Имот в чужбина - как се разбирате с половинката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имот в чужбина - как се разбирате с половинката?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 687 пъти
Здравейте дами и господа,
Да речем, че вашата половинка е живяла, учила или работила някъде в чужбина. И тази страна страшно му/й е харесала за живот, едва ли не повече от родния град. Бихте ли се съгласили да живеете там или поне да закупите имот, който да ползвате от време на време?

Страната НЕ е от туристическите и типични избори за ваканционни имоти като Гърция, Турция, Португалия, Испания или Италия. Тя е в Централна Европа, климат подобен на българския, а градът е на голяма река, съвсем близо до границите на 2 други държави и дори има 3-та чужда страна, където може да се стигне с кола или дори автобус и влак за едно уикенд пътуване, че даже и еднодневно.

Дотук са не 1, а достъп до цели 4 различни култури. Там имотите засега вървят от около 2000 евро на квадрат за старите, но добре поддържани и стигат до около 3500 за ново строителство, но местните казват, че цените щели да спаднат след две-три години, дотогава хубав нов имот в София може и да ги догони като гледам как скачат у нас. А в случая става дума за имот на малко повече от 50-тина километра от Виена, а София граничи с... Ниш.

Но оставете настрана каква е страната и колко струват имотите - бихте ли се съгласили на такъв разход? Ако вашата половинка ви сервира такова нещо как ще реагирате? Въобще как решавате къде точно в чужбина да изберете имот и ако нямате допирателни точки как стават нещата в случая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: fa650f9418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Всеки решава по различни причини и е въпрос на обсъждане с половинката. Такава идея не бих я нарекла "сервиране". Винаги има за и против и се преценяват аргументите. Това не е работа на странични наблюдатели, но те могат да дадат практични гледни точки.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 95defedfdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да, защо не? Няма полза от гол патриотизъм. Какво лошо има да се живее в друга страна? Май само ти виждаш нещо лошо, че и цени гледаш, намираш кусури, защото не искаш да се мръднеш от родината. Искат да те култивират, ти не искаш. Някои хора не случват на половинки.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 567a6aae1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   А защо не? Така поставен въпросът няма еднозначен отговор. Преценете си плюсовете и минусите и решете заедно с половинката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 79c27fd28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Ако има място за реализация, работа и приличен живот там, става. Ако има и полза от този имот, примерно да ти донесе някаква печалба и да избиеш бързо парите от покупката му, също става. Ако имаш много много много излишни пари, пак става. Иначе е пълна глупост, да го правиш, ако няма полза от такъв имот.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f758c34365
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Как ще живееш там? Ще работиш ли? Езика знаеш ли го? Каква среда ще имаш? Това са много важни неща. Ако имаш познати там, ако смяташ, че ще имаш добра работа и ще е лесно - ами пробвай!

А за другото - Да имаш имот за "отвреме на време" - Не. Не очаквам, че ще мога да го давам под наем, нито, че скоро ще мога спокойно да го продам и да си получа парите обратно. Ако тя има средтва и е готова да го закупи, да заповяда!

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 14a763f4c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5 средата ми е по-хубава от тази в България, там по-лесно създавам приятелства, просто с местните хора, е повечето де, някак повече се разбираме. А за наем няма проблем, защото това е студентски град и има много студенти, все някой ще го вземе освен ако не е в много скъпа сграда. Работих там и знам езика.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker