Не ми дават пари за училище - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не ми дават пари за училище
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1044 пъти
Пише ви ученик. Проблемът е, че от много месеци насам абсолютно никой не ми е давал пари за училище. В портфейла ми имах около 60 лева (гледах да пестя, когато ми дават пари и да не ги харча излишно, освен за храна и напитки), сега имам около 4-5. Не знам как ще мога да си купувам храна и вода (за други напитки изобщо не си представям).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: dcaf5c648e
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Не ти дават, защото нямат или никой не се чувства длъжен да ти дава. Не пишеш на колко години си, откъде си, с кого живееш. Опитай да поговорим с тези, които би следвало да ти дават. Попитай ги защо не дават. Кажи, че имаш нужда. Ако няма резултат, поговори с някой друг близък възрастен, учител, класен. Нека ти дадат съвет.
Освен това се опитва да пестиш максимално.
Относно водата-купувай по големи опаковки и си налива в малки бутилки за училище. Ако можеш си наливай отнякъде вода, която е годна за пиене.
Купих си хляб, масло и нещо друго и си прави сандвичи вкъщи

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5dd9fd92b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Както вика н1, не даваш друга информация за себе си. Едно е дете на 10 години, друго е младеж на 17. Може би родителите ти смятат че не е нужно да ти дават пари за да си купуваш закуски навън. А може да не им достигат парите и да пестят максимално.
На мен и на брат ми не са ни давали редовно пари. Давали са ни джобни когато е имало, понякога с месеци не са ни давали защото не са им стигали парите. През тия периоди не си спомням какво точно съм правила, ама е факт че никога не съм имала проблеми със закуските.
Ако огладняваш в училище, кажи на родителите си да ти дават поне за дюнер или баница. Ако са закъсали с парите ще трябва да си правиш сандвичи вкъщи (нещо което е супер вариант, дори най-здравословен). За напитките наистина е глупаво да харчиш всеки ден за коли, фанти и прочие. Вредни са, а и скъпо излизат. Ако там където живееш чешмяната вода става за пиене (няма гаден вкус), просто си купи една бутилка от половин литър и после продължавай да я използваш като я пълниш от чешмата (аз тъй правя). Ако водата от чешмата не става, помоли вашите да купят стек минерална вода от магазина, от половин литър. И всеки ден си взимаш 1-2 бутилки за училище.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: c1645abb02
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   На мен също не са ми давали, когато бях ученичка. Понякога явно нямаха и направо изключваха, че трябва да ми дават. Събирах си от празници-баба ми даваше дребни пари тогава и вълнени чорапи. :) Имах пари от стипендии за отличен успех, работех лятото, като помагах в един магазин и се научих да си правя закуска от вкъщи, с каквото има. Понякога си взимах кекс или баница, ако майка ми беше направила. Освен това, когато пазаряха за седмицата, гледах да съм с тях и си слагах и по нещо за закуска в количката (солетки, соленки, плодове)-не ми отказваха. Завърших гимназия през 2005 и после и университет. Пари не са ми давали нито за излизания, нито за дрехи през цялото време-просто бяхме бедни, но съм благодарна, че ми взимаха учебници и ми платиха бакалавърската степен.
Научих се да си правя сметката и да работя за парите си. Те вече са възрастни и им помагам редовно по малко финасово за лекарства, прегледи, храна. Просто нямаха възможности, но това ме направи силна и се развих добре. Имам си и семейство и на детето ми няма да се наложи да е в положението, в което бях аз, защото се справяме добре финансово, а мъжът ми е много доволен, че съм разумна и не харча неща за глупости, позволявам си по-малко и качествени такива.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 8980afbc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Говори с тях, за да разбереш каква е причината да не ти дават пари. Ако са затруднени, може да си носиш вода и храна от къщи.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: e3fa62caa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   По принцип родителите ти нямат задължение да ти дават пари кеш, като родители са длъжни да те облекат според възможностите и желанието си и да те нахранят, а това може да се случи и с дрехи втора ръка, а храненето с каквото има у дома. Познавам семейство което вчера ядоха хляб и компот, нямат нищо друго.
Съвсем не са длъжни да ти дават пари за вода, в училището има чешми, водата там не е минерална, но с нея може да се оцелява.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 845e22cd10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До тези, които твърдят, че чешмяната вода не е вредна, в интернета има много материали, където казват, че е вредна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 6f4a12eb0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   6 аз пия от чешмата цял живот и нищо ми няма.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7296bcd303
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Всеки ден пращам детето си с храна на училище. Винаги има основно ястие, салата, супа или таратор, плодове, десерт или няколко шоколадови бонбона, или шоколад, бутилка вода, а често фреш, чай или айрян. Дъщеря ми сама поиска да и дам някакви за напитки от училищния автомат, но така и нищо не е похарчила за него от началото на годината. В портфейла й следя да има винаги 15-20 лв, но не си купува дори напитки. Случва се да събират пари за подарък на учител, за кино, за някое учебно помагало и тогава й допълвам отново. Вече е на 13 г. и пак не си купува нищо допълнително.
Ако и твоите родители те изпращат с храна на училище или са ти купили купони или карта за стола, може да са преценили, че храната от училищната лафка не е особено полезна и затова да не ти дават, а може и да са на принципа, че ще ти дадат, когато сам си поискаш.
Говори с тях и им обясни, че вече си си похарчил всички соестявания и инаш нужда от джобни пари за училище.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 112e9403ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Не пишеш на колко години си, къде живееш, къде учиш и т. н. А и не на последно място за какво си харчиш парите, когато ги имаш
Ако си купуваш с тях храна, собре, обаче ако редовно си купуваш цигари, нормално е вашите да не са щастливи и да не искат да ти дават пари.
А и пак казвам едно е да си 3 клас, да си записан на стол, т. е. да имаш храна, друго е да си на 17, да имаш много часове, а училището ти за е на другия край на града. Пък и да си го кажем честно, на 17 всеки иска понякога да иде на кафе с приятели, така че е нормално да ти трябват повече пари отколкото на дете в 3-4 клас.
А и не на последно място много си зависи от финансовото положение на семейството ти. Ако, примерно, единият ти родителител е безработен, другият работи за малко пари и всеки месец се чудят как да платят тока, е нормално е да не могат да ти дават пари. Не казвам, че е честно, но понякога и така се случва.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 66025a2b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък не разбирам такива родители. Да не дадат пари на детето си. Дори и да са закъсали временно ще си ограничат бюджета, ще дадат храна на детето си от вкъщи или поне ще му дадат за една вафла. А и ще търсят работа. Не може цял да се оправдават, че са закъсали. А и все пак става дума за дребни пари. Поне 2 лева трябва да има едно дете. Аз ако трябва ще си скъсам гъза от работа ще работя по 12 часа ще се лиша аз от нещо ако трябва но няма да изпратя детето си без пари. За децата си нямат пари някои но за алкохол и цигари имат.
Щом имат деца хората трябва да се грижат за тях и да им дават пари.
Ще се лишат от скъпа покупка ако трябва но ще дадат пари на детето си поне за една вафла трябва да има едно дете.
Може да му се прияде нещо, там са много хора, всеки си купува детето да стои и да гледа ли.
Безотговорност е да не се интересуваш детето ти има ли какво да яде или не, има ли пари да си купи за ядене.
Аз съм отгледана от баба и дядо нямах родители но никога не съм лишавана от джобни. Та навремето какво бяха едни или два лева. Роднини също ми помагаха. Временно живях при тях заради училището (смених го) но и те не са ме лишавали от джобни. Поне 50 Ст. съм имала.
Случвало се е временно да закъсат два пъти не можаха да ми дадат и 50 Ст. но храна винаги съм имала. Но е гадно да ти се яде вафла и да нямаш пари да си купиш.
Какви са тези ваши родители, които не ви дават пари незнам.
Като сте деца не ви дават но като остареят и им трябват пари за лекарства без срам ще ви искат. Не е честно те да не ви дават а вие да им давате.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 9c22ae626d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 11 може хората да работят и да не им достигат. Варианти се намират, но хайде да не държим сметка. Ако родителите на аетора, наистина нямат

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 618fcffe1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   И да не работят какво. Пак няма да оставят детето си гладно.
Баба и дядо ме отгледаха с пенсиите си но никога не са ме лишили от джобни затова не мога да разбера родителите, които лишават децата си.
Незнам какво е да нямаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker