Как бихте постъпили? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как бихте постъпили?
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1730 пъти
Здравейте, аз съм момче на 19 и искам да чуя най-различни мнения, затова пиша тук. Тази година бях абитуриент и сега продължавам в университет, та историята е следната. Родителите ми са разведени от около две години, а преди година майка ми замина в Англия с цел, да осигури по-добро бъдеще на мен и на нея, пари за образование и т. н. Аз живея при баба и дядо, с баща ми се виждаме, но той е отделно. Та те доста се караха и накрая решиха да се разделят, вече не си говорят, успяха да запазят добрият тон за абитуриентската, заради мен и организацията. Майка ми си дойде, всичко беше ок. Мина абитуриентската, в крайна сметка минаха и изпитите за приема в университета, приеха ме и тя беше щастлива и каза, че ще ми плати образованието и ще праща пари и винаги през ваканции ще ходя или тя ще идва. Покани ме, отидох при нея и ми каза че иска да ме запознае с един човек, с когото излизат от няколко месеца и искат да направят следваща стъпка и да живеят заедно. Изглежда, че са се прикривали няколко месеца, около 5-6 месеца, защо тя не ми каза, че излиза с някой, не е ли лъжа, според вас, стана ми криво. Той също е българин и не ми допада, изобщо не знам какво е харесала в него, има корем, а тя е финна и като застане до него има разлика. И говори толкова хубави неща за него, колко бил грижовен, колко бил мил, а аз нещо не го харесвам. Според вас, да се правя и да опитам да се сближа с него или направо да покажа, че не го харесвам, но пък рискувам майка ми да се разсърди. Някой имал ли е подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: a763007644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Майка ти не е длъжна да ти дава отчет с кого излиза. Докато не е сигурна, че връзката и ще е сериозна, за какво да ти казва или ти го представя? ! Изживяваш се едва ли не като неин баща или мъж, нямаш право. Ако имаш сериозно основание да не харесваш мъжът (че имал корем не е основание, важно е, че на нея не и пречи) сподели го с нея, ако не- уважи нейният избор.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: be188afcf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Представи си, че имаш гадже, което майка ти не харесва- ти какво би очаквал от нея? Да ти прави демонстрации, да ти саботира връзката, да се карате с приятелката заради това?
Мака ти не е длъжна на първия ден да ти докладва с кого се среща. Вероятно, не е била сигурна какво ще излезе от тази връзка. Ето, сега ти го представя. Ти не живееш с нея, няма да се виждаш всеки ден с него. Майка ти, ако е можела, е щяла да бъде с някой по-красив. Явно, това а й възможностите, за сега. После, не е задължително, да векува с него. Може да не потръгне съжителството и да дойде някой друг.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c235f3fd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти да не си на 5 години? Мисленето ти е детински глупаво. Нали майка ти е щастлива с него. Това е най-важното. А не дали човекът има корем. Защо ще разваляш щастието им? Толкова е трудно в днешно време да срещнеш добър човек. Майка ти го е намерила. Вместо да се радваш, че не е сама, а има човек, който й е опора ти търсиш под вола теле.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: b83c1f9e4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Вече си пораснал, можеш спокойно да и кажеш, че много не ти допада, но се опитай да видиш що за човек е, какви качества има. Не съди и не обвинявай никого за раздялата на родителите ти, така се е случило и такива неща се случват

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6c2373358d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Достатъчно голям си. Пълнолетен!
Не си длъжен да харесваш гаджето на майка си. Той ти е никакъв. Бай х@й, хванат от улицата. От него никога нищо няма да получиш. Даже може да стане така, че утре майка ти да престане да ти праща пари, защото на чичака с шкембето не му стигат за цигари и бира.
Много е важно да се научиш да казваш това, което мислиш. ОК, опитай да го опознаеш тоя тип що за птица е, но не чакай чудеса и не прави за чужд човек компромис със съвестта си. Като цяло, не чакай да излезе нещо добро за теб от цялата тази работа. Пък и... както писах в началото-достатъчно голям си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 61488e6fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Майка ти наистина не е длъжна да те уведомява с кого задоволява физиологичните си нужди, преди да е преценила, че тези отношения може да прерастнат в по-стабилна връзка. Дори мисля, че рано ти е казала.
Опитай се да се погледнеш отстрани и да прецениш, защо този човек не ти харесва. Ако има нещо притеснително като поведение, като характер, ако интуитивно надушваш, че той не е добър човек, че трябва да я предпазиш, по-добре й кажи.
Но може да усещаш всичко това заради ревност или само, защото това не е баща ти.
Що се отнася до корема на нейния приятел, макар и слаба, майка ти вероятно е към 50 г., а жените на тази възраст вече не разполагат с огромен избор, а повечето им връстници са именно чичковци с кореми, така че се налага да се правят компромиси.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 721230d0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора - Прочетох мненията ви и ще се опитам да продължа дискусията и ще е добре да водим комуникация и да слушам отговорите, защото сред вас има и по-големи, които биха дали съвет и мнение.
Така виждам, че се хващате затова, че съм написал, че има корем. Ами според вас не е ли минус. Имам предвид, че майка ми ходи на йога и прави упражнения и е финна, а той е такъв и не си пасват според мен затова го изтъкнах.
Страшно ме дразни, как и говори - миличка, котенце, патенце. И тя започва да се разнежва, понеже той се казва Атанас и му говори-Насенце, Насинко, милинко. Дразнещо е че се държат като влюбени тинейджъри, а пък са зрели хора, това се чудя?
А и правеше доста неща за да ме подразни, говореше понеже има малко по-голяма дъщеря, колко успяла била и колко реализирана, как била във Франция в голяма фирма и получавала голяма заплата и имала кариерно развитие, така го говореше, за да ме дразни, че едва ли не аз няма да стигна до там и че само тя е важна. Усещам лицемерно поведение може би. Не знам какво е харесала в него, как да разбера, как си пасват ми е много интересно. По принцип работи на добра работа и взима висока заплата, но не мога да разбера допирните им точки все още. Според мен са противоположности и как са събрали и паснали не знам. Затова и съм против, а и го смятам за лицемер, но ми е трудно за решение, защото ще се скараме с майка ми, а тя като го види и се размеква и е заслепена....

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c1c04f8ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, ти посочваш като негагив, нещо може би насочено към теб или пък не. Просто търсиш за какво да се хванеш май.
Държат се като тийн защото са влюбени. Влюбените обикновено са заслепени и виждат дори негативи като нещо "сладко".
На всички ни се е случвало. Все пак обаче, на този етап тя очевидно е щастлива с него. Приеми и подкрепи.
Ако имаш сериозни основания сега или в бъдеще да смяташ, че този човек може да навреди по какъвто и да е начин на майка ти, ще говориш с нея, но с ясни мотиви. Така изглежда несериозно, като да ревнуваш малко, може би искаш и да защитиш майка си, нормално е. Но не позволявай твоите към момента необосновани притеснения да хвърлят сянка върху щастието и, пък времето ще покаже.
За дъщеря си мисля, че по- скоро е искал да се похвали. Те, успехите са си нейни, но често родителите си приписваме успехите на децата ни като да са наши, гордостта ни минава граници понякога, прескача към токсичност дори- факт. Някои се усещаме на време и се спираме, разделяме те (децата ни) и ние ( родителите) като отделни личности, други още повече лягат върху успехите на децата си и изисквания даже да са отговорни за животът на родителите си.
Предполагам е мислел, че ще те впечатли все едно е негов, личен успех.
Ясно е, че имаш покровителствено отношение към майка си. Това е пък е обратният вариант на горе посоченият, когато родителите се идентифицираме с успехите на децата ни.
Ако се случи във времето нещо, което да отнеме усмивката и влюбеният и поглед- ти ще го видиш със сигурност. Тогава ако заслужава оня с шкембето- набий му табаните.
Сега тя е щастлива, бъди и ти щастлив за нея.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 721230d0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 9. На тази възраст да се държат като влюбени е смешно. Да ревнувам? Не е ли по-добре сега да кажа всичко, вместо да се правя на лицемер, а и колкото по-рано бъде разкрит по-добре. За дъщеря си, това което си написала го разбрах, но не звучеше по този начин. Сега се гласят да идват за две седмици в България. Как ще го изтърпя. Понеже усещам, че май сте зрял човек и мислите адекватно, опитвам се да разбера какво е харесала в него, като според мен не си пасват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: efa973f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има някои неща, които не може да се разберат. По някой път точно противоположностите се привличат, а и може и сексуално да си пасват, защото ако не била щастлива и после ако открие точния човек, има достатъчно енергия и точно в тази възраст.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 38f115035d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторе, като не ти харесва майка ти какво прави и с кого, кажи ѝ го, но и не търси пари от нея. Хващай се на работа и се издържай сам или търси помощ от баща си - нали и той ти е родител.
В крайна сметка си пълнолетен, не са ти длъжни с нищо повече. Както не са длъжни и да те питат какво да правят в личния си живот. Порасни и се дръж като голям човек, не като сърдито момченце.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4699896f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ревнив, собственически настроен син. Явно майката трябва да стане монахиня, да си окачи пояс и да се оключи... Едипов комплекс. Мамини синчета навсякъде.
Що не искаш да си има някого? Да ти седи до задника, да те дондурка до пенсия.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: efa973f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Автор
Номер 12, много грешно мислене имаш. Значи според теб да имаш дете е задължение и като навърши 18 трябва да го зарежеш ли? Ами не, твой дълг е да го изучиш, да му осигуриш добра среда и да се реализира успешно, съответно да има хубава работа, да създаде семейство и т. н. Аз с майка ми се разбирам, само с нейния не мога. Все си знае неговото и е пълен комплексар. В един момент ми се мазни в друг се опитва да се налага. Явно има раздвоение на личността. Аз съм и го казал, че не е за нея тоя, тя само се опитва да ме сближава с него, ама няма да стане.
А номер 13 ти как така слагаш квалификации на хора без да ги познаваш???

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a6627cd549
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Автор
Здравейте отново. Мина известно време и реших отново да пиша тук. Нещата си продължават както бяха, с майка ми се чуваме, но с него много не си говоря. Сега за празниците щяли да се прибират и майка ми иска да сме заедно. Как да го изтърпя две седмици и то точно през този период в годината в който трябва да сме щастливи и със семейството, аз може би ще се чувствам нещастен и изнервен. Майка ми продължава да държи на него и да не ме слуша....

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 83367cec3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   ??? "Майка ми продължава да държи на него и да не ме слуша"
Втрещи ме с това, авторе! Какво е това собственическо чувсто над майка ти? Твоето отива на нужда от психолог.
Станал си токсичен за майка си и за теб. Помисли си добре и потърси помощ докато можеш...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 56c8644892
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 16, комплексар. Не квалифицирай хора, които не познаваш. По-добре да мълчиш, отколкото да кажеш мега тъпотия.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bb36903e77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторе, в цялото ти писание се чете само аз това, аз онова, аз харесвам, аз не харесвам... все аз, аз, аз. А къде остана майка ти в картинката? Или нейното щастие няма значение, защото ти не харесваш някого?
Предполагам обичаш майка си и искаш да е щастлива. Тогава защо се опитваш да разбиеш щастието й? Не е ли малко егоистично? Та ти дори не живееш с този човек. Ще го видиш веднъж за празниците, чудо голямо!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6175cf071a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Здравейте, отново съм аз
Майка ми ме покани при тях в Лондон, малко на гости и да се видим, а и иска да направи едно събиране с мен и приятеля й, тъй като сега в края на месеца става една година от както са заедно. Та въпроса ми е, какво да им подаря за годишнината, нямам си идея и реших тук да ви пиша, все пак не е хубаво да ходя с празни ръце.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8a0b9dfb62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Хвани се поработи. Майка ти е отишла да изкара пари, че да полежаваш 5 години. Знаеш ли колко е хубав живота в Англия? Нормално да търси утеха. Сигурно е от тези, които в Петък като вземат заработените пари и отиват веднага преводи да правят. Познавам много жени, които си съсипаха здравето или им изпадаха зъбите от нерви, счупиха си краката и ръцете да блъскат за да осигурят балове, сватби, жилища или джобни на 30 годишни дечица. И сигурно баба ти готви. Има право на щастие. Дръж се любезно и уважавай избора и. Никой не те кара да ставате приятели с избранника. И може вече да си хванеш пътя, дс минеш задочно и да порабитваш.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: b7337766c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторе, те не са женени, че да им подаряваш общ подарък. Може изобщо да не издържат още много, но щом държиш да подаряваш, ето няколко варианта:
- Вино, бонбони, саксия с цвете.
- 4 порцеланови чаши, които даьстават за чай, капучино или дълго кафе.
- Поднос/табла с крачета за сервиране на закуска в леглото
- комплект чаршафи

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 6175cf071a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Автор
21, благодаря ти за идеите, ще помисля. Правя го заради майка ми и че не е много удобно да ходя с празни ръце все пак, да покажа малко уважение и то към нея най-вече.
По принцип само на женени ли се подарява? Ами на двойки? Както и да е, а интересно какво те кара да мислиш, че може и да не са заедно много. Така като ги гледам нямат намерение скоро да се разделят, уж много се обичали и си пасвали.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 461f6a8ec6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Поредното мамино синче. Майка ти е отишла в чужбина да се трепе за теб а ти се изявява като покровител. Спри да мислиш за връзката на майка си а си хване гадже. Явно от липса на нещо изперкваш. Не го харесвал защото имал корем. Толкова ли е важен външният вид на човек. По-важно е как се разбират хората.
Майка ти е изчакаме да завърши да мине абитуриенския ти бал, изпитите ти и тогава да ти каже за връзката си, изчакала е правилния момент. Била е права да крие щом така реагираш. Майка ти има право на щастие спри да ревнува. Ако мъжът е лицемерен това е друго би било разбираемо да искаш да защитиш майка си.
По-добре нищо не подарявай не бъди лицемер кажи на майка си, че не го харесваш и готово.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker