бачка за 800 лева като робиня? Жената учи, развива се и пътува! КАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМЪТ!

Напълно я разбирам, авторката! НАПЪЛНО!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d738c068a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

23.   №19 излагаш се с коментара и злобата си. Изобщо прочете ли темата преди да пишеш или стигна до заглавието и дотам?

Жената подробно е описала как се е грижила с години за баба си и дядо си. Освен това се е занимавала с ремонти и т. н. преди да пусне жилището под наем.

Някои от вас ви е яд, защото нещо все не ви достига пък бачкате по 8 часа на ден. Ако не ви е станало ясно - пари не се правят като работите за някой, а когато работите за себе си. Аз също работя нормална работа, но не ми пречи, защото съм осъзнал че бизнеси/предприемачество не са за мен. Щом толкова ви е трън в очите авторката - направете нещо подобно за себе си, вместо да злобеете в сподели. С писане тук няма да станете по-богати.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dc4e3af096
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

24.   18, за нейния доход заслуга имат родителите и дядо й и баба й, тя само използва придобивките. Сама не е постигнала нищо, за да е достойна за уважение и за браво.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7c24843065
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Прочетохме, че получава пари от отдаване под наем, но това е непроменлив доход и не особено голям. Освен това всеки имот изисква ремонти, амортизира се.

Пак казвам, щом така й харесва, нека така да живее, но защо й е нужно чуждо одобрение? Явно самата тя не се чувства много сигурна в избора си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d12eddfda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

26.   Моля спрете да се хвалите с висше и магистратури, защото всеки втори тъпак вече има висше образование. Познавам и двама индивида с докторска степен, които са много далече дори от средно интелигентен човек.
Хората по принцип са завистливи и злобни и изкарват авторката мързелива просто, защото непокрива техните критерии и представи за живота. Ограничените хора смятат, че тяхното е най-правилното и вярно, а истината е, че всеки човек се нуждае от различни неща в живота и различни неща го правят щастлив. Щом на някой му харесва да си седи вкъщи и да домакинства и така му е окей, невиждам причина да не го прави само за да плати данък обществено мнение.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 226d3bd4eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

27.   Сега пък ще следим движението на пръста ѝ! Има ли доход /важно според жените тук/? Има! Независима ли е от мъжа /още нещо, което се приема за важно тук/? Независима е! Целите постигнати ли са? Да! Защо тогава са тези реакции на раздразнение и недоволство? Признавате само определен начин за постигане на тия цели, а останалите не важат?

Хората са казали нещо за киселото грозде... Удачен момент да ви го напомня!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 55b3c8146d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

28.   Попитах нещо авторката- не отговаря, н 1 съм.
В такъв случай ще опитам аз да ти отговоря, авторке, през моят си поглед и с малкото подадено от теб.
Това, че си получила имоти като дарение е супер. Убедена съм, че много биха ти завидели. То си е и за завист и не непременно лоша завист. Особено хора, които си отглеждат деца на квартира биха си помислили "ехаа, дано да имаше и на мен кой да ми дари едно жилище" и е нормално.
Относно това, че не работиш. Посочила си за пример за злобна атака:
"Вчера дори жената на брата на мъжа ми каза “а ако ти изгори къщата какво ще правиш”, на което се принудих да отговоря “ще продам тази на село и ще я реставрирам и пак ще я дам под наем! ”. За такава злоба говоря. "
Предполагам, че поне според нея ти нямаш никакви възможности сама да изкарваш пари ако се наложи. Може би, че единствените ти умения са поддръжка на дома. Това може и да не е така, не казваш нищо за хобита, интереси някакви извън домакинските. За това и повечето реагират тук така. Нали знаеш как с една- две думи описваме по принцип скучаещи клюкари да речем - "хора без работа; хора без социален и/или интересен личен живот" и това е достатъчно да не обръщаме внимание на мнения на такива.
Аз обаче си мисля, че за да пишеш тук с подобно оплакване, може би децата ти вече са големи и нямат нужда от твоето обгрижване. Съпругът ти вероятно работи и има социални контакти извън теб. Може би се чувстваш сама, може би "синдром на празното гнездо" и търсиш затвърждение, че си добре и така. Че нямаш нужда от друго, а в същност...
Виж, ако е така, просто започни да излизаш повече и търсиш контакти извън зоната ти на комфорт- курс някакъв, танци, походи, театър.
Щом имаш възможност да не работиш, пък и не искаш, използвай свободното си вече време да правиш неща, които ще ти носят задоволство и усмивки.
На много хора, които сме активни - работим, пътуваме т. н ни е трудно да контактуваме с хора, на които основният им живот е домът им. Не е нито завист, нито злоба, просто нямаме какво толкова да си кажем и се получава конфузно мълчание или смешни опити за разговор.
Може пък да твориш дори нещо, ей така да си рисуваш без значение техниката на рисуване. Да си пишеш стихчета, мисли.
Ако ти откриеш това, което те прави наистина радостна ако не щастлива, ти няма да виждаш навсякъде около теб "завист и злоба".
Каквото и да е, ти пожелавам чистосърдечни усмивки!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 12ec07b51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   Колко жени, които не искат да работят наскачаха! Размечтаха се да са принцеси, по цял ден да си почиват и да се красят.
Българката като цяло си е мързелива жена, дай и да не работи и ще е щастлива. Ама накараш ли я да свърши нещо, ще опищи света е колко е уморена от готвене, пране. Все едно пали огън да сготви, пере на реката и копае градината. Кафенетата и моловете са пълни с такива изморени майки.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 538c86ab52
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

30.   Да имаш някакъв свръх интересен живот би ти завидял човек ако доходите от къщето да позволяват да обикаляш света днес да си в Рим, утре в Париж после Египет... Да разказваш на хората къде си ходила, да показваш снимки от екзотични места... А то какво - слугинска работа вкъщи, пазаруване, сериали. Не знам как млад и здрав човек може да води такъв пенсионерски начин на живот. И тук изобщо не става въпрос за пари и кой кого издържа. Много хора имат апартаменти под наем, че някои и по два, но работят. Аз лично бих полудяла ако трябва да живея твоя живот.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b4914422cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Ох, 10 прииска ми се да съм на мястото на мъжа ти. Честно. А иначе за завистта. Най-силно усетих злобата на хората като родих. От заобиколни намеци до директни странни неща. Вчера една възрастна съседка ми каза"Много хубаво и усмихнато дете, като мъжа ти. Е, все на някой трябва да се е метнало". По принцип съм хубава. Много по-хубаво от мъжа ми и това подмятане си е явна злоба. Не й отговорих нищо. Това дали работиш или не си е чисто твоя работа. Смятам че всичко, което не оронва чуждото достойнство, не наранява физически или емоционално човек или животно си влиза в работата на дадения човек. Ако има спор, някой някого е унизил примерно, това вече не е само негова работа. И пак имаш избор. Да се оваляш в тази кал като репликираш и влизаш в спор, или просто да се преструваш, че такова нещо нямаш, да блокираш достъпа си до такива хора. При мен ако щеш вярвай когато родих без спор, без нищо сестрата на мъжа ми рязко престана да ми говори и ме блокира в мрежите без там да сме били в добавени приятели. Това ме шокира, защото тя е леля на детето ми и е близка а мъжа ми, не са далечни. На него е отказала да дава обяснения и си карат като стари дружки. Известно време мислех да отвърна на този удар по мен и съответно детето ми с разговор, а после се отказах. Съветвам те когато те обидят, когато ти завидят, спри и помисли и не отговаряй. Прави се, че ги няма, това тях най-ги обижда. Те целят конфронтация и жадуват за нея, когато не я получат ще са по-стъписани отколкото ако ги обидиш и ти.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9b15f9636d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

32.   Само нискоинтелигентна жена се радва на определението "домакиня", защото знае, че дотам се простират възможностите й. За нея това е удачен избор на живот, иначе трябва да стане чистачка.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f927e5d14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

33.   Хахаха жените все си мислят, че някой им завижда и ги мисли.
На никой ме му пука за вас, нека да бъдем честни. Никой не се сеща за вас освен на момента, когато се видите. Ще ви се да ви обсъждат и да ви завиждат, ама на никой нр му дреме.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a8acfc547e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Един мъж е хубаво да може да си позволи жена му да не работи или поне ако се налага временно. Щом и жените не искат да ходят на работа е добре. Вкъщи има достатъчно работа.
Аз работя, дори повече от нормалното работно време, а и вкъщи предимно аз се занимавам с нещата.
На много жени им се налага да работят заради ниските доходи на мъжете си, но и все пак за пенсия един ден.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a8acfc547e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   29 за мен българката не е мързелива работи и вкъщи и извън дома, а къде е българина дето чака само на жена си вкъщи всичко да свърши? Но и заплата да има.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c4fafc0973
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

36.   Мили "успели" дами с едно-две-три висши, кариерни победи и десет чувала с претенции, разберете, че и сиромахът, и богаташът е възможно, видиш ли, да харесват жена, която е домакиня!

Всичките дипломи и успехи, с които се опитвате да парадирате, имат стойност само във вашите объркани представи за света. Не вълнуват мъжете, не ги впечатляват.

Една женичка, която се поддържа, поддържа и дома в ред, ражда и си гледа децата, посреща те с топлота, не ти мърмори, не прави сцени и не ти се бърка в решенията, скромна, възпитана и сръчна в домакинството, е жена мечта!

Интелигентната, образована, динамична и аммбициозна жена, също може да бъде жена мечта. Но едното не опровергава другото. А съвсем между другото, има огромна разлика между интелигентна жена и така с претенции...

По същество, за въпроса: авторке, завистта, която се излива върху теб е възможност да оцениш, малкото хора, които не се изявяват като злобари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b08f0598c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   Аз пък искам да съм рентиер и въобще не ми дреме кой какво мисли по въпроса за МОЯ живот. Какво ти пука, нормално да завиждат, знаеш, не е приятно да се ходи на работа. А и я сметни колко бихте платили за работата, която извършваш вкъщи, вкл. е доказано, че децата боледуват много по-малко, когато мама се грижи за тях активно и не ходи на работа. Сложи за лекарства двойно повече пари и т. н. Въобще не си го слагай на сърце!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 326aa0b3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

38.   Аз също имам имоти и то не в провинцията, а в топ център на София. Тръгнах на работа, когато синът ми беше на 2 г. Мъжът ми е богат със собствен бизнес. За миг не съм си и помисляла да не работя. С имотите всичко става, но акъла ми и двете ми ръце са безценни. Обичам, колегите си и клиентите си, за мен е удоволствие да се развивам. Обаче в защита на авторката искам да кажа, че майка ми беше домакиня и благодаря за безценното време прекрано с мен.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 59242befb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

39.   35, работата вкъщи отдавна не е това, което са вършили прапрабабите ни. Сега има уреди. Работата се състои до ходене до магазина, пускане на пералня и прахосмукачка, готвене за два часа и това е. Останалото време- фейсбук, кафенца, сериали и молове. Виж, нашите прапрабаби са домакинствали- ръчно пране на реката, готвене без сумати уреди, метене, миене, шиене и плетене. Като включваме и работа на нивата, животните. Плюс гледане на деца.
Мързелива е българката. Който е оставал без работа, знае каква скука и депресия е. Колко подтиска и омръзва. За да искаш доброволно години да караш така, просто си мързелив.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 35c7022016
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

40.   Не разбирам защо смяташ, че като си онаследила нещо, което реално не си се блъскала да заработиш нито с мозък или с физически труд, всеки трябва да ти прави евала и от какъв зор трябва да си разправяш историите на всеки? Като се смяташ за толкова успяла, пиши си автобиография и пускай. Тъкмо ще видиш колко му е на някой до теб. Липсата на цели явно не се отразява добре на психиката, а наглостта на човекоподобните в тази жалка държавичка няма граници.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 538c86ab52
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   Имаш скучен и тъп живот. Затова си решила да се самозалъгваш, че някой от обкръжението ти ти завижда. Така се чувстваш малко по-добре. А хората ако не те срещнат едва ли се сещат за теб, че дремеш по цял ден затворена между четири стени. Те са в движение, работят, учат, развиват се, срещат нови хора... Ти си като бабичка. Нямаш планове за бъдещето, нямаш цели, нямаш амбиции. Разчиташ че една селска къща да те храни до живот. Не разбирам как някой може доброволно да се подложи на такъв домашен арест.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 482944664b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   Живей си скучния живот и не търси одобрение. Ти си си го избрала. Явно си интроверт и повече ти допада обкръжението на мебелите, отколкото на хората.
За екстровертите висенето вкъщи е като затвор.
Екстроверт

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2d738c068a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

43.   Егати комедията сте коментиращите. Щом нямала работа, значи задължително седи по цял ден във фейса авторката, така ли?

Да ви имам липсата на въображение и живец. Нищо чудно че сте толкова озлобени, щом дотам ви стига акъла. Вие да не би да правите нещо много специално. Със сигурност са много пълни животите ви щом идвате да си излеете жлъчта в сподели?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2bd15ac7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   "Помагах им, докато бяха стари и болни, режех им ноктите на краката, къпех ги, готвех им, чистех. Никога дори не съм се замисляла за наследство и какво ще ми оставят, а и как дори да предположа, че ще има нещо за мен, като по това време имаха два живи сина (дядо ми и брат му, Бог да го прости) и баща ми и чичо ми. "

Заработила си го е - колко от вас се грижат за някого така без да са си направили сметката да получат нещо? Но е възхитително колко злоба се излива тук - можем да заместим руския газ, ако намерим начин да правим ток от злоба.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 38fffbe271
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   Аз пък се чудя, щом няма за какво да и се завижда на авторката, защо е нужно да я засипват с лоши и пренебрежителни погледи, подмятания и т. н. Че и живота и бил скучен, видиш ли... Не е лошо най-после хората в тая държава да се научим да не осъждаме. И не е задължително да си навираме отношението и разбиранията за живота по такъв пасивно-агресивен начин. Ако не ти харесва и не застрашава твоя или на други хора живот, не накърнява нечие достойнство, самочувствие и т. н., подмини. Или може би пък някои имат подсъзнателна нужда да си изчеткат егото, че видиш ли, те са по-добри.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 57e00356e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   В заключение ще кажа само, че ако работеше, можеше вече да има поне още един имот, който да отдава под наем, но авторката не е амбициозна и няма желание да създава, удовлетворява я само да бъде поддържащ фактор.
Рентиер не е човек, който отдава един-единствен имот под наем, а който отдава много имоти.
Авторката си мисли, че братовчедка й и завижда, не, братовчедката е от хората, които се презастраховат и не разчитат на едно-единствено нещо, затова е описала негативна алтернатива.
На хора, които не работят, не се полага пенсия.
Когато остарее, авторката ще има нужда от скъпи лекарства, за да се поддържа, тогава ще разбере, че близките й не са й завиждали...

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dc4e3af096
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   45, откога изказването на мнение е злоба? Тя пита, хората отговарят. Или само хвалебствия и окуражавания се броят за мнение?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0bf4a80cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Здравейте, номер 10 съм. Чудех се дали да пиша пак ама айде да се доуточня. Не ме разбирайте погрешно. Имам 16 години трудов стаж. Магистратура и два езика. Професията ми е добре платена и докато работех взимах повече пари от съпруга ми. Разбира се, че пак ще си търся работа. Написах мнението си просто, защото си разсъждавам върху нещата от живота. Винаги съм била кариеристка и едва когато си останах в къщи осъзнах каква глупост е било това. Най-големите успехи семейно сме постигнали едва като спрях да работя. Как стана това не знам. Може би, защото имахме повече възможност да работим за себе си и да облагодетелстваме себе си, а не някой друг. Доходите ни са същите както, когато работех, но сега ги изкарва сам мъжът ми. В момента, в който останах у дома и го освободих от всички битовизми той рязко дръпна нагоре. Много се гордея с него. Разходите ни обаче рязко паднаха. Сега се чудя къде е отивала разликата докато работех и дори нямахме дете и ето къде-вечеряне по ресторанти поне три пъти в седмицата и поръчване на готова храна, защото нямам време да готвя, а и не искам да ми се вмирисва косата на манджа. Големи разходи за скъпи дрехи, представителни за офис и химическо чистене и за двама ни. Постоянно ходене по козметици, фризьори и маникюристи за мен, защото нямам време да се справя сама вкъщи, а го мога, а е задължително в работата ми, защото е на високо ниво. Разходи за кафета, обеди и вечерни излизания с колегите, транспорт и най-вече давах по 150-200лв. За таксита на месец, защото не шофирам из софия и като бързам по работа към разни институции нямам време да се мотам по транспорт. Плащала съм ги от заплатата си. И като тегля чертата и видя ползата и просто се чудя за чий ми е това. Още повече, че аз не желая да живея този хай-левъл живот, а просто съдбата така ме е поставила. Аз искам да съм си домакиня, майка и съпруга. За да не ми се чудят, че не работя ще си търся нещо по-неангажиращо и ниско-платено, за да мога да си взимам детето рано и са си гледам семейството и къщата. Старата ми професия обаче е абсолютно несъвместима с това. Сега се сетих и за друг негатив-мъж ми има 34 дни отпуск и досега се скъсвахме да пътуваме, а аз не вярвам да намеря повече от 20 дни та и на този ни кеф ще се сложи край. Но както казвам-разсъждавам си просто.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f245b16931
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Номер 42, недей да квалифицираш качеството на живот на другите. Живота на интровертите със сигурност не е скучен защото те имат достатъчно богат и интересен вътрешен свят и едва ли имат нужда някой да ги забавлява. Имам такива приятели и ги харесвам и със сигурност имаме теми за разговор. Ако някой е интроверт, това не значи задължително, че живее затворен и няма приятели и хобита, не излиза, тъп е и е скучен и няма за какво да говори. Има хора с различни интереси- едни предпочитат да нищят клюките с приятели, да ходят по клубове, молове и т. н, а на други са им достатъчни и двама истински приятели, разходка в парка, екскурзия, да прочетат книга, да изгледат някой филм, да идат на изложба, представление... А и жената е написала, че има образование, значи едва ли е тъпачка. Пак ще го напиша, този път с главни букви: ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЪДИТЕ ЗА ЖИВОТА НА ХОРАТА ПО СВОЯ СОБСТВЕН. РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ИМА И ДРУГ ТИП ХОРА И ЧЕ Е ПРОЯВА НА АГРЕСИЯ ДА ГИ ОСЪЖДАТЕ И ДА НАТРАПВАТЕ СОБСТВЕНИТЕ СИ РАЗБИРАНИЯ ЗА ЖИВОТА. АКО НА ВАС НЕЩО ВИ Е ТЪПО И НЕ ГО РАЗБИРАТЕ, ВАШ ПРОБЛЕМ. НЕ МОЖЕ ВСЕКИ ДА Е КАТО ВАС, ВЕЛИК И НЕПОВТОРИМ.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 653c64a7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

51.   Хора, работата е с цел да се изкарват пари, повечето тук звучите сякаш работите, за да си запълвате времето. Както казах в коментар 20, намерете си интереси. Скучна била жената, мързелива била, интроверт била, по молове и кафета висяла. А вие сте сууупер интересни всички, от работа - вкъщи и обратното, сигурно дневният пазар за хляб и кисело мляко ви е най-голямото разнообразие, а очевидно хобито ви е плюене по другите.

 
  ...

1-50 от 111
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker