Най-добрия ми приятел и гаджето му. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Най-добрия ми приятел и гаджето му.
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1557 пъти
Здравейте! Преди основния проблем малко предистория. Нека наречем най-добрия ми приятел - Тео. Познаваме се от 15 години, тоест от малки. Сега аз съм на 20, той на 22. Винаги сме били супер близки. Смятам себе си за интелигентен човек, но той е 2 пъти по-умен, имаме общо интереси, хобита, любов към колите, медицината, киното. Той е от хората, които са рядкост. Никога не съм имала чувства към него, нито той към мен. Убедена съм в това, тъй като той е до болка искрен. Казвал ми е сума неща, които един човек не би казал в нормални условия, ако харесва някого. От друга страна е и страшен женкар. Имал е 3 по- дълготрайни връзки по около година, последната беше 2 години. Имал е безброй забивки в дискотеките. С всичките му приятелки сме се разбирали, с последната дори и сега сме приятелки. Аз също съм имала няколко гаджета, и в момента имам приятел от почти 8 месеца. Винаги Тео се е старал да бъде в добри отношения с гаджетата ми, той е този, който се старае да пази добрия тон. Казвам всичко това, за да няма неща от типа "той иска секс с теб, влюбен е" и тн. Общо взето наистина сме от редките случаи, при които са просто приятели, може би, защото сме приятели от много малки, не знам точната причина.
Както и да е, основния проблем е сегашната му приятелка. С нея е от 2 месеца, поне до колкото аз знам. Когато ни запозна видях, че ме гледаше не особено любезно, даде му зор и да си тръгват. Не ми се стори странно, все пак е нормално донякъде. Обаче винаги съм успявала да установя нормални приятелски отношения с гаджетата му и сме били чудесни в цялата ни компания от приятели. С тази сега обаче не се получи. Не е проблем, разбирам я, наистина. Пречи ми това, че той е супер влюбен и тя го върти на малкия си пръст. Вече не му позволява да се виждаме, че дори и да чатим. А откровено казано ми е криво. Не сме се виждали от 3 седмици, не сме говорили от 2. Вижда съобщенията ми, но не им отговаря.
Тъпото е, че общите ни приятели забелязват, че не се виждаме и ми споделят разни неща. Очевидно Тео се е променил заради нея. И те го забелязват, твърдят, че не му влия добре. Освен да си харчи парите по нея друго не правели заедно. Бил зарязал всичките си хобита и само с нея се движел. Това не са мои наблюдения, знам го от приятели, пак казвам.
Криво ми е. Наистина го цена, чувствам се сякаш брат ми ми е сърдит. Приятелството ни е едно от най - важните за мен.
В крайна сметка, ако вярва, че тя е момичето за него, аз няма да се бъркам, готова съм да прекратим отношения дори. Не мисля лошо на приятелите си, искам ги до един щастливи.
Но не ми се иска да губя най-дългогодишния си приятел, заради използвачка.
Как да постъпя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: de98bb6ba5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Човекът е бил във френдзоната дълги години. Това, че ти си гледала на него като безполово или на приятелка, не значи, че не те е искал. Просто не си му позволявала. Не е обратен, така че няма как да е нямал желания. Просто за теб е дружка, или си го смятала за грозен.
Пречи ти, че е супер влюбен, защото го харесваш. Затова и завиждаш на приятелката и броиш колко давал за нея. Приателство между хетеро мъж и жена няма. Просто единия не дава. Остави го да си живее живота. Докато му висиш като френдка на врата, жена няма да завърже за сериозна връзка. Има разлика между излизания по двойки и вашата странна тройка. Не очаквай друга жена да е във възторг от такива отношения.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7d71829402
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Била съм в подобна позиция, знам за какво говориш. При мен в крайна сметка гаджето на най- добрият ми приятел беше стигнала до абсурди като да ме обижда пред него без да ме познава, да си измисля интриги, които просто нямаше как да минат защото той ме познава от дете и знае, че съм от изключенията - крайно, брутално откровени хора. Тоест, никога не бих, то и не мога, да плета паяжини зад гърба на който и да е.
Та, накрая той сам я нарита.
Щом ти вижда обаче съобщения и не отговаря... според мен остави нещата да се развият от само себе си. Тя сама ще се издъни щом е от тези обсебващи. Веднъж решила, че си отстранена (манипулаторите винаги отстраняват първо най близките роднини и приятели на другият) ще продължи с други хора, ще опита да го ограничи от други контакти, лично време, хобита т. н и в крайна сметка ако той пък не е съвсем зависим емоционално, сам ще стигне до верните изводи.
Ти си приятелка, подкрепи го и си трай. Нали има и други приятели, които казваш, че виждат какво се случва. Ако някой нещо ще му насочва вниманието да си отваря очите и да види, в тази ситуация е най- добре да е някой от мъжете. С теб тя винаги ще се опре на "тя има други намерения към теб" докато с мъжете приятели по- трудно ще измисли мотив.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: db97a68287
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Остави момчето да изживее връзката си на спокойствие. Какво все се натискаш да бъдеш близо до приятелките му. Намери си гадже, излез с приятелки и остави Тео да се радва на новата си връзка.
Ти каква ще си там - рефер, наблюдател, съветник, клюкарка.
Нямаш ли си други приятели и други занимания, та си се вкопчила в момчето? Или всъщност тайно го желаеш, но си изтласкала желанието дълбоко в подсъзнанието.
Жена съм

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c37737b0cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   И защо да е използвачка? Той собствените си пари ще си ги харчи когато, с който и както намери за добре. Това, че тя не те харесва и евентуално ревнува от теб не е нищо невероятно. Човекът е влюбен най-вероятно и просто забравя за всичко останало. Ами остави го намира. До един момент долу горе те разбирах, но с епитета "използвачка" за момиче, което не познаваш, мен лично ме загуби.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7058de12dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Някога се запознахме с едно момиче на купон... Имаше искри почти се целунахме, но ни развалиха момента. После тя ме покани в нейния град. Гостувах и цяла седмица, лягахме си заедно, гушкахме се, но някак я нямаше искрата за нещо повече. Това го казвам за да е ясно, че не сме приятели от деца. Останахме си приятели. Тя се ожени, разведе и тн... Аз бях до нея макар и не буквално, и помагах с каквото мога за да излезе от дупката в която беше попаднала. Споделяхме си всичко и добро и лошо и неща които обикновено не се обясняват на хора от другия пол. И така с години. Аз не съм крил от нея че излизам с момичета, нито тя от мен, че когато има кой да гледа детето излиза с мъже. Тоест водехме си нормален живот и си бяхме само приятели. Споделих и когато се запознах с жена ми, че изглежда тя е момичето... Тя беше много щастлива. Тогава по абсолютно моя инициатива предложих на гаджето ми (понастоящем съпруга) да изчезнем до колкото е възможно и да си живеем живота. Аз зарязах моите познати, а тя нейните и се преместихме в друг град. Това колкото и егоистично да звучи свали огромен товар от плещите ни и ни осигури много спокоен живот. ( Приятелите ни не струваха) Когато имате свестни хора до себе си определено не е хубаво да ги губите. Минаха доста години и подновихме контакт с моята позната. Беше ми интересно как е. Разказа ми за живота си. Каза че се е чувствала много кофти когато изчезнах без да кажа и дума. Че не е знаела дали става въпрос за ревност, или ме е обидила с нещо и тн... Казах и истината. Чуваме се от време на време и така.
Извода е че може изобщо да няма проблеми са теб или с гаджето си. Без никакви триъгълници и тн... Просто да е решил да промени живота си.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 03d7d1ee32
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, никоя не е длъжна да те харесва и да е близка с теб само защото си приятелка с гаджето ѝ. В любовните отношения където са двама третият е излишен- в случая ти. Ако въпросният се ожени, примерно, ти и в семейството му ли ще се буташ? В комплект с него ли вървиш?
Какво ще прави със живота си, с хобитата си и с парите си въпросният не е работа на теб и на компанията ви. Решавайте си вашите проблеми и оставете човека намира. Сама пишеш, че не искаш да се бъркаш, ами недей! Отдръпни се. Нали си имаш гадже, занимавай се с него.
Това, което го пише №2 ни се случи с мъжа ми- всичките ми приятелки и неговите приятели бяха против връзката ни, но не успяха да ни разделят. Сега ние сме семейство с деца, живеем добре. И имаме други приятели.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ef39dad56f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Авторке, жените една друга се приемат като конкуренция. Тя те възприема като конкурентка за Тео, а ти нея - като конкурентка за вниманието му. Свикнала си дори без гадже да получаваш мъжко внимание от него и сега ти липсва. Нищо лично, но повечето ти оплаквания са свързани именно със загубата на това внимание и тук-там се добавят харчовете на пари и хобитата му! Хобитата се променят през живота, парите човек ги харчи за каквото реши и едва ли можеш да си наясно дали го карат или сам решава да харчи. Някои си купуват златни тоалетни без да ги е карала приятелката им, така че и по-лоши неща са правени с пари!

А и да ти кажа ако аз чуя, че гаджето ми има приятел мъж, няма да съм доволен. Както и евентуалното ми гадже едва ли ще си умира от кеф да я запозная с "най-добрата ми приятелка от 15 години насам", която е жена. Изключение от правилото е, ако приятелят/приятелката е с хомо наклонности. При вас явно няма такова нещо. Детството отмина, възрастните не се сприятеляват на кръстосан принцип! Намери си ПРИЯТЕЛКИ, а не ПРИЯТЕЛИ! Спри да си това, което в други теми наричат "контролиращата свекърва", т. е. субектът, който е част от всяка негова връзка без да има причина да е там! Току-виж той най-накрая завърже трайна връзка, а и ти намериш някого!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0afa964441
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, изобщо не обръщай внимание на тези които говорят че приятелят ти е бил във френдзоната, че не е възможно реално приятелство межу мъж и жена и т. н. Тези които мислят така (99% от хората, общо взето) просто не са имали щастието да се радват на едно ИСКРЕНО приятелство между мъж и жена. Аз си мисля че ако човек има удовлетворяващ сексуален живот, не му е само секс в главата и не мисли да изчука всеки срещнат. Когато сексуално си ОК наистина започваш да цениш останалите заради това, което внасят в твоя живот (хармония, спокойствие, опора, познание) и представяш да ги оценяваш като евентуални сексуални партньори.

С най-добрия ми приятел вече 16 години се познаваме, с разликата че вече сме на 30 и да, разбирам че ти е кофти, защото за теб е като брат. С моя никога не се e случвало да не си говорим заради гаджета. Ако е имало такива периоди на по-рядко чуване/виждане то е било заради работа или пътуване. Иначе с гаджетата не сме имали проблеми но нито той е бил приятел с моите нито аз с неговите. Просто е имало уважение и така. И мисля че това е по-разумен вариант. Трудно е да накараш гаджето да се разбира с най-добрата ти приятелка. Едно гадже, било то мъж или жена, най-вероятно ще те ревнува ако се виждате с приятел от противоположния пол насаме. Това е защото както споменах, хората не вярват в искреното приятелство между мъж и жена, винаги подозират че "има нещо друго". И в следствие на това или ще кажат в прав текст на половинката си "не искам да се виждаш повече с него/нея", или всячески ще се опитат да направят така че да не се виждате. А отделно жените обикновено се възприемат като конкурентки и съпернички, а и при мъжете се получава същото.

Съветвам те да не настояваш да говориш с твоя приятел. Виж, ако цени твоето приятелство и им достатъчно акъл да не се оставя гаджето да го манипулира и разиграва, ще се усети след известно време и тази ситуация няма да продължи дълго.

Лично аз съм била свидетел на това как един мъж блокира цялата си група дългогодишни приятели МЪЖЕ само защото гаджето казало че са лоша компания. Беше изчезнал от полезрението на всички в продължение на няколко месеца. В последствие се оказа че се е върнал след около половин година отсъствие. Гаджето го държала изолиран от всякакъв вид социален живот, дори му счупила телефона и му ударила шамар една вечер когато той се осмелил да и противоречи. На всичкото отгоре въпросната мадама беше адски грозна, та за всички беше мистерия какво точно беше видял той в нея. В крайна сметка му дойде акъла в главата и я заряза. Но беше малък тогава, на 19-20 да е бил. Сега не се оставя да го третират така.

Та повярвай ми, един мъж трябва да е голям загубеняк за да се остави някоя си да му забранява да си чати с приятели, а и на всичкото отгоре да харчи сума ти пари. Още сте много млади, ще му мине. Аз съм на мнение че когато обичаш даден човек, не се опитваш да го откъснеш от неговата среда а се приспособяваш към нея. Но за целта трябва да си вече по-зрял, на 20 всички сте твърде млади.

Между другото аз никога не бих зарязала дългогодишно приятелство заради гадже. Ако един мъж ми каже че не му харесва факта че най-добрия ми приятел е мъж, прав му път. Доброто приятелство е за цял живот. А връзките дойдат и заминат. И ако една връзка наистина си заслужава, то този човек би поставил щастието на половинката си на първо място.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d9d34884be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   8, жените си мислите, че мъжете са ви като приятелки и им доставя удоволствие да ги моткате цял живот като другарки. Освен, ако не е обратен. Или те има за ужасно грозна и антисекси.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bfdbf44757
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Някакви такива коментари като на номера 7 и 9 ме разочароват от собствения ми пол (мъж на 54 съм). Имам няколко близки приятелки, никога не съм имал никакви намерения към тях. Те към мен най - вероятно също, тъй като без гаджета не са оставали. Приятелската ни компания е голяма, и мъже и жени сме, отдавна вече и като семейства. Няма нищо по - хубаво от това да си с приятели от години и просто да знаеш, че за теб биха направили и невъзможното.

Не играя роля на "приятелка" за мрънкане и клюки, нито съм обратен. Наистина съм много разочарован от това, че изкарват нас, мъжете като безмозъчни ебачи на всичко дето мърда. И то има и мъже, които го твърдят. Що за хора сте вие? Без извинение за изразите. Не всички мислим с долните глави, някои ценим хората като хора.
До авторката - не го мисли много. Ако ти е наистина приятел ще оцени, това което си правила за него през годините, както и общите ви спомени и преживявания. В момента или е яко манипулиран, или влюбен до уши. Изчакай и виж сама. Времето ще покаже. Ако все пак реши да забрави приятелството си с теб и с компанията ви, зарежи. Радвай се на това, че си мисли, че е щастлив и така. Друго не знам какво да ти кажа. Стискам палци всичко да е наред

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ddb2a06f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 8, а ако тоя мъж вместо да ти каже да зарежеш твоето "бести", си доведе своята най-добра приятелка от не знам си колко години? Защото доста често нежният пол иска едни неща за себе си, но същите при мъжете се критикуват с невиждана ярост. Та свикнах да съм мнителен към подобни мнения и да ги подлагам на допълнителна проверка!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d9d34884be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   10, ти май не четеш, че я дразни колко давал, колко бил влюбен. Това дали не е, защото го харесва, но понеже е бил във фредзоната от детската градина за нея е мъж чак когато се окаже, че отделя внимание на друга и то сериозно. Има разлика между излизания в компании и моткане на двойка с някаква френдка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bdea0b27fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, разбра ли защо манипулатори и несигурни в себе си ревнивци първо отстраняват приятелите? !

Н 2

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: de22d9b5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Гаджето му е обсебващ човек то си личи. Днес ще му забрани да общува с приятелите утре с майка му после с брат му и сестра му.
Авторката и приятеля й са приятели от деца нормално е да поддържат отношения. И то без да става дума за секс.
Как Авторката е била с другите му приятелки а с тази не може защото е ревнива.
Той ако реши да й изневери ще го направи и с друга не непременно с Авторката. Ревнивите са болни хора.
Проблемът е че тя няма доверие на Гаджето си.

Повечето хора мислят само за секс затова им е странно Как може да има приятелство между мъж и жена.
Онази му харчи парите ужас.


Разбирам автора да иска да прекратят отношения ама Онази.

 
  ...
преди: 10 месеца, 11 дни
hash: 9c9a6344bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Остави го намира. Нямаш работа в момента там.
Ревнуваш, а нали уж си само приятелка.
Когато изживее връзката си сам ще те потърси.
Не можеш да даваш юнения и оценки.
Аз лично ме вярвам в приятелсъво между мъж и жена, освен ако жената не е много грозна, дебела или има друг физически недостатък. Има само още една възможност за такова приятелство и ъова е напълно изчерпсна и консумирана до втръсване сексуална връзка. След като вашата не е нито един от двата варианта, се оттегли без всякакви претенции и коментари.
Не може да коментираш жената, в която е влюбен, защото ти ще си тази, която ще бъде изритана от живота му.
Харесва ли ти или не, когато някой е влюбен, приятелите са на заден план.
Освен това разсъждаваш твърде наивно, че това ще е жената на живота му. Нали бил женкар. Женкарите се женят късно, след 40, дори след 45 години, ако изобщо се оженят. Та, ще му мине и тази любов през сърцето и ще замине...
А ти е редно най-после да признаеш, че всъщност искаш много повече от приятелство...

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: de22d9b5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защо пък да не може да коментира жената в която е влюбен.
Има свобода на словото.

 
  ...
преди: 10 месеца, 10 дни
hash: b3ab1d2014
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   И аз много не вярвам в приятелството между мъж и жена, винаги единият в даден момент очаква повече. И аз мислех, че имам приятел, с когото да си споделяме различни неща, докато не разбрах, че той е влюбен в мен.

До авторката - аз също в началото на нова връзка няма да изгарям от ентусиазъм да излизаме заедно с приятелка на гаджето ми и той да си пише често с нея, и не, не съм ревнива. А това, че си харчи парите по това момиче, също не е твоя работа, макар привидно да изглежда, че си загрижена за него да не бъде използван.

Ж 46

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker