Искам да вляза във Френския легион - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да вляза във Френския легион
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 12033 пъти
Здравейте пиша тук истинска история от моя живот.
За която искам съвет от по-възрастните в сайта.
Няма да ви питам въпроси от сорта на "Що ми е малък? , Дебел съм. и т. н. " което според мен е глупаво.
На 17 години съм и проблемът ми е следния. Още от малък имам една мечта да вляза в Френския легион. Уча в Езикова Гимназия с френски език. Не съм Отличен ученик, но без да си давам зор съм ученик с Мн. Добър успех. Отличен спортист съм тренирам Кик Бокс и Самбо които комбинирам с Фитнес ( с една дума отдаден съм на спорта). До тук добре. Проблемът идва когато темата се отвори с моите родители. Те искат от мен да стана човек от типа адвокат или съдия.

Въпреки, че баща ми служи в спец. частите незнайно защо и той самият се опитва да ми попречи. Опитват се да ме спрат да тренирам. Като излизат с пред текста (примерно, че съм болнав или, че треньорът не бил подходящ човек), но за 3 години съм боледувал само 1 път а относно треньорите успехите ми говорят достатъчно. Казват, че не съм учел достатъчно и нямало съм да успея да стана човека "който те искат да стана". Абсолютно по всякакъв начин се опитват да ме спрат от постигането на моите цели. Напоследък дори ми се налага да ги лъжа, за да мога да изляза и да тренирам. Да развивам своите способности. Постоянно ми пробутват някакви теории и тези колко нископлатена била тази работа, колко не е ценена, колко мръсна била и т. н.

С една дума искам съвет от вас как да им обясня, че ще постигна това което искам а не те, така че да спрат да ме разубеждават и да не се дигат олелии до небесата. Може да изглежда просто от страни, но никак не е лесно да го обясниш на човек като баща ми. Особено когато майка ми постоянно му говори против това което желая най-силно. Може би самият проблем е не толкова баща ми колкото майка ми трябва ми наистина съвет имам по-големи познати и приятели от които бих могъл да искам съвет, но просто ме е срам от факта, че родителите ми все едно ме държът на каишка (какво биха си помислили) и затова искам съвет анонимно.

Извинявам се за правописните грешки, но го нахвърлих набързо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 00d1cc6b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Френския легион ще ти е най-голямата грешка във живота, въобще знаеш ли какви са изискванията? Просто там ще ти вземат здравето.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 9de415112f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Имам познат във френския легион, българин.
Чудесен човек, много умен, голям интелект, философ дори.
Вашите ги е страх да не затъпееш, затова така мислят. Направи като познатият ми - учи в България за офицер, направи малко кариера и тогава се запиши в легиона. Хем ще те вземат със сигурност, хем ще си с академично образование, не някакво пушачно месо, хме ще си по-възрастен и независим, няма да е толкова миродавно мнението на вашите... а и парите не са лоши.
Ако си вече офицер с кариера, ще имаш право на избор, не си длъжен да приемаш всякакви мисии, може да си само миротворец например... какъвто е познатият ми, той дори даряваше половината си заплата на познати афганистански семейства, с останалата половина си позволи за няколко годинки да си вземе жилище, кола, всичко. Ходи с много жени, не иска да се обвързва, нали всичко може да се случи... Заради това вашите ги е страх...
А.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f2e8bc1245
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

3.   Ама не си написал как искаш да излезеш после от легиона с краката напред ли? Френския легион е създаден с цел при защита на френските интереси в чужбина да не се пролива чиста френска кръв е това е. Той е постоянно действаща военна част. Имаш ли представа какво е да си на война, когато командира ти само половин час лед като лично те е разтавил и то на не повече от 70м. от щаба си те пита панически къде си, а ти като му отговориш по радиото че си там където те е оставил той пита къде е това. така се губи една трета от батальона в бойни действия искаш ли да знаеш какво е приятелски огън, но не от обясненията в речниците, а на място. Едно е да си играеш на войници и винаги да можеш да кажеш омръзна ми отивам да вечерям друго е да ядеш боб с червей и ръцете ти да залепват от съда по стоманата на БТР-а. Родителите ти те обичат, а баща ти знае за каква величайша простотия става дума и за това се опитва да ти налее мозък в главата. Единствените печеливши от войните са тези които дават заповедите от щабовете. Имаш ли дори и най-малка представа колко години са нужни да ти се възстанови психиката след това, ако въобще се възстанови, а най-интересни са сънищата можеш да си броиш по колко пъти на вечер ще се будиш от кошмари, а от тях неможе да се избяга. На мен ми трябваха 15г. и сега си викам боже колко съм бил глупав тогава добре че изкарах невероятен късмет.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0eed764306
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам представа как е във френския легион, знам само, че е страшно елитна част, но съм на мнение, че живота е пред теб и винаги, ако не ти хареса можеш да се насочиш към друга специалност, кактои смятам, че би трябвало да правиш това, което на теб ти харесва... Кажи на родителите си, че това те прави щастлив и им обясни, че ако не ти хареса или не се чувстваш добре, обещаваш, че ще се върнеш и ще запишеш това, което те искат... Не се отказвай от мечтата ти. Успех ти желая в бъдещото начинание :)

Лола

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 874eeda470
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Брат и аз съм в подобно положение като тебе. Никога не ми е било приятно еднообразната работа, да седя затворен в офис и т.н. ден след ден. Предполагам знаеш как е - кръвта ти кипи, искаш действие, да правиш неща които другите не правят и т.н.

За сега обаче, аз размислих - идва момента в който се замислих за семейство, за жена, деца и такива работи и въпреки страстта ми към тоя тип работа, за сега съм се отказал, но вътрешно още не съм сигурен дали няма да поема по тоя път. Мене се опитваха да ме разубедят с абсолютно същите доводи, само че аз това го повтарям от малък, накрая разбраха че не зависи от тях.

Номер 3 каза интересни неща - интересно ми е номер 3, ще споделиш ли къде си служил? Явно си ставал свидетел на доста неприятни неща.

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: d2d944e278
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Спортът е прекрасно нещо, но защо не се занимаваш само с това? Войните са най-гадното нещо на света-от тях никой не печели! Като войник просто ще те използват да им вършиш черната работа. Може сега да ти се струва много екстермно и интересно, но реалността със сигурност ще те разочарова. А и това значи да нямаш нормален личен живот сред време-семейство и тн.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: aacfeaf884
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мразя военните. Промити мозъци.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 211f4196a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Прочетох всичките ви коментари.
Номер 2 и 3 от вас изчерпах най-много информация.
Номер 5 точно за това говоря. Ти може би най-добре ме разбра. Номер 7 интересна ми е твоята гледна точка били я споделил/а. В крайна сметка не бих се отказал от това което искам. Преди 2-3 дена се запознах с един човек служил там разказа ми доста интересни неща. Но в крайна сметка няма да се откажа от тази работа, ако не в Френския Легион то в някой други елитни части ще вляза. Благодаря все пак за отделеното време.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0eed764306
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   7 на вцсички по един или друг начин са ни промити мозъците и с това изречение само потвърди тази теория.

Авторе, какво става, какво е развитието?

Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 424f59fcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, не се отказвай от мечтите си, просто търси най-удачния начин да ги постигнеш. Според мен просто едно университетско образование си трябва, ако искаш да си повече от прост войник.
Моят познат, офицерът, първо е учил в България висше (в Плевен мисля). Изобщо - има база да мисли човекът. След карира в нашата армия е бил на висока позиция във фирма за сигурност в Афганистан, днес е в Легиона, офицер пак - така си е направил договорът, че участва само в мисии, които подкрепя морално.
Според мен, ученето в България за офицер ще е добър компромис и за вашите. Ще имаш възможност и да порастнеш, да научиш още езици, изобщо - да се развиваш в посока - офицер, не пушечно месо, без да се отказваш от мечтата си, напротив!
Ако имаш призвание в някоя област, НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ заради думите и мнението на другите. Само призваният е добър в професията си.
Успех
А. (номер 2)

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 109d323108
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Не е моя работа да ти давам акъл, но не си пропилявай живота на подобни места. Номер три ти го е написал много точно-касапниците в такива ситуации са много зверски, и все за твоя сметка. Ти си „жива” сила и нищо повече. Тази сила подлежи на загуби задължително, и никой не се интересува ти в кое число ще попаднеш. И не си мисли, че няма да попадаш в ситуации от типа„гледай да се върнеш, ... ако е възможно. Действайте! ”И номер 3 съвсем ясно ти го написа, трябвали са му 15 години, за да се заличат тези неща.

Но това не е съвсем вярно, годините само притъпяват усещането, но не забравяш докато си жив! Не е толкова страшно докато лежиш по засади за елиминиране, или се целиш в нечия тиква(ако имаш някой боклук пред себе си дори няма се целиш в главата, а четири пръста над задника-не умре ли от кръвозагуба в коремната кухина, гарантирано остава сакат завинаги. ).

Страшното е след като всичко приключи, а тези неща се появяват и можеш да ги изгониш от главата си. Алкохола не помага, като изтрезнееш, всичко се завръща. И ако не ти издържи главата, няма спасение.
Послушай хората, и не набърквай в такива каши. Поне имаш избор, не се поставяй сам в положение, в което да умреш или да умре част теб. Връщане назад няма, мога да те уверя в това(както и номер 3 предполагам ще го каже същото).

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 714c281144
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

13.   Здравей, аз много исках да отида там, но не взимат жени:)
Според мен не се отказвай. Живот без риск, живот без тръпка - не е живот!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 109d323108
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

14.   Към номер 13(аз съм този с коментара преди теб-т. е. 12-ти):едно е живот с риск и тръпката от това, а съвсем друго да видиш трупове(или части от тях) на хора, които си познавал, и да си целият залят с кръв и мръсотия.

Питай номер 3, колко пъти си е мислел:„Тоя път бяхме до тук. Няма измъкване. ”И след това ти става безразлично, нищо не те интересува, и нищо не чувстваш. И накрая ти се разбива психиката завинаги, няма измъкване. Познавах хора, които се сражаваха по няколко години в Афганистан(срещнахме се през лятото на 1989 година когато те се прибираха у дома директно от бойното поле)Почти всички бяха превъртели малко или много.

Това не са филмите, които гледате.
Моят съвет към автора-прегледай мнението само на ония, които са „помирисвали барут” наистина, и си прави изводите. Но никой от тях не би те съветвал да се хващаш за „Фамаза”, FN FAL, G-3, или каквото и да е там оръжие.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 714c281144
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Номер 14, прав си за себе си, но не съм съгласна. Има хора, които се раждат войници. Войници по дух. Когато неподходящи хора, се заемат с тази работа е нормално да им се разбие психиката. За това всяка жаба да си знае гьола. Но всеки човек е с индивидуално мислене и психика. Познавам хора и хора. На някои психиката не издържа за елементарни неща. Други не се трогват и сломяват пред нищо. Не слагай всички под общ знаменател.

В нормалният живот хората също са превъртели.
Съвет към автора- разбери първо сигурен ли си какво искаш и на 100%. Ако да- знаеш какво да правиш.
Разгледай какви са ти алтернативите. Направи таблица с плюсове и минуси, аз така вземам решения.
Успехче:)

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1dae3726a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Безсмислено е. Сега ти се струва супер: екшън, приятели
бой, стрелба. Постъпиш ли там още при първото ти излизане на бойното поле, ще съжаляваш, че изобщо някога си си помислял да го направиш. Разберете, това не е същото, което го гледате по филмите. Сега няма как и да ви убедя.
Номер 15, повярвай ми тези, които не се 'трогват и сломяват пред нищо' просто имат много опит и са свикнали на подобни гледки. Да убиеш човек е много голям шок, пък да ходиш на война... Ако има човек, който не му мигва окото и не 'трепва' при гледката дори на 1 убийство, той е психически болен.
Не го гледай ти Брус Уилис к'во прави по филмите, сядайте си на дупенцата и учете, не ви трябва да ставате ПУШЕЧНО МЕСО за французите!
М.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c9ed96146e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   До автора:
Искаш да си военен, за да убиваш "легално" други хора?
Това е най-долната "професия", ако така мога да я нарека. Ти си решаваш. Като искаш да си прецакаш живота по най-бързия начин влез в легиона. На никого няма да му пука за живота ти освен на близките ти... Един високо интелигентен човек никога няма да постъпи в тази институция.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 059b3f6ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Здравейте,
Пише автора. Благодаря на всички за съветите които сте ми дали бях забравил за тази темичка в сайта и случайно попаднах на нея отново. Исках просто да споделя с вас как са се развили нещата. В крайна сметка няма да ходя във Френския легион след дълги разговори и с баща ми и с дядо ми които както споменах се занимават точно с това решиха, че няма да могат да ме разубедят и стигнахме до друг консенсус с малко връзки от страна на дядо ми в Москва другата година ще кандидатствам в "Рязанское высшее воздушно-десантное училище" Рязанското висше въздушно-десантно училище на български - е най-доброто десантно училище. Може би ще има малко проблеми зареди гражданството, но както казах с малко връзки нещата дано се получат. Отново благодаря на всички за съветите номер 3 може би най-добре ме разбрал, но твърдо съм решен това е.

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 7b7962674a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   здравеите имам познат които беше във френският легион и получи френско поданство след няколко години иначе сега живее в Франция със семеъството си и неще да чуе за връщане в БГ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 6e97be98b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   От трънка на глог!

 
  ...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2a8bbb5d03
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   сигурно вче си там исе смееш на тези коментари, братле моят съвет е да отстояваш мечтие си те те карат, да бъдеш жив.. това за пушечнето месо и, че ще убият... всички ЕДИН ДЕН ЩЕ УМРЕМ КОЛКО И ДОБРЕ ДА ЖИВЕЕМ.. нищо ново под слънцето, смело напред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker