Да си родител с такт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да си родител с такт
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1232 пъти
Много родители, особено тези на мъжете, при създаването му на ново семейство му заемат изключително много време, време в което жената седи сама с детето (децата), докато другите ходят по почивки, излети или имат спокойна събота и неделя. Разбира се това е избор на мъжа и негова отговорност, но поднесено от майка му тип че нещо й се е случило, спешно да помогне сега, спешно друг път, той сам не се усеща в какъв кръговрат се завърта. Често такива мъже казват, че 50 на 50 не могат да разделят времето си, какво значи 50 на 50? Да си родител с такт не е умение на всеки, особено тези, заели се със задачата да разрушат младо семейство, по правило свекървата. Тя все не се меси и все е настрани, но нейното месене опира до колосалното отнемане на време на сина й, и с времето жена му стига до извода, че такъв човек не желае до себе си. Безумно не разбирам тези жени били някога майки, какво удоволствие имат от съсипване на младо семейство и забележки зад гърба на сина към снахата, винаги скритичко. Защо тези жени като повечето тъщи, вместо да плетат интриги не помогнат за внуците си? Енигма.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4b997931b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Аз и семейството ми, отношенията ми със съпруга ми, много пострадахме от такъв тип поведение на свекървата и свекъра. Постоянно извиване на ръцете под формата на "синовен дълг". Заложник на емоционална изнуда. Като родих, счупиха телефона да се "прибира" от болницата, мен и новороденото си, все едно при тях живее. Отвратителна история. Спасих се като пуснах него и детето колкото и когато пожелае да ходи при тях, само и само да ме оставят мен на мира. И гледам да не му разчитам, защото заради ангажименти с тях е в състояние да ме издъни и да ме остави "на четвъртъка" да се оправям. Просто защото аз не съм толкова безпомощна. Както казах, отвратителна история.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e50022af58
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Пробвай да го придружаваш и да и "помагате" заедно на свекито.
Казвай му, че след като и помогнете може да се разходите с детето. Знаеш ли колко бързо ще и писне на свеките от теб и ревящото бебе? Собено ако оставате за обяд/вечеря? Или друг вариант е да му даваш детето и да ходи с него.
А само да попитам: сигурна ли си, че всеки път е свекито, която го вика?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 918dbe35be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   2, чак всеки път дали съм сигурна - не. Детето не взима, защото "имали много работа и нямало кой да го наглежда". Помагането е цял ден, от ранна сутрин до вечерта, когато вече детето си ляга и няма как да се разходи, всеки път едно и също.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c572ffdee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Първо е добре да се научиш авторке че мъжът ти е отделен организъм и не може да седи 24/7 до гъза ти, така можеш само да отвратиш един мъж от себе си и не ти, а той да не желае до себе си такава обсебваща личност и да те остави. Намери си хоби с което да запълваш времето в което ти е скучно.
Надали свекърва ти има цел да разрушава семейството ти, по скоро и тя иска да види сина си насаме, да си сподели нещо с него, това че теб вече те има в живота му не променя факта, че те са роднини. Тъщите с които сравняваш, редовно си говорят с дъщерите си, обикновенно по телефона, обикновенно в работно време, защото обикновенно жените работят в офис или магазин, където имат време да говорят по телефон. Мъжете обаче в повечето случаи имат работа която заема цялото им време и не могат да говорят с майките си по телефон докато са в автосервиза, целите в смазочно масло и поправят коли, дори и да работят в офис обикновенно не работят секретарка със свободно време, а имат много по отговорни длъжности и не могат да говорят с майките си от работа. Ако има статистика на телефонните разговори на мъжете и жените с технте родители ще видиш че жените говорят поне 50 пъти повече време с майките и сестрите си от колкото мъжете. Извади си разпечатка колко минути разговори имаш с майка си или сестра си за месеца за да видиш, че времето което си отделила за тъщата е много повече от колкото мъжът ти отделя за свекървата.
Вече за помощта е друго нещо, зависи за какво помага на майка си, но обикновенно мъжа е по голям от жената и съответно неговите родители са доста по възрастни от там нататък носенето на покупки от магазин става по голям проблем за по възрасния, свалането на пердетата за пране е огромен проблем и т. н.
Щом отглеждаш дете ще дойде момент и ти да нямаш право да го виждаш и да говориш с него, защото то е или на работа или с жена/мъжа си, тогава ще видиш какво удоволствие е.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3dd1c750c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Такъв си си избрала-послушко. Да ти дава парички, да ти стои до полата. Само че послушкото си има отрицателно качество- има си друга господарка. Като търсите безгръбначни, това е.
Иначе както написа номер 2, дали не ходи при друга толкова често, пък се оправдава с майка си? Защо не пробваш, ей така, да се прежалиш да отидеш и ти? Ми седиш и чакаш някой да те изведе или покани. Нали сте семейство, защо не ходите заедно?

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e62593d43d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Свекърите не трябва да се занимават с ремонти, гледане на животни, градини, деца, внуци, лютеници, Трябва да си гледат живота, защото те са свършили тяхната работа и задължение. Могат да си почиват, да гледат турски сериали, да стоят по кръчмите, а по богатите да ходят на шопинг в Милано или на почивка в Занзибар.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a68b8c3e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Ако мъжкото поведение беше като на някои жени /сборен образ/:

"Милоооо, защо прекарваш толкова време с татко ти? Искам да си с мен и нашето дете, да се гушкаме, да гледаме телевизия... Мило, трябва да си намериш добре платена работа, за да можем да си позволим второ дете. И, милооо, ако заплатата ти е по-малка от моята, аз ще решавам за какво да харчим твоята, но пък моята ще си я харча сам.

Милооо, видях те как прикрито заглеждаш оня мъж, докато се хранехме! Да не би вече да не ме харесваш? Обмисляш ли изневяра с тоя? Или направо ще ме зарежеш? Сигурно е, защото съм дебел! Знам, че не трябваше да качвам ония 3 килограма, ама бирата много се лепи на корема. От утре почвам диета и ще отслабна, за да ме харесваш отново. Чух и за един доктор, дето прави изсмукване на мазнинки - може пък да си намаля дупето и корема, защото диетите не винаги успяват. А и аз съм си с едър кокал по рождение...

Милоооо, тия твои приятелки са лоша компания! Защо не ги зарежеш и не прекарваш повече време с мен? Като говорим за зарязване, можеш и да разкараш някои свои хобита, които крадат време от нашето. Искам те постоянно при мен, да си се обичкаме... И да си знаеш - искам лично пространство! Но все пак постоянно бъди наоколо, за да не се притеснявам къде си или с кого си!

Сега отивам на козметик, за да изскубат косъмчетата на брадата ми, че много боцка. Заради теб го правя - искам да ме харесваш. И по пътя ще се отбия в мола, защото оня ден видях една прекрасна рибарска въдичка там! Ще е добавя към останалите, които имам. Тъкмо разширих гаража и ще има място за още. "

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 918dbe35be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   4, аз нямам време, в което да ми е скучно, защото гледам малко дете. Отлично знам, че мъжът ми е отделен организъм, тук нещата касаят и трето лице, което е детето. Изобщо не ме интересува дали ще отвратя човек, на който не му е на дневен ред събота и неделя да си види детето. Не съм обсебваща личност, а гледам реалистично. Да ме остави? Нека ме остави. По-скоро ще е обратното. Родителите на мъжа ми не са особено възрастни, но се държат като по-възрастни и от възрастната ми майка. Свекърва ми предостатъчно вижда насаме сина си и може да отстъпи една крачка назад. Но не го прави. Нарочно. Тя знае, че имаме спорове на тази тема и вместо да го вика по-малко, го вика дори повече.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f4b8762a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Спокойно. Аз съм мъж и на моята жена родителите съвсем съзнателно искат да ни разделят. А имаме и дете, бебе, което уж много обичат. Не е до мъж/ жена тая работа с родителите.. Моята жена е плътно до маминка. Всичко и се споделя. За мен, някои хора още не са се отбили от родителите си, а това пречи на личният им живот.
Не са толкова виновни те, а мъжа ти че им се връзва и го смята за редно. Той е този който трябва да постави. границите. В това отношение моите родители са изключително либерални. Не ни занимават и не се месят, но има и такива дето ще ти очернят живота.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: d78e5aa8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Естествено, че приоритет на мъжа трябва да са жена му и детето а не маминка. Остави жена му но детето също има нужда от внимание. Номер 4 е дърта свекърва.
Какви са тези глупости с телефонните разговори това пък откъде го измисли.
Не е редно синковеца всяка седмица да е при майка си. Тя го манипулира.
А и ако има наистина работа защо не покани жена си с детето. Тъкмо бабата ще се порадвам на внучето.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker