Моля за съвет как да се справя с тази криза - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за съвет как да се справя с тази криза
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 2094 пъти
Здравейте, преди 5 години животът ми беше прекрасен. Мечтаех смело, мислех че нищо не може да развали живота ми.
Но... със съпругът ми 3 години не успяхме да имаме дете. Тази година забременях 2 пъти, 2 пъти загубих детето. През последните 2 години и двамата ми родителите бяха диагностицирани с рак, но слава на Бога са в ремисия и двамата. Но със съпругът ми стигнахме до огромен скандал и причината съм аз, тъй като не мога да се отърся от депресията и липсата ми на желание да правя каквото и да е. Психологът помагаше само временно. Четох и книги и те помогнаха частично. Мъжът ми се опитва да ми "налее акъл", че трябва да се съвзема. На моменти успявам. На моменти не. Сигурно няма най-добрия подход, тъй като стига до много тежки думи към мен от които аз се чувствам още и още по-зле. Моля се на Бог по-бързо да ни даде дете, за да свърши този ад, тъй като когато съм бременна всичко е наред, не се караме, както и аз имам желание да правя доста неща. Мъжът ми е добър човек, просто е безсилен да се справи с мен. Знам, че това е добър урок как животът не е лесен и трябва да се борим с трудностите, но докато ти се случват е многоооо трудно и тежко. Чакаме да осиновим дете, имаме и още един замразен трансфер на ембриони, но през това време трябва някак да оцелеем и спася семейството и брака си.
Моля за съдействие или разказ как Вие сте се справили.
Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 399606794d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Воля воля и пак воля! Любовта към мъжа ти трябва да те прави по търпелива и съобразителна към него! Трябва да се поставяш на негово място тъй като и на него му в трудно! И той преживява трудно загубите и липсата на дете! А ако и то се държиш особено и зле... Не му помагаш! Рано или късно брака ще стигне до... Край! Ако не искаш това тренирай се у се страх да не влошаваш нещата! Въпреки всичко трябва да се усмихваме на партньора до себе си и да го караме да се усмихва! Например аз когато се чувствам зле мъжа ми разбира веднага не му казвам веднага проблема който ме тревожи или какво ми е но когато вземе да настоява ми споделям и само една негова дума в знак на подкрепа ме изтласква отново на повърхността и отново дишам и продължавам да плувам в огромния океан! С него! Така че взаимна подкрепа това е! И воля над емоциите! Трябва да се контролираме иначе писваме на хората около нас! И ме спрем ли... Ви аги сме заюеними! Има и по добро... Някъде там! Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1bb0226465
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да ти кажем да се успокоиш- няма да успокоиш. Имате ли възможност да замине те на дълга почивка и БЕЗ да мислите за забременяване, осиновяване? Да сте си само двама души, които се обичат и са на почивка заедно. Ако имате такава възможност- направете го.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4c734a5a62
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Не можете ли да сте заедно и без дете? Ти на колко години си?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 6fced8fbb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Рядко го пиша, но този път ще е изключение - разделете се с мъжа ти!

Подробно обяснение - ти се натоварваш емоционално от абортите, отделно и от притеснението за родителите ти. Той едва ли е особено притеснен за родителите ти, но пък се раздразва, че абортираш спонтанно. Опитва се да те успокоява, но раздразнението му от абортите надделява и те прави на парцал, казано на жаргон. А и да "наливаш акъл на депресиран" е тъпа стратегия - хората нямат нужда от сопване и умуване, а от съчувствие и по-различна помощ! Това не ти е дете, дето трябва да се научи да чете, за да може да го прави! Все едно дали го прави нарочно заради абортите или си е такъв и не успява да разбере какво ти е нужно, той налива още масло в огъня вместо да помага. Сега вече имаш абортите, страха за родителите ти, депресията и брачни проблеми. Готино, а?

Така и така нямате дете, разделете се! И по-зле ще става - каквато и да е причината за поведението му, той вместо да ти помага, ти пречи! Това няма как да завърши добре!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2f3fb4e9e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Странни са ми хората обсебени от идеята за деца. Това ли ще реши всички проблеми? Имам съседи, които нямат деца. Дали заради здравозловни проблеми или просто не искат не знам. Но са заедно около 20 години, може би и повече. Щастливи са, обичат се. Много други с деца се разделиха. Детето не е гаранция за нищо. Ако имате някакви проблеми то няма да ги разреши.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c194435f1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, може да ти се стори странен въпросът ми, но ако не ти е проблем, кажи: какви кръвни групи сте ти и мъжът ти и какви резус фактори? Може би ще мога да помогна с полезен съвет за занременяване.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 51f754c7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   До 5,

По-принцип на темата за "детето" мога да ти отговоря по 5 начина, защо трябва да имаш дете, но мисля, че е безполезно.... Това е нещо като гейтаците.... Това не е нормално, но го има и не трябва да се приема за нормано, въпреки, че го има!!
Надявам се, че си ме разбрал/а!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dd837809f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ти ще имаш дете много скоро не ми забравяй думите

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a17dde2b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От автора: Благодаря за коментарите, но аз съм изумена как може хората да считат, че е нормално да нямаш дете и да те боли че това не се случва. Явно светът съвсем се е материализирал. И не, детето не го искам за да спаси семейството ми. Искам да бъда майка като всеки нормален човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f5fe76c80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Виж сега, аз имам два аборта, след това родих дете. През абортите беше трудно и после, имах скандал с мъжа ми, в който видях истинското му лице, но останах с него, за да родя. Родих и отношенията ни станаха по-лоши, преструва се пред всички на идеалния баща, но аз с последните си стотинки купувам повечето неща за детето, не ти казвам това случайно. По правило с детето отношенията се влошават, те не се подобряват. Той сега трябва да те подкрепя много, това са ужасни моменти за една жена. След последния аборт не ми гарантираха, че ще забременея изобщо, спасиха ми живота по спешност в болница, а моят не го касаеше. Ако го заболи леко глава е края на света. Помня малко след раждането на детето той имаше някаква диария и вдигна телефона и чух свекървата да обвинява мен за това, тогава ми се обърнаха вътрешностите взех телефона и й вдигнах скандал, защото аз минах през ада, а те си свиркаха... Съвета ми е да не се отказваш, ако не стане, осинови си, емоциите ти в момента няма какво да потуши, те са нормална реакция на организма, на душата ти дори.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d799f3361c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не може да очакваш едно дете да ти оправи брака. Истинският проблем не са абортите, а нещо друго. Абортите са само повода който кара тези проблеми да излязат наяве. Може би съпругът ти прекалено лесно се изнервя или пък ти да не умееш да контролираш емоциите си. Защо не посетите СЪВМЕСТНО психотерапевт? Опитайте такъв вид терапия преди да се разделите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c4852c163b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Първо иди на църква, помоли се, запали свещичка за неродените ееца, ще ти олекне.
Ако пушиш, пиеш или пазиш диета - трябва да спреш. Трябва да провериш за причините плодът да се отвърля. Пълни изследвания на щитовидна жлеза с автоимунни маркери, изследване на кръвна захар и други хормонални изследвания при ендокринолог.
А и при този стрес с болните ти родители - нищо чудно.
Имах позната със 7 спонтанни аборта и накрая си наеха сурогатна майка и имат 2 деца.
Децата в една връзка не бива да са фикс идея или болна амбиция
Децата идват, когато наистина си готова за тях.
Аз исках да си поживея в брак без деца и това време беше прекрасно, наложи се след 3години брак мъжът ми да ме врънка за дете, но тогава и у мен бавно беше започнала да зрее идеята да стана майка и просто се получи още от първия месец опити в дните на овулация.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0e5a85f490
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Не е случайно, че от този човек не можеш да имаш дете. Правиш аборт или заради притеснението за родителите ти, или защото подсъзнателно не искаш дете от мъжа ти. Първо- и без дете можете да живеете, ако се обичате. Второ- не се тревожи толкова за родителите си. В крайна сметка всичи сме смъртни. Трето - ако ти не се успокоиш то няма да можеш да имаш дете. Или ще го психираш още в корем ти, защото в момента си прекалено емоционална. Успокой се, отиди на църква, помоли се. И в краен случай отидете в клиника за репродуктивни въпроси. Там ще имаш дете. Но то трябва да живее със спокойна и щастлива майка. А не в нещастия и истерии.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d1719bfd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Както са казали в горните коментари - ако очакваш детето да спаси връзката ти, мислиш много грешно. След детето отношенията стават хиляди пъти по-напрегнати и трудни. Тогава освен сегашните ви проблеми ще се добави и факта, че и двамата ще сте преуморени, изнервени, детето е страшно много грижа и отговорности в първите години. И то е нон-стоп. Говоря от личен опит. Неслучайно има много дългогодишни връзки, които се разпадат точно някакво време след появата на дете. По-добре си балансирайте отношенията преди детето, че иначе не ви чака нищо добро.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: be42c4faa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Може би не е случайно, че не може да имаш дете от този човек.
Май е най-добре да се разделите.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: aeee8f8eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Успокойте се, говорете си и с взаимна подкрепа ще се подредят нещата. За детенцето само Бог и искрена молитва. Знам че звучи налудничаво, но това е начина. Помисли Исус възкреси Лазар след 4- дневена смърт и е описано че е доживял до дълбоки старини. Няма невъзможно за Бог, моли се с чисто сърце.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker