Със съпругът ми става нещо и не разбирам какво. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Със съпругът ми става нещо и не разбирам какво.
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 2815 пъти
Здравейте! Позната ми каза за този сайт и реших да споделя един мой проблем и дано получа съвет.

Със съпругът ми сме заедно от 10 години, женени сме от 5 и имаме детенце на 2, 5 години. Наскоро, майка ми и баща ми ми дойдоха на гости и щяха да ни гостуват цяла седмица (живеем в къща, така че спането не е проблем). Може би месец преди това бях предупредила съпруга ми за това гостуване, за да не каже, че съм му направила номер. Съпругът ми леко се намуси, измърмори си нещо под носа и замина в гаража.

Целият проблем е следният – мъжът ми не може да понася родителите ми. Надали съм виждала друг човек така да мрази както мъжът ми мрази родителите ми. Омразата към тях буквално блика от него.

Целият конфликт е заради доста неща, но мисля, че пикът беше може би месец след раждането на детето. Понеже е момче, мъжът ми държеше да го кръстим на свекъра. Не със същото име, но подобно. Примерно, от Стойко да стане Стефан, разбирате ме. Аз се съгласих, защото свекъра е прекрасен човек, който страшно много ни помогна, когато мъжът ми временно не можеше да работи. Това страшно много ядоса баща ми. Един вид „ние не сме ли никакви“. Опитах се да му обясня, че следващото дете ще е кръстено на него (бременна съм във вторият месец). Някак, успях да успокоя положението. Докато не разбра мъжът ми. Лелееее, какви викове, какви крясъци бяха. Досега не бях го чувала да вика така. Мъжът ми крещеше, че родителите ми не стига, че се били скатали с плащането на сватбата (дълга история, но родителите ми платиха може би 1/3 от сватбата, а уж се бяха разбрали със свекърите да е 50:50), а сега имали и наглостта да претендират за име. Крещеше и още доста неща, сред които как трябвало да си седят мирно и тихо и да престанат да си врат носовете, където не трябва, че те са си кръстили децата, когато е трябвало и т. н.

След този скандал, може би половин година, родителите ми не ми говореха. Брат ми успя да ни помири, говори и мъжа ми (те бяха съученици в гимназията и много се тачат един друг) и някак закърпихме положението. Те идват по празници, ние ходим в тях – нещата вървят. Трудно, но вървят.

Дойдоха родителите ми. Цяла седмица стояха вкъщи, на мъжът ми нищо не казаха. Общи приказки – да, но нито скандали са вдигали, нито нищо. Мъжът ми, обаче, вечно беше намръщен, отговаряше с по една – две думи, предпочиташе да е гаража или да върши нещо по двора. Общо взето, не беше в настроение през цялата седмица.

Тръгнаха си родителите ми, но настроението му остана същото. Вече 2 седмици е крив. Не вика, не крещи, не се кара, но е крив. Все едно е изял 5 лимона и е изпил 1 бутилка с оцет. Питам го веднъж какво му е – нищо. Втори път – нищо. Десети пъти – нищо. Все му няма нищо, а все е крив. Днеска го гледам – налял си уиски, запалил си цигарата, седи във външният двор на закрито и сумти. С детето взе да прекарва по – малко време, което е абсолютен шок за мен, понеже той е страхотен баща и когато беше вкъщи ме отменяше с грижите за малкия. На мен рядко обръща внимание. Ако получа една прегръдка и целувка на два дена – пак добре.

Моля ви, дайте ми някакъв съвет какво може да се е случило? И как мога да му помогна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: e6714410b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   "Опитах се да му обясня, че следващото дете ще е кръстено на него (бременна съм във вторият месец). Някак, успях да успокоя положението. Докато не разбра мъжът ми"
Как така разбира ти мъжът ти последен и то за нещо, което е трябвало да коментираш с него?

"но родителите ми платиха може би 1/3 от сватбата, а уж се бяха разбрали със свекърите да е 50:50"
А защо са излъгани? Изглеждат така освен лъжци и използвани, щом са имали уговорка.

"Крещеше и още доста неща, сред които как трябвало да си седят мирно и тихо и да престанат да си врат носовете, където не трябва"
Явно много неща е набрал вече. А може и да се чувства вече заключен с втората ти бременност, това обаче не изключва да обмисля развод.

А ти защо позволяваш "да си врат носа навсякъде" както се е изразил мъжът ти? Както е тръгнало с това "нищо ми няма" но кисел и отчужден... може и да му видиш гърба скоро, пък родителите ти тогава ще могат да се разпореждат с твоя живот и името на детето.
Мисли и действай докато не е решил да приключи брака с родителите ти...

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f957241950
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Човекът се е оженил за теб, не за родителите ти. Тегли една черта и никога, ама никога повече не ги събирай на едно място!
Когато си с мъжа си, си с мъжа си, и логично е това да е голямото мнозинство от времето, когато си с родителите си си с родителите си. Двете са независими и несъвместими части в твоя живот.

И още един съвет - никога не кръщавай дете на някого в рода, особено пък при положение, че има потенциал за конфликт. Дори не бива името да започва със същата буква или да е близко по какъвто и да е, та бил той и нафантазиран, критерий. Не ми казвай, че не си го очаквала!

Ако не можеш да управляваш нещата като независими, рано или късно ще бъде или само едното или само другото.

Това което се е случило е, че мъжът ти никога и при никакви обстоятелства не иска да има нищо общо с твоите родители. Това ем просто е.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6183b605cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Това не е мъж, а ми вайно в дъжд. Голям праз, че баща ти е изявил желание да кръстите детето на него. А ми и аз да бях и аз щях да изява желание. Да съм дал дъщеря си на някой, да е му е родила дете и да нямам претенции да го кръсти на мен. На всичкото отгоре тоя мухльо мъжът ти голям прав човек е стигнал на положение да не работи и баща му да му издържа семейство. Вместо като един отговорен мъж да е спестил пари за такива моменти. Ми, ако не беше бащунко му? Кой щеше да му храни децата. За съжеление е късно да се отървеш от този мухльо, защото с две деца вече си като двойно преоценена стока на щанда за намаление. Не е добре човек да таи омраза в себе си. Така разяжда себе си от вътре, и пренася това на хората около себе си. За това до като още не сте генетично употрбени, не бързайте да вдигате краката и да бременеете от някой само защото е строен и красив добър евач и сладкодумен, защото често зад хубавата фасада седи съвсем друг човек, който никак няма да ти хареса. Ама вече когато си с две деца на ръце, ще ти се налага да го търпиш или да заживееш сама и да бъдеш и мъж и жена и майка и баща.

Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a8a3d97e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   Виж какво е като повечето жени мразите от дъното на душата си майката и бащата на любимия. От другата страна боли, нали?
Не ги понася, пък и не е длъжен. Може и просто да му е писнало да е семеен. Писнало му е от разправии с роднини и сръдни. Това с името си е чисто българска, увехтяла традиция. Все някой засегнат и се мръщи. Все се гледа на кого да се угоди и пак има недоволни. Най-добре е било детето да има свое, уникално име, не производно на баби, дядовци, стринки и прочие. Просто за българина е някаква извратена гордост това нещо. Реагирал е така, защото вашите са се месили. Вие сте родителите, вие избирате името. Роднините не би трябвало да се месят, но такива са ни традициите. Все се тръби колко властни са свекървите, но и тъстовете и тъщите не падат по-долу.
Остатал е и обиден, че не са поели разходите за сватбата. Време се е минало, но горчилката остава. Това са неща, трупани с години. Пък и може да си е хванал някоя.
Това е твоят мъж, ти живееш с него 10 години, и ако не можете да говорите, тогава какво изобщо правите заедно? Защо за толкова хора им е невъзможно да общуват, пък уж са влюбени? Какви псевдосемейства съществуват?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e91f1a2f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Голяма селяния е това с кръщаването на децата на някой от родата.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8af8efbdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Много неприятна ситуация. На първо място, защо изобщо му позволяваш да ти вика? Това е просташко поведение. Един цивилизован човек ако има някакъв проблем, ще ти каже по възпитан начин че еди кое си не му харесва. Не е нужно да крещи за да отстоява позицията си.
Не е трябвало да кръщаваш детето на свекъра, ама стореното, сторено. Сега ти ще си прецениш за второто дете как да го кръстиш.
Не е трябвало да позволяваш на вашите да се бъркат така в семейните ви работи. Не е лошо че са дошли родителите ти за седмица, все пак не е много време, ама щом с мъжа ти имат толкова обтегнати отношения е трябвало да предвидиш че няма да му е приятно.
Сега като си бременна ще трябва да си траеш докато родиш бебето. Но аз на твое място бих започнала да обмислям развод, защото не виждам за какво може да ти служи съпруг който ти крещи като луд, държи се като темерут и за капак на всичко е престанал да обръща внимание на малкия. Детето най-малко е виновно. По-добре да се разведеш докато децата са малки, после ще е емоционална травма за тях. Няма как да му помогнеш защото е явно че той не иска. Не му се ядосвай, не му обръщай внимание. Сега си бременна, трябва положителни емоции да имаш. Той като е кисел проблема си е негов.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 88c14c2453
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Всичко може да е.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3a69f548e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Баща ти да прави скандал е прекалено. Всеки мъж иска да му бъде зачитан авторитета в семейството, а баща ти е объркал посоките.
След като, много добре знаеш, че не се понасят, ти каниш родителите ти на висят у вас 1 седмица. Какво са правили 7 дни, въртели са се като мухи без глави, само да набивате напрежение.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 22d926eba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Пак добре щом баща ти не е поискал детето ти да е с неговата фамилия и ти да си му обещала без да обсъдиш предварително с мъжа си.
Проблема на мъжа ти си ти авторке, поставяш го пред свършен факт, не обсъждаш мнението си преди да си взела решение, а направо казваш на родителите си, своето собствено решение. Кой е мъжът ти във вашата къща че само ще го предупреждаваш за едноседмични гости? Той няма ли равни на твоите права у вас? Не би ли трябвало преди да се съгласиш с гостуването на гостите да коментираш с него и ако твърдо не е съгласен да ви идват гости в къщата, заедно да измислите как да откажете гостуването или поне да му се помолиш да изтърпи роднините ти?
Кой е мъжът ти във вашето семейство че заедно ще решите как да се казва първото дете, но второто ти САМА си решила да е на твоя баща? Кръщаваш второто дете без да си го обсъдила с мъжа си, а той те смята за равна в семейството ви и говори с теб преди да обещае на баща си буквата на първия внук?
Който и човек да се намира в подобно положение в което е мъжът ти ще обмисля със седмици насаме (в гаража или в двора на закрито) решенията в живота си и правилно ли е да продължи да се бори за бъдещето си със жена, която не го смята за свой равноправен партньор в живота, взема сама толкова важни семейни решения и му съобщава какво е решила чак след като родителите й са уведомени.
Някой биха казали че е честно щом първото дете носи буквата на единия дядо, второто да носи буквата на другия, но истината е че по правилно е двамата родители заедно да решат всяко от децата им как да се казва, да го обсъдят и тогава да вземат решение за което и двамата да са съгласни. Такива работи някой да обещава имена на дядовците преди да е коментирал с другия родител на детето мислите ли ги за правилни? Мислите ли че е правилно само да предупредиш за свършения факт че той ще търпи гости в дома си. Кой знае колко подобни свършени факти, които не са споменати тук, му се случват в ежедневието с авторката? Кой знае колко решения е взела сама и просто го е предупредила или уведомила последен, този човек "последната дупка на кавала" ли е?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d611daa3d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Значи, ако е да заврат младо момиче да живее с майката на мъжа и майката да я тормози - няма проблеми.
Ама ако родителите на жената се намесят и става голяма драма.
Двойни стандарти навсякъде.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0890a7e3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Ми прав е човека. Не слушай Джингиза, той няма тъстове, защото няма и жена и не е компетентен. Родителите ти са токсични и ги дръж на страна от вашите отношения. Трети човек няма работа да се вре в чужди отношения. Трябва да им дадеш да се разберат, че трябва да са налягат парцалите и да не се месят. А това, че цяла седмица били у вас, направо не знам, как може, ужас!

А това, че си казала на баща си, че щели сте да си кръстите детето на него, без предварително да си се консултираш с мъжа си, направо няма да го коментирам - върха на наглостта.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fe8de73358
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Хане, къде прочете, че мъжът не работи, а бащата на жена му го издържа?
Авторке, трудно положение. Ся кофти е, че вашите не са си удържали на думата да платят колкото са обещали. Не е коректно, макар че за мен най-добре би било всеки да плати за гостите, които е поканил. Както и да е, това е минало.
Името на детето е една отживелица, която май само по нашите ширини живее. Айде да оставим родителите да си избират името на детето. Ако някой ден кръстят дете на мен, ще се радвам, ако не - няма проблем, както решат.
На мъжа ти обаче явно му се е събрало много, основателно или не и това никак не е добре. Моят съвет е да помислиш много добре какво всъщност искаш: да живееш с този човек или не. Ако да, сядате и говорите честно кой какво очаква от живота, ограничавате достъпа на родители и от двете страни и си живеете двамата с децата. Родителите ги виждате по празници или се чувате по телефона. Ако не, се разделяте и кой откъде е.
Моите впечатления са, че в подобни семейни драми няма изцяло виновна и изцяло невинна страна, нещата са някъде по средата. Освен това най-вероятно в ситуацията има и много детайли: кой какво казал, кой как погледнал, какво направил и т. н., които са дреболии и глупости, но в 1 момент стават много и дотежават. Просто ти си дъщеря и естествено теб не те дразнат, понеже си свикнала, с мъжа ти обаче не е така.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 293080c36b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Извинявай, но това са някакви селски истории. Трябвало е да кръстите детето с твоята първа буква, а второто дете - с първата буква на мъжа ти. Примерно. Не споделяй с мъжа ти какво си говориш с твоите родители. И най-добре стойте настрани и от двамата баби и дудовци и ги викайте за помощ само в краен сслучай.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15e63aa41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Номер 3, къде видя, че мъжът го храни баща ми? Доста от родителите плащат сватбите на децата си. Моите също така направиха. И какво от това? Също така, вземи да се прегледаш, защото начина, по който приказваш за една жена, е отвратителен.

Душа, виж сега, със съпруга ти всичко е наред. Проблемите са два: ти и родителите ти.
Ти: какво си тръгнала да даваш обяснение на когото и да е как ще си кръщавате детето? Защо? Не им влиза в работата как ще го кръстите. Като искаш да си имаш връзка с родителите си - ок, имай си. Защо трябва да намесваш мъжа ти тук? Защо го караш да бъде на едно място с твоите родители, при условие, че не ги харесва?

Родителите ти:Родителите ти са типичните български родители - умират да се месят за щяло и не щяло. Отвратителен манталитет. Изглеждат ми и като типични селски тарикати, щом се крият от уговорка.

Вземи се в ръце, жена. Мъжът ти няма до го трае това още дълго. Ако искаш дълъг брак с този човек, ограничи контактите между него и родителите ти. В противен случай, разводът ще ти дойде като гръм от ясно небе.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15e63aa41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   7, и защо трябва да се развежда с мъжа си, при условие, че тя бърка тази каша?
Мъжът ѝ няма вина, че тя е безгръбначна и не може да каже на родителите си да си траят и да не се месят в брака им. Мъжът ѝ няма вина, че жена му му е натресла родителите си за цяла седмица, при условие, че не може да ги понася. Какви са тези двойни стандарти, а? Значи мъжете задължително трябва да харесват родителите ви, а вие тяхните - не, така ли?
Единственото, за което има вина мъжа ѝ, е темерутското му държание към детето. То не е виновно, че майка му си трае и оставя баща му да се нерви с глупавите ѝ родители.

Авторке, престани да натрисаш родителите си на мъжа ти. Единственото нещо, което ще направиш, е да усложниш ситуацията.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15e63aa41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Заради горе-долу такова нещо се разведох с жена ми преди 7 години. Тежко ми беше за детето, но не можех да търпя повече нейните родители.

Наскоро, вторият мъж на жена ми докара дъщерята и почна да ми се оплаква от родителите ѝ. Викам му "Честито, друже. 10 години бях аз на пангара. Сега е твой ред".

Авторке, ще ти го обясня така: или се вземи в ръце и почни да подкрепяш мъжа ти или скоро ще останеш без мъж.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5bf11d1307
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Номер 12, тоя тормоз включва ли чистене, миене на маси, подове и прозорци, пране, готвене? Един познат в момента е на квартира и върши тия неща, но не живее с ничия майка. Да му казвам ли да се обяви за жертва на тормоз и да пусне сълзлива история в социалните мрежи как бидейки на квартира се налага да върши тия неща и е станал роб? Или е тормоз само, ако тия неща ги върши жена?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 97889b1e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Авторке, забравих да включа най- важното:
"С детето взе да прекарва по – малко време, което е абсолютен шок за мен, понеже той е страхотен баща и когато беше вкъщи ме отменяше с грижите за малкия"

Най- сигурност индикатор, че обмисля развод. Децата почти винаги остават при майката при развод и за любящите бащи това е 7хромна болка. За да се отчуждава от детето... може би се подготвя за момента когато ще прекарва по- малко време с него. Не казвам, че е прав да се отдръпва от детето ви, но може би е защитна реакция.
От теб зависи да сложиш границите за родителите ти и мъжът ти да знае, че той е твоят партньор, не баща ти... не се е оженил за родителите ти и баща ти няма съвсем никакви права да се слага пред него.
От седмицата гостуване може и мъжът ти да е посочил някой разговори между теб и родителите ти, помисли си добре какво може да е чул.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 8d50523fb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Номер 17, изобщо не съм казала че жените може да са в лоши отношения със семейството на мъжа, а мъжете трябва да търпят семейството на жената. Това ти си го измисляш, недей да изкривяваш моя коментар.

Мъжа на авторката няма вина за това че родителите на жена му се бъркат в семейния им живот, но ИМА ВИНА ЗА СВОЕТО ОТВРАТИТЕЛНО ПОВЕДЕНИЕ. Не е нормално да вика на жена си, още по-малко да го прави пред детето. Такъв ли пример му дава? Като нещо не му уйдисва, да се разкрещи и тропа с крак докато не бъде неговата? Това не е цивилизовано поведение. Аз такъв простак не бих търпяла за съпруг. Ако не може да си контролира нервите ще отиде на психолог. Всеки може да сбърка, авторката също е допуснала грешки, но ако съпруга я уважаваше, щеше да седне и да поговори с нея, а не да се държи като луд. Утре и шамар може да и удари и какво? Ще го оправдаем с фразата "ами тя жена му е виновна", тъй ли?
Явно че има много хора със селски манталитет, но това не е нормално поведение.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 22d926eba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   21 Добре ни поясни какво е ненормално поведение, Обаче какво би било нормално поведение, каква трябва да е реакцията на мъжа когато жена му постъпва по такъв начин? Как да й покаже че е ядосан от действията и думите й? Със сигурност през годините е опитал с разговор, но ако това нейно поведение да поставя баща си пред мъжа си продължава 10 години, и тя сега обещала второто дете да носи името на баща й макар да знае че мъжът й не го понася? Как да повтаря в домът си името на омразния си човек постоянно? Как мъжът й да приеме този факт? Жена му е във втори месец бременна той едва разбрал че ще става баща за втори път и научава че името на бъдещето дете е запазена марка на баща й?

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15e63aa41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   21, мъжът не е крещял на жена си, а е вдигнал скандал на родителите ѝ. Поне аз така разбрах от написаното.

Другото което е, автроката напълно си заслужава скандала. Един човек, колкото и да е търпелив, в един момент му кипва. Казвам го от личен опит. Даже се чудя дали жена и авторката не са един и същи човек.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bf8e4d0030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз ще пиша от женската страна. Пренасяхме се. Подробности не ми се споделят.
Трябваше да се мъкнат багажи.... подреждане, чистене.. мъжа ми след канене се вдига да мие нещо, после се бие в гърдите колко голям мъж е..
Майка му почина преди година. Изпратих я като моя, не съм имала такава..
Мъжът ми пие, НО не е агресивен, обаче с нищо не помага. Има епилепсия и тромбоза.
Дъщеря в пубертета. Раздяла ще я побърка.
Навремето се споразумяхме за името и никой на никого не се е мръщил....
Аз отключих, още леко ОКР.
Кой на мен ще помогне и подкрепи!?
Хапчета при големи проблеми не помагат
Идеята ми е, както са писали горе, че нещата се натрупват в душата на човека и спрямо характера и темперамента мълчиш или крещиш.
В човека нещо се е събрало във времето. Както в мен. Какво е, няма как да зная.
Споделих.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: fe8de73358
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   24, решението дали да продължаваш да търпиш или не, е само в твоите ръце. Ако търсиш оправдания, такива винаги ще намериш. Ако просто смяташ, че сама ще си по-зле, остани при мъжа си, ако не, просто си тръгни без да си търсиш оправдания и помисли за детайлите.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9c5dcea471
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Вижте сега, има една поговорка: като товариш магарето, ще му търпиш пръднята. Истината за свекървите и тестовете: при свекърите се ходи "на гости да видят детето", а тестовете помагат: тъста обикновено е осигурил жилище един ден или сега за дъщеря си, защото ако не е той, мъж да го направи в днешно време надали. Познавам двама мъже, които живеят в тъстовски домове, подчертавам, че тестовете са се изнесли, за да е само младото семейство и двамата тръбят, че били "робчета", че веднъж измили пода, натиснали копчето на пералнята или миялната машина. Плащайте тогава за квартири, драги господа, или внасяйте като някои други мъже, които мислят за семейството си, вноска ипотека за жилище. Някои мъже имат жените за сурогатно майки и се отнасят с тях като с такива, а после се чудят защо именно тяхната жена е недоволна или уморена, или на фона на другите жени неподдържана, защото време за поддръжка няма от гледане на малко дете, готвене и чистене. Поговорката я казах, защото след като ти се дава дом, в който да живееш, имаш помощ за детето (от тъстове) можеш малко или много да се съобразиш с някои техни недостатъци или капризи. При секторите е друго: те освен да искат помощ за тях (с редки изключения) и време за мъжа, прекарано в помощ за тях, друго не правят. Получава се една недоволна сама жена с дете или деца, мъжът пък недоволен от особености на тъщата, която помага за детето му и че живее в дома на тестовете, дава му се вариант да ходи на квартира: не ще, пари не му се дават. И тогава как сравнявате тъстове и свекърви, няма база за сравнение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 510d2bdd13
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Селски истории - плащания на сватби, имена, дребнави отживели глупости и простотии, които объркват живота на едно семейство. Авторке, какво ще правите във вашето семейство с мъжа ти е само и единствено ВАША работа, не на майки, бащи, лели, свекърви и родата. Как ще си кръщавате децата решавате двамата с мъжа ти- децата са ваши, не на баща ти. Да беше се постарала да го обясниш на родителите си, щеше да избегнеш конфликтите. Постави една граница на родителите си, като не се сещат да не се врат навсякъде.
Ние нашите деца ги кръстихме с имена, които ни харесват, на никого от родата и нямаме проблем.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bd8dc0a506
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   И двамата с мъжа ти сте " хвани единия удари другия". Ако искате сватба, плащате я сами. Ако не можете, просто подписвате граждански брак и толкова. Подписването не е скъпо. Така си спестявате всякакъв вид разправии с кого ли не и имате свободата вие двамата сами да си решавате за всичко, без да сте задължени после за имена на деца и т. н. Какви са тези безумия родителите да плащат сватбата. Същото е и с жилището. От написаното разбирам, че мъжът ти е на принципа " който плаща, той поръчва музиката". Баща му е плащал, значи на негово име детето. Мъжът ти държал бил на неговия баща на името да го кръстите, а не те ли попита дали не искаш ти да измислиш някакво име, което на теб ти харесва и да няма общо с имена нито на тъстове, нито на свекъри. Значи може едното дете на неговия баща на името, но не може другото дете на името на твоя баща. Или и двете деца все на имената на неговите родители трябва да са. Като се чудиш защо бил "кисел " - ами може това да е неговият начин да те приучава да му се подчиняваш по-добре. Подобно нещо харесва ли ти? Твоят баща също има безумна реакция- вместо да мисли да е живо и здраво внучето, без значение как се казва, той се карал за имена - как така на тях, а на нас не. Всичките в тая ситуация не сте читави - нито ти за грешния ти избор на мъж, нито мъжът ти, нито родители от двете страни. Горките деца.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 15e63aa41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   Само не мога да разбера едно - защо всички скачате на мъжа ѝ? Той каква вина има, че авторката не може да си отвори устата и да каже на родителите си да престанат да се месят?

На авторката ще ѝ препоръчам да се опита да поговори с мъжа си. Без драми, без скандали - просто сядате и говорите.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3ed27d58d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Семейните спорове се решават в ЛЕГЛОТО! Там мъжът е бе е като пластелин, жената ако е талантлива може да го моделира както си иска. Силата на жената е в леглото, а мъжът е само да влачи като вол, защото толкова му е ума. Тук авторката вместо да се жалва, по добре да действа в леглото, нищо, че е бременна, жените знаят две и двеста. Само с ласки се укротява мъж!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a5d5a24c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Авторке, ти си слабохарактерна.
Избираш родителите си пред мъжа си. Голяма жена, не може да се противопостави на родителите си и да предотврати намеса.
Най-мразя да ми се месят за каквото и да е. В една връзка сме аз и мъжът ми. Родителите ни са отделно!!! Те нямат думата!
Подкрепят мъжа си, защото ако продължаваш така ще си тръгне и ще е прав!
Няма какво да се жалваш тук. Не мога да изпадам в цинизми, сайтът не го позволява, но ме разбра.

Ж30

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0a5cffeab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Яко сипене към авторката която търси помощ. Доста от коментиращите също имат нужда от такава.

Ще ви дам един съвет. Двама души
могат да са щастливи само, ако посрещат заедно предизвикателствата на живота.

Често родителите си мислят, че са прави, но те са спомен от миналото. Вие сега сте настоящето, а децата са бъдещето. Когато един мъж ви казва "нищо", това означава, че не вижда смисъл да говори с вас по темата и се опитва сам да намери решение на проблемите.

Грешка е, че сте позволили родители да ви организират сватбата. Днес вече младите си организират сватбите щом ще се женят, а родителите помагат с каквото могат. Няма ги вече времената дето родителите сватосват младите и им правят сватбата.

Ако пък сега разчитате на някой от тях за пари, ще става още по лошо с годините. Говорете с вашият мъж, ограничете контактите с родителите за известно време - няколко месеца, опитайте се да се откъснете от тяхното влияние. Не само финансово, но и психологическо. Това значи да не разчитате на тях за пари, съвети (дълги разговори с майката или таткото по телефона), помощ в отглеждане на децата и т. н, защото както виждате тази помощ не е безплатна, а цената са вашите отношения мъжът ви.

Сами ще усетите, че сте по сплотени, по независими и родителите не са нищо повече от баба и дядо които да уважавате и от които не зависи нищо в живота.

Бъдете живи и здрави.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 63684adc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   мъжът е прав донякъде но не трябва да мълчи като темерут а да каже директно на жена си какъв е проблема. че ако продължава така ще се разделят.

Авторката е допуснала грешка не е трябвало да обещава на баща си да кръсти детето си на баща й но може би се е почувствала длъжна да обещае след като баща й вдига скандал нямала е време да помисли преди да му обещае. баща й я е манипулирал по този въпрос. също й изнудена.
Но трябваше да го каже на мъжа си по–рано той да разбере от нея. че тя е обещала.

Или да му каже. че е била принудена да обещае на баща си в момент на колебание. Може би той щеше да я разбере.
Може би повечето хора също биха обещали ако някой им крещи никой не би издържал в тази ситуация.
Това е все пак моментно решение.

Но аз не бих позволила баща ми да ми крещи. Ако почне да ми държи сметка защо съм кръстила детето на свекъра си такъв скандал ще му вдигна. че повече няма да смее да повдигне тази тема.

Сигурна съм. че в спокойна ситуация авторката не би обещала да кръстят детето на баща й.

Но родителите й не са прави да се месят в живота на младото семейство.
За мен те са най–виновни. Натресли са се в дома на младото семейство без да им пука. и не им е неудобно. Не им хрумва. че младите искат да са сами и да правят секс по всяко време или че може би искат да си ходят голи.
Разбирам да е извънредна ситуация да са останали без дом да ама сега.
Естествено. че на мъжа няма да му е приятно.

Авторката трябва да бъде по–решителна и да не позволява на родителите й да се месят. ако ще да се карат да се сърдят важни за нея трябва да бъдат желанията на мъжа й не бива да позволява да я командват.
Дано тази ситуация й е за урок и успее да спаси брака си. Иначе ако продължава така ще изгуби мъжа си. Той може би достатъчно е търпял.

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 63684adc39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   А и са лъжци скатали са се от плащане на сватбата. Попринцип мисля. че младоженците сами трябва да си плащат сватбата но щом са обещали редно е да удържат на думата си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 13 часа
hash: 1e207b2911
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ох, ситуацията е повече от прозрачна. Горкият съпруг е бил на сухо през цялото време. Кисел като лимон е всеки мъж, на когото му се прави секс, но е лишен от него, въпреки че уж има съпруга.
Следващият път дъртите на хотел наблизо, а не да ви висят на главата, авторке.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker