Майка ми иска да живеем в един блок - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми иска да живеем в един блок
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1140 пъти
Жена на 33 години съм. Работих 2 години в чужбина и събрах пари, които мисля да инвестирам в имот. Тръгнах да си търся апартамент, но майка ми ми се бърка в избора. Грешката е, че споделям. Все пак сме близки, няма как. Майка ми първо започна да ме навива да си взема в един блок, в който те с баща ми имат двустаен апартамент. Взеха го наскоро, празен е, необзаведен. После почна да ме натиска да съм си вземела тристаен. Не ме кара насила естествено, но много повтаря нон стоп това, което й се иска. После започна абсурдът - Да съм купила техния апартамент, който не е обзаведен. Защо? При толкова оферти на пазара точно от тях ли? Ходих да го видя, не ми хареса разпределението, много нефункционално. Иначе е в нов блок, луксозен по мой вкус. В същия блок се продават и други такива двустайни и не може да посочи защо иска да купя техния, освен че е на по-хубав етаж. Друга логика няма, цената е същата, защото го взеха наскоро.
После аз си харесах на зелено едно апартаментче, но в друг квартал. Ние в момента живеем в един и същи квартал, а блока, където ми предлагаха апартамент, е съвсем наблизо. Аз си харесах строеж на друго място, в полите на Витоша. Тя започна да ми насажда някакви страхове как не било много сигурно защото е на зелено. ОК. Не е сигурно, ма парите ги давам аз, не съм й искала й една стотинка.
Чашата ми преля, когато почна да ме кара да разглеждаме апартаменти заедно, за да ми покажела. Какво има да ми показва? Аз не съм й искала съвет. Исках морална подкрепа. Това значи поне веднъж в живота ми да ме подкрепят за моя избор. Но не. Пак циркове и манипулации. Ядоса ме и аз я попитах пред баща ми директно: Предложи ли ми да купя от вас новия ви апартамент? Тя увърташе. Казах й да отговори с Да или Не. Накрая излъга пред него и каза "Не", а на мене ми идеше да я хвана за косата от яд. Супер долно поведение. Разиграва ме за всичко. Не стига, че плащам аз, ми трябва едва ли не да се съобразявам с мнението й, сякаш съм ученичка, която е финансово зависима. Според мен точно това иска, но не успява да го постигне и затова не манипулира така.
Днеска продължи с театрите и изведнъж каза, че тя решила да си купуват тристаен апартамент на зелено. Довчера беше опасно това, ама дбеска явно не. Естествено близо до центъра, а не, където аз съм си избрала. Изтъкна всички негативи на моя избор и всички позитиви на нейния. Типично в неин стил. Направо е жестока в съветите си и ме вбесява. Такава агресия почвам да изпитвам към нея, че е непреодолима. Както съм й имала пълно доверие, изведнъж го губя и започвам да виждам в нея пълна манипулаторка. Това за тристайния апартамент е пародия и болна амбиция на майка ми, която сякаш се състезава с мен. Те с баща ми имат кредит, пред пенсия са, а втори да взимат. Ние изобщо не сме богати, а тя само ми се хвали как изкарвала повепе от мен. Обясняса ми, че й интерпретирам грешно думите. Изкарва ме луда направо. Все не съм й разбрала правилно намеренията Никога не е имала наум да ме принуждава, не ме манипулира, всичко било само плод на въображебивто ми. Все едно се съревновава с мене. Омръзна ми да се боря с неа. Внушава ми колко съм безпомощна, зависима от нея. Нищо подобно. Аз проблеми нямам. Имам пари и искам да ги инвестирам правилно. Всеки път, когато усети, че съм неуверена за нещо, гледа да се възползва от това и да ме изкара малко дете. Ами и възрастен човек изпива колебания понякога, особено за важни реления. След мнофюго скандали с нея тя изплю камъчето и каза какво иска - да сме си взели два апартамента в един и същи блок. Е направо побеснях, честно! Ясно е, че майка ми иска да се влача за фустата й, но все не й се получава. Колкото по-независима ставам, толкова повече се плаши и ме манипулира. Нито са болни, нито престарели с баща ми. Няма нужда да живеем врата до врата, да ми се бърка в живота, да ми се меси след време и в семейството. Аз по думите й съм щяла да имам жестока нужда от нея след време. Нищо подобно. Тя сама ми насажда такива мисли, за да се чувствам зависима.
Някой има ли такива родители и мислите ли че ме манипулират нарочно? Какво иска майка ми всъщност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: fa7c93eb17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Може ли да кажеш какво и къде работеше, че за 2 години да спестиш за апартамент при тия високи цени сега? В София ли е апартамента?
Иначе за другото, отказваш й, парите са си твои и ти ще избереш къде да купиш апартамент. Казваш, че искаш да си самостоятелна.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1085d609cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   В крайна сметка не е станало това което си планувала с "моралната подкрепа" и сега обвиняваш друг човек (нея) за несбъдналите се твои очаквания. Решението да се бориш с нея е изцяло твое, защо се оплакваш, че не можеш да я промениш?
Планувала си да получиш морална подкрепа получила си друго и си започнала борба за надмощие с човек, който дори не знае че е във война с теб. Момиче бориш се с вятърни мелници, жената срещу теб тие майка а не някой великан. Решенията които вземаш са проблема, а не "неправилната" реакция на майка ти.
Съветът ми към теб е да спреш с очакванията за реакция на други хора, когато не очакваш няма как да се разочароваш.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a22abb44e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей. Аз живея с приятеля ми от 7 години далеч от майка ми, но въпреки това ми се иска да беше по-близо. Друго си е мама да бъде до теб. Без значение дали си независима, имаш си семейство или не. Да, може да бъде досадна, да се опитва да те манипулира, но тя със сигурност те обича много. Някой ден, ако изобщо искаш, като си имаш дете, ако сте в един блок.. ей тогава ще оцениш присъствието ѝ. И не само тогава, разбира се. Тя все пак ти е рамо. Иначе и моята майка усещам, че от време на време се състезава с мен, не знам дали това не са си някакви женски отношения, които са нормални.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 78881c3f26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз съм мъж на 29. Като цяло мойте са по тактични, но това в никакъв случай не значи, че няма манипулации и не ми се говори зад гърба.
Напротив. Това, което съм установил през годините е, че просто и двамата са нарцисисти в определена степен. Мойта майка се държи по същия начин, доста завоалирано и не чак толкова крайно, но определено е 1 към 1. Примерно, когато реша да правя някоя по-сериозна покупка за нещо, при което не искам мнение, а просто споделям, ако е станало на въпрос се почва с - ама то сега не ти е необходимо толкова, не ти е належащо. По-добре си вземи еди какво си. Изчакай до еди кога си. Ама защо толкова пари, защо не прегледаш за нещо по-добро. Толкова пари за това, при условие, че има по евтини. Тя просто не иска и не приема факта, че аз искам да си взема нещо, което съм си харесал. Винаги трябва да е компромисен вавриант. Винаги така е било. Не това, което харесвам, а нещо друго.
На пръв поглед изглежда сякаш ти дава съвети да не сбъркаш, но истината е, че просто не иска аз да си позволява нещо, което мога да си позволя. Не мога да си го обясня. Но напълно те разбирам. Според мен имат някаква мания за контрол и желание вечно да си зависим и от двамата. Не мога и аз да си обясня защо в отноешния между родители и деца може да има такова нещо. И мойте са ме изваждали от равновесие, а мен някой да ме изкара от нерви е супер трудно, но те успяват с лекота. С баша ми са истински майстори на манипулацията, с годините обаче им научих номерата и ги слушам с особено внимание. Зад повечето им думи се крият други намерения и мисли. Обикновени някакви си техни желание, които искат да станат, но не ти казват директно. Мойта техника е, че вече дори не споделям какво съм си взел и какво имам намерение да взимам. Отивам, купувам и това е. Не давам отчети на никой. Ако стане на въпрос го заявявам пред свършен факт и това е, за да не слушам същото нещо отново

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f3176e5387
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Майка ти да си гледа нейният си живот, а да не смуче енергия от твоят.
Недей да я мъкнеш с теб на огледи щом е такава, а покани баща си ако искаш да си придружена от доверен човек. Тя щом е отрека пред него, значи не само си знае много добре какви ги върши, ами пред него се опитва да мине за света вода ненапита.
Но (!!! ) на зелено и аз не препоръчвам! Тепърва ще има фалирали строители - кредитни милионери като в 90- те. Строителните материали се повишиха много. Те това го знаеха от преди, но е време за жътва... фирмен заем с проект- фалит, пари в джоб от кредит и хора, които са платили на зелено и шапка на тояга.
Аз си бях обявила имота за продан, смъкнах го от обява преди няколко месеца заради инфлацията, още много хора постъпиха така.
Ако имаш набелязан имот на добра цена, локация т. н- купувай, не чакай за на зелено.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9f10895467
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Много е практично, за да имаш лично пространство, да не си в един блок с майка си.
В Манастирски ливади, наистина, не е най-доброто място. Ако можеш да вземеш готов апартамент, а не на зелено, също е по-добре. Кризата предстои.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c266e257b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Иска да я гледаш 20-30 години, очевидно е.
Сляпа ли си?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9d4f514fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 3, явно твоята майка е нормален човек и затова така мислиш.
Не съм авторката, но моята майка е супер токсична и когато не е на кеф успява от нищото да вдигне между 7 и 9 скандала на ден (да, броила съм ги).
Ми не, не искам да съм до нея, даже избягах на 200км от нея, често след среща с нея се чувствам като отровена.
Ако пък живеехме в един блок какво има да му оценявам - някой дето ще ми къса нервите ежедневно за щяло и нещяло?
Я стига глупости.
Авторке, казвай й да си гледа работата и си купувай какъвто ти си искаш апартамент.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: e007c64615
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Да купиш апартамента на вашите? Все едно аз да върна 100 000. 00 те левове на моите, дето ми дават откакто съм се родила та досега, когато вече съм на 58 г. Браво на майка ти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4cfaabca77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Да купуваш на зелено по принцип е рисковано, а в сегашната ситуация съвсем. В кризата вероятно ще фалират доста фирми и строежите ще останат недовършени. Освен това с покачващите се цени знам фирми, които развалиха договорите с купувачите, платиха им неустойката и пак им е по-изгодно да продават на пазарни цени.
Иначе не се връзвай на майка ти, купувай каквото сметнеш за необходимо.

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 5bc6127dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Няма смисъл да се караш с нея, майка ти е, но и съвети за нещо толкона важно не взимай от нея. Ти ще платиш това жилище ти ще живееш в него, така че благодари и за "ценните съвети", ако трябва дори я излъжи колко са ти били полезни и от там нататък никакво съобразяване с мнението й, нито пък я каниш с теб на оглед, избираш, купуваш и се нанасяш и толкова. Като я поставиш пред свършен факт, ще мрънка, ще мрънка, пък накрая ще го приеме, а ти ще живееш в жилище по свой вкус.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 02596f09ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Двустаен апартамент в Манастирски Ливади в София в момента струва около 150 000 евро. При това на зелено. За две години работа в чужбината, това се пада по 75 000 евро СПЕСТЕНИ годишно. 6250 евро месечно. Наистина е интересно авторката какво и къде е работила.

И тъй като изглежда изключително нереално да спестявала тези пари, реалистичните изводи са два: или лъже за работата в чужбина, или лъже за факта, че родителите и не и дават пари за тази покупка. И двата извода обезмислят темата.

Мерси и успех.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 942be78dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Имам същият тип майка като Авторката. Освен, че моята също е и много агресивна и не търпи да не и се подчиняват дори и за дребни неща. Винаги ми се обажда по телефона да иска пари, услуги и да ми казва често, че други роднини ме мразели и как щели да ме отровят, ако им ида на гости. Абсолютна манипулация разбира се. И ревност.

Аз се справям с такива хора като ги игнорирам и свеждам вижданията си с тях до необходимият минимум. Не си хабете нервите и времето с такива хора. Те няма да се променят, и вие пренебрегвате вашето психическо и физическо здраве заради тяхната лошотия.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f7f34da808
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Майка ти е решила да продадат двустайния и да си купят тристаен и си търси удобен купувач. В никакъв случай няма да задържи двустайния. И моята майка е подобна подла лисица, зодия Овен, с асцендент Близнаци.
Не й се давай.
За покупка на апартамент на зелено има риск, ако е от неопитна фирма. От неопитните може да очакваш изненаду по отношение на присъединяването към външните връзки, затова се ориентирай към строителна фирма с дългогодишен опит, над 20 години, която многокрано се е сблъсквала с предаване на сгради с разрешение за ползване/ акт 16/
Винаги питай дали цената е с включен ДДС.
В полите на Витоша, без гуми 4х4 зимата не става, така че имай и това предвид - ще ти трябва джип или поне малък джип. Заледяването по баирите е ужасно.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c57925a32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Майка ти е решила да купи апартамент в центъра, не при теб! Какъв ти е проблема, не мога да разбера! Много драми във вашето семейство, взаимно злобеете един срещу друг! Завиждате си! Това, че майка ти си е мечтаела да сте в един блок, не е лошо, че да се гневиш толкова!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c57925a32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Н12, и при това са били нужни още пари, за да се храни, издържа, плаща наем! Измислена история!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: d87ec9778d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Това ако го беше написал мъж...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ea9223c011
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   12, 16, не съм авторката, но вие сте тъпанари. Къде е писала авторката, че е спестила ВСИЧКИТЕ пари тези 2 години!?? Преди това не е работила и е имала 0 лв. спестени ли, какво!????

А ако толкова ви доставя душевен оргазъм да правите сметка на парите на ДРУГИТЕ, ето ви малко реална "храна":
когато се роди нашето бебе със съпругът ми решихме да му открием детска спестовна сметка и да влагаме в нея по 100 евро месечно всеки от нас, тоест по 200 евро. Детето сега е на 3. 5 години. В момента в сметката му има 8 200 евро, а в моята спестовна- 80 000 евро (това само тук, в България имам още от същия порядък). След като преди 7 години платихме апартамент 50:50 (аз:съпругът ми) в добра локация в столица в Западна Европа КЕШ. Тоест тогава спестяванията ми бяха се стопили до няколко хиляди само. Ние сме просто НАУЧНИ работници и работим като такива съответно 20 и 25 години.

Хайде, приятно чепкане и изчисляване...

Ж48

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9d4f514fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Неможковците веднага наскачаха, че авторката спестила пари за жилище, пък те не могат и още живеят под един покрив с мама...

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 085c620faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Крушата не пада по далеч от дървото!? Каквато майката, такава и дъщерята, дребнави жени. Не облазявам бъдещият зет, ще го побъркат горкият.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 2 дни
hash: ca1a455591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Е какво толкова е казала майката. Просто е споделила мнението си.
Щом авторката е споделила мнение майка й има право да й каже какво мисли.
Авторката не може да очаква, че майка й ще каже това, което тя иска да чуе. Не може да сложи своите думи в устата на майка си.
Всеки има право да изкаже мнението си. Има свобода на словото.
А и щом авторката се дразни да не споделя с майка си.
Просто да си купи апартамента, който желае.

Не мисля, че майката на авторката споделя нещо лошо. Аз не виждам нищо лошо да посъветва дъщеря си да си купи по- добър апартамент.
Все пак авторката решава какво да прави с парите си какъв апартамент да си купи. Нарича се консултиране. Както човек се консултира с продаеач- консултант, кредитен консултант, както и когато човек се консултира когато си купува техника.

Авторката не е сигурна какъв апартамент иска да си купи. Ако беше сигурна просто щеше да го купи без да се интересува какво мисли майка й. Затова се дразни на майка си. Майка й не я кара да прави нещо насила. Авторката решава какъв апартамент да си купи.

Авторката не е постъпила добре подлагайки майка си на кръстосан разпит заради дреболия. Майката не е споделила нещо лошо. Просто е изказала мнение, че иска дъщеря й да купи апартамента над тях или техния апартамент какво беше. Ако дъщерята не иска няма да го купи. Какво толкова е станало не разбирам. Това, което майката е споделила дори не е Обида.
ПодлоАко ме подложат на разпит все едно съм в управлението заради нещо, което съм споделила с дъщеря си и аз бих отрекла. Майката не е споделила нещо лошо просто е казала за желанието си дъщеря й да живее в техния блок. Ако авторката не желае няма да го купи. Никой няма да я накара насила. Майка й няма да я накара насила да го купи. Казва на майка си, че не иска и с това се решава въпроса.

А и ако толкова се дразни на майка си да й каже директно, че не иска да й дава съвети.


Един решителен човек няма да се откаже от покупката си дори и някой да го съветва. Ако някой си науми да си купи нещо и Господ да го съветва, че не е правилно няма да се откаже. Един решителен човек няма да се дразни ако други го съветват, че дадена покупка не е правилна.



Разбирам при такава реакция от страна на дъщерята защо майката не смее да каже директно, че иска дъщеря й да живее в техния блок. А не би трябвало да е така. Просто майка й й предлага пък ако дъщерята не иска просто казва, че не иска и толкова.
Майката на авторката не я кара да прави нещо насила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker