Малките, големи жестове за партньор(к)ите ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Малките, големи жестове за партньор(к)ите ни
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1093 пъти
Нямам предвид онези жестове, които планираме за няколко пъти в годината- почивка- изненада, внезапни по- скъпи подаръци т. н
Говоря за онези малки неща от ежедневието, които са големи защото са част от живота ни в двойка. Малки детайли, които правят живота ни с половинката по- приятен, по- желан, по- любим.
Жестове, може би чести компромиси, премълчаване на нещо, което не ви харесва, но за другият е приятно или дори важно.
Очаквате ли да бъдат оценявани от другият жестовете ви?
Приемат ли се с времето те за даденост и как се чувствате ако е така? Особено по- дългите връзки: правите ли същите жестове както в началото, добавяте ли нови с времето? Смятате ли, че има реципрочност или обикновено единият свиква да получава, без да се замисля, че са жестове, които предполагат да има подобно внимание и от другата страна?
Смятате ли, че именно тези жестове подхранват любовта и желанието (всеки аспект) на двамата?
Пишете и от колко време сте в настоящата връзка или колко време сте били в бившата ако е прекъсната.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: f62006c50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   На мен никой не ми подарява подаръци.
Ж19

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6e2b5ad0a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Здравей, не знам какво имаш в предвид, нито под "малък жест", нито "дълга връзка", тъй като за едни "малкия жест" е Ролекс.. За други пък обикновен масаж. За "дълга връзка" аз разбирам 2-3 години. В моя случай 4 години, малки жестове както в началото, така и до ден днешен има. Под "малки" се има в предвид например често ходя за храна късно през нощта, може да съм заспал, но тя знае, че ще отида. Друго, което е, често я болят краката например (от работа примерно) и аз ги разтривам, просто, за да й олекне. Друго.. Топля й дрехите почти винаги след баня и така.. Реципрочност винаги е имало, много пъти съм изморен и дори не ми се става да си сложа телефона да се зареди, женичката става и го прави, масажи също получавам (най-често на гърба) като кажа, че съм схванат и така.. Ако ми се яде нещо, то ще не направи и прочие, дрехите винаги са ми подредени заради нея. А като подаръци, често си правим някакви малки (предимно неща в нужда), за нея често са някакви дрехи или парфюми, а за мен са аксесоари за колата или отново дрехи, парфюми, удобства за вкъщи и т. н. И до ден днешен ги правим тези неща, за да на другия да му стане по-леко, по-приятно, да го зарадваме, а не да чакаме благодарности.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9e69d3cb79
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Всеки в едно семейство трябва да си влезе в ролята няма нужда да изпълнява чужда роля. Жената да сложи закуската, мъжът да разсмеее семейството си на закуска, затова и жените търсят за връзка мъже с чувство за хумор и работлив за да разсмива и да може да изкарва за семейтвото, а мъжете търсят грижовна жена която да мисли дали някой от семейството е гладен или на някой му е студено, подсъзнателно разбира се.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 65a469ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Продължавам да правя жестове като в началото, добавям и нови. Жена съм. Ако мъжа ми е споменал някоя дреха или нещо по джоба ми, което мога да му взема, му го взимам. Секс не му е отказван. Неговите роднини го карат редовно да им помага, седя си с детето. Не очаквам жестовете ми да се оценят, но всичко се прие за даденост. Никога роднините му не попитаха кога на нас с малко дете ни е удобно той да отиде, съобразява се с тях. Не се е съобразил с мен и детето. Почивки никога не ми е плащал, нито пък нещо да направи през годината, с което да ме изненада. По празници ми дава някой лев да си купя каквото реша, в началото е приятно, защото сам решаваш какво да си вземеш, после дотяга, защото другият не е отделил малко време да потърси нещо, което да хареса. По жестовете и изненадите много ще разбереш за един човек.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ff0b36ff9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   С времето свикваш с човека и не ти е интересен, омръзва ти да правиш компромиси и така, губят се и жестовете и едва ли не и времето заедно и ходенето на почивка дори става не желано, няма ги и хубавите думи и заинтересованите погледи. Поне при нас. Заедно 10 г с две деца.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 65a469ab6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   5, зависи от обичта към човека.... Аз моя го обичам, но осъзнавам, че това е един вид мазохизъм, защото по действията му виждам, че не ме обича. Ако все не прекарваш свободното време с половинката това обич ли е? Ако с времето нещо се губи, усетилият го е редно да не вкарва другият в заблуда и по живо и здраво кротко да се разделят. Така го виждам аз. След като след шест години връзка мога да правя изненади, да гледам детето докато другият върши работа за роднините си, а за мен реципрочно е "жестовете не са всичко", "парите не са всичко", е да де, ако ги дава някой друг. Предпочитам и чакам в очите да ми се каже, че да, не ме обича и да правя с живота си каквото преценя, вместо в мислите си да градят пясъчни кули от фалшиво щастие, когато други съграждат свой дом, моята половинка да има сили и време само за дома на родителите си и техните задачи? Не ще е важно, но е показателно, че ние детска стая така и не оформихме, не жилище, мебелировка, докато за ремонта на техните мъжа ми беше всяка седмица свободен ден на линия колкото време им е удобно, колкото часове им е нужно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 39681ad61c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Много често моят приятел ми подарява цветя без повод, защото знае, че обичам и си отглеждам градинка на балкона. :)

Има един негов жест, който наскоро ми направи толкова голямо впечатление, че ми се насълзиха очите. В свободното си време обичам да пея и му бях споделила, че от малка съм искала да имам микрофон. Един ден бяхме в магазина за техника и той искаше да ми купи микрофон за компютъра. Стана ми толкова приятно, но реших да го посъветвам да не ми купува, защото няма да имаме достатъчно пари за по-спешни неща покрай инфлацията.

Жестът си остава жест, никой в живота ми преди не ме бе слушал толкова внимателно, не бе запомнил и не ме е радвал по толкова приятен начин.

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 50f8891234
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Обичам да правя подаръци и малки жестове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker