Виновен за... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Виновен за...
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1415 пъти
Мъж на 21. Студент трета година съм. Проблема е там, че се чувствам виновен за всичко което имам, всякаш не го заслужавам. Моите родители винаги са ми осигурявали всичко нужно за мен, гладен и без пари не съм оставал, също си имам кола. И това всичко е от тях, дори семестрите ми. Чувствам вина, в това трудно време че имам тези неща и не съм направил нищо за тях..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 45533be9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Ако си получавал всичко наготово, може би има причина. Защо не опиташ да намериш работа докато следваш? Така хем ще си по-малко зависим финансово от тях, хем няма да се чувстваш толкова виновен.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5064ad9d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ами, не трябва да изпитваш вина, по простата причина, че всеки се възползва от ресурсите, с които разполага. Освен това, съм забелязала, че това не продължава вечно. За това, гледай да ги оползотвориш правилно, а не като някое парвеню.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0aa1d6af11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако изпитваш вина за това, което имаш, винаги се намира някой, който да ти го отнеме. Щом съдбата чрез родителите ти или по друг начин ти предоставя ресурси или възможности, значи са предназначени за теб. Твои са, баслаждавай им се и бъди доволен, че ги имаш. Ще дойде време и ти ще започнеш да изкарваш пари.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1bcf19ab7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   И като чувстваш вина какво правиш? Освен да пуснеш тема тук? Като ти е толкова кофти, че получаваш всичко наготово, защо не си намериш работа, не излезеш на квартира и не си плащаш разходите сам? Много студенти го правят. Стиска ли ти да се пробваш?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 27f7d2d4bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Радвай се и бъди благодарен! В живота е така, не всички започват от нулата, това не е непременно несправедливо. Не се чувствай виновен, че получаваш средства за живот и образование от родителите си. Един ден ще започнеш и да даваш- на своето семейство и деца.
Не ми се струва добра идея да работиш, докато учиш, само защото трябва да ти е трудно, като на останалите. Освен това който учи и работи едновременно, нито учи, нито работи качествено. В някакъв момент може да се отделиш да живееш отделно, за си имаш свое лично пространство.
Горе главата, радвай се на родителите ти, че са успели хора и ти дават добър пример и добър старт в живота!

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 650f58e619
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ми като завършиш започни да работиш и се изнеси.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 00dc6213ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Родителите са длъжни да осигурят всичко това на едно дете. Те са те искали, те са те родили, те са длъжни да ти осигурят всичко каквото трябва, а ти от друга страна си длъжен да бъдеш единствено читав човек, тоест един свободен развиващ се съвестен човек. Децата нищо не дължат на родителите си. Избий си това погрешно масово внушение от главата, което трови хората. Самата вина, която чувстваш показва това, че си отровен от това погрешно внушение. Защото вината сама по себе си не съществува. Тя само тормози, защото е илюзия. Това, което си длъжен да направиш е да продължиш да правиш същото със следващото поколение, тоест с децата си, ако искаш да имаш деца. Защото и това не си длъжен да правиш - да имаш деца. Но ако искаш да ги имаш или ги имаш по случайност, то трябва да направиш същото което са направили родителите ти с теб при това от сърце и с обич. На родителите си дължиш грижа ако паднат тежко болни или в тежко финансово състояние, и то пак е ако искаш. Ако искаш сега им прави подаръци, просто им говори, радвай им се, ако искаш при това, защото не им дължиш нищо. Просто води съвсем нормални човешки разговори с тях, обменяйте мисли, идеи. Те също имат нужда да се развиват в някакви посоки. Твоите идеи, вече на възрастен човек, със сигурност могат да им да им бъдат полезни. А и те биха се радвали, предполагам, да видят, че техните грижи всъщност са изградили едно мислещо момче, щастливо, радостно, развиващо се, знаещо, можещо. Нищо друго. Но го прави естествено и не се насилвай да им показваш нещо специално. Има науки които ясно обясняват - дължиш да вложиш силите си и всички ресурси в следващото поколение, тоест напред, а не назад в предишното. Иначе объркваш реда, който цари в този свят. Все пак да си отнесеш с добро с родителите си е просто човещина. Освен това имаш родители, които са се погрижили за тебе, а имай предвид че това не е много често. Просто си късметлия. Бог е решил да е така. Радвай се и нищо повече. Не се чувствай виновен и заради другите, които нямат такива родители. Това си е техен път, техен Божи план и въобще няма нищо общо с тебе. И пак казвам - вината не съществува. Живей си живота и бъди щастлив и друго няма.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 00dc6213ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До номер 4. Говорите глупости. Стига сте потискали момчето и го насочвате в погрешни посоки.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ba888d7837
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 7, лека корекция: родителите са длъжни да осигурят на едно дете всичко, което те самите могат да му осигурят! Ако нямаш достатъчно пари, детето ти няма да учи в частно училище, да куфее на френската Ривиера, да прави околосветски пътешествия веднъж годишно и т. н., но и ти не си длъжен да му осигуриш тези конкретни неща. А да седнем и да натякваме на тези конкретни родители, че не са успели да го направят, е просто нелепо!

Авторе, вероятно си съвестен и чувствителен човек. Ако все пак смяташ, че има и друга причина, и сега можеш да се опиташ да помогнеш някак на родителите си, т. е. да намериш нещо, което им е нужно и ти би могъл да осигуриш, а после да им го осигуриш! Не говоря за пари или въобще за неща, които на този етап вероятно нямаш! Просто направи нещо мило за тях, някакъв жест! Или приеми, че им връщаш даденото като ги обичаш и ги караш да се гордеят с теб.

Е, ако постоянно ги вкарваш в срамни ситуации и не ги обичаш, тогава... наистина можеш да направи това-онова по въпроса! Не като задължение, а за да се почувстваш ти самия по-добре. Истинските родители обичат децата си каквито и да са, нямат нужда да им се доказваме и да им благодарим за всичко, което са направили. Обратното е вид дребнавост и говори зле за родителите, а не за децата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d43c81bd92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Всеки родител би осигурил възможно най-добър живот на детето си.
Радвай се на това, което имсш и го ползвай със здраве. На кикого не дължиш нищо и не бива да съжаляваш или да изпитваш вина към тези, които имат по-малко. Бъди сигурен, че на твое място те не биха мислили за теб.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 750812273c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няма от какво да чувстваш вина.
Имал си късмет да попаднеш на добри родители. Добрите родители винаги правят всичко възможно, за да са щастливи децата и нищо да не им липсва. Сега полагай усилия да се развиваш, за да може един ден и ти да осигуряваш най-доброто на твоите деца.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b0c7884a64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не се чувствай виновен. Родителите искат най-доброто за детето си. Ти не би ли искал най-доброто за своето дете.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker