Детето боледува често в детската градина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Детето боледува често в детската градина
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1894 пъти
Синът ми вече е на 3 години, и от както тръгна на ясла на 2 е абсолютно всеки месец болен почти през седмица. Не знам какво да правя излизах и отпуска и вече нямам платена. В безизходица съм. Нито да напусна нито да не напусна защото трябват и пари. Бабите работят и рядко да има коя да го гледа. Проблемът е че пускат болни деца и моя се заразява.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 21b2f4a635
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Може да има недостиг на разни витамини, минерали. Според мен му направете изследвания (кръвна картина), въпреки че смятате, че е заради другите деца

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d6b2e4b1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Постоянно е болен не защото го заразяват другите деца, а защото сте го изнежили до немай къде.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6f44683a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ситуацията с моето дете беше абсолютно същата. Време, за което дори не искам да си спомням. И двете баби бяха болни и починаха, когато детето беше на 1 и на 2 години. Никой-никога не е гледал детето освен мен. Беше ми много трудно. По-късно като стана на 4-5 г. съм оставяла детето за 2-3 часа срещу заплащане на една възрастна колежка, която се беше пенсиониралс, че да мога поне на някоя среща в офиса да присъствам, но това се е случвало 3-4 пъти за 2 години.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 407baa838b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ще свикне и мойте бяха така. Ето защо е хубаво да се гледат по-дълго вкъщи. Може да наемеш някоя жена да го гледа като е болен. Нека и бащата го гледа.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2a43a09b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всички са така и нищо не помага до 1-2 клас. И ние минахме през същия ад.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 52cef62a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Децата боледуват защото така си остават вкъщи, където искат да са. Децата знаят, че като боледуват им се обръща внимание и са вкъщи. Прочити повече по темата. Взимай болничен, защо отпуск. Намери някоя жена да го гледа, някоя баба, съседка.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f25d7a2338
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   2, интересно ми е ти колко дца си отгледал/а, че да говориш така. Ако пък си отгледал/а дете, което не е боледувало - честито, късметлия са. Но 90% нямат твоя късмет. Българите много обичат да съдят и раздават акъли, когато не им е на главата.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7f81589a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Вероятно няма дори да обърнете внимание на коментара на номер 2, но истината се крие там.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c79885c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Как може да си давате 2-годишните деца на ясла? Горките дечица... , раждате ги, а после първата ви работа е да мислите как да се отървете по някакъв начин от тях. Направо ги изпратете в някой интернат, че да може да си живеете живота

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f25d7a2338
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Номера като 2 и 9 са потресаващо неадекватни, да не кажа друга дума.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f7f4a1efad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   В детската градина лесно можеш да завъдиш въшки, защото често ги решат с един и същ гребен. Не си мисли, че някой се престарава с гледането на децата, та кой знае какво правят, докато леличките си лафят. Това включва всичко от бой до ровене в някакви гнусотии.

Колкото до заразяването - вероятно преди да отиде на градина не е контактувал много с деца, което би обяснило разликата в честотата на боледуване. Истината е, че така организма на децата гради имунната си система. Заразяваш се, боледуваш и придобиваш антитела. Практически колкото по-малко контакт с бацили е имал, толкова по-назад е с материала. Каквито и деца да пускат в градината, на тия години не е изненадващо да боледува.

Не знам какво можеш да направиш, щом няма кой да го гледа. Там, както е омешан с други деца, болестите ще са редовни. Иначе можеш да забавиш процеса в твоя полза, ако избягва деца, но пък като възрастен ще му е тегаво. Една шарка да я изкараш като възрастен е ад, докато при децата е поносимо. Любимият на медиите Ковид също щади децата и нямат особени проблеми с него. Не е оферта да го държиш изолиран от болести, но и ти не можеш да зарежеш работа. Най-доброто е да намериш някой, който и да е, за да помага с боледуванията му, а да си ходи на градина /иначе го лишаваш от добра имунна система като възрастен/. Бабите са извън картинката, но вероятно все някой може да се намери.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 175b447e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Като повечето родители с промити мозъци, и ти не схващаш, че т. н. "болест" е процес на тялото да се адаптира към средата. "Боледуването", особено като дете е най-нормалното нещо. Когато няма намесена външна химия, под формата на хапове и спринцовки, крайният ефект е, че израства един здрав човек. Колкото повече общува с други деца, по-добре. Това са НАУЧНИТЕ ФАКТИ.

В най-лошият случай:
а) родителите обгрижват детето си до такава степен, че го изнежват и имунната му система никога не се развива. Аз имам такъв братовчед. Постоянно болен, не на 3, а до 15, мама ходи да му сменя тениските като се поизпоти, малко да се позакашля се бие тревога и почва "лечение". Аз също съм бил от по-изнежваните деца, но не чак в такава степен. Спрях да боледувам когато попораснах и семейството ми изгуби контрола си над мен. Да чукам на дърво, не успяха да ме съсипят като тоя братовчед който имам. Лошото е, че това е спираловиден процес. Колкото си по-болнав, толкова повече те "обгрижват", и ставащ още по-болнав, и те те "обгрижват" още повече, и така до безкрайност. За съжаление човекът не е ителигентно животно, и въпреки че това което прави има негативен ефект, той продължава да прави повече от същото... Така до самоунищожение. Вярно във всяка житейска сфера между другото...

б) от използването на "съвремена медицина", се развиват авто-имунни болести, даже аутизъм в ранна възраст. От това няма оправяне вече...

Разбирам ти проблема, като всеки родител, и на теб не ти се занимава. Искаш лесни, бързи решения, и да нямаш проблеми. Ама... не така работи живота. Децата искат грижи, и то на образовани родители... Мислете преди да ги правите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15cb86e934
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Майка на две деца съм, съгласна съм с него 2.
Децата особено в днешно време ядат боклуците, които се предлагат в супермаркетите. Нямат добра имунна защита. Изнежени от тази нездравословна храна, от начин на живот- те не играят навън сред природата, където да се сблъскват с натуралните вируси, с които имунната система да се "запознае" сбори и обнови информация в генетиката им. Така от най- малкото те стават редовни клиенти (да, клиенти, не пациенти) на лекари и фармация.
На децата им бива блокиран чрез химични лекарства и ваксини тимусът, съответно от рано не могат да произвеждат и Т- клетки. В днешно време изглежда, че много от хората дори не знаят що е "тимус".
Какво можете да направите? ! Да му усилвате имунната система натурално. Да спрете или поне намалите химическите "лекарства" които блокират симптоми, но не лекуват причината, нито пък позволяват на имунната система да включи вътрешната си лаборатория и да действа.
Така стават напълно зависими от "лечение" до живот. Дори имунната система накрая се "отказва и заспива" просто защото е блокирана и изглежда, че няма с какво да се бори. Това също е част от причините за затлъстяване, знаете ли колко енергия харчи една здрава имунна система? Проверете.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 407baa838b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   9 като го гледаш до 10г си мързелива майка, като го пуснеш на 2г не ти се гледа. Нали и пари трябват.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c79885c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   До н. 10-то пък ти щото си много адекватна... виж си първо глупостите, които си написала в предишен свой коментар и после пак си хейтвай на воля. Не си ти тая дето ще определя кой коментар колко адекватен бил. На 3-годинки разбирам детето да ходи на детска градина и т. н., но на 2- е много малко още. А ти, като не си гледаш своите деца сама и като те мързи, ами не раждай. А не тръгнали да раждат някои, после децата им били в тежест.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f25d7a2338
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   13, т. е. детето като се разболее да го лекуваме с чесън или просто да го гледаме как се гърчи с температура с надеждата да му се развие имунитета. Нека позная. Редовна потребителка си на бг мама? Коментарите в темата да еманацията на обществото ни. Некомпетентни, но със самочувствие. Има случаи на починали деца на такива родители. Детето болно, те го носили на хомеопат да го лекува с натурални тревички и соли и по-късно умира детето. После ги осъдиха за убийство по непредпазливост. Това в Белгия. Свещена простотия. Тази тема изби рибата с дебилни коментари. Евро и, че нивото на сайта е ниско, но темата дори и мен изненада.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c8c46e32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Номер 15 как е възможно да кажеш на майка която си е пуснала детето на ясла е мързелива? ! Ти наясно си ме майчинството е 2. Твоя мъж ако е рок Фелер и имате възможност да се справяха на една заплата окей но не всеки е така. Мисли малко преди да бълваш дебилни коментари. Ако не можеш да помогнеш изчезвай от темата ми.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 59d9f272d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   15, първо не съм жена и второ плащай ти на авторката заплата да си седи вкъщи и да си гледа детето, щом си толкова против. Или според "адекватното" ти мнение човекът вече е усвоил фотосинтезата. Мисли малко защо го е дала на ясла. Не е много трудно да се сетиш за причината, а и тя си го е написала. Ама то акъл се иска и четене с разбиране. Не е като да даваш акъл разбрал-недоразбрал.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 08a003243c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Н 16, защо съдиш по себе си? В бг мама не влизам дори. И Не ми слагай твои думи в устата!
Моите деца са здрави, не се е налагала лекарска намеса и фармации от години, а твоите?
Просто е: изучаване билките с активни мед. свойства. Ако искате, по- лесният начин за безотговорният родител е да повери изцяло живота и здравето на децата си на други, пък каквото стане, те, другите ще са виновни, нали така? ! Маскираш собствената си безотговорно с "компетентност" - позната дума доколкото да я изпишеш, без да си наясно със значението и!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c79885c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   До н. 17(авторката) От н. 15-нещо нервите яко те тресат, как така ще заповядваш на който и да било от коментиращите-да изчезва от темата ти? ! Я се осъзнай малко и си пий хапчетата, ако имаш някакви проблеми!
ТОВА Е САЙТ ЗА СПОДЕЛЯНЕ, НЕ Е БГ. МАМА, ТОВА НЕ Е САЙТ ЗА ИЗТРЕЩЕЛИ ДОМАКИНКИ, КОИТО СЕ ЯДОСВАТ, ЧЕ НЯКОЙ ИМ КАЗАЛ, ЧЕ НЕ СИ правят труда да се грижат за децата си поне до 3 годинки. Като нямате нито пари, нито нерви да ги гледате, че не ги раждайте бе... , то лесно размножаването, после истериите почват, накрая само детето страда от това.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c79885c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   до н. 17(авторката)-ако си Ромка, разбирам защо пишеш неграмотно, нямам нищо против циганите, но тогава може да ти бъде простен правописа, особено ако не си ходила на училище или пък си бягала от часовете по Български. Проблемът на ромите е, че се размножават, като за последно, а после почват да се сещат, че парите не им стигали да си гледат децата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d6b2e4b1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Поздравявам номера 12 и 13 за коментарите. Осъзнати хора, които търсят първопричините за нещата, вместо да робуват на обществени мантри. Разбирам ги и другите - по-лесно е да се разтовариш от отговорността за здравето на собственото си дете, като прехвърлиш вината върху обстоятелствата.

от номер 2

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c8c46e32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От авторката: Първо да кажа, че не съм неграмотна. Неграмотна значи да не мога да чета и пиша( явно не знаете) Второ пиша от телефон и ми е доста трудно но темата не е относно правопис а здраве. Трето не съм циганка а помакиня омъжена за българин. Заедно сме от 9 г а родих на 25. Това е ако ви е циганско здраве му кажи. Четвърто: Хора бъдете по добри и смирени, няма смисъл от злоба
Разбирам че сайта е анонимен и си показвате истинската същност но като ви е тежък живота ако не можете да помогнете по добре си замълчете. Злоба злоба злоба това сте вие.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c8c46e32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Искам да допълня също, че съм страшно учудена и неприятно изненадана за това че ме нарекохте лоша майка. Принудени сме да пускаме децата си на ясли и градини защото трябва да се работи да си плащаме сметките и да се издържаме. В Германия примерно майчинството мисля че е едва няколко месеца. Е и там ли са лоши майки????
Ако обичате мислете малко преди да пишете и пак казвам ако няма какво да кажете по добре си замълчете. Ще помоля админа да не пуска злобни коментари :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7c79885c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   До авторката, отговарям ти на лицемерния призив за мир-предният ти коментар е пълен с правописни грешки, ок разбрах, че на телефона си не можеш да пишеш правилно. Обаче, хайде да не си кривиш душата-по отношение на злобата всеки четящ ясно може да проследи, твоите коментари и това, че поради факта, че някое мнение не съвпада с твоето и ти си показа злобата, като съвсем директно черно на бяло се вижда как си написала-да съм изчезвала от темата ти. Дали си ромка, помакиня, китайка, каквато ще да си, не е това важното, а отношението. При теб авторке-уважението го няма. Ти не можеш да уважиш времето, което някой е отделил да пише по темата ти. Вместо това съскаш насреща, че и гониш. Сега, като се видя, че не си права и почна на жертва да се правиш. Тия лицемерни маски си ги пази за някой друг. Първо напада, после тръгнала за мир да зове.... то аман от лицемерие, но някои чак не се усещат къде е границата и кога да спрат.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c8c46e32a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Прави разлика между призив за мир и нормално отношение. Ти няма как да знаеш аз каква съм, дали съм лицемерна или не, защото не ме познаваш а и не те засяга. Хората които ме познават знаят каква съм. Явно имаш много свободно време аз такова нямамтака, че до тук с вниманието към теб.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0321470bd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Авторке, оставете ги "доброжелателите", тук, а и навсякъде е пълно с такива хора, в общия случай те виждат сламката в чуждото, но не и гредата в своето око. Помисли върху написаното от 6. С 2 ръце залагам на мнението на тази дама/този господин. Аз лично имам две деца, съпругата ми ги гледа у дома, те не желаят да ходят на детска градина, когато ходят - боледуват, но техен осъзнат избор е да не ходят, защото там не се чувстват добре. Вкъщи си играят заедно много добре, учат, слушат майка си, в градината са нещастни. Социализация? Играта навън с други деца, но не и организираното потискане на "аза" им в градината. При това могат да четат и смятат, нещо което връстниците им в градината все още НЕ МОГАТ. Във вашия случай е най-добре да намерите жена, която да се грижи за детето, докато сте на работа, иначе наистина няма да ви търпят в работата. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: a213100d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Авторке да този, който е написал коментар защо си оставяш детето на ясла не е прав. Това си е твое решение и никой няма право да ти се бърка но ти също не си права да пишеш на някого да се разкара от темата ти.
Нали затова е този форум всеки да споделя. Не може винаги да очакваш, че всички ще пишат хубави неща за теб.
Естествено ти си права ако искаш ще си дадеш детето още от бебе на ясла твое право е.
Все пак някои не разбират, че трябват и пари.

Аз също пиша от телефон ужасно е. Все излизат думи, които не съм написала.

 
  ...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: a213100d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Моят съвет е да си намериш работа на намалено работно време ако може мъжът ти да ви издържа пък ти да си погледаш още малко детето. Може би по-скромно но е за предпочитане щом отсъстваш често.

Но трябва да натрупа и имунитет.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker