Бащата на детето ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бащата на детето ми
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1380 пъти
Здравейте. Има ли някакъв шанс да огранича род права на бащата на детето ми? Знам, че ще си кажете - тая за каква се мисли, но фактите са си факти, а името на бащата в акта за раждане е само в мой ущърб, тъй като му позволява да ме манипулира и ограничава. По никакъв начин не носи отговорнист като баща.
На бързо ще обясня
От 20 тия ден гледам сама детето
Имаше случей когато детето беше на 4 месеца в който " бащата " дойде и взе всички дрехи на детето, зашото той ги бил купувал. Остави го без никакви дрехи.
Тъй като т8й живее в Германия има и друго семейство две години и половина от 2019 до 2021 год не намери начин и време да си дойде да си види първородния син. За всички 4 години го е виждал м8же би 3 пъти.
Тъй като сегашния ми мъж живее в Германия исках с детето да отидем при него водихме дело , защото " бащата" две години се бори да не стигнем до Германия. Въпреки, че и той е там.
Искаше родителските права дори да останат забележете - не на него - а на майка му и баща му в БГ. Той дори не присъства на нито едно от заседанията.
Сега след като съда взе решение да заминем за Германия - имаме предварително изпълнение и сме вече тук - той пак се бори да се върнем в БГ, защото обжалва решението. Съда дори има становище, че той е несериозен и че не дава вяра, че не настройват детето срешу нас.
Защото и това го има - детето след срещите с тях е друго. Казва ми какво са говорили за нас и повярвайте ми - никак не са хубави.
Плаща ми издръжка, която вместо 400 лв, плаща 150
И на всипкото отгоре - след всички тези неща, както казах има право всяка 1ва и 3та седм да го взема и ме кара да ходя да прибирам детето всяа неделя. Т. е той го взема в петък , а аз в неделя което няма как да стане , защото не мога да пътувам 500 км два пъти в месеца - от скоро съм тук и нямам опита по пътищата, скоро ще почне да се стъмва по рано, предстои и зима!!! А и... мамка му - не трябва ли той да си организирва нещата, както му е удобно. И като си помисля, че до навършване на 18 год ще е така ми става лошо. Няма да издържа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 28824706a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Единственото, което можеш да направиш юридически е прекратяване на родителски права, т. е. води се, че само ти си родител. Става много трудно и само и единствено с доказване, че на детето се вреди емоционално и физически, което е трудно доказуемо, защото някои се опитват да го докажат без да е вярно. Например знам за такъв случаи ограничават майката, но тъй като тя прави опит за самоубийство докато малкото дете е в къщата и после идва линейка, самите власти я лишават от родителски права в полза на бащата. Не знам с точност ако ме полага грижи, възможно ли е да го издействаш, но само този начин ти гарантира юридическа свобода на теб и детето от него. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 314056278d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Бащата е длъжен да върне детето на адреса, от който го е взел (обратно предаване) и ти не си длъжна да пътуваш тези километри, освен ако не сте се споразумели изрично така в съда. Ако не ти го върне, се води отвличане. Обясни му тези неща. Заведи дело за неплащането на пълния размер на издръжката.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 33078cba10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей
Ако не е луд или в затвора няма как да му отнемеш правата да вижда детето, щом е осъден да плаща 400 лв а той плаща 150 лв просто завеждащ друго дело затова че не плаща цялата издръжка.
След като детето е присъдено на тебе значи той е длъжен да го взема от даден от теб адрес (например в Събота) и да го връща на същия адрес в Неделя, ако не го спазва завеждащ отново дело, най добре в едно общо дело да е всичко, колкото до дрешките на детето след като са при теб и са за детето неможе да ги вземе... просто доброволно ги е купил на детето, едва ли ще има касови бележки за тях.
Всичко това ще го принуди да бъде малко по отговорен а в твоя случай може би ще намали вижданията към детето, важното е да бъдеш безкомпромисна и ще го научиш да те уважава.... желая ти успех
М-41год.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 460b9ced1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ти ако го подкараш по немските закони... бедна му е фантазията.
Започни да го съдиш за увеличение на издръжка там, в Германия.
Той е длъжен да ти доведе детето обратно в домът ти. Изчаквай, ако не го доведе- звъниш директно в полицията и казваш, че бащата отказва да върне детето и гледай колко бързо ще го строят... или ще се придържа към закона, ще 8лаща немска издръжка или директно ще му блокират заплата и от там ще ти изплащат, че и в затвор може да го пратят.
Но ако и се случи да се обадиш полиция, че не ти връща детето, с това можеш да му отнемеш родителски права или да му наложат срещи с детето с присъстващ наблюдаващ по няколко часа.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d8718d1242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей
Надявам се да видиш отговора ми. Веднъж вече се случи да не го върне , отидохме в Полиция и познай - не можели нищо да направят. И така и стана ! Пръста си не мръднаха и се наложи ние със мъжът ми да шофираме 500 км.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c1f97e9fb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Като отидеш в полицията, оставяш писмена жалба и искаш номера под който ще заведат жалбата. С този номер после за пред съда имаш доказателство.
Колкото пъти откаже да докара детето, толкова пъти отиваш в полицията. С поне три номера на подадени жалби, завеждащ дело.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d8718d1242
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Да но... те не правят нищо. Разбираш ли? Виждат ми документите и казват, абсолютно нищо няма какво да направим. Дори не се стига до входиране на някакъв сигнал, жалба или каквото и да е.
А и така да е, както казваш да го дам.... той няма да го върне така или иначе - пак аз трябва да взема детето. НЯМАМ я тази възможност. Ако не го взема пък това означава, че остава при тях и едва ли не аз съм и решила така да бъде.
Някаква много тъпа ситуация!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8a7504926b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке хвани си адвокат и нещата ще се оправят, всичко което пишеш е в твоя полза

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 3248ce3cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Н 8 ми взе думите от пръстите:)
Наеми си адвокат. Има бг адвокати там, заклети към немско законодателство, потърси мнения и се консултирам. Вариант е също да попиташ в бг посолството за добър адвокат като обясниш ситуацията.
Всичко казано е в твоя полза.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d8718d1242
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Благодаря Ви.
Понеделник ще отида до закрила на детето и на адвокат. Вече бях на един... НО знаете ли... вече нямам на никой!!!
Днес ситуацията беше следната
По думите на адвокатката - пиша и казвам... или подписва документ в който се съгласява да върне детето или не му го давам.
Идва... давам му листа... човека решава, че ще влезе взлом в кооперацията ( със общ двор сме ), където живеят още поне 10 човека бура всички, крещи вика....
Викаме полиция... и едно, че дори и 1 евро не го глобиха, ами и ми казват, че е по добре да дам детето
Въпреки, че знаят положението. НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ!
ТРЯБВА ВИ СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ!
АМА НИЕ ИМАМЕ ТАКОВА ОТ 2018 ГОД... И СЕГА ОТ 2022 Г.
САМО, ЧЕ ТОВА ОТ 2022 ГОД същия галош го обжалва, щото две години се бори да не стигнем до тук! И щото съда се изказа доста рязко за неговото поведение. И че не прави нищо за да възтанови иначе разрушената си връзка с детето.
Трябва и тук дело.
И кво? Две години на вятъра! Хиляди левове на вятъра! И сега тук - в Германия отново съшото дело, по същото време?
И КВО?
Има закони в Германия ли?

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6996dd9f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   " И като си помисля, че до навършване на 18 год ще е така ми става лошо. Няма да издържа. " -къдно е за мислене, това се прави преди да действате. Никой не може да отнема бащинство, като ти е много трудно да си го отглеждаш, остави го на бащата, той е готов да се грижи за детето. Мисля, че ще е по добре за детето да се отгледа в мирна среда(при родителите на бащата), а не да се разнася като куфар!?

 
  ...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 26986a8f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Незнам дали може да му ограничителни родителските права.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 7433adcc7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Какви хиляди левове и какво чудо? Подкрепям номер 4.
Към авторката- правиш си Rechtsschutzversicherung. Отваряш нов случай при Немски адвокат и ако закъснее да ти върне дете, отиваш при полицията и правиш се на ощипана и правиш оплакване. Разбира се за да се оправиш ти трябва немски език. Най-добре веднага се запиши в немски курс и чети немските закони в Интернет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker