Страдам от огромни комплекси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Страдам от огромни комплекси
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 936 пъти
Здравейте, на 28 съм, жена.
Цял живот ми е набивано в главата, че другите са по-добри от мен. Сравненията започнаха в много ранна детска възраст, когато постоянно ме сравняваха с по-малкия ми брат. Аз бях по-пълна, с криви зъби, широк нос, а той беше висок, с идеална усмивка, невероятно тяло и лице. На него купуваха дрехи, а на мен не. Причина- прекалено дебела съм и бързо ми омаляват. За него дрехите бяха маркови, за мен от H&M.
Баща ми постоянно ме сравняваше и с майка ми, казваше ми “тя е на 40 и има по-хубаво тялото от твоето и нито една стрия, а ти си напукана цялата”. Знам, че го е правил за мое добро, той много ме обича, много добре се грижеше за мен, записва ме на какви ли не спортове.. но просто от малка си обичам храната и дори и до ден днешен съм леко закръглена, но все още страдам от така нареченото “binge eating”, или емоционално хранене. През пубертета стигах и до булимия, но и това отмина..
Учех в частно училище, където всички деца имаха по-богати родители от моите и постоянно ми се подиграваха. С брат ми беше същото, той беше по-долен клас, но и в неговия, ние бяхме с най-малко възможности.
Да, но него това го изгради като личност, на много крехка възраст вече беше започнал работа, изучи се и вече е напред в кариерата, кара си новата кола, купи си апартамент, има жена и деца и изобщо не робува на тъпите комплекси, на които робувам аз.
Въпреки че вече зъбите ми са прави, имам дълга коса, оперирах си носа и т. н. все още се чувствам дебела и бедна.
Имам чувството, че постоянно се състезавам с някого. Не съм доволна от работата си, завърших графичен дизайн и накрая станах брокер. Всичките си пари давам за разкрасителни процедури и дрехи, които не мога да си позволя. От зор и комплекси си купих кола, за която изтеглих заем, който ще изплащам 9 години. Дори нямам пари да я поддържам, нито имам пари за бензин, хваща ръжда в гаража и добре че приятеля ми има електрическа кола, та да мога да отида до магазина. Моята кола я имам от една година и да съм излизала с нея 15 пъти, защото ме е страх да не я повредя, просто няма да мога да си платя ремонта, нито частите. Излизам с нея само по поводи, където трябва да ме видят, че карам хубава кола, или както аз обичам да се самоиронизирам “когато отивам на състезание”. Все едно на някого му пука. Това е вътре в мен и ме изяжда още от детските ми години. Затова и сега ще си сърбам попарата близо 10 години по банките.
Днес обаче осъзнах, че имам много голям проблем, наистина огромен. Бившата на гаджето ми е от заможно семейство. Бяхме на маса и негов приятел спомена баща ѝ и възможностите му. Оттам аз с моите комплекси станах за смях. Започнах да обяснявам колко ми струва колата, колко ми струват дрехите, брат ми каква кола кара, къде си е купил мезонет, къде ходи на детска градина детето му. Опитах се да спра, опитах, но не можах. Продължих да се излагам и да затъвам в тинята си, проличаха и комплексите ми, както и “състезателният” ми дух. Като се прибрахме егото ми беше толкова наранено, че започнах да крещя на приятеля ми и да го питам защо не е разказвал моето семейство какви възможности има, каква кола кара баща ми, какво работи брат ми и всякакви подобни небивалици. Избивах си комплексите и треперех от яд, докато го правя.
Накрая се почувствах толкова засрамена, че се прибрах в родния си дом.
Имам чувството, че тези комплекси ще ме преследват вечно, постоянно ще се състезавам, ще харча пари, които нямам и ще страдам, ще наранявам и хората около мен. Не знам как да се справя с този проблем….

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 91e74f7bf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Олеее, миличката, това е ужасно...
Хубавото е, че го осъзнаваш.
Започни да работиш с терапевт за връзка с вътрешното си дете и любов към него, това мисля много ще ти помогне...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2715b5ee79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   И аз си оперирах носа и не помогна. Отвътре, като си същия човек, промяна няма.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4f77c79c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Добре ме разсмя. Хубава история. Да учиш в частно училище, да те запишат да тренираш спортове, да си купуваш дрехи от ХМ не е бедняшко. Е, заваси с кого се сравняваш де... ххахахаха

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 565f8ffaa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Хубавото е, че осъзнаваш. А колко много има, които до дупка ще отричат комплексите си и ще нападат другите за това, че със себе си не могат да живеят, виждаш сама дори тук, в сайта.
Проблема обаче е, че въпреки осъзнаването на корена на проблема, не можеш сама да се справиш, за това просто потърси помощта на добър психолог.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f3f0771563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Явно сама се вреш в такъв кръг от хора с по-високи възможности от твоите. Аз пък как не се сещам да имам такива познати, още по малко пък бих имала интерес да излизам с такива хора.
Няма лошо да се стремиш да имаш по-високи доходи и стандарт на живот. Грешката, която допускаш е че прекалено много се интересуваш от мнението на другите, искаш да ги впечатлиш, че имаш по-високи възможности от тях. Това трябва да избягваш. Парите си трябва да харчиш само за неща, които ти доставят удоволствие, виждаш инвестиционна цел или ти харесват на теб, а не за цел да ги виждат другите. Само така ще излезеш от омагьосания кръг.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4a35e99e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Приемам, че историята не е фейк, на какъвто ми прилича.
Първо - щом имаш пари за да си оправяш носа и да купуваш разни парцали, а и кола за фукня, изобщо не си толкова бедна. Второ- винаги си гледала чуждата паница и си сравнявала кой какво има повече от теб. Ами да беше погледнала по-бедните от себе си, че да разбереш колко си по-добре. И аз ако взема да се сравнявам с Илон Мъск трябва да се гръмна. Вероятно "състезателния ти дух" е просто завист и това съвсем те скапва.
Как тъпо си се излагала пред познатите и пред приятеля си, не коментирам изобщо. Хората не ги е е ни колата на баща ти, ни работата на брат ти, нито пък самата ти.
И накрая - след като намери пари за всякакви глупости, как не можа да дадеш за психотерапия? Или не знаеш, че има такова нещо? Че си седнала да търсиш отговори в анонимен сайт?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2c8afbdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Наистина - поздравления за това, че го осъзнаваш. Предполагам всички от нас сме се излагали по подобен начин - и това ще отмине. Основният ти проблем е, че имаш ниска себеоценка, не се харесваш и се опитваш да направиш единственото друго, което да оправи положението, а то е поне да се харесаш на другите. Но виждаш, че и това не работи. Ако ти не се харесваш и останалите няма да те харесват. Ако не се уважаваш и останалите не те уважават. Ниското ти самочувствие се усеща и ще те нападат дори и без особена причина. Ако не можеш да се справиш сама потърси специалист. Всеки от нас е уникална частица от твореца и няма никой, който да е по-маловажен от останалите, независимо от материалните придобивки, които никой от нас няма да си вземе като напусне този свят.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c907e56644
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В брокерския бранш сте големи комплексари. Повечето брокерки приличат на карикатури с множество операции и прекалено много филъри. Щом си си оправила зъбите - вероятно корони или фасети, носа, че и други средства за разкрасяване ползваш, значи изобщо не си бедна. Просто не си богата. Но богст не се става с мисли за това какво си мислят другите за мен, а с мисли за това как да изкараш още пари.
Проблемът ти идва от това, че всъщност си твърде комплексирана и завистлива. Не се мери с другите, а си постави цели какво искаш нсистина от живота.
Който мислу за другите какво имат, не е щастлив.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: 6fbb0d8256
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ей номера 6 и 8. Много сте груби. Жената не казва, че е бедна

Проблемът е, че тя харчи повече отколкото може да си позволи. Харчи пари за ненужни неща защото от малка са й небивалици комплекси, че другите са по способни от нея. И вие на нейно място щяхте да се държите така.
Тя не е завистлива. Ако беше завистлива изобщо нямаше да осъзнава, че не е редно това, което прави.
Но все пак и дрехите от ю H&m са моркови.

Авторке потърси помощ от специалист.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker