Защо мъжът да трябва да живее отделно от родителите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо мъжът да трябва да живее отделно от родителите си
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 4838 пъти
Винаги съм се чудил защо за жените е толкова голям проблем, ако един мъж все още живее с родителите си. Аз лично познавам много мъже на по 40-45-50, които до ден днешен живеят под един покрив с родителите си и какво от това. На времето (преди 50-70 години) в една къща са живеели двамата родители с по 2-3 синове, всеки от тях с жена си, че и с по 2-3 деца. Демек в една къща са живеели по 12-15 човека. Жената е била наясно, че като се ожени за съответния мъж, ще трябва да се погажда и с родителите му, и с брат(ята) му, с етървите и племенниците. И въпреки това тогава не е било проблем, че мъжът още живее с родителите си. Защо тогава сега едно от условията на жените към мъжете е да имат самостоятелно жилище? С две думи, ако не живее отделно от родителите си, пиши го бегал...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 75

преди: 1 година, 6 месеца
hash: b3614ca927
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Много различни времена настанаха, а и всеки гледа да е самостоятелен. Лошото е, че хората сме кофти като хора, иначе не виждам проблем да живеят и повече хора в къща, примерно. Ако бабите помагат, погаждат се и т. н. Но вместо това обикновено е едно непрестанно съскане. Жените не се погаждат, едната да не ѝ пипали нейното, другата не я приемали, третата не си гледала детето както мисли първата. Мъжете пък обикновено каквото каже мама в къщата, или пък и двете му съскат и го тероризират. И така, по-добре ако не се погаждаш, да е с един човек :D

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 27494e40c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

2.   Защото така на жените така го внуши западната мейнстрийм пропаганда отвъд океана. На запад хората са доста по-хладни един към друг, възрастните хора биват изпращани в старчески домове далеч от децата си, всеки е консуматор и всеки гледа себе си, човечността отдавна си е отишла във взимоотношенията.

Тук при нас в източна Европа, както и в средиземноморските страни, сме доста по-топли хора още от едно време. Доста по-семейни хора сме. Даже ако отидете в една южна Италия например - Неапол, Бари, Сицилия, испанските градчета и острови, южна Франция, Гърция, Турция, северна Африка - все още са се запазили в голяма степен тези традиции на топлото средиземномороско общество, а именно - сплотени и големи семейства. На едно живеят няколко поколения от един род, спогаждат се, може и да се карат по между си понякога, но най-важното е, че се бранят един друг и семейството е най-важното. Вечер винаги сядат да вечерят заедно на масата - млади, стари, деца... Традицията в семейството се предава от поколение на поколение. La Familia.

Така е било столетия и у нас, в България. Понеже от години се занимавам с родови проучвания, краеведска история, българска история и занаяти, имам представа как е било до преди само няколко десетилетия дори. По-селата все още има махали които са именувани на даден род. Има 10 къщи в тези махали, които са побирали целия род - деца, братя, сестри, бащи, старци... всичко е живяло на едно и са се спогаждали и помагали. Нямало го е това озлобление между хората, което го има днес.

Именно този начин на живот, западняците (визирам конкретно англосаксонските свят) - НЕ МОГАТ да го разберат. Те не разбират нашия светоглед. Те са студени хора, интересуващи се само от капитали. Даже ще стигна още по-далеч и ще кажа, че те ни ЗАВИЖДАТ! Или поне ни завиждаха до преди няколко десетилетия. Завиждаха ни за живота, който те никога не са имали. Да, може да са по-богати, но никога не са имали тази сплотеност, тази човечност, тази семейна топлота, която я имат в малка или голяма степен всички народи от Лисабон до Черно море, по Средиземноморското крайбрежие. Затова, в своята си злоба и завист, те решиха да унищожат това, да станем като тях. На някои места, като в нашата страна - успяха. Получи им се добре. 30 години пропаганда и внушения как трябва да се живее по техния начин, с техните порядки, завладяха умовете на съвременните поколения българи и българки и това разби българското семейство и българския род. А на ред с нашата вяра, българското семейство е другата горяма крепителница на българския народ, която го е съхранила през 5-вековното чуждоверско владичество.

Така че в заключение, не се изненадвай, че нашите жени вече мислят така, а в много отношения и нашите мъже и то не само по този въпрос. Просто всичко вече се изроди. Ние се отвърнахме от корена си и това разбира се, ще доведе до края на този народ, до 2070 година я стигнем, я не, най-бързо топящите се сме в Европа и това не е случайно.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e741898398
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Ами не се спогажда, не можете ли да го разберете. Питайте Вашите майки защо насаме и винаги насаме казват гадости на снахата, питайте Вашите сестри защо не говорят на снахата, въобще питайте. Питайте тях защо снахите бягат като дявол от тамян от къща, където е майката, не дай си Боже и сестрата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9dc84413f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

4.   Като сме започнали с примерите с "едно време" то едно време са живяли в пещери, къпали са се веднъж в месеца и са вярвали в един куп измислици (богове). Да се върнем натам, а?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f74082fdbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Уф... то да има два свързани неврона да обясниш, ама едно и също се обяснява десетки пъти пак: Ама защо?
Върни всички теми, в които е дискитурано и чети!
Не "трябва" ти можеш да си живееш с родителите, братя и снахи (ако някоя е "закачила) но трудно, да не кажа невъзможно ще излъже някоя да влезе в подобна джунгла.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 365073315f
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Защото всяко дете трябва да стане самостоятелно. Ти, предполагам, си се представяш като глава на семейството си. Каква глава ще бъдеш, като баща ти ще ти дава акъл за едно, майка ти за друго, но ти и жена ти ще искате да го правите по собствен начин. Има разлика в поколенията, която често води до конфликти.
С едно време няма какво да се сравняваме, защото не живеем в онова време.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bbe622ce81
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   Днешната жена авторе има заплата с която може да се издържа сама и може да живее самостоятелно без да е зависима от мъж. Това й дава самочувствие и съответно тя не иска да се съобразява с роднините му дали и кога ще измете жилището което обитава, дали и кога ще измие чиниите, дали ще приготви закуска или ще чака мъжа да й поднесе кафе и кроасан в леглото и не на последно място да може на спокойствие да се скара на мъжа си, без в съседната стая да има негови роднини, които да скочат да го защитават.
Времената за които говориш "На времето" жената не е имала никакви доходи, отивала е да се жени на 13-15г без образование с един чеиз от едно одеало, няколко покривки и вързоп лични дрехи, мъжът и той около 15-17г без образование не притежаващ никакви имоти и двамата млади са били изцяло зависими от родителите на мъжа дали ще им дадат да спят под техния покрив и дали ще им дадат да си омесят хляб от житото ожънато от нивите на възрастните.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f2bcdc3116
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

8.   Мамини синове не искаме и точка! На нас ни трябва мъж, не мекотело.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5c3fcaf88c
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Вярно е, че нашите прапрабаби и дядовци са живели така. Имали са сигурно много по-сплотени семейства от сегашните. И по-дълготрайни.
Жените искат дом, ама да не се бръкнат те. Да е обзаведено, всичко оправено, тя само да се събуе. Рядкост е да искат от нулата заедно да съграждате. Бърка им в здравето, защото така трябва да живеят с неговите, да я мъмрят, зяпат. Пък и за жените такъв мъж е беден най-вече. Скръндза, която не иска да се отдели. Мамино синче, нищо че принцесата и тя сигурно живее у тях си, не на квартира. За жените такива мъже са неудачници и стари ергени.
Не гледай какво искат, а какво и дават. Дали ще искат да сте партньори, или всичко наготово да им снесеш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2061736c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

10.   Още по-преди пък целият род се е тъпкал в една пещера.
На времето и компютри, смартфони и телевизори е нямало, нито пък всеки втори е карал кола, ама сега не можеш без тях, нали? И времето, когато са били по 20 души в една къща не е било преди 50 години (1972г), а доста преди това. И главно в селата, където за работа по нивите и с животните е била нужна работна ръка. Колективизацията в 50те години разбива този патриархален модел. Голяма част от хората отиват да работят в градовете, където не могат да си позволят големи жилища. Всяко нещо с времето си.
Нормално е всяко семейство да живее отделно. Така се избягват много конфликти и лоши отношения.
Мъжете, които на 40-50 години са при майките и бащите си, не ги коментирам изобщо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bf7489b458
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

11.   Ами, не е добре, защото говори за липса на самостоятелност, особено -за мъж живеещ с родителите си или пък, ако преди това е бил ерген и уж много успял, като програмист примерно и печелещ НА ДУМИ доста пари, а пък се оказва, че живее на квартира и дори си няма собствен апартамент-това са признаци на скрънзливост, скъперничество, такива -мислят само как пари да пестят, а нищо не дават насреща. Затова и жените ги отбягват, защото са скъперници и слабохарактерни типове, които мислят само за своя си задник и не биха се раздали за жена си и децата си.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 89073adb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

12.   Не е вярно, че преди 50-70 години са живеели масово по 12-15 души в 1 къща - това е било по времето на соца и е нямало такива неща.

Даже и преди соца е нямало или поне не е било масово - поне в моето семейство не е било така.

Знам и бабите ми и дядовците ми и дори и за прадядовци и прабаби имам сведения и почти всички са се изнесли като са се задомили или още преди да се задомят са спрели да живеят с родителите си.

Според мен не е нормално мъж на 40-50, даже и на 30 да виси на врата на родителите си и да чака мама да му готви и тате да го учи как да бъде мъж. Тези неща се правят до 20-25 годишна възраст. После е прекалено. И мъжът става - сънинковец и готованко.

Преди 200 години може и да е било икономически оправдано 10 души - 3 поколения да живеят заедно, защото са работели заедно на полето - сам човек няма как да прекопа цялото поле и е семейна работа - жените месят, перат, готвят, - мъжете работят

В момента възрастен и зрял мъж освен ако не е за да се грижи за родителите си(ако са много стари или болни) да живее с тях и да не иска да се отдели е признак само на мързел и липса на всякаква борбеност.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 89073adb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   Аз съм на 26 години и нито баща ми, нито дядо ми са живели до 40 годишни при родителите си.

Това е срамно. Има една поговорка, че един мъж, за да е истински мъж трябва да направи 3 неща в живота си:

- да построи къща(дом)
- да засади дърво
- да създаде семейство

Всичко друго - лъскави коли, дрешки и други мерения на мъжко достойнство са безполезни и глупави. Честно казано не виждам как един мъж може да изгради характер и да се оправя в живота, ако никога не е пускал полата на майка си, защото видиш ли "при мама си е най-добре"

Мъжкото е точно да създадеш нещо сам, със собствени усилия, а не цял живот да чакаш имотите, парите, подаянията на родителите си. Да ти помогнат - окей, но не и цял живот да си само тяхна бледка сянка и да не си създал и 1 копче със собствените си ръце, а винаги от залъка на мама и тате.

Толкова по темата. Не мисля, че някой мъж, някога, някъде е направил нещо стойностно и голямо, докато е бил вкъщи при мама, тя да му готви и пере, а той да не полага и грам усилие за нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 957e45cba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

14.   Защото времената са различни.
Едно време малко жени са имали професия, малко жени са ходели на работа. При това, жените са се жени ли доста млади. Не са били толкова самостоятелни и с изградени вече характери.
Аз направих грешката да заживея заедно с родителите на половинката ми. Хора, с доста различни възгледи, навици...
Работех на доста отговорна позиция, изискваща да съм в кондиция. Работех и нощни смени. Връщах се капнала от умора, а вкъщи винаги имаше гости. Телефонът звънеше нон стоп. Пушеше се, а аз не понася цигарен дим. За романтика, усамотение, секс да не говорим.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c937fc8dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

15.   За мен не е проблем един мъж да живее с родителите си ако е ерген. Дори ми се струва много практическо решение. Ако нямаш семейство, за какво ти е да се заробваш с банки и кредити? Нвма смисъл. Важно е човек да има образование и работа, пък парите които би дал за ипотека или наем, ще ги спести ило ще ги вложи в някакъв проект. Пък и защо да не прави компания на родителите си? Може да им помага вкъщи. Друг е въпроса ако родителите го третират като недоразвит и му се бъркат в личните работи, контролират го и т. н. Това вече са крайни ситуации. Но ако родителите са разбрани хора и уважават личното пространство и факта че човек вече е пълнолетен, няма проблем.
Сега вече ако мъжът си има сериозна партньорка и искат да създадат семейство, не ми се струва уместно да се живее с родителите. Най-добре младото семейство да си създаде свой дом със свой правила. Не е редно да се месят външни хора

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 062f83bd59
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

16.   Тва човек да живее отделно от родителите си са модерни западни ценности. Навремето повечето от децата са оставали да живеят в къщата на родителите си, заедно с тях и жена си, а в последствие и с децата си. Най-старият от тях е един вид "главатаря" на къщата, докато останалите мъже го слушат и помагат в семейството. Примерно в "Под Игото" този модел е описан доста добре, това е традиционният начин и моите баби и дядовци са живеели по този начин.
Също така традиционният модел се е запазил в по-малките градове и села. Едните ми братовчеди живеят в малък град и все още са при техните, заедно с жените и децата си, но това не означава, че не издържат семейството си и не работят. Бащите им пък имат най-тежката дума в семейството, както описах по-горе.
В днешно време това да живееш с вашите има негативен подтекст, поради което се приема зле от доста жени. Говори, че не си способен да бъдеш самостоятелен и вашите трябва да те издържат, докато ти играеш игри на компа или скиташ по барчетата/дискотеките, но в крайна сметка е въпрос на ценности и възпитание.
Няма нищо лошо да живееш с вашите, важното е да си способен човек и да умееш да се справяш с живота. Другото е твой избор, това е моето мнение.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7cc3a5aa0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

17.   Сетих се за разните там ТВ сериали, в които големи богаташки семейства си живеят заедно - кеф ти "Далас", кеф ти "Дързост и красота", кеф ти нещо латино! Ама ние обикновено искаме парите на тия, но не и изборът им как да живеят.

Иначе според гордите дами тук сюжетът е следният: домът на мама е място, където злата императрица-майка властва с камшик в ръка. Дойде ли клетата снаха там, първата работа на императрицата-майка е да я накара да робува/слугува /биейки я с камшика през това време/, което е нещо нечовешко и нечувано. Чак "Амнести Интернешънъл" трябва да се намесва.

Отделно бидейки там, на снахата се налага да спазва някакви норми на поведение в дома вместо тя да налага каквито ѝ падне. Представяш ли си - да се съобразяваш с някого? Какво следва - да ни пука за чувствата на мъжа ни? Да мислим за някой, различен от нас самите? Настръхнах, докато го пиша - ужас, ужас, ужас!

Като бонус мъжът, бидейки някакъв пълен идиот, който не решава нищо в тоя живот сам /и роб по дефиниция за разлика от свободолюбивата амазонка, жена му/, попада под вредното влияние на императрицата-майка, която го командва, не позволявайки на жената-консорт да раздава своите команди.

И между другото се вмята, че ако живееш при майка си, си "скрънздав, беден, некачествен скапаняк, мамино синче, въобще същински Луцифер". Но акцентът е върху боят с камшик по снахата, слугуването и това, че се налага да се съобразяваш с някой друг вместо да се съобразяват с теб. Това, ако не броим очевидния факт, че мъжът е създаден, за да го командори някоя жена /ама не повече от една/ и така се налага майка и снаха да влизат в епичен конфликт в стил "Междузвездни войни" за контролът над него /майката е онази с черния шлем и особения глас, ако си гледал поредицата/.

Отговорих ли ти ясно или държиш да го чуеш от дамите тук?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 73551e6675
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

18.   Защото когато той живее сам тя може да си доведе маминка със себе си. Говоря ти от опита ма двама приятели, които се ожениха и им гледам нежелания гост. Твоите родители ще и пречат.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d6e2e7b8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

19.   Не ме интересува какво е било преди. То предии и снахите са наричали свекъра и свекървата "майка и татко". Но днес никой не го прави. По моите наблюдения те днес не са никакъв авторитет за снахата. Имам приятелка, която нарича свекърва си "дърта вещица" :D Естествено само пред нас. "Дъртата вещица дойде на гости", "Дъртата вещица ми се обади" и т. н. Друга пък изобщо не брой свекър и свекърва за нищо. Дори един път, когато са й дали съвет директно им е казала, че те са родители само на сина им, а на нея не са й никакви и да си знаят мястото.
Съжителството с много хора не води до нищо добро. При всеки проблем секървата ще се меси и естествено ще е на страната на момченцето. Ще си дава съветите без никой да ги иска. Ще търси кусури на снахата Няма жена, кято да се подложи на този ад..

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c498fbc5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

20.   И мъжът, и жената трябва да живеят отделно от родителите си. Защото родителите се бъркат в живота и така не позволяват на децата да порастнат. Да, мъже и жени на по 35 години се държат инфантилно, защото живеят с родителите си. Нито могат да си готвят, перат, нито знаят как да разпределят парите и времето си. Едно време хората са били още по-бедни, нямали са професии, а ся се издържали от земята и затова са живели заедно. Сега има възможност хората да имат образование, професия и да се грижат сами за себе си.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 737ae54ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

21.   Н 13, каква приятна изненада си ти и само на 26 г.?
Мда, ето едно мъжко мнение от което могат да се получат много чичовци на по и над 40- те дори! И никъде не включи как трябва жена да те обслужва- а как мъжът трябва да бъде можещ, самостоятелен МЪЖ!
Браво, разбрал си каквото е нужно да знаеш!
Пожелавам ти да срещнеш искрена и чиста любов!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 05c2e7e6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   Е да де, ама сега не работим всички дружно на нивата, съответно всеки има различен стил на живот, различни интереси и виждания са нещата и ако се съберат няколко поколения драмите и войните са гарантирани.
Пример, снахата е хоум офис и си работи от вкъщи, свекървата, обаче не може да възприеме това за истинска работа и започва едно мрънкане, че по цял ден си е вкъщи, пък една манджа не е сготвила през това време. Как да и обясни снахата, че има срокове и няма как през деня да чисти, да готви или да пие кафе с маминка.
И това е само един пример.
А ако имаш и деца... войната между мама и баба е гарантирана! Защото майката, съвсем нормално иска да се грижи за детето си, но неее, според свекето тя нищо не разбра, не се прави така и тя навремето е гледала децата си различно и...
Така, че хайде няма нужда да си съсипваме нервите и да си рискуваме брака за да живеем със още 10 човека.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b773705a14
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   След първата брачна нощ. Младоженецът: "Мило, донеси ми чаша вода! "Свекървата: "Митко, сега мама, както си се изпотил, само вода ти требва!"

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e2fda18f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

24.   Защото не става, различни поколения сте. Родителите винаги се месят волно или неволно и ти влияят на възприятията. Когато живееш под един покрив с тях, не го осъзнаваш. Дори ако се изнесеш, минава доста време, докато ти се изчисти съзнанието и се отърсиш от старото мислене. Освен това когато си в една къща с тях, винаги знаеш, че ще има кой да ти сготви, кой да те изпере и няма да си даваш зор и ставаш готован. Човек, живеещ на 30-40 с родители няма как да го разбере.

Колкото до едно време - тогава е било друго. Тогава масово се гледали ивотни и големи площи земи, което е изисквало работна ръка. А и тогава е нямало детски градини и бабата е гледала децата, докато снахите и синовете са работили. Нямало и електроуреди като сега и всичко се правело на ръка. Изобщо било е доста ефективно за тогавашния начин на живот. Примерно бабата гледа децата (понеже са много деца и съответно внуци) и готви, а младите, понеже са по-здрави и силни, работят. Едната снаха гледа животните примерно, другата носи вода и пере на реката, третата прави сирене, масло, шие дрехи, четвъртата сее/бере/копае, плеви, мъжете пък вършат тежката работа като оран, товарене/разтоварване на продукция, строителство и т. н. Дори за по-големите деца над 6-8 г. има доволно много работа. Ако семейството беше само от мъж, жена и едно дете, как да стане трима души да вършат цялата домакинска работа без нито един уред, да гледат градини, животни. Тогава не е било като сега да врътнеш копчето и да изпереш, да си купиш готово сирене от магазина и готови дрехи и обувки от мола. Всичко се е правело на ръка, вкл. и преждата си я правиш сам от вълна, после я плетеш, шиеш и т. н. Преди това вълната се чепка, мие, преде. Дори сапуна си си правели сами. На практика тогава семействата са били като мини фабрики за производство на всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2061736c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

26.   17- Ами устрой си живот като в "Далас" и "Дързост и красота", щом това ти е моделът и си мислиш, че милионерите живеят цялата рода в една къща. Само първо трябва да го построиш това достатъчно голямо имение, не да се тъпчете в една двустайна панелка 50 квадрата 3 поколения да си дишате пръдните и да подскачате сутрин пред кенефа на опашка.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 676bcc15a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

27.   То едно време и на зъболекар не са ходили, ама ти ходиш, нали?
Или с две думи - за какво човек трябва да го боли, като може да не го боли?

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b84a01183e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

29.   15, въпросът е, че те не ги пестят и влагат в проекти, дом, а парите си дават по кръчми, кафенца, майка им контролира парите и накрая защо сина нямал пари. Затова няма. Аз познавам двама - един до 37, друг до 38 живеели с майките си, различни професии и статут и не събраха един лев настрана. Единият чакаше бебе да му се роди на 38, още неизнесъл се, отиде после при жена си, сестра му го хранеше до раждането да събере някой лев за бебето. Той отиде няколко пъти по курви и не беше събрал нищо. До никъде не води живеене на мъж с мама и не е практично ама хич.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 347b98a9de
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

30.   19, а интересувал/а ли си се, защо никой не ги нарича "майка и татко "? Познавам снаха, която за бременност не й се обадиха, за рождени дни, за нищо, преди да забременее години наред не беше довеждана в дома на майката на мъжа си и сестра му, защото явно е "нежелан гост"? ! Познавам снахи и те са много, които са ридаели пред мен от обида от злостни думи на свекървата, винаги зад гърба на сина, те няма как да споделят на мъжа си, защото той никога няма да повярва, че "милата му майчица" е язвителна и саркастична без причина, обижда и иска сметка. Снахите довеждат майките си да помагат с гледането на внуците, там е друга история, не ги намесвайте, че ако ги изгоните и тъщите ще трябва да се бръкнете за детегледачка, че и доста често готвят за мъжете на жените.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 66009bb7ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

31.   Когато си ерген, да. Не виждам нищо лошо, стига да даваш пари вкъщи. Когато си женен - абсурд. Нито при майка си искам да живея, нито при баща си (нашите са разведени). С жена ми си имаме къща и си живеем заедно с нея, двете ни деца и двете ни кучета. Няма шанс да живея с родителите по 2 причини:
1. С майка ми не се разбираме от години и не понасям вторият ѝ мъж.
2. Баща ми работи нощни смени и оттам ти е ясно накъде бия.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ae8ec805af
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

32.   Защото не сме катун за да живея родителите му!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7576769a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

33.   Мъж с изграден характер и идентичност няма как да живее с техните бате. Първо трябва да се научиш да носиш самостоятелно отговорност за един дом и себе си, после за дом и семейство.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b3bfd87993
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

34.   19, ужас без граници! Как така някой ще се меси и то на страната на мъжа? Предлагам тия мамини синчета да дойдат да живеят при Тати! Така и да има намеси, ще са в правилната посока!

Тия теми ме подсещат за една "независима" позната - като я слушаш, звучи точно като някои дами тук. Когато я опознаеш, разбираш, че:
1. работата ѝ е уредена от Тати. Поредната, защото вече е успяла да смени няколко, но винаги ги намира същият човек!
2. живее на квартира, уредена от Тати. Сменявала я е няколко пъти, винаги новата квартира я намира Тати!
3. през уикенда пътува до родния град, за да ѝ готви Мама и да я глези Тати.

И става дума за жена над 30-тата си година! Сега си представи тая история, но да става дума за мъж! Колко ли обиди щеше да отнесе тоя... готованец и доказан скръндза? И се замислете защо на хората им е писнало за едни да може, а за други да го обръщаме на повод за перчене на чужд гръб! Мъжът трябвало да осигури това и онова, а жената само да намира недостатъци? То много удобно така! Вече не живеем в миналото, когато стане дума за жените, но мъжете още са длъжни да осигуряват всичко на жените си? Нали не живеем в миналото - и ние искаме преразглеждане на условията! Няма да ви глезим като по времето, в което сте живеели в пещери! За тая работа все още има налични пещери и при късмет ще заварите някого там.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e2fda18f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

35.   17, хахаха живеят заедно, за да може все пак да се развива някакво действие. Ако всеки си седи у тях, как ще има отношения, интриги, говорене зад гърба, любовни драми между снахи и свекъри, сюжет?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 54eeaf4473
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

36.   Не, авторе, не трябва! Каквото трябва и е задължително, го пише в конституцията! Може да си живееш с родителите си, докогато си поискаш! Може дори да се ожениш, и да заведеш булката при мама! Стига да намери такава, която да е съгласна! Все ще се намери някоя, тихичка, скромна, непретенциозна!
Това, което не можеш, е да убедиш умни, образовани, работещи и самоиздържащи се жени, че е прекрасно да си оставят комфорта на самостоятелното жилище, и да заживеят с майка ти! Просто трябва да търсиш своята целева група, и тя не е сред атрактивните дами!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e2fda18f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   Едно време е нямало пенсии и възрастните е трябвало да се гледат. Те на свой ред пък са помагали на младите с гледане на деца и така са се синергирали.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d6e2e7b8a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

38.   19 - до 34 Като не искате да ни "глезите" ще си кукувате сами. Ето и жената от твоя пример - за какво й е мъж? Да я заведе при маминка? Та тя си има базата, осигурена е. Може да живее и сама. Естествено, че ще очаква повече от мъжа. Да отиде при свекървата ще е крачка назад.
Едва ли има жена, която пък да иска да живее с родителите си. И някакъв сульо да чака наготово, да коментира и злослови срещу родителите й. Аз моите родители си ги пазя. След години аз може сама да си чистя дома, но при тях ще плащам на жена да чисти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 42b2a1a977
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

39.   Аз живея с майка си (на 37 съм), но седем години живях отделно с бившата ми приятелка и детето ни. За мен няма огромна разлика дали съм с жена ми или с майка ми. Гледам си ежедневните задачи и живея като нормален човек. Имам собствено жилище, но го давам под наем.
Но за жените, това е огромен проблем. Според мен днешните жени са разглезени и искат всичките пари и внимание за тях.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7d402a2fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

40.   Не, условието на жените не е мъжете да имат самостоятелно жилище, а да са склонни да започнат от нулата като двойка. Уважавам и обичам безкрайно много свекърите си, защото са дали възпитание на съпруга ми, но и защото са му дали свобода да излезе извън полата на мама и да се научи да се оправя сам. Ние не искаме да живеем нито с неговите, нито с моите родители и веднага ти казвам защо - това е свобода да не се съобразяваш с никого. Да си правим секс където искаме и когато искаме, да си се разхождаме по гащи, да решим да правим палачинки в 10 вечерта, да спим до късно - и всичко това без някой, който и да е той, да очаква нещо от нас, да ни казва как трябва да се случват нещата, да ни чука в 8 сутринта в събота на вратата, защото мекиците изстиват (това е пример по действителен случай! ). Не е до пол, всеки човек, който иска животът му да се развива в неговото лично темпо, ще иска да се отдели от родителското тяло. Това не означава или-или - демек или искаш да живееш с родителите, или не ги бръснеш за слива. Да не говорим, че и възрастните хора в някакъв момент имат нужда от уединение. Изгледал си си децата, докога ще ви е общо прането примерно? Живот и здраве Бог да ни дари с поколение, и аз на 55-60 ще искам да се отдам на почивка и на любимия си.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e2fda18f92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

41.   17, правиш ли разлика между реален живот и сюжет? Все ми е на акъла, че децата на Бил Гейтс / Джеф Безос живеят с него до 40.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2824d1e379
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

42.   По принцип проблемът не в това кой с кой живее, а в това че сме стигнали до ниво в което не можем да се траем един друг. Това е големият проблем. Ако хората се разбират и уважават и всички накуп да живеят няма да има проблеми.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cfb696f43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

43.   Авторе, наистина в миналото фамилиите са били многобройни, но не са живели в една къща. Тогава дворовете са били огромни и в тях са строили по няколко къщи за младите. Реално фамилията си остава задружна, но всеки си имал самостоятелна къща, но са обработвали задружно земята и отглеждали животните. Днешните кифли не искат да живеят при свекърви, защото си знаят колко мързеливи са и не стават за нищо, затова искат да живеят настрани от по опитните хора. А и мъжете станаха мекошави, затова кифлите капризничат. Такива хора не стават за семейство.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ceb6d60cbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

44.   Мъж съм и тва е моето мнение по темата..

Ако живееш на 30-40 с родителите си това означава:
-не си самостоятелен, следователно не си видял нищо от живота.
-не можеш да предложиш кой знае какво
-нямаш сериозна работа, а си посредствен бачкатор по 12 часа за хиляда лева.
-не си инициативен и нямаш амбиции
-не вдъхваш каквато и да е сигурност, стабилност, ако щеш дори мъжественост
-носиш се по течението и караш ден за ден

Аз така ги виждам нещата и мисля, че повечето жени така ги виждат. Дали е добро или лошо това нямам представа, но в днешния свят това да си на 40 и да живееш с родителите си не е ок, освен ако няма някакви сериозни причини.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 25192a5ad1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

45.   40, права си за всичко, но като мъж ти казвам, че много малко жени са склонни да започват от нулата. Пълно е истории в сайта, а и в реалния живот, в които мъжа уж е самостоятелен, но после се оказва, че мама и тати са му купили всичко и даже продължават да издържат младото семейство. После започват оплаквания, че свекървата се месела, имала ключ и т. н. Ами, ще се меси, след като е купила всичко. Не, че няма жени, които наистина искат да градят нещата като семейство, но са доста малко. За масата готовото жилище е изискване номер 1.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7576769a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

46.   Когато живееш при мама и тати, в сто процента от случаите това е в тяхното собствено жилище там важът техните закони. Там си длъжен да се подчиняваш на техните закони. Един властолюбив мъж никога не би се примирил да се подчинява на други закони освен на своите в своята крепост. В тоя ред на мисли се сетих на времето имах един комшия, той не беше мухльо, а направо чухльо. Беше отишъл да живее с жена си при тъста му и тъщата в техния апартамент. И така ми стана комшия. Обаче телевизора беше един, и имаше един сериал, , Далас, , на времето който го пускаха в 20 часа по ефир две. А в същото време по канал едно започваше централната емисия новини, които тъста му и тъщата му държаха да гледат на всяка цена всяка вечер. А в нас се гледаше само, , Далас, , в същото време. И така тоя мухльо и жена му идваха всяка вечер в нас да гледат, , Далас, , , ама по едно време спряхме да им отваряме вратата, защото почна да ни писва всяка вечер да не можем да се отпуснем да сме си само нашето семейство. Спомням си бащата как го псуваше тоя мухльо, а майка го презираше и се чудеше тая какво е намерила тая в него та се е хванала. Та такиви мити работи, , По света и у нас, , :))


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 777c5cd616
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

47.   Аз живея в една къща с родителите на мъжа ми, но на отделни етажи. На практика сме в отделни домакинства и понякога не се засичаме с дни. Мен това ме устройва, защото хем има на кой да разчиташ (да гледа детето примерно), хем не са ти в краката. Ако бяхме в едно домакинство на един етаж, със сигурност не бих била окей! Най-малкото ще ми е неприятно да се разкарвам по хавлия пред родителите му, братята му и пр. За лично пространство не иде и реч. Всеки трябва да си знае мястото според мен. Такива съжителства пораждат повече проблеми, отколкото имат добавени ползи.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7cd27ba08a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

48.   Много сте забавни, няма що! 41, следващият път, когато посетя Джеф и Бил /помолиха да ги наричам така, отдавна се знаем/, ще ги питам!

Наистина вземете да се огледате, да видите, че се намирате в 21-ви век и при това в България, защото един бивш премиер ни мислеше за Канада, бивш президент - за САЩ, а вие явно си вярвате, че живеем в Западна Европа! Карай - важното е "милото" да не трябва да се социализира с "мамчето", защото това била остаряла работа! То и сексът е архаична дейност от времето на пещерняците, ама гледам още го правят. Защо така, новатори любими? Тук-там някои искат и хареми да си имат, а това пък е от времето на турските султани! Като ще режем, да режем до кокал тия стари практики!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b87b069ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

49.   Номер 29, наистина съществуват мъже готованковци, които си харчат парите по кръчми, но не може да се каже че всички мъже са такива. Моя приятел живее с майка си и по-малките си сестри, под наем са. Той работи и изобщо не го издържа майка му. Напротив, ток допринася за бюджета.

От известно време мисли да се изнесе да живее самостоятелно, но не се решава защото жилищата са много скъпи (живеем в чужбина, но то и в Бг цените са безумни). Не му се занимава с ипотеки, сега не е изгодно да се купува. А на новопостъпилите наематели им искат по 700 евро на месец за 25 кв м. Буквално. Живеем в голям град и в близките градове цените са подобни. 700 евро само за наем на нещо наподобяващо склад. Отделно разходи за ток и газ (ако жилището ползва), хайде още 200 евро. Значи 900 евро за да живее човек в 25 кв м. В апартамента в който живее в момента плащат 700 евро за 65 квадрата и 3 стаи. Дългогодишни наематели си. Ами няма как да стане. Няма да ръси 900 евро за да живее сам в някое мазе (сега вече и мазета ги обявяват като жилища, буквално), а отделно има и други разходи покрай колата: застраховка и бензин. 2 евро е литъра в момента. Може да стане, ама защо да се мъчи? За момента живее с техните. Допринася за разходите и помага в домакинството. Това, което не дава за наем за самостоятелно жилище го спестява. Майка му е разбрана жена (за разлика от предишната ми свекърва). Не му се меси в личните работи и той също не и позволява. Тъй че си е много порядъчен и отговорен човек. Когато финансовата ситуация стане по-благоприятна ще паднат цените и ще отиде на самостоятелно място. Не е да не иска, а защото за момента не е разумно решение.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7d402a2fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

51.   45, и си прав, и не си. Не забравяй, че хората обичат да се оплакват и затова преобладват подобни теми. Моите родители са от средната класа, на мъжа ми също, приятелите ми са по същия начин. Единици са тези, които са получили някакъв имот от родители, просто не са имали какво да дадат, в което няма нищо лошо, даже напротив. Масово сме тръгнали с половинките си от нулата. Държа да отбележа, че нямам куртизанки и мутри в обкръжението, при тях нещата стоят по друг начин.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: df399d2b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

52.   49, финансовата ситуация никога няма да бъде благоприятна, повярвай ми. Ако ходите сериозно и чакате примерно ти да заченеш според финансовата ситуация, а си над 30 и не ти се чака, тая ситуация около финансовата стабилност на мъжа ти ще ти е много писнала. Или се изнася, или не. Птичето трябва да излети от гнездото. На отделни етажи кажи-речи и щом има една на милион свекърва, която да помага за децата. По мои наблюдения не помагат свекърви за децата и това, което някой спомена, че давали жилище пък после снахата се мусела, че свекървата има ключ. В България новата мода е тъстове да отдават жилище, свекърви и аз не знам какво отдават - май само интриги: директно или скрито-покрито за снахата и най-вече тя ако посмее да роди от сина им.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 561644e7fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

53.   Когато бях дете живеехме 4 поколения заедно. Нашите уж събираха лихвоточки за собственото жилище, но понеже били 3 група така и не го получихме. Та в един, макар и голям, апартамент живеехме прабаба ми, баба и дядо, нашите, аз и сестра ми. Казвам ви, беше ужасно! Сутрин бързаш за училище, прабаба ти обаче е решила да се къпе и банята е заета...
А как 3 жени са си поделяли кухнята, не знам. Майка ми и до днес разправя как е водила война с прабаба ми за да ми стопли млякото когато съм била бебе, защото когато готвела прабаба ми не пускала друг в кухнята и не я е интересувало, че бебето трябва да се храни! Супер!
За това на 23 се изнесох от нас, даже известно време с бившия ми мъж бяхме под наем, но не си и помислих да живея като мама с две свекърви на главата си. Не знам, какъв мазохист трябва да си, че да си гопричиниш!
А иначе, за мъжете е по-удобно така, жената му чисти и го пере, маминка му готви, а той само пред телевизора и с биричка в ръка. Обаче това не е мъж, а готованко!
Ще ме извинявате, но не е нормално на 45 години майка ви да ви пере и сутрин да става по тъмно да ви прави кафе и закуска.
А и да кажем, 1980 г, майка ми е нямала много избор, но 2022 година да живеете така? ! Ужас. По-добре в 30 квадрата под наем, отколкото в 120 квадрата апартамент, но с още хора и то от различни поколения.

 
  ...

1-50 от 75
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker