Майка ми смята, че съм неблагодарна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми смята, че съм неблагодарна
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 1426 пъти
Ще гледам да е възможно най-кратко. Нашите са се развели като съм била на 5. Майка ми взела брат ми а мен зарязла на баща ми. Той пък ме остави да живея при баба и дядо и си намери друга жена. Живяла съм и с баща ми и втората му жена, и с общото им дете. С едно изречение-тя се постара да ми покаже, че не съм желана в бащиния си дом. През това време( около 15-17 години) майка ми ме е виждала няколко пъти. Не съм усетила някакъв особен интерес. Започнах по моя инициатива да ходя при брат ми а тя се държеше студено. Още помня една случка, когато ми се тросна, че съм си сипала повече ядене в чинията. След години брат ми се изнесе и се хвана с едно момиче. С майка ми си развалиха отношенията и оттогавя тя се промени към мен. Започна да ми прави подаръци, пари за коледа и за рожден ден и т. н Случи се за разбера че са я посъветвали да ме остави и тя очевидно се е съгласила. Случи се така че ми се удаде момент да и кажа как съм се чувствала, как съм живяла и т. н и че сега съм там защото съм и удобна. Тя заяви, че съм неблагодарна, понеже ми била дала каквото ми е дала. Нищо, че го е правила заради нейните си сметки.

Мислите ли, че съм неблагодарна, при положение, че толкова време не се сещаше, че има и друго дете. Да се поинтересува как съм, облечена, изкъпана, нахранена ли съм, да поговори с мен, да ме прегърне, да ме успокои, както правят майките. Сега единствено ме праща на психиатър заради тревожността ми, но нищо не казва по въпроса защо съм така. Вместо подкрепа разбрах само, че съм"откачалка" и "гълванячка".
Та, кажете, моля, вие какво мислите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: f2a768c6bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   То тя е за психиатър. Каква майка е, щом си дели децата? ! Не мисля, че сте длъжна с нещо, просто щото нищо не сте получила. Аз дори бих скъсала всякакъв контакт.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: a4ac24b7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Родителите много удобно използват факта, че са ти родители, за да манипулират децата по всякакъв начин. Само едно изречение да каже детето, че не се чувства добре или че има проблем и се почва, че си неблагодарен. Аз ако съм на твое място изобщо няма и да я търся. За какво да имам общо с човек, който ме е оставил ( освен, ако не е било наистина на живот и смърт).
Защо продължаваш да се тормозиш още с тия връзки. Гледай си живота и се спасявай. Ако иска да ти прави подаръци, нека ти прави.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7fe9a0f2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако всичко, което описваш е точно така, въпросът ти няма смисъл, защото отговорът е очевиден. Явно търсиш емоционална подкрепа, което е нещо правилно. Да започнем от там, какво мисли брат ти за цялата ситуация, как реагира и подкрепя ли те?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1dead56db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не си неблагодарна, а тя я безхаберница. Как може да зареже момичето си и да вземе момчето? Едно момиче има повече нужда от майка си и нейния опит в живота.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7ff9ec7d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не си неблагодарна, тя е човек, който не заслужава да бъде майка. Не и позволявай да те манипулира, като изкарва теб лошата. Когато е трябвало да е до теб те е заразала, а и с цялата си наглост ще хвърля вината върху теб. Не и се връзвай и им тегли една майна и на нея, и на баща ти.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 80d82a04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За твое добро, не искай повече обяснения, а се концентрирай в собствения си живот. Аз съм виждала баща си 1 път преди около 100 години. Не го търся, не му искам нищо, вероятно вече е починал. И мен ме отгледаха баба и дядо. Неговите обяснения/ извинения с нищо няма да ми помогнат в моя живот. Опитай да стабилизираш психиката си. Ако си непрекъснато гневна на майка си, не виждам как ще стане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: beec48b0e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Има такива родители.
Радвам се, че си успяла да й кажеш как се чувстваш. Дано да те е излушала, но едва ли е вникнала в думите ти и е разбрала какво е направила. Знай и разбери едно. Тя никога няма да се признае за виновна и да каже "Да, аз сгреших, съжалявам". Знам, че искаш да го чуеш, но няма.
Съжалявам за тревожността ти. Като цяло и аз бях там, където си ти сега. Съсредоточи се само върху себе си и твоя си живот и това ти да си добре! Не можем да променим мислите на хората и да ги убедим в нещо друго.
Майка ти е просто една глупачка. Ако имаш възможност, ходи на психолог и говори и изливай всичко. Много е важно!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9dc5eb7438
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Няма смисъл да поддържаш връзка с такива хора. Ако ще господ да я е посъветвал, що за майка оставя което и да е от децата си? Цялата работа изглежда че е взела брат ти и оставила теб на баща ти за да му прави гадно. Изобщо няма признаци за интерес към вас като деца.

Тямаш задължение да си благодарна за това че те е родила или още по-малко за подаръците които е направила за да купи одобрението ти. Изобщо кажи ѝ в прав текст че хората не се купуват с пари и подаръци и я отрежи от живота си.

За бащат ти и втората му жена... същата история. Съжалявам че си имала толкова трудно детство. Продължавай напред и гради живота си независимо от тях. Единствено може да поддържаш връзка с брат си, но не го оставяй да те убеждава че трябва да се разбираш с родителите си.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: ec8b002130
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Явно е разбрала, че брат ти няма да я дондурка на старини и решила да се обърне към с довода, че видиш ли тя ти е родител и си неблагодарна, ако не я дондуркаш. Кажи и, че е късно, либе, за китка. Когато е трябвало да се държи като родител, е пропуснала шанса си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1be9b8f9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   До номер 3, брат ми, доколкото знам, не е получил емоционално много повече от това, което аз получих от нея. Не съм сигурна, че му пука кой знае колко, за да ме подкрепя. Не поддържаме близки отношения вече.

Кото цяло, напоследък си спомних и осъзнах доста неща, които ми бяха мъгла преди. И страшно много съжалявам, че не послушах баба си, когато ми казваше очевидни истини. Дори се държах грубо с нея, защото отказвах да повярвам. Съжалявам и за това, жалко, че не мога да върна времето назад. Оказа се, че тя е била единствения човек, който го е грижа за мен.

Номер 5, баща ми почина преди 10 години. Просто имам много лоши спомени и не мога да ги преодолея. Тези дни често плача и ме е яд страшно много. Не мога да преглътна несправедливостта. Не мисля и че терапевт може да ми помогне.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 80d82a04f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти не можеш да преглътнеш собственото си его и както виждаш, страдаш заради това. Пусни миналото и гледай напред. Ти си се запънала, защото мислиш, че задължително е трябвало да получиш нещо. Да бъдем реалисти-ние не получаваме всичко, от което имаме нужда и смятаме, че ни се полага. Вече си голяма, разчитай на собствените си избори. Приеми, че на родители ти това е бил капацитета им. Толкова са могли, по една или друга причина. Сигурна съм, че от тяхна гледна точка нещата стоят по друг начин. И да си посипят главата с пепел, миналото не може да се промени. Като цяло, бъди благодарна за това което имаш, а не страдай за това, което нямаш. Има една много хубава мисъл " Бях нещастен, че нямам обувки, докато не срещнах човек без крака"

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 91f1b0ac96
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Принципно е много типично доведената майка да ненавижда чуждото дете. То не случайно "мащеха" е станало нарицателно. Аз също имам разведени родители, баща ми си направи също "ново семейство", и въпреки че не съм живял при него, ми е много ясно отношението на новата му жена към мен. Тя го настрои и ни развали дори вече лошите взаимоотношения. Жените са просто пословични с деленето на децата на мои и чужди, и ревността си към чуждите деца. Не се свинят открито да го показват и делят децата.

Това което ме озадачава в случая е, че това поведение го развива дори собствената ти майка, защото те е отделила навремето, най-вероятно да си разпределят работата по отглеждане с бащата ти. При което явно не те чувства като свое дете, говоря на биологично, дълбоко ниво.

Принципно всеки човек има нереално високо мнение за себе си, и ако кажеш на дори уж "добър родител" как нещата са изглеждали от твоя гледна точка, егото му ще остане силно засегнато дори при най-малата критика. Така че е нормално човешко поведение да ти кажат че ти не си наред, не те. Реалността на човешката природа...

В твоя случай, естествено пропастта между идеално и реално е огромна. Като родители, не са си свършили работата на дори елементарно ниво. Тоя проблем с мащехите трябва да го знае всеки мъж, но мъжете са обикновено слабата страна в една връзка (щото ги контролират в леглото) и са готови да си жертват и децата... Така че тая схема на вашите, изобщо не е пророботила за теб, и никакъв "психиатър" няма да оправи нещата. Ами гледай да се откъсваш от семейството си, защото няма да се променят. Проблемът естествено е, че живеем в свят, където и останалите не са стока, и много лесно можеш да попаднеш в друга лоша среда. Ако баба ти и дядо ти са още живи, по-добре при тях. Човешкият капитал много деградира последните 30-40 години.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 7aed0c1fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не си неблагодарна.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 7aed0c1fe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много жесток коментар номер 11. Защо да е егоист.
Да бе толкова са могли родителите й що за оправдание.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: d9366f0dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   В моето семейство и аз не съм имала емоционална или материална подкрепа. От 15 годишна почнах да работя, тогава загубих баща си. Нямах нито баба, нито дядо. Сестра ми ме остави гладна. Майка ми не се интересуваше и като станах на 18 отиде в Чужбина с нов мъж. Бях сама в студентските си години. Не знаех елементарни неща за отношенията между хората. Почти всичко научих покрай приятели, учители, работодатели... Сега простих на майка си и дори ѝ помагам. Гледам своя живот, имам занаят и се надявам да дам повече на своите деца, отколкото моите близки ми дадоха. Затова ти не се оставяй на майка ти да те манипулира. Тя съжалява и иска да изкупи греха си. Не я наранявай, но и не се оставяй да те обвинява. Гледай своя живот. И майка ти е гледала своя живот навремето! Учи и стани добра в нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 5 дни
hash: 14768d8f37
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не си неблагодарна, каквото е посяла това жъне сега! Къде е била през всички тези години когато си имала нужда от нея сетила се е зче има дъщеря след дъжд качулка. Мой приятел беше по същия начин с майка си първо беше оставила него и сестра му на баща им след развода после взе само нея и с години не се сещаше, че има син той беше на 12. След около 3 г. при наличие на живи роднини живееше в център от семеен тип, понеже баща му го гледаше в лоши условия и беше и алкохолик а онази с години не се сети, че има син. Веднага прекратявай връзка с тази жена, толкова години я е нямало в живота ти по -добре да я няма и сега!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker