Особено дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Особено дете
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1113 пъти
Здравейте! Мъжа ми има дете от първи брак. Детенцето е много умно (задава въпроси на място, брои и т. н. на 4 години е), но се държи по-различно от децата на неговата възраст. Не иска да играе с други деца, постоянно се страхува да тича, да скача, да не се изцапа. На детската площадка играе само. Обича да налага мнението си, тръшка се, пищи, когато не стане неговата. Нещото което ме притеснява най много е че когато обяснява нещо го повтаря по няколко пъти, а когато му кажеш да направи нещо го прави след като си му казал поне 5 пъти. Постоянно е изнервено, прави изнервени движения. Също така говори някак бавно и провлачено за възрастта си. Майката също е доста мудна и се замислям дали детенцето е такова заради нея или има някакъв проблем. В детската градина казват че има особен характер и не знаят как да се справят с него. Наистина съм много притеснена, мъжа ми не споменава нищо за държанието на детето, аз също не казвам нищо пред него. Дали това е характер, възпитание или има някакъв проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: c3ca2c3904
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   По-добре не се бъркай, защото си никоя на детето. Остави родителите да преценяват. Ти ще определяш, какво му било на детето.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2aeac76053
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Звучи като да има ADHD, трябва да се види от специалист за да се потвърди диагнозата. Не звучи нормално.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5e39c714c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И каква е целта на поста? Да оплюем чуждо дете и нечия бивша? Едва ли детето прилича само на нея. Може мъжът ви като малък да е бил такъв.

Като сте толкова притеснена, предложете да го заведат на психолог. Иначе си има родители да го наблюдават и да преценяват.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1c263f9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Ти си втората жена, не майка му. Усеща се в написаното някаква странна наслада към държането му и злоба към детето. Искаш да е глупаво, с някакъв проблем, защото не е твое и мразиш майка му. Децата са различни. Едни са по-буйни, други по-кротки. Ти не си никоя, че да те слуша, може да го прави на инат, защото не те иска и си натрапница за него.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0dc2224213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Най-добре го заведете на Психолог, може да страда от нещо, дано нищо да му няма, но по-добре да се установи със сигурност от някой лекар, отколкото да се окаже, че има психично заболяване и да се оставят така нещата. Когато са малки децата-по-трудно се разбира какво им има и затова е добре да се обръща внимание на поведението на детето.
Поговори с мъжа си и го заведете на детски Психолог да прецени дали има нещо.
До н. 1-доста злобно изказване твоето. Жената може да не му е родна майка, но се притеснява за детенцето-това са напълно човешки неща. Нищо няма да му стане, ако го заведат на Психолог поне веднъж и специалиста да си каже мнението. Защото има разлика между здраво, но мълчаливо и затворено в себе си дете и такова, което е болно от нещо.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 572dfb2612
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не определям нищо! Нито се бъркам! Но според мен ако има проблем е добре да се реши, когато детето е по-малко.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: fe4ff08982
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Прилича на леко разстройство от аутистичния спектър -Синдром на Аспергер. Личи си в по-ранна детска възраст, но някъде към средата на пубертета по-отчетливите симптоми се преодоляват. Аспергер обикновено са с интелект доста над средния.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8c3bd6537b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Държанието на това дете описано в темата е резултат изцяло на възпитанието му.
Децата се учат да играят с други деца, начина на контактуване е резултат от възпитание! Ако детето е отглеждано далеч от други деца, то няма да ифрае с деца докато не го научат родителите или учителките в градината, а това е дълъг процес продължаващ според възрастта, на 4 години ще му трябва поне година да се научи как да се отпусне с други деца, за да се научи да се освобождава от влиянието на възпитаващия родител по време на игра (да се научи да бъде себе си)
Предпазването от тичане, скачане цапане е резултат от това как са му повтаряли да не го прави и колко ростно са му се скарали когато е престъпило тези заповеди. Децата ги е страх да скачат/тичат само ако родителя изпитва ужас от това детето им да не се нарани. Децата усещат нервността на родителите и реагират според нея, като малки думи не са им нужни за да вземат решение за действие.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: de85adfcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   До номер 4-отношенията ми с детето са добри. То не ме приема като натрапница и не се държи само с мен така-в детската градина също казват, че е трудно да се разберат с него. Защо винаги трябва да нападате един човек, вместо да дадете съвет?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1c263f9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   6, проблемът, ако изобщо го има, ще си го решават родителите, не ти. Как прецени как е нормално да се държи и говори дете на 4 години? Деца имаш ли? Колко 4-годишни си наблюдавала? Може детето да е по-свито и изнервено, защото мама и тати са разделени и тати е домъкнал някаква леля, която трябва да търпи. Децата възприемат по различен начин раздялата, особено, ако са малки. Това може да е неговия начин да покаже, че не му харесва, ама няма избор.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 19d2b28716
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, разбира се че е по-лесно да се обвини втората жена. Родителите са се разделили още, когато детето е било бебе. Според вас е по-добре дете да живее в постоянни скандали и напрежение или всеки от родителите да живее щастлив отделно?
Номер 8, благодаря за изчерпателния отговор-беше ми полезен.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1c263f9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   9 от 4
Детската градина ли ти е критерий? Лелките там почти винаги са само за заплатата. Масово не знаят как да се оправят с деца на разведени родители, с полусирачета и по-тихи деца. Адски странно е втората жена да имитира загриженост за детето от първи брак. Има си родители.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1c263f9cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   11, раздялата на родителите се отразява върху децата, независимо на колко са били. Като гледат, че други деца имат по двама родители, живеещи заедно, а то има баща с някаква непозната и майка, която не се разбра има ли някой. Кофти семейна среда, кофти държание на дете. Като искаш да вярваш, че детето е изостанало/ ненормално, вярвай. За мен лично това е дете, което се бунтува срещу кофти семейния модел, койго му се налага.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6841658862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Поговори с бащата на детето по този въпрос. Принципно, на тези години, почва малко или много да се формира характера. Хубаво е да мине през специалист, за да се види дали няма нещо по - сериозно.

 
  ...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 77c6e863cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Потресена съм от коментарите. Какво е виновна жената, че родителите са се разделили. Тя не е разбила брака им. Тя се е появила много по-късно.
Родителите вече са били разделени.
Какво мъжът трябва сам ли да остане. Аз не виждам нищо лошо човек да продължи живота си с нова половинка.
Даже почтеният човек така прави разделя с човекът с когото не се разбира и продължава живота си на чисто с нова половинка. Живота продължава.
Защо да не се притеснява за детето въпреки че е приятелка на баща му.
Жената все пак е човек, който има чувства към едно малко дете.
Та може много скоро и те да си имат дете така че е нормално да има майчински инстинкт дори към дете, което не е нейно.
Що за хора сте да не ви е жал за това дете. Но тя не е безсъвестна като вас и мисли за едно малко дете пък и дори да е втора жена както казвате.
Съжалявам но живота продължава хората си намират нови половинки.
Няма по естествено нещо от това.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 25 дни
hash: 15f8749da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Аз също като бях дете бях по-затворена и мълчаливо бях и по-бавна Аз и сега съм такава.
Заведете го на лекар.
Щом и в детската градина прави проблеми значи може би нещо му има.

 
  ...
преди: 11 месеца, 24 дни
hash: 6667e9ece7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Отглеждано е от баба си. Тя му забранява много беща, затова се държи така. Не пипай там, не пипай това, онова и т. н.
Казва се дете.
"Детенцето" звучи гадно, повдига ми се от тази дума

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker